AMD Fx 6100

poruka: 144
|
čitano: 29.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Fx 6100
coolermaster hyper 612s koliko cu moci clokat proc s tim hladnjakom??
14 godina

Poprilici sam siguran, pošto imam taj CPU da će ga Hyper hladiti dovoljno da dosegneš razumne granice samog chipa. Ako je dobar primjerak i dobra ploča i 5.0Ghz je dohvatljivo.

13 godina
neaktivan
uh bio bi ja sretan i sa 4,5ghz definitivno cu ga uzet, hvala na pomoci :D
13 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Ja imam FX 6100 i nije bilo nekih problema.Kloko ga još nisam jer imam stock cooler.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Jel mi se isplati preć sa Phenom II 920 na AMD FX 6100?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jabulani kaže...

Jel mi se isplati preć sa Phenom II 920 na AMD FX 6100?

Ostani na tom procu kojeg sad koristiš, prelazak se ne isplati ako još nisi klokni taj svoj procesor kolko ide ali tak da ne dižeš CPU napon više od 1.450V i to je to.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

kupujem novi komp pa me zanima kakav je taj fx 6100 u igrama,ako ga ostavim na stocku dali mi treba cooler i dali je uopce isplativ za igranje? jeli bolji od phenoma 965 BE? ako treba cooler stavio bih katanu 3, mislim da je on dobar

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 1:42 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ga držiš na stocku, možeš ga undervoltati jako puno ( vrtio sam P95 na 3.3Ghz sve jezgre sa 1.12V čini mi se ), i onda ti netreba nikakv jači cooler. FX 6100 je u globalu bolji od Phenoma II X4. Za igre ima ipak starija generacija blagu prednost (a to uglavnom ide na "ne"zasluge programera i kaskanja za hardware-om ). Međutim, kad se Fx 6100 rokne na 4.2Ghz i sjeverno od toga, onda je odgovorno tvrdim da je za igranje kao i Phenom sa 3.8Ghz ili 4.0ghz. Čini mi se da na 4.2Ghz FX 6100 ide i sa stock coolerom ( samo sad kad je +36C je to ipak malo nepovoljnije po sva hlađenja u kompovima ).

14 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

znaci bez straha mogu OC taj fx 6100 (ima li on otkljucan mnozitelj?),uzeti cu onda katanu 3 nije 170kn neka lova,a sigurniji sam...nadam se da ce se u novim igrama vise korisiti te preformanse za fx seriju, pa ce onda phenom biti losiji, barem bi tako trebalo biti :)

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tako je, kad igre budu koristile nove instrukcije i kad budu koristile efikasnije više jezgara, FX će bit još bolji. Sa Katanom možeš komotno na 4.3 ghz jel im netreba puno napona za te taktove.
14 godina
neaktivan
strbi kaže...

znaci bez straha mogu OC taj fx 6100 (ima li on otkljucan mnozitelj?),uzeti cu onda katanu 3 nije 170kn neka lova,a sigurniji sam...nadam se da ce se u novim igrama vise korisiti te preformanse za fx seriju, pa ce onda phenom biti losiji, barem bi tako trebalo biti :)

Ima otključan množitelj. Pod Katanom III ide na 4+ GHz bez problema. Odličan OC potencijal.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina

Za sve vlasnike FX-a preporuka, instalirajte Hot Fix za Win7. Čak ima i neke koristi od toga {#}.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Poprilici sam siguran, pošto imam taj CPU da će ga Hyper hladiti dovoljno da dosegneš razumne granice samog chipa. Ako je dobar primjerak i dobra ploča i 5.0Ghz je dohvatljivo.

pozdrav, kolko sam skuzio ti imas iskustva sa OC-anjem FX 8120, daj mi reci jel se isplati to sta i kak se ponasa?

14 godina

Meni se isplati jel sam ga ja uzeo za solidnu cijenu. Benchao sam na 4.4Ghz sa 1.38V, ali s tim naponom nije P95 stabilan ( malo više napona i u P95 bi bio stabilan jel mi je na 4.4Ghz sa tim naponom prošao bencheve tipa Frybench, Cinebech, wPrime 1024M Fritz i slično ). Više do toga nisam išao, jel ipak treba ozbiljnije hlađenje od mog Hyper 612s coolera. Za 1.4V i 4.5Ghz i više vrijednosti od toga treba imat najbolje zračne coolere, ili dobra vodena hlađenja za 24/7. Mogu ja benchat i sa višim taktom, ali neželim forsirati dok nebude jače hlađenje, a također i sa napajanjem treba biti oprezan kad se ide jako clcokati FX 81xx. Moj je, što ameri kažu "Golden" na 4.0Ghz sve jezgre, sa naponom u loadu od 1.28V ( full stabilan a to znači i P95 ). CPU kao cpu je odličan i radi odlično. Recimo kad nešto odzipavam, samo gledaš kako leti ona traka {#}. Po meni ovi što ocjenjuju procesore bi trebali gledat par epizoda Top Gear emisije, i onda tek ići recenzirati nešto. Ovo što se spominje da ima loše single thread performanse je dosta relativno, jel ja nevidim da mi je ikad samo jedna jezgra opterećena, a da druge ništa nerade. Minus je samo potrošnja, a ni to nije toliko strašno koliko se piše. Troši slično kao i7 9xx i nešto više od Thubana.

15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Da se i ja malo ubacim.

1. Dakle, koliko je isplativ prelazak sa Athlona II x4 630 na FX6100?

2. Do kuda otprilike FX6100 ide na stock naponu ? (jasno mi je da zavisi do ploce i primjerka proca, al pitam za opcenito).

3. Dali ga je Katana 3 dostatna ohladiti na neke normalne temp. jer ipak govorimo o procu s TDP-om od 95w.

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:28 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Ako koristiš komp za igre ne isplati se, rađe uloži u GPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Da li se meni isplati tako za godinu-dvije prelazak sa phenoma 2 955 na bulldozera 8210?ili NOVIJU VERZIJU PROCA STA CE IZACI!?

Hvala!

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WiNAmDGAMer kaže...

Da li se meni isplati tako za godinu-dvije prelazak sa phenoma 2 955 na bulldozera 8210?ili NOVIJU VERZIJU PROCA STA CE IZACI!?

Hvala!

Za godinu dvije će doci dosta bolji procesori od bulldozera.

14 godina
WiNAmDGAMer kaže...

Hvala!

Pa vidjet ćeš za godinu - dvije šta ti se isplati a ne danas !!

13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

Danas prešao sa FX 4100 na FX 6100 moram priznat lijepo sam se iznenadio jedan modul više a dosta veće performanse

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Danas prešao sa FX 4100 na FX 6100 moram priznat lijepo sam se iznenadio jedan modul više a dosta veće performanse

Jesi mozda probavao, kak se ponasa s OC? Ide li tvoj primjerak na 4GHz sa stock naponom?

13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

Probao na 4100 sa stock naponom a to je 1.28 i radi stabilno ... Evo da ga puknem na 5ghz stavio 1.55 iako ide i sa manje napona na 5ghz 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2448976

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Probao na 4100 sa stock naponom a to je 1.28 i radi stabilno ... Evo da ga puknem na 5ghz stavio 1.55 iako ide i sa manje napona na 5ghz 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2448976

A FX6100, na njega sam mislio, ide li tvoj primjerak na 4.0GHz sa stock naponom?

13 godina
protjeran
AMD Fx 6100

Ma mislio sam 4100Mhz

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
WiNAmDGAMer kaže...

Hvala!

Pa vidjet ćeš za godinu - dvije šta ti se isplati a ne danas !!

tako je, osim toga ja sam uzima X8 zato sto (danas) vecina app ne podrzava 8 jezgri ali u buducnosi hoce, znaci dugorocna investicija, naravno za godinu dvije nece biti nesto ekstra ali bar solidan jer ne kanim kupovati novu konfu jos neko (duze) vrijeme... a i to sto je ITOMIC rekao... to sta seru po FX generaciji AMDa a lijepo se da clockat jedino je minus sto grije i jede struju a to po meni nije preveliki minus...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 1:52 (shimeface).
15 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Dok se pocnu 8-core aplikacije koristiti ovo ce vec bit low end procesor. Mislim jedino ako se ne desi neki preokret u gaming industriji. Ali daleko od toga da je loš procesor, iskreno da ne guta toliko struje uzeo bi ga, ali ovako rađe odem na Intel.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 2:00 (Jabulani).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Dok se pocnu 8-core aplikacije koristiti ovo ce vec bit low end procesor. Mislim jedino ako se ne desi neki preokret u gaming industriji. Ali daleko od toga da je loš procesor, iskreno da ne guta toliko struje uzeo bi ga, ali ovako rađe odem na Intel.

iskreno, ne slazem se, ali ne proturijecim, sve je moguce.... sto se tice struje, potpuno se slazem ali danas i tako svi imaju i puno prevelika napajanja nego sto im treba tako da je to jos najmanji problem :D

14 godina

Ja ga držim sad na 1.2V @3.6Ghz sve jezgre. Tu neguta više struje od jabulanijevog Phenoma a duplo je jači. Tako da može bit i štedljiv pomalo FX {#}.

14 godina
neaktivan
AMD Fx 6100

Ta struja je toliki problem!?Koda guta 100kw!Pa nije to cijeli svijet!

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Uh ima gomila aplikacija koje požderu puno više od osam jezgri ;) Vjerovali ili ne ali ljudi ekšli koriste računala i za nekaj drugo osim igranja igara. :)

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice