AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.761.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kakve su VRM temperature?

17 godina
Shockwave kaže...

Zakaj kompliciraš, "ako si mislil pozvat Pogrebnika za i9 9900K" nema panike to je R7 3700X več odradil.

"Staro, ali navodno fino paše i za Ryzen 3000".

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
9 godina
Kako mislis "pustio boost da ide do kraja? Taj dio ne razumijem....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Damir22 kaže...
Kako mislis "pustio boost da ide do kraja? Taj dio ne razumijem....

boost se korigira ovisno o temp. a temp su bile niske, tako da to što je, toliko max ide. bar na B ploči. X ploče daju malo veći boost na X verzijama procesora. ako netko hoće nek zavrti standardne postavke na X ploči sa X procesorom. znam da onda ide extra auto OC. možemo onda usporedit potrošnju.

9 godina
Cekaj, boost cega? Procesora? Zar nije on unaprijed definiran i konstantan?

Vidim da se stalno taj boost spominje, ali da me ubijes ja ga ne kontam.....
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina

Zguglaj XFR Ryzen..

16 godina
neaktivan
Damir22 kaže...
Cekaj, boost cega? Procesora? Zar nije on unaprijed definiran i konstantan?

Vidim da se stalno taj boost spominje, ali da me ubijes ja ga ne kontam.....

znači normalna brzina od 1700x je 3.4 ghz. boost brzina na 1 jezgru je 3.8ghz, na sve jezgre 3.5ghz. X verzije procesora na X verzijama matičnih dobiju još i extra boost nego što je moj. naravno poveća se i potrošnja.

novi boostevi, imaju čak i malo bolje sređeno to. pa imaju 1 jezgru recimo 4ghz, 2 jezgre 3.9, 4 jezgre 3.8 i sve 3.7ghz. to ja sve cca karikiram. svaki procesor ima svoju krivlju koju prati ako je hlađenje i ploča adekvatna.

7 godina

tako i moj 1600x na ploči iz mikrovalne radi sve jezgre 3700 a boost 4100 od prvog dana sve na auto ništa dirano osim rama a na netu podaci  za 1600x 3.6-4.0

9 godina
Ok, kuzim.

Ali, bez obzira na plocu,.cpu nece ici preko svog max boosta,zar ne? Ili to ovisi o potrosnji/temperaturi...

Nadalje kako taj boost funkcionira kad overclockas cpu, sve jezgre preko nazivne brzine boosta, pretpostavljam da.onda nema.funkciju,ili?
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...
Ok, kuzim.

Ali, bez obzira na plocu,.cpu nece ici preko svog max boosta,zar ne? Ili to ovisi o potrosnji/temperaturi...

Nadalje kako taj boost funkcionira kad overclockas cpu, sve jezgre preko nazivne brzine boosta, pretpostavljam da.onda nema.funkciju,ili?

Novi PBO za Ryzen 3000 seriju 

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

AMD Ryzen 9 3900X 12 Core and Ryzen 7 3700X 8 Core CPU Review Leaks Out– Gaming Performance On Par With Intel’s 9th Gen, Ryzen 9 3900X Consumes Less Power Than i9-9900K

https://wccftech.com/amd-ryzen-9-3900x-and-ryzen-7-3700x-cpu-review-leak-gaming-benchmarks/

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina

Samo neka vec izbace. Dosta mi je ovih igrarija sa istim TDPom (3800x-3950x) koje u praksi puno i ne znace

2 0 hvala 0
6 godina
protjeran

sta potjerase paola, bas je bio ugodan lik 

Moj PC  
2 2 hvala 0
9 godina

Da li netko zna kada bi se novi Zen 2 procesori trebali pojaviti u Hrvatskim trgovinama? Znam da sutra službeno izlaze. Samo me zanima koliko će vremena trebati da stignu kod nas. Također, zanimaju me iskustva osoba koje kupuju komponente izvan HR. Vidim da se dosta spominju Caseking i Alzashop. Koliko je to isplativo? Da li se može išta uštedjeti uz dostavu u HR?

Twitch-WTFrack
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

trgovine ih več imaju ali se čeka ponedjeljak

kradem mine iz minskog polja
17 godina

.........................

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Jel se zna točno sutra u koliko sati po našem vremenu će završiti NDA ? Znamo da svi imaju sve spremno, samo čekamo da im dozvole objave. 

17 godina

15:00

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Moj PC  
3 0 hvala 5
11 godina

Treba sacekati da cijene padnu. Ne znam kolko ima smisla novi Ryzen pored polovnih pa i novih 1600/X, 1700/X..

6 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Treba sacekati da cijene padnu. Ne znam kolko ima smisla novi Ryzen pored polovnih pa i novih 1600/X, 1700/X..

a i svakako ce lisa najaviti novi 7nm+ proces krajem godine..

12 godina

Bas me zanima kak bude hladio cooler na stock 3600..

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HCgamingCRO kaže...

Naslov je boli glava, o kojim tocno "problemu" ovdje pricamo? O tome sto se ne moze klokat vise od 4.1?

Svasta...

Takoder ne radi se o novoj seriji nego staroj za koju se sve zna sto se tice klokanja pa ne znam sto je deraurer ocekivao, 5.0 mozda? Neka kupi intel, delida i przi procesore koliko hoce kao i Panj, nema tu nikakovg problema...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2019 18:44 (Tomo53nja).
6 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
HCgamingCRO kaže...

Naslov je boli glava, o kojim tocno "problemu" ovdje pricamo? O tome sto se ne moze klokat vise od 4.1?

Svasta...

Takoder ne radi se o novoj seriji nego staroj za koju se sve zan sto se tice klokanja pa ne znam sto je deraurer ocekivao, 5.0 mozda? Neku kupi intel, delida i przi procesore koliko hoce kao i Panj, nema tu nikakovg problema...

pa to je ta ekipa sa kingpinom i sta ja znam koje dere ln2 u 500L spremnicima...to sam naletio danas i posto jel mi je bilo malo smijesno...zato je vjerojatno i sam AMD zato(radi njih vjv) na pola 570 ploca nabacio kojekavke ln2 detaljcice, cold bood bug switch i takve nekakve dugmice, jel ko ce kuci gejmati na ln2

6 godina
neaktivan

I ko bude prvi se pohvalio sa zen 2 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja ne. Zadnji put sam kupio za 3500, da bi za 2 mjeseca palo na 2800 i manje. Reko ovaj put ću počekat. Nije preša
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Brutala! Eek 

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
neaktivan

pa konačno je stigao na userbenchmark. single core povećanje 35% naspram mog. hm hm. sviđa mi se.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-3700X-vs-AMD-Ryzen-7-1700X/4043vs3915

čini se ipak da će bit nešto od kupnje.

sad samo vidjet kako se igre ponašaju.

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice