AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.758.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dreadmoore kaže...

Super i ja cu se pridružiti raspravi al kad dodjen iz ove vukojebine gdje je internet pojam

To je barem lako, Ličko Petrovo selo tuži EU sudu i bit če rješeno u kratkom roku.

https://twitter.com/TUM_APISAK/status/1146791456717193216

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
13 godina
dreadmoore kaže...

Super i ja cu se pridružiti raspravi al kad dodjen iz ove vukojebine gdje je internet pojam

Daj stari uživaj tu dok možeš. Jebo internet.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2019 10:11 (DarthMarkus).
12 godina
DarthMarkus kaže...
dreadmoore kaže...

Dajh stari uživaj tu dok možeš. Jebo internet.

točno tako, nekidan sam se maknuo od civilizacije na kratko (nažalost na kratko) i baš sam guštao u svemu oko sebe

9 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Bas gledam cpu support list od svoje ploce....

I po njemu ispadne da ce podrzavati sve 3xxx ryzene, ukljucujuci i 12/24c 3900x....

E sad, vjeruje li gigabyte toliko svojim budget plocama, ili je rijec o cistom marketingu.....

Doduse, iskreno neznam, ukoliko je cpu podrzan, sto bi moglo biti a da on ipak ne radi, i gdje ce se eventualno vidjeti razlika u radu istog procesora na budget i premium plocama....

Naravno, nije da ce ta moja ploca ikad vidjeti ista jace od x600, najvjerovatnije samo u drugoj generaciji, ali opet mi je zanimljiv taj navod o podrzanim procesorima....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Ako ti je AI suite bitan, provjeri dobro po netu jel sljaka ok s tom plocom, meni je na Asusovoj x370 prime ploci AI suite konstantno izazivao black screen crasheve kad sam podesavao ventove, kasnije je mozda rijeseno, ali do prije nekih 7-8 mjeseci nije bilo...

baš sam gledao po netu i nema ništa o problemima sa ASUS TUF B450M-PRO GAMING pločom, vjerojatno zato jer ima stariju fan xpert 2+ verziju programa, dok asus x370 prime (isto kao i b450 prime) ima noviji fan xpert 4

taj stariji fan xpert 2+ vuku još od vremena haswella, imam ga na svojoj h97 ploči i sasvim sam zadovoljan mogućnostima kontroliranja ventova, tako da će vjerojatno ići ova asusica za dječji komp

12 godina
neaktivan

Nadam se da ce na mojoj maticnoj raditi posto ipak sam dao za nju 1600kn ali ipak cu uzeti r7 3700x jer sada imam 1700 tako da bi uzeo opet 8 jezgri ovaj 3800x je neisplativ a 3900x mi ne treba sa 12 jezgri + toga ostaje mi stari 1700 tako da nogu sloziti sekundarni pc.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

A cuj, ako se ravnas samo po bios supportu, radit ce sve na svemu....

Osim a320 koliko vidim po gigabyte stranici, one nece podrzavati 3 seriju, barem ne ove koje sam provjeravao....

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Hoće li porast cijene b450 i x470 ploča i RAMa kad izađe Zen 2 preksutra? Kakav je bio trend kad je izašao zen 2000 jel se netko sjeća? Mislim se dal da kupim već sad ploču i rame..

najseksi
Moj PC  
0 1 hvala 0
7 godina
Damir22 kaže...

Osim a320 koliko vidim po gigabyte stranici, one nece podrzavati 3 seriju, barem ne ove koje sam provjeravao....

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-A320M-S2H-rev-1x#support-cpu

moja hoće

16 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

morale bi do 65wata sve modele. ako moja b350 može 3900x od 105w, što ne bi onda a320 držala 3700x koji je 65 wata. sad ovisi kako će koji proizvođač ponudit biose, ali s vremenom ne vidim zašto ne.

9 godina

Istina, gledao sam 2-3 modela, low end, i primjetio da jednostavno nema supporta za 3 seriju, ali super je sto ce neke kvalitetnije imati bez obzira na a320 chipset.

Sto se cijena tice, iako bi volio, ne vjerujem da ce odmah u startu izlazak novih ploca/procesora drasticno utjecati na cijene 1 i 2 serije, ili 350/450 chipseta....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Baš sam htio pitati ko je od forumaša uopče uzima A chipset za Ryzen..?

Dok od moje ekipe, baš niko...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
metallic kaže...

Baš sam htio pitati ko je od forumaša uopče uzima A chipset za Ryzen..?

Dok od moje ekipe, baš niko...

a mislim. svi amd su otključani. uzimat A ploču je nekako čisto uzaludno. osim ako je neka teška buđet konfiguracija za kakav uredski posao ili nešto, pa OC nema smisla.

11 godina

Nije ni B350 bas provjeren chipset za jace Zenove, tipa spomenuti 3900X..

9 godina
E pa to je i mene zanimalo....

Dakle, proizvodjac xy ploce navodi kako najjaci cpu serije 3 radi na toj ploci. Izdao je bios i drivere za njega.

I sad, sto da ocekuje onaj koji ga kupi? Radit hoce, u to ne sumnjam, medjutim, gdje ce biti benefit s jacom plocom/chipsetom, koliko i zbog cega ce losije raditi na nekoj a320/b350 ploci.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
The_Fichek kaže...

Da. Bas sam gledao jucer na asrock i oni nisu pod podrzane procesore b350 ploca naveli 3900x. Zadnji podrzani je kao 3800x.

Mislim, lako oni kasnije nadodaju

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

lijepo piše radit će, možda boost neće ić na 4.5, nego na 4.2-4.3. nitko ti ne garantira, da ako podržava da će radit kao podmazano. ja niti neznam koliki je boost potrošnja na ijednom amd-ovom CPU-u. ali ako je boost unutar preporučenog tdp-a, zašto onda ne bi radilo sve.?!

jer po ovome što sad imam OC na 3.8 meni troši procesor 130wata, znači bez problema vozim 3900x i mali OC. mogao bih danas testirat da vidim dokle ide potrošnja prije nestabilnosti.

15 godina
Ovo nije uzivancija kako neki misle nego patnja na kvadrat
6 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Ovo nije uzivancija kako neki misle nego patnja na kvadrat

ajde barem si na prirodi,dok nesljakas 10 sati svaki dan u firmi sve je 5

17 godina
The_Fichek kaže...

Nema tu ništa komplicirano, uostalom večini ljudi ionako ne treba 12/24 proc sigurno ne za igrice itd.

Kao i svi drugi proizvođači, recimo Asrock ide na sigurno dakle CPU koji naponska regulacija može progutat bez problema.Eto ti jeftinih Esrokača, naponski dio matične ploče je ideničan dakle sve do 8/16 Ryzen 7 3800X/105W nema nikakvih problema.Šta bi još ljudi htjeli, nakon dvije godine eto na jeftinu matičnu moš stavit najnoviji 8/16 proc.

https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp#CPU

https://www.asrock.com/mb/AMD/B450%20Pro4/index.asp#CPU

Kad smo več tu nek se jave vlasnici i7 6700K/i7 7700K, pa nakon dvije godine kakav je njihov CPU upgrade put=Intel ko vas hebe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2019 18:11 (rambox).
13 godina
Koja je cijena na startu za r5 36
00x? Koristio bi ga umjesto špahtle kad radim maleraj.

2 0 hvala 0
17 godina

Opet izbaci pa povuci Ryzen 3000 test, ovaj put Švapska stranica fučkaj ga sad.

https://imgur.com/a/YkoOCgM#Els9aDX

Za gejmere je prva fotka, a ovo drugo/Handbrake je potpuno očekivano. To sam več znatno ranije objasnil, dakle Ryzen 3000 mješovite AVX CPU performanse.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=320&jumpto=5889139&sort=asc&view=flat

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
ranko091 kaže...
The_Fichek kaže...

lijepo piše radit će, možda boost neće ić na 4.5, nego na 4.2-4.3. nitko ti ne garantira, da ako podržava da će radit kao podmazano. ja niti neznam koliki je boost potrošnja na ijednom amd-ovom CPU-u. ali ako je boost unutar preporučenog tdp-a, zašto onda ne bi radilo sve.?!

jer po ovome što sad imam OC na 3.8 meni troši procesor 130wata, znači bez problema vozim 3900x i mali OC. mogao bih danas testirat da vidim dokle ide potrošnja prije nestabilnosti.

Trosi 130W u idle ili u loadu ili u cemu? Mislio sam na to da prosjecna B350 kao tvoja Giga nebi bila dovoljna za 12 jezgri + 12 threadova 3900X u nekom workloadu od par sati, ali tko zna. Mozda bi se VRM istopio, mozda ne, ako imas jamstvo i backup podataka nije ni bitno.

13 godina
neaktivan

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

3 0 hvala 0
11 godina

Zanimljiv recap Ryzena od izlaska do danas:

6 godina

Upravo primijetio: nema mi više dostupne najnovije revizije BIOSa za matičnu... Siguran sam da je bila do neki dan dostupna za skidanje. Stavili su ju bili sredinom 5.og. Sada je najnovija dostupna verzija od 30.01.

Hmmmm...

Apoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Apocalypso722 kaže...

Upravo primijetio: nema mi više dostupne najnovije revizije BIOSa za matičnu... Siguran sam da je bila do neki dan dostupna za skidanje. Stavili su ju bili sredinom 5.og. Sada je najnovija dostupna verzija od 30.01.

Hmmmm...

ma msi malo drka k***c...meni je bilo isto do neki tj update novi i onda ga makli i stavili ovaj beta neki...imaju dobre proizvode ali tehnicka i update-i su katastrofa spori.. ali ako ti sve dela dobro stas updateati bezveze mozes mozda samo mozda pogorsati ako nevalja bios neki

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2019 20:10 (HCgamingCRO).
12 godina

Ne moras se nista bojat, isto je bilo i sa giginom plocom, stavili znaci F40 (ja mislim da je bio F40) i nakon par dana je nesto sa liste zbog nekakvih problema (konkretno zbog "lockanih" 120ohma), tak da vjerovatno i msi ima neki problem ali brzo ce oni to rijesit ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Trosi 130W u idle ili u loadu ili u cemu? Mislio sam na to da prosjecna B350 kao tvoja Giga nebi bila dovoljna za 12 jezgri + 12 threadova 3900X u nekom workloadu od par sati, ali tko zna. Mozda bi se VRM istopio, mozda ne, ako imas jamstvo i backup podataka nije ni bitno.

aida stress test 130w load. ali ruku na srce b350 ploča nije niti namijenjena za posao. za posao su xeoni i tredriperi, a ako si kratak s lovom, i7,i9-tke i ryzeni 1800, 2700, i sad 3900. i naravno prateće kvalitetnije ploče. nikako ne buđet ploče do 1000 kuna.

16 godina
neaktivan

i evo potego sam sve ventove na full, i pustio boost da ide do max sa ponuđenim hlađenjem NH-D15 Noctua. (standardne bios postavke)

116 wati max, ali vrtilo se oko 105-106 wati, 3.5ghz sve jezgre. znači od 95wata tdp, boost uzeo 10 wata extra za to šta mu treba.

to znači da bi 3900x sa 105 wata uzeo isto 10-15% za svoj boost. a ja sam kloknuo svoj na 130 wata i radi, znači taman da 3900x radi stabilno i s boostom. kolko dugo neznam na mojoj ploči... :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice