AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 867.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD FX Club

Znate što me zanima, koje si opcije i kako postavite prije nego krenete s clockanjem (za recimo CPU LLC, Spread Spectrum i slične)?

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 18:42 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club

Pa primarno za igre bih kupovao..

14 godina
191x7 kaže...

Znate što me zanima, koje si opcije i kako postavite prije nego krenete s clockanjem (za recimo CPU LLC, Spread Spectrum i slične)?

Ugasim cool&quiet,c1e,c6,apm i sve te power saving opcije. LLC postavim na High, Spread Sprectrum isto ugasim i dižem za početak množitelj samo na stock voltaži da vidim dokle ide. Kad postane nestabilan u nekom stress programu tipa Prime,occt ili windows baca bsod,onda dignem malo voltažu i testiram opet itd. Ako se ne ruši tada, dižem množitelj i testiram ponovno. Naravno sve ovisi o procesoru,matičnoj,napajanju. A i trebaš imati volje i živaca testirat i isprobavat...

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

I na kraju sam uzeo FX 8320E, ubacio sam ga u plocu, prvi put nije boot ali je odmah poslije, mozda se jadnice nije ugrijalo jer je pokazivao 14*C u biosu, ali sve radi kako treba sad 

http://valid.x86.fr/d4afmx

Sutra cemo ga clockati malo, nisam siguran da cu moci nesto puno s obzirom da sam ogranicen hladjenjem TX3 EVO ali mislim da ce biti dovoljno za nekih ~4.2 mozda cak i 4.4 da ne prelazi 65*C

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 19:36 (chaselol).
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Keta kaže...

Baš sam danas dosta gledao performanse 290+4690k i ista stvar kao sa 8320, gpu usage varira jako u istim igrama kao i meni, tako da nevermind mislio sam da ce ju 4690k zakucat na 100%

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
Keta kaže...

Baš sam danas dosta gledao performanse 290+4690k i ista stvar kao sa 8320, gpu usage varira jako u istim igrama kao i meni, tako da nevermind mislio sam da ce ju 4690k zakucat na 100%

Pa već smo 100 puta utvrdili da ako igra ne radi na nekom prastarom engineu koji zna koristiti samo jednu jezgru neke bitne razlike u igri između procesora ni nema. Barem ne neke koju češ primjetiti bez FPS brojača i sl. gluposti. Sve nove igre znaju i znati će koristiti sve jezgre, taj procesor ne koči ni 980 ti nešto vrijedno spomena . Da se ne ponavljam..

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=161&jumpto=4814840&sort=asc&view=flat

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

I na kraju sam uzeo FX 8320E, ubacio sam ga u plocu, prvi put nije boot ali je odmah poslije, mozda se jadnice nije ugrijalo jer je pokazivao 14*C u biosu, ali sve radi kako treba sad 

http://valid.x86.fr/d4afmx

Sutra cemo ga clockati malo, nisam siguran da cu moci nesto puno s obzirom da sam ogranicen hladjenjem TX3 EVO ali mislim da ce biti dovoljno za nekih ~4.2 mozda cak i 4.4 da ne prelazi 65*C

Jesi li osjetio kakvu razliku prelaskom sa 6300 na 8320? Mislim na performanse u gamingu.

12 godina
D3lBoy kaže...
Keta kaže...

stvar sa AMD grafama i CPU overhead se nece promjeniti sve dok nedodje DX12 i igre za DX12

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
11 godina
neaktivan
XXX kaže...
D3lBoy kaže...
Keta kaže...

Pa već smo 100 puta utvrdili da ako igra ne radi na nekom prastarom engineu koji zna koristiti samo jednu jezgru neke bitne razlike u igri između procesora ni nema. Barem ne neke koju češ primjetiti bez FPS brojača i sl. gluposti. Sve nove igre znaju i znati će koristiti sve jezgre, taj procesor ne koči ni 980 ti nešto vrijedno spomena . Da se ne ponavljam..

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=161&jumpto=4814840&sort=asc&view=flat

Ma ne brine mene fps, vec u nekim igrama imam gpu usage 70ak% pa su svi odma "to ti je bottleneck ovo ono nabavi bolji i5" to sam i ja zakljucio, no sad vidim da u istim igrama i sa 4690k je usage oko 70%

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Jesi li osjetio kakvu razliku prelaskom sa 6300 na 8320? Mislim na performanse u gamingu.

Clockao sam ga malo sad, morao sam nisam mogao da cekam i za 4.5ghz mi trazi 1.3V i to me apsolutno iznenadilo jer ga mogu sad hladiti sa TX3 EVO bez problema, prime ne prelazi 59*C!!!
Ali dobro odvrtio sam svega ~15min pa nesto nisam siguran da je to pouzdano. 

U igrama trenutno apsolutno nikakve razlike, ali cemo vidjeti jos jer sam testirao samo jednu igru koja mislim da nema veze sa proc (CS:GO)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 23:40 (chaselol).
15 godina
chaselol kaže...
Brega55 kaže...

Clockao sam ga malo sad, morao sam nisam mogao da cekam i za 4.5ghz mi trazi 1.3V i to me apsolutno iznenadilo jer ga mogu sad hladiti sa TX3 EVO bez problema, prime ne prelazi 59*C!!!
Ali dobro odvrtio sam svega ~15min pa nesto nisam siguran da je to pouzdano. 

U igrama trenutno apsolutno nikakve razlike, ali cemo vidjeti jos jer sam testirao samo jednu igru koja mislim da nema veze sa proc (CS:GO)

Ma kakav cs go pa daj sprzi to na nekom jacem naslovu 

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Dobro se drži FX u novim igrama ali WTF je sa grafama u ovoj igri. Pa nije moguće da stvarno ide ovako loše 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ma kakav cs go pa daj sprzi to na nekom jacem naslovu 

Przio sam ga u zahtjevnom Elder Scrolls Online u mass fights i FPS se odlicno drzi, ovako ingame sve maxed ne dropa ispod 95, osjeti se razlika u zahtjevnim scenama tipa pvp gdje ima preko 40+ ljudi u blizini :)

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Trenutno najzahtjevnija igra na tržištu također odlično radi na FX-u. Makar bili su testovi drugom sajtu gdje rezultai nisu bili ovako dobri...tko će ga znati ali ovo izgleda jako bečavajuće.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sto mislite koliko bi se dalo undervoltati FX 8320 koji ima stock vcore u biosu 1.275 V, u windowsu pokazuje max 1.238 V? Uzmite u obzir i pad napona pod opterecenjem, llc nije moguc. Turbo core je off ofc.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 18:49 (Nije nego).

0 0 hvala 0
12 godina

Probaj ga staviti na 3.5 GHz pa ga testiraj.

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

ljudi ajde mi preporucite dobar hladnjak za fx 8350, al i da je tih, ovaj moj se cuje u tri sobe dalje!

miki12345

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki12345 kaže...

ljudi ajde mi preporucite dobar hladnjak za fx 8350, al i da je tih, ovaj moj se cuje u tri sobe dalje!

LC CC 95/120

17 godina
miki12345 kaže...

Koliko keševine? Ako tražiš što manje - onda LC-CC-120.

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

pa za oko 200 kn al da je tih, to mi je najbitnije jer mi netreba za klokovanje, necu to raditi samo da ga izdrzi i da je tih.

miki12345

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

jel moram i novu pastu kupovat, procesor je star 3 mjeseca???

miki12345

0 0 hvala 0
14 godina

Uzmeš onda LC C120 i ručno mu ograničiš da se vrti do razine koja ti je ok što se tiče buke i dobar si. Nemoj uzimat LC C95 jer je to za "male" procesore. Treba ti i druga pasta prilikom promjene hladnjaka ali obične paste u malim pakiranjima nisu skupe.

13 godina
neaktivan
miki12345 kaže...

Cooler master EVO serija, biraj koji nadjes za tu cifru. Nista tise ne postoji.

16 godina
AMD FX Club

Sa CM 212 EVO dolazi termalna pasta, ali za ove jeftinije ne znam. 212 košta 300 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

LC-CC-120 dolazi s pastom. Nije neka ekstra, ali za prvu ruku poslužiti će.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

sviđa mi se taj hiper 212 evo, uzet cu njega najverovatnije.

miki12345

0 0 hvala 0
17 godina
miki12345 kaže...

sviđa mi se taj hiper 212 evo, uzet cu njega najverovatnije.

LC-CC-120 ti je 90% performansi Hyper Evo 212 za 60% cijene.

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

nisam to znao, a sta mislite o zalman hladnjacima??

miki12345

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
miki12345 kaže...

nisam to znao, a sta mislite o zalman hladnjacima??

Ovisi na koji mislis, ako ciljas na Optimu bit će i više nego ok za FX ali LC je i dalje best buy.

No Guts, No Glory.
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

narucio sam LC-CC-120.

miki12345

6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice