AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.771.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pozz ljudi. Ima li nekih informacija o Ryzen APU procesorima?

Nemojte me osuđivati ako je netko vec pisao o tome. Nisam stigao procitati zadnjih par stranica teme stigla mi je prinova u obitelj,pa sam kratak sa vremenom.  

Jos tu je i zena sa "daj pusti tipkovnicu dijete place".

Znaci ludilo.

Bolje je biti mrtav pijan,nego mrtav hladan.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Čestitke na prinovi ! :)

Za APU-e, još ništa konkretno, ima glasina o 4c/8t eng.sampleu na 3.0GHz ali bez konkretnih GPU performansi osim 11 Vega cores sa 64 stream procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 16:06 (Mladen).
17 godina

Ekipica odlucio sam se za ryzena :)

mislim da ce to biti 1600 ili eventualno 1600x ali kazu da ne uzimam x jer nema potreba a s obzirom ako bi to bio 1600 trebali tu x370 ploca?

Ako ne treba molio bih preporuku odmah mi stavite i rame.

Ono sto mene brine je to sta ocito ovaj freezer vodeno koeg imam ne pase na am4? salju navodno free kit : https://play3r.net/news/free-am4-kit-for-liquid-freezer-available-from-arctic-support/

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 18:25 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Salje Arctic đabe, moras samo slikat racun, uglavnom kroz 5 dana ti je na adresi a salju iz Njemačke, vec su an jednom drugom forumu trojica narucivala taj AM4 kit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

mislim da ce to biti 1600 ili eventualno 1600x ali kazu da ne uzimam x jer nema potreba a s obzirom ako bi to bio 1600 trebali tu x370 ploca?

Ono sto mene brine je to sta ocito ovaj freezer vodeno koeg imam ne pase na am4? salju navodno free kit : https://play3r.net/news/free-am4-kit-for-liquid-freezer-available-from-arctic-support/

S njihove stranice

* A free AM4 retention ring can be asked to eng@support.arctic.ac, please join a copy of your purchase order with your request.

12 godina
tadic kaže...

Nemojte me osuđivati ako je netko vec pisao o tome. Nisam stigao procitati zadnjih par stranica teme stigla mi je prinova u obitelj,pa sam kratak sa vremenom.  

Znaci ludilo.

također čestitke

nemaš što čekati, ja sam čekao i čekao i kad sam vidio da rajzen ne podrazumijeva tako skoro apu-e, koje sam mislio uzeti klincima za komp, jednostavno sam uzeo g4560

tako i ti napravi, uzmi tog pentiuma za minimalnu cijenu i miran si, ako ti treba više od njegove igpu, ubodeš unutra neku rx550/560/570 ili 1030/1050/1050ti i imaš stroj kojem se nikakav apu sljedećih tri godine neće niti približiti

jer teško da će zen apu imati jaču grafu od rx 460 ili 1050ti, a kamo li rx570, a isto tako će sigurno biti i jebeno skup - barem duplo skuplji do g4560, a vjerojatno i dosta više

15 godina

Mislio sam kombinirat sa ryzen APU ali vidim da nema nekih naznaka da ce skoro doci.

U pricuvi imam jedan Lenovo TinkCentre mini itx sa i5 2400 procesorom.

Vjerovatno cu u njega ubacit neku low profile grafu tipa gtx 1050(mozda cak i gt 1030 koliko rijetko palim komp i ona ce bit dovoljna).

Hvala na cestitkama.

Bolje je biti mrtav pijan,nego mrtav hladan.
12 godina
Ja sam ga stavio u lc power mini itx sa 200w napajanjem i taman im stane u policu pod stolom, ide unutra i msi 1050ti low profile, ali to kasnije jer sam skuzio da sam s dodatnom plocicom rama, ocanjem rama na 2400 i dual channel dobio dovoljno perfomansi na igpu da mogu igrati i gta5 na 30+ fps i to im je zasad dovoljno
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Uzmi 1600 i eventualno neku x370 ploču da možeš u budućnosti skočiti na neki sa 8 jezgri. Od x370 ploča izbjegavaj Gigabyte k3 i k5 jer su precijenjeno sranje, RGB ploče sa VRM kao i b350 gaming 3. Eventualno oprez i kod Asus x370 prime, kad je ploča izašla konstantno se brickala a sad znam pročitati da se nekima kad ugase komp više neće upali, možda ispeglaju biosom. Od novih pričekaj Asus x370 strix, od starih stabilnim se čini Asrock x370 K4, MSI x370 carbon (mislim da ima isti VRM kao i b350 carbon tako ako ne misliš SLI/CF nema smisla) i Gigabyte Gaming 5 (još nisu riješili soft brick problem, trebali bi valjda ubrzo). Od premium ploča Taichi ili Asus Crosshair VI. Ako misliš samo ostati na 1600 onda od b350 ploča uzmi ili asus strix ili Msi carbon (najbolja b350 ploča).

Ako se sjećam dobro Amd je potvrdio da će Zen2 biti podržan na sadašnjim AM4 pločama i da će biti na 7nm. Je li to znači da bi on tribao trošiti manje od sadašnjeg Zena pa nebi bio problem ako se neki 8c Zen2 stavi na sadašnje x370 ploče srednje klase?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
13 godina
toxic kaže...

370 je za sli/cf dok 350 nije

Sto se tice ploce, asus je izbacio nove 

https://hothardware.com/news/asus-delivers-amd-ryzen-7-with-rog-strix-x370-f-b350-f

definitivno bih uzeo sebi da uzimam danas Ryzena ovu 350ku, dobar VRM, veliki heatsink, memorija lako dodje na 3ghz bez problema 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
tadic kaže...

Znaci ludilo.

Ryzen apu nemoj očekivatii prije Q1 2018 godine

BF3:fluffy_inside
13 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio ARCTIC Liquid Freezer 240, 31.05 kontaktirao support.arctic u svezi AM4 retention kita. Da si ga imam ako si jednog dana odlučim nabavljat ryzena. Stigao je danas iz Njemačke za 5 dana. 

Moj PC  
11 0 hvala 3
9 godina
protjeran

Eto, tocno kako sam reko 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Eto, tocno kako sam reko 

Nije bilo teško pogoditi kad to rade skoro svi proizvođači.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina

Mene više zanima misterij smajlija koji pije kavu i djeluje depresivno na kraju svakog posta dotičnog gospodina.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
6 0 hvala 2
9 godina
mrsmith kaže...

Mene više zanima misterij smajlija koji pije kavu i djeluje depresivno na kraju svakog posta dotičnog gospodina.

Taj smajli mi izgleda kao da se urokao tabletama i čita uputstvo kad ce riknit. 

13 godina

Tako se radi osobni branding, treba imati zastitni znak kao kakav uvazeni forumas, npr @stjepanj i njegov LP.

Ima jos masu primjera ali neki nisu pozitivni pa ne bi htio biti zlocest i navoditi. :)

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
mrsmith kaže...

preserava se... smajli, ne kolega 

17 godina
mrsmith kaže...

patroniziranje, snaga, znanje, uzvisenost.. s time zeli dobiti autoritet koji si rusi sa svakim postom.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
toxic kaže...

Uslikaj račun, šibni im sa podatcima o adresi na mail koji imaju na https://www.arctic.ac/eu_en/products/cooling/cpu/am4.html i to je to.

Ja imam Freezer 120 kupljen u Linksu i nije bilo problema. Nakon nekih 5-7 dana mi došao adapter.

10 godina
odjavljen
nixass kaže...
mrsmith kaže...

patroniziranje, snaga, znanje, uzvisenost.. s time zeli dobiti autoritet koji si rusi sa svakim postom.

on ne uviđa da se svi sprdaju sa njime

Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra u tolikoj mjeri da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja.
16 godina

Zahvaljujem se svima na pomoći, sad će mi radni dan svakako lakše proći

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Jedno je pogoditi samo da salju, a drugo je znati odakle i za koliko vremena...

16 godina
Lucidius kaže...
Valentin17 kaže...

Jedno je pogoditi samo da salju, a drugo je znati odakle i za koliko vremena...

Evo popravio sam ti da ne zaboraviš... zaštitni znak

13 godina
neaktivan

Pa što je tu bilo za "pogađat" kad si samo prenio iskustva drugih ljudi koji su dobili svoje am4 kitove... ?

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina

Ova tema je totalno otišla u off topic

Ontopic: Vidim da su Linus i Jayztwocents dobro popljucali intel s novom serijom rebrandiranih procesora ukorist AMD-a.

Rijetko se desi da yteri (pogotovo jer intel često sponzorira LTT) direktno tako popljucaju neki poroizvod/najavu istog.

9 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Pa što je tu bilo za "pogađat" kad si samo prenio iskustva drugih ljudi koji su dobili svoje am4 kitove... ?

Pa svi mi prenosimo sve sta kazemo u 90 posto slucajeva...

9 godina
axos kaže...

Ova tema je totalno otišla u off topic

Ontopic: Vidim da su Linus i Jayztwocents dobro popljucali intel s novom serijom rebrandiranih procesora ukorist AMD-a.

Rijetko se desi da yteri (pogotovo jer intel često sponzorira LTT) direktno tako popljucaju neki poroizvod/najavu istog.

ma da ali sad su to već poznate čunke koje nemogu lagat o proizvodu bez obzira šta će možda izgubit sponzorstvo od intela, ostaje im 999 drugih sponzora, a i više će ih ljudi poćet ozbiljnije pratit jer je sad oćito da nisu prije bili potplaćeni nego samo sponzorirani.

14 godina
Lucidius kaže...

Pa svi mi prenosimo sve sta kazemo u 90 posto slucajeva...

Ali 99% nas se ne hvali tako kako se ti hvališ.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran

Pa kad slabo prenosite 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice