Amd athlon II x4 620 ili phenomII 620 be?

poruka: 18
|
čitano: 2.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Amd athlon II x4 620 ili phenom II 550 be?

koji mi od ova dva procesora preporučate? ne igram baš puno, najviše surfam i dekodiram filmove.  mislim taj procesor uparit sa asrockom a770de+ . najviše iz razloga jer nemam para za novi ram. mislim da se oba proc. vrte oko 800 kn. ili ima ko bolji predlog za te novce. maks. mi je 1300kn, bolna točka mi je 1500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 13:53 (jura1309).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja bi da sam na tvom mjestu ako nećeš igrat na phenom II black edition.. Nećeš se igrat, dakle ta snaga ti nije potrebna.

Ako ti je netko pomogao, nemoj spammat sa Hvala nego klikni ispod potpisa hvaLa :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Amd athlon II x4 620 ili phenom II 550 be?
jura1309 kaže...

koji mi od ova dva procesora preporučate? ne igram baš puno, najviše surfam i dekodiram filmove.  mislim taj procesor uparit sa asrockom a770de+ . najviše iz razloga jer nemam para za novi ram. mislim da se oba proc. vrte oko 800 kn. ili ima ko bolji predlog za te novce. maks. mi je 1300kn, bolna točka mi je 1500 kn.

Uzmi tu ploču i athlona x4 620. Četiri jezgre će ti dobro doć kod obrade videa.

17 godina
neaktivan

Athlon X4, bez obzira, bilo igre ili dekodiranje, lako se da dici iznad 3ghz, i ipak se ide na sigurno, kod phenoma II nije "ziher" jel ce sve jezgre bit ispravne, a druga stvar neznam ni da li maticna podrzava uopce funkciju "ACC"....

Danas dosta igri barata s vise od 2 jezgre, a dekodiranje da i ne spominjem!

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Amd athlon II x4 620 ili phenomII 620 be?
gymboy kaže...

Athlon X4, bez obzira, bilo igre ili dekodiranje, lako se da dici iznad 3ghz, i ipak se ide na sigurno, kod phenoma II nije "ziher" jel ce sve jezgre bit ispravne, a druga stvar neznam ni da li maticna podrzava uopce funkciju "ACC"....

Možeš li pojasniti ovo? Mislim ako je neispravno, zamijeniš... zato postoje garancije.

Misliš na otključavanje jezgri možda?

A Phenom II 955 ne uzimaš kao opciju?

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 15:51 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
gymboy kaže...

Možeš li pojasniti ovo? Mislim ako je neispravno, zamijeniš... zato postoje garancije. Ali i dalje mi nije jasno kakve to veze ima sa Phenom II serijom...

pa mozes mu otkljucati jos 2 jezgre .. ali to nije sigurno 100% da ce uspjeti i da ce raditi kako spada.. kuzis ?

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 15:49 (rebelsy).
17 godina
Minoza kaže...

Možeš li pojasniti ovo? Mislim ako je neispravno, zamijeniš... zato postoje garancije. Ali i dalje mi nije jasno kakve to veze ima sa Phenom II serijom...

misli na otključane jezgre - kod procesora s zaključanim jezgrama, one zaključane su često neispravne - tako amd štedi na proizvodnji pa X4 pretvara npr. u X2

Treba li operirati i vaše računalo?
16 godina
neaktivan
igy kaže...

misli na otključane jezgre - kod procesora s zaključanim jezgrama, one zaključane su često neispravne - tako amd štedi na proizvodnji pa X4 pretvara npr. u X2

Da, i mislio sam si, al sam već postao pa mi je onda sinulo.

3D Designer
17 godina
gymboy kaže...

Maticna Asrock A770DE+ ima sve opcije itekak nema frke i taj ACC se razme, samo nek uzme Athlon II X4 620 ili 630 i to je to nema problema.Cool

15 godina
protjeran
rambox kaže...
gymboy kaže...

Maticna Asrock A770DE+ ima sve opcije itekak nema frke i taj ACC se razme, samo nek uzme Athlon II X4 620 ili 630 i to je to nema problema.Cool

Usput, kad kupuje 620 x4, neka uzme onaj u "velikoj" kutiji. Jer ovi svi u maloj kutiji nemaju fizički L3, dok u velikoj imaju,

samo treba sa ACC-om pogledati dali je ispravna, i to je to.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

hvala! idem sutra po taj athlon II x4. baš me zanima razlika u brzini naspram mojeg starog proc. pentium 4 na 3 ghz. koji dela od prvog dana na 3.8 na asrockovoj ploči 775twins-hdtv. bila je jeftina, a zadovoljan sam snjom.zato i ocu opet asrock kupiti. samo oko proc. se nisam mogao odlučiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zamisli da voziš fiću, i da ćeš sad preći na dobrog audia..

E tolika ti je razlika...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
jura1309 kaže...

hvala! idem sutra po taj athlon II x4. baš me zanima razlika u brzini naspram mojeg starog proc. pentium 4 na 3 ghz. koji dela od prvog dana na 3.8 na asrockovoj ploči 775twins-hdtv. bila je jeftina, a zadovoljan sam snjom.zato i ocu opet asrock kupiti. samo oko proc. se nisam mogao odlučiti.

A cuj razlika je neusporediva s jednojezgrenim P4 koji ti imas uglavnom, to je ko da usporedis Hrvatsku i Norvesku uglavnom nemoguca misija.Nevinašce

Don Kihoty kaže...

Zamisli da voziš fiću, i da ćeš sad preći na dobrog audia..

E tolika ti je razlika...

Fico i recimo Maserati to bi ipak bila bolja usporedba fuckaj ga.CoolSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 1:51 (rambox).
16 godina
neaktivan

razlika je zbilja velika!!!  ko bi rekao da bi za te pare mogao kupiti tako dobar proc.!!! napokon mogu opet nešto i igrati bez trzanja. mogu reči da ni moja stara ati 3870 još nije za baciti. uglavnom hvala na savjetima!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jesi probao otključati L3? Ako si CPU dobio u maloj kutiji, onda ne treaš ni pokušavati, jer nema L3.

16 godina
neaktivan

mala je kutija. prešao sam sve dučane u svojoj okolici i nitko nema athlona u velikim kutijama. do nedavno nisu ni X4 imali. nudili su samo X2. teško je nađi dobar hadware kad ne živiš u zagrebu. žalosno ali istina. pogotovo sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
jura1309 kaže...

mala je kutija. prešao sam sve dučane u svojoj okolici i nitko nema athlona u velikim kutijama. do nedavno nisu ni X4 imali. nudili su samo X2. teško je nađi dobar hadware kad ne živiš u zagrebu. žalosno ali istina. pogotovo sad.

Nije samo do prodavača nego i do dobavljača.

Do prije mjesec dana sam imao 20+ komada 620x4 stare jezgre,

sad tog više nema za kupiti. Samo novi...

16 godina
neaktivan

šteta kaj više nema. i ovak sam zadovoljan s proc. razlika je ogromna! dvije-tri godine sam miran. taman dok ovi i5 i i7 ne pojeftine,pa da usput pređem na taj ddr3 i neku ludu ATIjevu 6XXX koja bu u međuvremenu izašla! samo da još skupim para za tri monitora!

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice