AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD FX Club

Ajoj što se ovdje neće sve pročitati...{#}

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
Re: AMD FX Club
Gearbox kaže...
dedaa kaže...
Gearbox kaže...

To je super {#} Mojem 8320 za 4.5 GHz treba 1.46V. Imamo iste matične {#}.

Temperature pod primom su mi bile 40 stupnjeva nakon 10 minuta, sa tim da mi je u sobi bilo 25-26 stupnja. Držao sam ga 10 minuta, zato što ga nisam više volio patit.

Uf jadan, čak 40 stupnjeva, izgorit ce.

Da jadan je i pod primom mu je zima {#}

Evo CPU-Z .

Sve je to puno napona za 4.5ghz evo vidi ovaj screen shot 1.380 - 1.404V pod opterečenjem 1h i 30min

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 22:09 (mirzet1976).
12 godina

Moj je jednostavno gladan struje. Moguće da su mi matična i CPU lošiji primjerci pa da zato ne ide sa manjom voltažom.

Za 3.5 GHz na koliko ga trenutno držim traži 1.26V, na manjem naponu mi izbacuje BSOD-ove.

Koliko vidim kolega da imaš vrhunsku matičnu tako da i to vjerojatno ima utjecaja što kod tebe ide sa manjom voltažom nego kod mene.

12 godina
AMD FX Club

jasno ploča igra veliku ulogu,pozz

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

Sve je to puno napona za 4.5ghz evo vidi ovaj screen shot 1.380 - 1.404V pod opterečenjem 1h i 30min

E ovo je posao. Vodeno radi tu svoj posao. 

Gearbox kaže...

Moj je jednostavno gladan struje. Moguće da su mi matična i CPU lošiji primjerci pa da zato ne ide sa manjom voltažom.

Za 3.5 GHz na koliko ga trenutno držim traži 1.26V, na manjem naponu mi izbacuje BSOD-ove.

Koliko vidim kolega da imaš vrhunsku matičnu tako da i to vjerojatno ima utjecaja što kod tebe ide sa manjom voltažom nego kod mene.

Imamo isti cpu-mobo combo. Trenutno je na 4.4ghz i za to traži 1.38v, 4.5 mi radi na 1.404 a 4.6 samo mu dignem regulaciju sa high na ultra, zaboravio sam koliko mu napona još da s tim. Trenutno je još uvijek na CM 212 tako da ga neću mučit po ovim temperaturama. Sljedeće što uzimam mu je neko novo hlađenje, još nisam siguran koje.

btw. bzvz što je Piledriverima 62 max sigurna temperatura, da je 75, bilo bi puno više ekipe sa fx-evima u 5ghz klubu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina

Mene temperatura proca ni najmanje ne brini, već me ubi što traži toliko napona. Pokušati ću se još malo sa njim poigrati kada uhvatim vremena, ali čisto sumnjam da ću nešto postići.

14 godina
neaktivan

btw. bzvz što je Piledriverima 62 max sigurna temperatura, da je 75, bilo bi puno više ekipe sa fx-evima u 5ghz klubu.

62 kazes?Moj je u bf koji derem cijeli dan na 70-80 a downklockan trenutno na 3ghz,nesto ne valja s tx3

ali ereboss/mugen 4,a moguce i frio extreme/nh-d14 dolaze ovaj tjedan {#}

battlelog:KICKASS_HR
12 godina
AMD FX Club

Vidi da uzmeš noctuu ohladiće i frio extreme isto kao i noctua al je glasniji cooler lično imao frio extreme vrlo bučan, a za ove FX x8 je najbolje rješenje voda

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ma da, u kojem svijetu će Frio Extreme ohladiti kao NH-D14 ili tek NH-15? NH-D14 ga pobije za preko 10C, a kamoli NH-D15 koji je najsuperlativniji cooler na cijelom tržištu, bolji je od Corsair H110, pa 280mm vodeno hlađenje jbt. 

0 3 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Kakvih 10 stepeni pa nije frio beba to su dvije 14-ke na 1200-1800 obrtaja razlika je u 2 stepena evo pa vidi sam http://www.pcaxe.com/hardver/hladjenja/thermaltake-frio-extreme/strana-13

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
AMD FX Club

Bože me sačuvaju od tih balkanskih reviewova. Najbolji reviewovi su od Linusa, zato jer on stavi Noctua (no1 fanovi) fanove i stavlja baš u kućište, a ne ti glupi test benchovi te još upali MSI Kombustor koji dodatno zagrije. 

3 2 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Ni jedan vazdušni cooler nemože politi vodenom hlađenju na duže vrijeme torturisanja deblo overclockovanog CPU-a , znači overclockuj FX8320 na 5ghz i pusti LINX i vidi kako rapidno temp ide u visine, a sa vodenim to nijeslučaj dignuće do jedne određene temp i tu ga drzati na njoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club
Za 63XX seriju sam i ja razmisljao uzet vodu. Sta mislite bi bilo dovoljno H70 da probam 6300 dignut na 4.3 i da radi bez problema? Maticna 990FXA.. Ili bi mozda s ebaya neki custom uzeo.. Misljenja?
Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
14 godina
Bash kaže...
Za 63XX seriju sam i ja razmisljao uzet vodu. Sta mislite bi bilo dovoljno H70 da probam 6300 dignut na 4.3 i da radi bez problema? Maticna 990FXA.. Ili bi mozda s ebaya neki custom uzeo.. Misljenja?

Dečki da se razumijemo ni h 110 ne može parirati "pravom" vodenom hlađenju nego je u rangu s Noctuom NH-D 14 i 15-ticom.

Samo što h 110 ne pokriva s "tjelom# skoro 1/2 matične.

Prava vodenjača zahtjeva velike ili visoke investicije tako da većina nas ostaje na čim kvalitetnijem zračnom hlađenju iz znamo svi kojih razloga.

Svaka čast onima koji su si mogli priuštiti pravu vodenjaču i velikiii respest njima.{#}

13 godina
neaktivan
Bash kaže...

vazduh ga hladi na toj frekvenciji tako da nemas frke

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Bash kaže...

Dečki da se razumijemo ni h 110 ne može parirati "pravom" vodenom hlađenju nego je u rangu s Noctuom NH-D 14 i 15-ticom.

Samo što h 110 ne pokriva s "tjelom# skoro 1/2 matične.

Prava vodenjača zahtjeva velike ili visoke investicije tako da većina nas ostaje na čim kvalitetnijem zračnom hlađenju iz znamo svi kojih razloga.

Svaka čast onima koji su si mogli priuštiti pravu vodenjaču i velikiii respest njima.{#}

Razumijem ja to,ali mislim da me nisi razumio :D.. Ja sam pitao samo dali je dovoljno H70 da mi hladi 6300 ajmo rec,kojeg bi dignuo s 3.5 na 4.3 i tako radilo bezprijekorno na 990FXA.. Jer radje cu uzet H70 nego Noctu jer cijena je tu i tu ako uzmem rabljeno,a samo ce mi oslobodit mjesta u kucistu :) To sto si ti rekao za vodena hladjenja,tu se u potpunosti slazem s tobom..

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
14 godina
Bash kaže...

Razumijem ja to,ali mislim da me nisi razumio :D.. Ja sam pitao samo dali je dovoljno H70 da mi hladi 6300 ajmo rec,kojeg bi dignuo s 3.5 na 4.3 i tako radilo bezprijekorno na 990FXA.. Jer radje cu uzet H70 nego Noctu jer cijena je tu i tu ako uzmem rabljeno,a samo ce mi oslobodit mjesta u kucistu :) To sto si ti rekao za vodena hladjenja,tu se u potpunosti slazem s tobom..

Gle sve je to rekla-kazala zavisi o primjerku cpu-a i željama i očekivanjima na kojoj bi temperaturi overclocnuti fx 63xx trebao raditi.

Imao sam fx 8350 i Asrock 990fx extreme 9 i h 110 pa sam imao "samo" 4.4 GHz za 24/7/365 jer za sve više je volio dodatni napon a nisam se volio osječati ugodno na termalnim granicama i s pomisli koliko sav taj set up košta...

Ponovo sve ovisi o primjrku cpu-a i mbo i o zdravoj pameti...

12 godina
odjavljen
Tiby kaže...
Bash kaže...

Gle sve je to rekla-kazala zavisi o primjerku cpu-a i željama i očekivanjima na kojoj bi temperaturi overclocnuti fx 63xx trebao raditi.

Imao sam fx 8350 i Asrock 990fx extreme 9 i h 110 pa sam imao "samo" 4.4 GHz za 24/7/365 jer za sve više je volio dodatni napon a nisam se volio osječati ugodno na termalnim granicama i s pomisli koliko sav taj set up košta...

Ponovo sve ovisi o primjrku cpu-a i mbo i o zdravoj pameti...

Pa matična i fx koštaju ko taj intel što ga sad imaš :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
Moj PC  
5 0 hvala 4
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav,

Dali je CM cortex plus kojeg sada imam bolji od stock coolera za fx 6300 kojeg cu kupiti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 0:29 (alien20).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Pozdrav,

Dali je CM cortex plus kojeg sada imam bolji od stock coolera za fx 6300 kojeg cu kupiti?

Da

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sada imam nesto slobodnog vremena pa cu ici da kupim novu maticnu.

Koliko bolja kupnja je ASUS M5A99X EVO R2.0 od ASUS M5A97EVO R2.0? Vidim da je nesto skuplja. U kojim stvarima bi bila bolja od druge navedene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Koliko bolja kupnja je ASUS M5A99X EVO R2.0 od ASUS M5A97EVO R2.0? Vidim da je nesto skuplja. U kojim stvarima bi bila bolja od druge navedene?

podrsci za cf/sli,inace gotovo iste maticne

15 godina
neaktivan
kurt kaže...
Almin94 kaže...

I nista vise, samo ta podrska?

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
kurt kaže...
Almin94 kaže...

I nista vise, samo ta podrska?

da

12 godina
AMD FX Club

@almin94. Evo link pa usporedi, ima par razlika, brzina sabirnice i par sitnica. Ništa baš vrijedno spomena osim onog što je kolega naveo. Inače su to vrlo slične ploče...

Edit: na mobu sam, ne da se link zalipiti. Sorry.

na asus official siteu nadješobe i dodaš ih na compare list i to je to.lp

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 23:46 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
metallic kaže...

@almin94. Evo link pa usporedi, ima par razlika, brzina sabirnice i par sitnica. Ništa baš vrijedno spomena osim onog što je kolega naveo. Inače su to vrlo slične ploče...

link?

13 godina
AMD FX Club

Eto i mene napokon u FX club-u sa svojim FX 8320 :)

Sve što mogu reći je brzina i fluidnost {#}, pod "MOJ PC" možete vidjeti novu konfiguraciju te usporediti sa starom na kojoj sam dobio sjede igrajući igre ;)

Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ekipa...imam u planu uzet amd x8 8320 pa m3 zanima koja je maticna najpogodnija za taj procesor.

Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

Pozdrav ekipa...imam u planu uzet amd x8 8320 pa m3 zanima koja je maticna najpogodnija za taj procesor.

Hvala :)

"Ona" za koju je tvoj novcanik najpogodniji. Koliko si maks. spreman izdvojiti za plocu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice