AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.771.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Evo da razbijemo offtopic malo, Ryzen-u je stigla nova prijateljica  ...samo razmisljam da se Corsair slucajno ne popiski po njoj, mozda bi Noctua bio bolji susjed. Anyway, Ryzen je pogoni bez problema - dise punim plucima 

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
18 0 hvala 2
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
axos kaže...

Ova tema je totalno otišla u off topic

Ontopic: Vidim da su Linus i Jayztwocents dobro popljucali intel s novom serijom rebrandiranih procesora ukorist AMD-a.

Rijetko se desi da yteri (pogotovo jer intel često sponzorira LTT) direktno tako popljucaju neki poroizvod/najavu istog.

A čuj kad je situacija vrlo očita,dakle Intel je izgubljen jer nema adekvatnog CPU odgovora+ne može snizit cijene na razinu AMD Ryzen procesora.

Njihovi komentari su vrlo jasni, ali to je još i blago u odnosu na ekipu koja ne živi samo od reklama ili Intel mito-sponzoriranja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 19:13 (rambox).
14 godina
rambox kaže...

A čuj kad je situacija vrlo očita,dakle Intel je izgubljen jer nema adekvatnog CPU odgovora+ne može snizit cijene na razinu AMD Ryzen procesora.

Njihovi komentari su vrlo jasni, ali to je još i blago u odnosu na ekipu koja ne živi samo od reklama ili Intel mito-sponzoriranja.

Zašto? Nisam upoznat s tom problematikom.

13 godina
neaktivan

Zbog veličine die-a.

12 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Evo da razbijemo offtopic malo, Ryzen-u je stigla nova prijateljica  ...samo razmisljam da se Corsair slucajno ne popiski po njoj, mozda bi Noctua bio bolji susjed. Anyway, Ryzen je pogoni bez problema - dise punim plucima 

Česitam evo i moja stigla prije par dana jos sam HYPED uvijek.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 15:55 (Nvidia GTX 680).
16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Česitam evo i moja stigla prije par dana jos sam HYPED uvijek.

Bug forum je zgličan bacio je moju sliku prvu pod tvoj post kao lol

Opaaa Titanijumka :) GZ! Lijepo izgleda iako sam ja nekako privrženiji ASUS-u već dugo vremena.

Vidim da i ti voziš AIO radijator iznad grafe.. moram priznati da mi je nekako muka od pomisli da iscuri na karticu . Sve si gledam da bi Noctua DH15 cooler naručio.. iako mi ovaj Corsair zaista super hladi proc... 32-33c u idle i 46-47c load (tijekom igranja), te 60-62c tijekom renderiranja 100% load allcore - proc je clockan na 3.8Ghz.

Budemo vidjeli koliko dugo izdržim prije nego ga naručim

15 godina

OK ekipa, dolazi vrijeme da se malo iznutrice izmiješaju, pa me zanima neka kombinacija:

R5 1600, B350 ploča i 2x 8 GB DDR4 (eventualno neki M.2 NVMe SSD)

Ovaj R5 1600 bi OCao koliko ide bez extrema napona i temperature, ne znam kakav je recimo stock Wraith Spire naspram LC-120 venta?

Da li ima koja B350 na tržištu Hrvatske da ima malo bolje VRMove i zvuk? (ALC1120, 6+ fazno napjanje CPU-a)

I koja kombinacija takve matične i RAMA radi dobro  (znači i RAM bih frljio na 3000+)

Pročitao sam novi Bug, ali mi je malo šturo sve to, pa ako netko ima iz prve ruke preporuku u relnom radu, preporučam se...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Mislim da ti ASRock AB350M Pro4 jedina ima 9 phase VRMove (6+3), koliko se sjećam kad sam tražio ploče za Ryzena. Za kompatibilnost s ramovima nemam pojma :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma nema ti, to je nekakv realni 3+3 (ali navodno radi dobro) a marketinški 6+3

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/66puim/asrock_63_phase_am4_vrm_from_the_ab350m_pro_4/

e a ima li kakvih dobrih pasivnih hladnjaka za postavit na VRM0ve (Bug test, sve B350 ploče kure preko 80)

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 15:34 (Stric_Jura).
16 godina

Aaa ok :) nisam proucavao detaljno sorry. Uglavnom, mišljenje je da je dosta dobra ploča uz onu MSI Tomahawk. Ja sam sebi Asusa uzeo anyway

EDIT: Zanimljivo VRM cooling rješenje za one koji imaju 3d printer (source: http://www.overclock.net/t/1626601/post-your-ryzen-vrm-temperatures)

Navodno spušta VRM temp sa 110c na 80c.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 15:45 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...

Aaa ok :) nisam proucavao detaljno sorry. Uglavnom, mišljenje je da je dosta dobra ploča uz onu MSI Tomahawk. Ja sam sebi Asusa uzeo anyway

EDIT: Zanimljivo VRM cooling rješenje za one koji imaju 3d printer (source: http://www.overclock.net/t/1626601/post-your-ryzen-vrm-temperatures)

Navodno spušta VRM temp sa 110c na 80c.

Ovo ce samo budala napraviti...

Katastrofa shebo si cijeli koncept strujanja zraka unutar kucista ima i boljih riješenje.

Npr. sve pod vodu ili mali ventilatorcici koji se direkt lijepe na plocu cak ima i vecih pasivaca.

Ali uglavnom dobar airflow i neces imati nikakva glupa pregrijavanja.

15 godina
odjavljen
Stric_Jura kaže...

e a ima li kakvih dobrih pasivnih hladnjaka za postavit na VRM0ve (Bug test, sve B350 ploče kure preko 80)

Uzmi u obzir da je to sa clockanim 1800x, tebi će biti puno manje a i 80 nije strašno.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina

ali zar nema u oponudi onih "ježeka" s tvornički apliciranom termalnom pastom/ljepilom koje samo umjerenim pritiskom direktno zalijepiš na VRMove...?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
80 nije strašno.

Nope.
15 godina
odjavljen

Pa ne kužim, pričamo o tranzistorima (VRM) zar ne? Koji po datasheetu mogu raditi do 125 a neki čak i više? A na grafičkama je najnormalnije kad vrm radi na 90-100 stupnjeva?

9 godina
Jakovp kaže...

Pa ne kužim, pričamo o tranzistorima (VRM) zar ne? Koji po datasheetu mogu raditi do 125 a neki čak i više? A na grafičkama je najnormalnije kad vrm radi na 90-100 stupnjeva?

problem je šta su blizu kondenzatori kojima baš i ne paše dugoroćno kuhanje na 80.

15 godina
odjavljen

Da, ali ako su kvalitetniji 105C modeli ne bi trebali imati problema s trajanjem na toj temp, a između je još red induktora koji se manje griju.

12 godina
Stric_Jura kaže...

ali zar nema u oponudi onih "ježeka" s tvornički apliciranom termalnom pastom/ljepilom koje samo umjerenim pritiskom direktno zalijepiš na VRMove...?

uzmešovako nešto i ne trebaju ti ježeki

već je bio test onog wraith hladnjaka naspram macho, pa ako taj mali wraith sa jednim 90mm ventom spusti temperaturu vrm-a sa 105 na 91, što tek onda rade 2x140mm venta koji pušu po vrm-u

14 godina
picajzla0707 kaže...
 što tek onda rade 2x140mm venta koji pušu po vrm-u

Uz dobru cirkulaciju zraka unutar kućišta i ovako nešto, nema zime (mislim vrućine).

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 17:01 (Valentin17).
17 godina

Ne znam jel bilo ali što kažete ? Izgleda da Ryzen krpa gaming performasne i u 1080p gamingu

http://www.guru3d.com/news-story/ryzen-game-perf-increases-with-new-rise-of-the-tomb-raider-patch.html

Moj PC  
6 0 hvala 2
10 godina
odjavljen

Lucidius će nam dobit srčani udar kad ovo vidi.

Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra u tolikoj mjeri da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja.

13 0 hvala 2
14 godina
toxic kaže...

Izgleda da Ryzen krpa gaming performasne i u 1080p gamingu

To je bilo za očekivati, 7700k će pasti do kraja ubrzo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 20:12 (Valentin17).
15 godina
picajzla0707 kaže...
Stric_Jura kaže...

uzmešovako nešto i ne trebaju ti ježeki

već je bio test onog wraith hladnjaka naspram macho, pa ako taj mali wraith sa jednim 90mm ventom spusti temperaturu vrm-a sa 105 na 91, što tek onda rade 2x140mm venta koji pušu po vrm-u

hmmm, ai sve ovisi o orijentaciji coolera, tj. da li rebra koja kanaliziraju zračnu struju gledaju prema VRMovima... 

a i onda "ježek" dobro dođe

Ju je je? Je ju je!
16 godina

Baš sam jučer popodne gledao svoju Asus Prime B350 Plus i na VRM-ovima ima taj "ježek" cooler po defaultu nekakav veliki Asusov na šušticu :) No, koji god program sam instalirao, nije mi pokazivalo VRM temperaturu... tako da valjda ova ploča nema ugrađen senzor :(

I'm left out in the blind

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stric_Jura kaže...

hmmm, ai sve ovisi o orijentaciji coolera, tj. da li rebra koja kanaliziraju zračnu struju gledaju prema VRMovima... 

a i onda "ježek" dobro dođe

možeš ga okrenuti na jednu i drugu stranu, no čak i ovako kako je postavljen na slici dobro vjetri cijelu ploču

za usporedbu, wraith hladnjak s onog testa uopće nije iznad vrm-a i još ima plastični oklop, pa svejedno skida jebački temperaturu vrm-a

13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
toxic kaže...

Izgleda da Ryzen krpa gaming performasne i u 1080p gamingu

To je bilo za očekivati, 7700k će pasti do kraja ubrzo.

Evo stara recenzija Ryzena 1700 sa iste stranice sa ažuriranim grafovima "result set updated June 6th 2017 due to a game patch that optimizes for Ryzen processors" klik.

Ryzen 1700 - 113 fps

i7 7700k - 133 fps

Sve dok ne dodu nove igre sa boljom optimizacijom za vise jezgara i7 7700k ce jos uvijek biti bolji izbor za 144Hz, za sve ostalo tu je Ryzen 1700.

16 godina
war3_tft kaže...

Evo stara recenzija Ryzena 1700 sa iste stranice sa ažuriranim grafovima "result set updated June 6th 2017 due to a game patch that optimizes for Ryzen processors" klik.

Ryzen 1700 - 113 fps

i7 7700k - 133 fps

Sve dok ne dodu nove igre sa boljom optimizacijom za vise jezgara i7 7700k ce jos uvijek biti bolji izbor za 144Hz, za sve ostalo tu je Ryzen 1700.

Moraš isto tako uzeti u obzir da su rezultati sa stock clockom od 3.0Ghz za Ryzen 1700 :) a apsolutno svaki primjerak ide na 3.8Ghz u 2 klika i radi savršeno tako da je razlika još manja. Doduše, može se i 7700k clockati ali on je već poprilično visoko po defaultu.

13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Moraš isto tako uzeti u obzir da su rezultati sa stock clockom od 3.0Ghz za Ryzen 1700 :) a apsolutno svaki primjerak ide na 3.8Ghz u 2 klika i radi savršeno tako da je razlika još manja. Doduše, može se i 7700k clockati ali on je već poprilično visoko po defaultu.

Di si iscupao da je na 3.0 Ghz? Na istoj toj recenziji ja sam nasao ovo, koliko vidim stavili su ga na 3.75 GHz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 9:47 (war3_tft).
17 godina
odjavljen

Totalna AMD dominacija. 

Moj PC  
6 0 hvala 5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice