AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.771.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
war3_tft kaže...
mrsmith kaže...

Moraš isto tako uzeti u obzir da su rezultati sa stock clockom od 3.0Ghz za Ryzen 1700 :) a apsolutno svaki primjerak ide na 3.8Ghz u 2 klika i radi savršeno tako da je razlika još manja. Doduše, može se i 7700k clockati ali on je već poprilično visoko po defaultu.

Di si iscupao da je na 3.0 Ghz? Na istoj toj recenziji ja sam nasao ovo, koliko vidim stavili su ga na 3.75 GHz.

Aaa ok ako su oni OC-ali onda sorry. Ali default clock na R1700 je 3.0Ghz all-core.

EDIT: Nisam detaljno čitao review, nego sam pretpostavio da je stock pošto inače stave u grafu u zagradi clock ako je OC-an proc.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 9:57 (mrsmith).
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Aaa ok ako su oni OC-ali onda sorry. Ali default clock na R1700 je 3.0Ghz all-core.

EDIT: Nisam detaljno čitao review, nego sam pretpostavio da je stock pošto inače stave u grafu u zagradi clock ako je OC-an proc.

Da neki stave odmah u tablicu, a neki na pocetku recenzije specifikacije setupa. Koliko sam vidio OC-om procesora se ionako ne dobije previse klik, recenzija je stara i rezultati su nebitni, ali cisto da se vidi koliko su oni dobili overklokanjem procesora.

16 godina
war3_tft kaže...
mrsmith kaže...

Da neki stave odmah u tablicu, a neki na pocetku recenzije specifikacije setupa. Koliko sam vidio OC-om procesora se ionako ne dobije previse klik, recenzija je stara i rezultati su nebitni, ali cisto da se vidi koliko su oni dobili overklokanjem procesora.

Mislim da je primjetan gain kod običnog R7 1700 od 3.0 na 3.8 recimo. Ovaj test koji si linkao je 1800X model koji po defaultu kuca na 3.7Ghz pa i nije neka razlika za 100-200Mhz gore :)

13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Mislim da je primjetan gain kod običnog R7 1700 od 3.0 na 3.8 recimo. Ovaj test koji si linkao je 1800X model koji po defaultu kuca na 3.7Ghz pa i nije neka razlika za 100-200Mhz gore :)

Da to je istina, vidi se ovdje, al opet je stvar u tome da u igrama gdje Ryzen 1700 dobiva najveci gain i7 7700k dosta vodi cak i na stock.

16 godina
war3_tft kaže...
mrsmith kaže...

Da to je istina, vidi se ovdje, al opet je stvar u tome da u igrama gdje Ryzen 1700 dobiva najveci gain i7 7700k dosta vodi cak i na stock.

Ma sve pet :) Doduše, ta prednost je samo na fullhd, a vec od 1440p ide na 1:1 bez problema (meni super osobno jer sam već 3-4 godine na 1440p monitoru).

16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Stigao Noctua NH-U12S SE-AM4 iz Austrije za jedan dan (valjda brže nego da drogu švercam) ..Ona dual tower 15-ica mi je djelovala preglomazno i nepotrebno. Ako bude mala razlika u temperaturi naspram Corsaira, mislim da ću mirnije spavati bez tekućine u kućištu iznad GPU-a.

Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Zato moras voljeti Austrijance. Korektniji i precizniji od Svicaraca.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Ma sve pet :) Doduše, ta prednost je samo na fullhd, a vec od 1440p ide na 1:1 bez problema (meni super osobno jer sam već 3-4 godine na 1440p monitoru).

Da na vecim rezolucijama graficke postanu bn pa se iz tog razloga izjednace, ali koliko sam ja na brzinu uspio pohvatati iz rasprave u i7 temi ako postoji graficka koja moze gurati neku igru na 144 fps na 1440p procesor ce u biti raditi isto kao i na 1080p kad lockas fps na 144, u obadva slucaja ce procesor morati odraditi svoj dio posla (AI, fizika,..) za tih 144 fps-a. Neka me netko ispravi ako samu krivu.

16 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
ako postoji graficka koja moze gurati neku igru na 144 fps na 1440p procesor ce u biti raditi isto kao i na 1080p kad lockas fps na 144, u obadva slucaja ce procesor morati odraditi svoj dio posla (AI, fizika,..) za tih 144 fps-a. 

Nope.
8 godina
neaktivan

Dosta ljudi širi dezinformacije da zen procesori ne valjaju za x rezoluciju (1080p), a ono što bi trebali govoriti je da zen procesori nisu dobri kao i7 7700k za 144hz gejming, to su dvije različite stvari.

13 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Happy wife happy life,došli su joj dijelovi jos cekamo Amazon.de da stigne GTX 1080.

Moj PC  
25 0 hvala 1
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Happy wife happy life,došli su joj dijelovi jos cekamo Amazon.de da stigne GTX 1080.

Sorry ja ovdje kutije ne vidim, već samo ženu :)

Kamoli li sreće da nisam jedini kojemu žena dopušta kupovanje HW-a.

Samo ja mislim da si ti jedini kojemu žena kupuje HW u pm.. Zavidim ti.

Al dobro ja imam dvoje klinaca, mala sada 4 godine mali 2 godine pa cu ih huskati polako na HW :)

13 godina

Kolega gtx980/1080ti, vi ste high-end ekipa, cestitam na novom PC. Nego zasto ona ne napravi profil na Bugu, nego ti izvjestavas.

P.s. Jel sama odabrala Ryzena ili si ke nahuskao?

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan
metallic kaže...

Kolega gtx980/1080ti, vi ste high-end ekipa, cestitam na novom PC. Nego zasto ona ne napravi profil na Bugu, nego ti izvjestavas.

P.s. Jel sama odabrala Ryzena ili si ke nahuskao?

Ja sam bio za intel i7 7700k ali curka želi igrat na ULTRA bez dropa fps-a kada strema (twitch) tako da smo odlučili ipak za ryzen zbog 8 jezgri da OBS moze radit što bolje. :P

12 godina
neaktivan
toxic kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Sorry ja ovdje kutije ne vidim, već samo ženu :)

Kamoli li sreće da nisam jedini kojemu žena dopušta kupovanje HW-a.

Samo ja mislim da si ti jedini kojemu žena kupuje HW u pm.. Zavidim ti.

Al dobro ja imam dvoje klinaca, mala sada 4 godine mali 2 godine pa cu ih huskati polako na HW :)

Taj je HW za nju ne za mene 

8 godina
neaktivan

Bila sam lijena napraviti profil ali me dečko nagovorio. Baš sam happy sa pc-em. 

Moj PC  
20 1 hvala 2
16 godina
odjavljen

Malo ste off-topic, al' s obzirom na sreću oko Ryzena, može proći unutar okvira. 

Zasad.

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

sredio bios na MSI ploci, sve radi, OC je na 3.8. Stock cooler isproban takodjer na 3.8, cak mogu reci da je za 6 core mozda i dovoljan, ovisi jako o kucistu.

Sad vidjet di nabavit RGB varijantu za stock cooler, ostavit burazu za R5 1400 u buducnosti, i pricekat napokon neki x370 MBO za bolje/hladnije VRM opcije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
CookieThrills kaže...

Bila sam lijena napraviti profil ali me dečko nagovorio. Baš sam happy sa pc-em. 

dobrodošla i ne budi lijena na slikama, dojmovima, benchevima i što sve već ide uz ovaj forum...

Tonči kaže...

Malo ste off-topic, al' s obzirom na sreću oko Ryzena, može proći unutar okvira. 

Zasad.

'bem ti dobrodošlicu, čudo da imamo ijednu curu na forumu 

14 godina
Asrock je već releaseao BIOS-e s AGESA-om 1.0.0.6
Brzo od njih
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...
Asrock je već releaseao BIOS-e s AGESA-om 1.0.0.6
Brzo od njih

Yup, stiglo i za Asus jučer.

14 godina
Nešto se vendori sada trude popraviti užas od BIOS-a s kojim su bili shippali
robimarko@gmail.com
17 godina
XXX kaže...

Totalna AMD dominacija. 

Hvala ti na ovome.

Pogledao od početka do kraja. Najbolji video koji sam vidio do sada.

16 godina

Moram priznati da mi je baš super ultra drago da se AMD konačno vratio na noge. Ako ništa drugo, barem u CPU segmentu za sada

Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kad izlazi ryzen2? Gledam dali preci s intela na njega(tj na trenutni ryzen), intel koliko vidim nema niti ce imati odgovor po pitanju jezgri a niti veceg ipc-a jos jako dugo..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kad izlazi ryzen2? Gledam dali preci s intela na njega(tj na trenutni ryzen), intel koliko vidim nema niti ce imati odgovor po pitanju jezgri a niti veceg ipc-a jos jako dugo..lp

Pod 2 mislis onaj sa 16 jezgri ili totalna nova plaforma i socket?

16 godina
Stjepanj kaže...

Najvjerojatnije druge godine.. možda i kasnije ako Intel ne nabaci kakvu konkurenciju u međuvremenu :)

EDIT: Ako mislimo na Zen2 (kao nova generacija Ryzena 2xxx ili kako već bude).

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 14:53 (mrsmith).
14 godina
neaktivan

Idu ryzeni ko vruce kifle.. jednostavno bolji all arround proc. Nema tu neke filozofije. 

xfact
Moj PC  
13 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Otprilike najranije sto moze biti je computex 2018 a najava za njega ide krajem godine sigurno.
Najbolja stvar je sto sad mozes uzeti neku mocnu AM4 plocu(dobar vrm, dobro hladjenje ) i neki najjeftiniji 4/4 R3 model koji dolazi ubrzo za nekih 1080p mid range gaming je to vrh ponuda, i cekas Ryzen 2 nesto jace tipa 6/12 ili 8/16 jer ce ici na isti soket

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Čudi me da Lucidni nije ubacio kakav wccftech link još, tamo ima svačeg o Zen 2

Uglavnom, AM4 će biti s nama još koju godinu. Ne samo za Zen2, već i za Zen3 2019. Naravno, to su sve glasine - točnih informacija nema baš ništa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 15:08 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice