AMD Fx 6100

poruka: 144
|
čitano: 29.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Fx 6100
shimeface kaže...
Jabulani kaže...

Dok se pocnu 8-core aplikacije koristiti ovo ce vec bit low end procesor. Mislim jedino ako se ne desi neki preokret u gaming industriji. Ali daleko od toga da je loš procesor, iskreno da ne guta toliko struje uzeo bi ga, ali ovako rađe odem na Intel.

iskreno, ne slazem se, ali ne proturijecim, sve je moguce.... sto se tice struje, potpuno se slazem ali danas i tako svi imaju i puno prevelika napajanja nego sto im treba tako da je to jos najmanji problem :D

Pa kakve pobogu veze imaju prejaka napajanja s potrošnjom struje,napajanje vuče toliko struje koliko to komponente zahtijevaju bilo to 1000w-no ili 400w-no napajanje.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
13 godina
neaktivan
$inke kaže...
shimeface kaže...
Jabulani kaže...

Dok se pocnu 8-core aplikacije koristiti ovo ce vec bit low end procesor. Mislim jedino ako se ne desi neki preokret u gaming industriji. Ali daleko od toga da je loš procesor, iskreno da ne guta toliko struje uzeo bi ga, ali ovako rađe odem na Intel.

iskreno, ne slazem se, ali ne proturijecim, sve je moguce.... sto se tice struje, potpuno se slazem ali danas i tako svi imaju i puno prevelika napajanja nego sto im treba tako da je to jos najmanji problem :D

Pa kakve pobogu veze imaju prejaka napajanja s potrošnjom struje,napajanje vuče toliko struje koliko to komponente zahtijevaju bilo to 1000w-no ili 400w-no napajanje.

.... poanta je bila da se ima takva napajanja da bez beda mogu ubacit i  drugi GPU, a ne da mi CPU previse struje trosi pa ce mi racun bit prevelik.... znaci danas nije problem izdvojit nesto vise struje i za procesor a da ne narusava stabilnost ostalih komponenata... :D

13 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Znam samo da mi je c&q uključen več godinu dana i procesor klokan na 3,8Ghz i da mi je račun za struju 450 kn manji kroz cijelu godinu nego što je to bio dok je sve bilo nabrijano do ibera.Složili se ili ne to je lijepa ušteda.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100
Moze li netko reci dali je ASRock 970 Extreme 3 dobar izbor za FX6100 (95w).
Citao sam malo po netu u vezi doticne ploce i njene naponske regulacije (4+1) i skuzio sam kako ljudi govore da za naponsku regulaciju na doticnoj ploci vrijedi :" Quality over quantity".
Znam da dosta vas ima svoje (lose) misljenje o ASRocku, medutim ja imam vec duze od 2 god svoju M3A770DE i da kucnem o drvo radi ko svicarski sat.
Dali je isplativa 970 extreme 3?

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Brega55 kaže...
Citao sam malo po netu u vezi doticne ploce i njene naponske regulacije (4+1) i skuzio sam kako ljudi govore da za naponsku regulaciju na doticnoj ploci vrijedi :" Quality over quantity".
Znam da dosta vas ima svoje (lose) misljenje o ASRocku, medutim ja imam vec duze od 2 god svoju M3A770DE i da kucnem o drvo radi ko svicarski sat.

ASrock ima odlične matične. 970 extreme 3 se isplati uzet ukoliko ne misliš OC procesor.

15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Uzmi Gigabyte GA-990XA-UD3, ali nemoj još prelazit na Bulldozera, pričekaj Piledriver ako vec mislis raditi upgrade, ako ništa pasti će cijene Bulldozeru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 21:48 (Jabulani).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100
Mislim, najlakse rec uzmi 990XA, treba imat novaca za to :))
Nemam vremena cekat, imam neke kombinacije u 8mj. koje kasnije nemogu iskoristit.
Ako bi uzeo FX6100 i 970 Extreme 3 dakako bi mislio OC-at , ne previse, ali do kojih 4GHz, gledao sam sada po netu i vidio par likova da su dosli do dobrih taktova s dotincom plocom,
npr. FX6100 -> 4.2GHz, PII 960T -> 4GHz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Za što koristiš komp? Ako za igre, nemoj se bezveze zaletavati i uzimati ovo, neces neku ogromnu razliku vidjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
krayz1e kaže...
Brega55 kaže...

ASrock ima odlične matične. 970 extreme 3 se isplati uzet ukoliko ne misliš OC procesor.

šta pričaš ti?! da OC nevalja na 970 extreme 3 to su laži..i kao prvo ona ima faznu regulaciju 4+1

d4rkd3atH
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:28 (d4rkd3atH).
15 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Za što koristiš komp? Ako za igre, nemoj se bezveze zaletavati i uzimati ovo, neces neku ogromnu razliku vidjeti.

Koristim ga za igrice, i za video/ foto obradu , igrice generalno BF3,a ostalo Sony Vegas, Photoshop, After effects, cinema 4D i sl.

Btw. pricao sam sa itomicem, koji je nekada imao Athlona II x4 , pa je presao na PII x4 zatim na FX6100 i kaze da se jako puno osjeti razlika izmedu Athlona i FX-a.

d4rkd3atH kaže...
krayz1e kaže...
Brega55 kaže...

šta pričaš ti?! da OC nevalja na 970 extreme 3 to su laži..i kao prvo ona ima faznu regulaciju 8+2

970 Extreme 3 ima 4+1 faze... KLIK

13 godina
protjeran
Brega55 kaže...
Nemam vremena cekat, imam neke kombinacije u 8mj. koje kasnije nemogu iskoristit.
Ako bi uzeo FX6100 i 970 Extreme 3 dakako bi mislio OC-at , ne previse, ali do kojih 4GHz, gledao sam sada po netu i vidio par likova da su dosli do dobrih taktova s dotincom plocom,

ASUS M5A97/PRO, jedan od ta dva modela.DIGI VRM 4+2/6+2(PRO) i odlican oc potencijal, obe su nativne AM3+ ploce.ASUS M5A97 PRO je najbolje sto mozes naci u nas, najbolja AM3+ ploca.

ford eleanor kaže...
Ta ploča ima 4+1 faznu regulaciju

Da, ali ne analognu nego digitalnu.

clock2much
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Brega55 kaže...

ASUS M5A97/PRO, jedan od ta dva modela.DIGI VRM 4+2/6+2(PRO) i odlican oc potencijal, obe su nativne AM3+ ploce.ASUS M5A97 PRO je najbolje sto mozes naci u nas, najbolja AM3+ ploca.

ford eleanor kaže...

Koja je razlika izmedu analogne 4+1 i digitalne?

14 godina

Gle,ako ideš po cijeni, onda ti je najbolje uzet Gigu kao moju za 600 kn ih uvijek imaš po Njuškalu. Ante je spomenuo ove Asus i to su super ploče, pogotovo ona PRO verzija sa 6+2 digi voltage regulator, a dobra je za FX 6100 i ona  sa 4+2. Čini mi se da ima takva na Njušci za 550 kn. A kao drugo, i sa tom AsRock možeš ladno ići na 4.0Ghz ( jel je to na stock naponu koji je ispod 1.3V ), a ja sam siguran 99% da možeš i na 4.5Ghz. To još ovisi i o chipu, ali to je gotovo pa sigurno. FX 6100 zbog toga što ima jedan modul manje aktivan nego moj FX 8120, osjetno manje troši i manje se grije. Sad kako kod koga ispadne, ali ti je otprilike ovako generalno što se tiče FX 6100 za clockanje na oko 4.5Ghz. Treba ti otprilike oko 1.4V ako dobiješ dobaru kombinaciju ploče-čipa, pa do 1.43 ili možda 1.45V ( to je recimo gornja vrijednost ) za 24/7 stabilnost na 4.5Ghz. To i ta AsRock ploča može držati, pa ako imaš dobar cooler, nemaš brige. Također ne treba ti niti napajanje od milijun watta, jel FX 6100 troši vjerojatno i manje od Phenoma II X4 kad ga clockaš.

14 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ti o aplikacijama ili o gamingu?

clock2much
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Jabulani kaže...

Ti o aplikacijama ili o gamingu?

Mislio sam na gaming, ali sam se na pocetku krivo izrazio {#}

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Brega55 kaže...

ford eleanor kaže...

Šta je? mislim, ja ju koristim i cini se super, ali ne znam jeli najbolja.... btw OT: imam Wlan karticu koja ide na PCI slot na maticnu, ali mi ju u windowsima (7 64bit) opce nece prepoznati, kao da je ni nema... na druga dva PCa radi normalno, jel problem u maticnoj ili nekim driverima ili nes u BIOSu (iako sam trazio po BIOSu i ne mogu naci nista) ili kaj?.... bas sam maloprije to skuzio, neda mi se trazit po manualima, mozda ovako netko zna iz prve ruke...

onaj koji jesam
14 godina
neaktivan
shimeface kaže...
Vegeta kaže...
Brega55 kaže...

ford eleanor kaže...

Šta je? mislim, ja ju koristim i cini se super, ali ne znam jeli najbolja.... btw OT: imam Wlan karticu koja ide na PCI slot na maticnu, ali mi ju u windowsima (7 64bit) opce nece prepoznati, kao da je ni nema... na druga dva PCa radi normalno, jel problem u maticnoj ili nekim driverima ili nes u BIOSu (iako sam trazio po BIOSu i ne mogu naci nista) ili kaj?.... bas sam maloprije to skuzio, neda mi se trazit po manualima, mozda ovako netko zna iz prve ruke...

Ploca je jako dobra,nije najbolja ,ali u nas je top 3 ili najmanje top 5

6+2 regulacija je jako dobra za overclock...

13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

U nas nema nista bolje od te ASUSICE po pitanju overclocka AMD AM3/AM3+ procesora, osobno planiram takoder sebi ubosti nju.Dakle M5A97 PRO, M5A97, 970 UD3, 990XA UD3 i 970 Xtreme3 i slicne sa DIGI VRM regulacijom ili 8+2 analog regulacijom.Te ploce su cudo za overclock, na njima nema brige za napone od 1.45V-1.55V 24/7 i sigurno ce izvuci maximum iz procesora ukoliko ste clockeri.ASUSICA je najpristupacnija i najvise nudi.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
ford eleanor kaže...

Samo što ovo nije baš digitalna regulacija napona.

Čista digitalija je recimo ono što su imale neke DFI LGA775/LGA1366 LP ploče.

Ono na što se odnosi izraz digitalno kod ovih ploča je PWM.

Evo jedan zgodan članak.

Dakle nemoj brkat VRM i PWM. 6+2 ili 8+2 je uvijek bolje od 4+1/2.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 11:26 (Wolverine_pce).
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

U nas nema nista bolje od te ASUSICE po pitanju overclocka AMD AM3/AM3+ procesora, osobno planiram takoder sebi ubosti nju.Dakle M5A97 PRO, M5A97, 970 UD3, 990XA UD3 i 970 Xtreme3 i slicne sa DIGI VRM regulacijom ili 8+2 analog regulacijom.Te ploce su cudo za overclock, na njima nema brige za napone od 1.45V-1.55V 24/7 i sigurno ce izvuci maximum iz procesora ukoliko ste clockeri.ASUSICA je najpristupacnija i najvise nudi.

Mozes li onda reci koje su ploce od navedenih:asrock 970 Extreme 3, ASUS M5A97, Gigabyte 970-UD3 sa "tom" digitalnom regulacijom?

Koja je prednost digitaalne regulacije? Znaci ako dobro shvacam, digitalni 4+1 ili 4+2 je dobar kao i analogni 8+2??

Po cemu mogu znat da neka ploca ima digitalnu ili analognu regulaciju?

13 godina
protjeran
Brega55 kaže...

Mozes li onda reci koje su ploce od navedenih:asrock 970 Extreme 3, ASUS M5A97, Gigabyte 970-UD3 sa "tom" digitalnom regulacijom?

Koja je prednost digitaalne regulacije? Znaci ako dobro shvacam, digitalni 4+1 ili 4+2 je dobar kao i analogni 8+2??

Prednost je u preciznijoj isporuci napona procesoru, inace nemora nuzno digi regulacija moci isporuciti vise "soka" procu nego analogna.Kupi M5A97 ili 970 UD3, Giga ima analognu regulaciju ali je isto super, koju god odaberes nisi pogrijesio.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 17:06 (Vegeta).
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Brega55 kaže...

Prednost je u preciznijoj isporuci napona procesoru, inace nemora nuzno digi regulacija moci isporuciti vise "soka" procu nego analogna.Kupi M5A97 ili 970 UD3, Giga ima analognu regulaciju ali je isto super, koju god odaberes nisi pogrijesio.

Znaci ipak da uzmem M5A97 umjesto 970 Extreme 3?

Gledao sam i shvatio da M5A97 ima 4+2 analognu reg., a 970 Extreme 3 4+1 digitalnu?

Jedino Asus M5A97 Evo i M5A97PRO imaju digitalnu (tzv Digi.) ?

Dali to daje 970 Extreme 3 laganu prednost naspram obicne M5A97 bez Digi. ?

14 godina

Ako želiš clockati, onda uzmi ili M5A97 Evo/PRO, ili Gigabyte ovu moju. To ti je najbolje što možeš kupiti za razumne novce. Neznam šta se tu toliko ima raspravljati {#}.

13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

i M5A97 obična ima DIGI VRM ... Giga je malčice bolji izbor zbog više faza ali obje odličan izbor

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

a sta je sa msi 990fxa-gd80 ili pak asus sabertooth ili asus crosshair formula??one su fantasticne za klok

0 0 hvala 0
14 godina

Pa ništa, odlične ploče. Čovjek traži povoljne ploče a ne skupe.

14 godina
odjavljen
AMD Fx 6100

Ja sam imao 990 xa ud3 i sve preporuke odlicna za klokanj, a i ako se odlucis za CF ili SLI isto odlicna.

Ukoliko ne planiras CF ili SLi uzmes si 970 a ud3 i to ti je to..

btw. ako netko prodaje tako neku plocu nemora biti bas neka od tih, neka mi se javi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:29 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

M5A97 ili 970UD3, obe su super.ASUSICA ima 4+2 DIGI VRM, dok njena PRO verzija ima 6+2 DIGI VRM.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

Evo moj FX stabilan i dobar :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2452412

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Sletio je NH-D14, a jesam uzbuđen ko minđa pred kresanje {#}.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice