AMD Phenom II X2 555 otključavanje dodatnih jezgra

poruka: 9
|
čitano: 4.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Prijatelj mi ima AMD phenom X2 555 i zanima me dali je moguće nekako otkjučati dodatne jezgre?Zanima me kako se sve to radi jer sam čuo da se to nekako može.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: AMD Phenom II X2 555 otključavanje dodatnih je

Prvo reci koju ploču ima, a onda sve ostalo.

16 godina
neaktivan
Genije kaže...

Prijatelj mi ima AMD phenom X2 555 i zanima me dali je moguće nekako otkjučati dodatne jezgre?Zanima me kako se sve to radi jer sam čuo da se to nekako može.

Trebao si napisat i koju matičnu imaš, tako bi bilo puno lakše, ali uostalom, koristi traži, ionako će ovo F1-IVO, zatvorit prvom prilikom, koristi traži i tamo ćeš sve nać, dovoljno se već pisalo o tome!?

15 godina
protjeran

A ima ploču GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H

15 godina
neaktivan

koju ti prijatelj ima matičnu?ako ima SB(southbridge)710 ili 750 ili 850 onda može otkljucati ostale jezgre....za SB 710 i 750 treba nac u BIOS-u ACC(advanced clock calibration) i staviti ga na AUTO ili PER CORES i spremiti postavke..ako se boot-a onda je uspio otkljucat jezgre...ako ne ne boot-a onda nije uspio otkljucat jezgre..ali može probati povecati napon(Vcore) ili smanjiti frekvenciju...a ako ima SB 850 onda treba nac u BIOS-u opciju UCC..

GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H->matična ima SB710 i onda neka proba kako sam gore opiso...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 21:14 (Imbra12).
15 godina
Genije kaže...

A ima ploču GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H

Odeš u BIOS, nađeš Advanced Clock Calibration i staviš na Auto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 21:25 (.: R32LowRider).
16 godina
neaktivan

Jel se otključavanjem jezgara gubi garanciju i jel postoji mogučnost da nešto pođe po zlu.. Znam ono da trebaš imat sreće da uspiješ

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ma nebrini se nista samo na gigabyteovim plocama moras stisnuti CTRL + F1   da dodes do chispet features tako nesto i tamo ti je ACC

zvoneXp
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
joze kaže...

Jel se otključavanjem jezgara gubi garanciju i jel postoji mogučnost da nešto pođe po zlu.. Znam ono da trebaš imat sreće da uspiješ

U neku ruku gubiš garanciju, ali garanciju gubiš i overclocking-om, ali nitko ti to više ne gleda, niti niti može provjerit, jer ako si ga uspio otključati na svojoj matičnoj, kad ga staviš u drugu, opet će bit X jezgreni dok ne naštelaš opet postavke da ga otključaš, tako da mislim da nećeš imati problema oko garancije ako ga otključaš, a ovo drugo, mislim da je mogućnost da nešto krene po zlu nema, ako se otključa, otključa, ako ne, ne!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice