AMD FX 4100 problem sa frekvencijom

poruka: 7
|
čitano: 1.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Imam čudan problem sa procesorom AMD FX 4100, naime u zadnje vrijeme frekvencija procesora jako varira od 1,2 GHz do 3,6 GHz i tako stalno, pada i diže se. 

Cool and Quiet isključen, sve moguće mjere štednje u BIOS-u isključene(AMP, C6 itd., throtling) i opet frekvencija ne ostaje na maksimumu za taj procesor, vec se stalno diže i spušta, u Windosima sve provjereno u Power options, također provjeren registry zbog programa Phenommstweaker, za kojeg sam prvo mislio da radi probleme, ali očito ne.

Dakle, nemogu nikako procesor zadržat na stock frekvenciji kao prije, bez C&Q, frekvencija varira bez obzira na postavke u BIOS-u i Windosima i stvarno neznam u čemu je problem.

Igre mi zbog toga pate, a i ne želim C&Q, vec da provesor stalno radi na 3,6 GHz.

BIOS također nadograđen, i onda cak i downgrejdan, ali opet isto, ploča je ASRock 970 Extreme3.

Probao sam i AMD Overdrive, Phenommstweaker, ali procesor više jednostavno se ne želi vratit na max. frekvenciju već se diže i spušta.

Molio bi vas pomoć, hvala.

Gaming is Life!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 15:33 (PCGamerX).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: AMD FX 4100 problem sa frekvencijom

Provjeri jel ti se pregrijava VRM.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sve temperature su u granicama normale, nista pretjerano, tako da mislim da nije u tome problem, koristim Windows 8.1.
Gaming is Life!
16 godina
neaktivan

Prouci ovaj link, mozda nadjes nesto korisno... (APM ili Turbo Mode).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliko ti je staro napajanje ?? Možda je na umoru pa stvara poteškoće. Ako imaš priliku probaj testirati s nekim drugim napajanjem.

14 godina
Probao sve, ali opet ništa, stvarno mi je misterij ovaj problem, možda je ipak hardverske prirode ovaj problem.
Gaming is Life!
14 godina
Hm, zanimljivo, kada koristim onaj Phenommsrtweaker, frekvencija ostane na 3,6 jedno minutu i onda opet pada, a par puta mi se komp sam zagasio nakon podešavanja određenih opcija u tom programu.
Gaming is Life!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice