Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.624.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

VN7 792G ima M.2 utor za 2280 SSD karticu, bolje je nju ugraditi nego mjenjati optiku

http://i1.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2015/03/main-text.jpg

a prazno mjesto za karticu ima i Asus N752VX, Asus je lakše za nadograditi od Acera kojeg se mora potpuno otvoriti, dok Asus ima pretinac s done strane

http://www.notebookcheck.net/fileadmin/Notebooks/Asus/N752VX-GC131T/Wartungsklappe.jpg

http://www.notebookcheck.net/Asus-N752VX-GC131T-Notebook-Review.161407.0.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 17:57 (tits4bits).
11 godina

Točno to. Pošto grafička nije super bitna, a i 950M je super, preporuka i dalje stoji, Asus N75VX. Koji M.2 2280 SSD pitati na ovu temu Koji SSD?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 18:05 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Razumijem.
Uzeti cu onda vjerojatno tu toshibu.
Koliko je stvarno bitan taj takt procesora, sad imam asusa koji ima 2.3GHz i turbo boostom ide do 3.1
A ova nova toshiba ima 2.0?
Oce li biti sad sporiji ili?
Ne treba mi za igrice, ali bar za neke programe i surfanje?
10 godina
neaktivan

Budući da ima turbo boost znači da imaš i5 procesor koji ima 4 fizičke jezgre i 4 thread-a dok i3 ima 2 fizičke jezgre i 4 thread-a.

i3 ne podržava tubo boost iz čega znam da imaš i5 u tom tvom laptopu. Naravno da je takt procesora uvijek bitan, no ovisi i koju generaciju i koji model(broj) procesora imaš.

Ako nemaš SSD u svom laptopu onda će ovaj i3 biti brži laptop za surfanje, otvaranje programa i slično bez obzira što je procesor sporiji.

Sve ovisi o namjeni računala i o tome jeli se isplati potrošiti 500kn za bolji procesor. AKo ga nećeš koristit, ali baš koristit da je 100% na load-u nema ga smisla kupovati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 23:27 (Kopsi1304).
12 godina
neaktivan

Imam i7 2630qm.
Nemam ssd u njemu. I ovaj mi je bio brz, jer mi je prvenstveno sluzio za surfanje, multimediju i faks.
Novi ce mi biti u istu svrhu, od vecih programa jedino koristim visual studio i sad cu koristit matematicke programske alate,a i stavit cu i linux

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 1:27 (ivan72478).
10 godina
neaktivan

i5 i i7 imaju turbo boost. i3 nema. Ako ti je taj i7 2630qm služio samo za surfanje, multimediju i pisanje u wordu/excelu onda si bespotrebno bacio novac.

Visual studio i matematicke alate instalirati na SSD kao i windows i drivere od laptopa, a ostalo tipa google chrome i download folder staviti na hard disk.

Dakle i3 + SSD i ladica za budžet do 4000kn.

Za budžet do 4400kn i5 6200U + SSD i ladica

i5 će ti biti bolji od SSD-a za compile/build times ako radiš sa kodovima koji imaju više od 10ak tisuća linija koda u C#. Ako je to slučaj onda uzmi radije Acer F5-571G-583V (4,096.00 Kn) pa SSD možeš ubaciti naknadno kad budeš imao novaca

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 9:11 (Kopsi1304).
12 godina
neaktivan

To sam kupio prije 5 godina, bez pdv-a i imao sam novca pa me nije bilo briga.

Nisam još stigao do tolikog koda kod programiranja, pa mislim da ce mi i3 biti sasvim dovoljan.

Naletio sam i na još jednog, kojeg ste par strana prije preporucili kolegi : Acer F5-571G-545B koji ima eksternu graficku(iako meni ne treba), i ima i5 procesor a skuplji je niti 200kn, samo sto je acer.

9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

bok svima

tražim laptop prvenstveno za development i klasičnu upotrebu za ubijanje vremena(surfanje, filmovi...). trenutni development je baziran na visual studiu

pretpostavka je da mi treba neki i5 ili i7. ram-a bi po mogučnosti u startu od 12-16 gb(može i 8 gb ukoliko ima 1 slot slobodan da mogu odmah dodatno ubaciti još)

idealno bi bilo da ima neki ssd + obični hdd ( može i samo da je moguća nadogradnja )

grafička mi i nije bitna baš trenutno, može i neka integrirana biti

veličina laptopa do max 15'6. može i manje, no kolko sam vidio ti manji su i osjetno skuplji 

mislim da je to sve od nekih zahtjeva, naravno, bilo bi super kad bi baterija držala ćim duže al eto, nije tolko bitno

neki zamišljeni budžet u startu je oko 6k kn. ako par sto kuna igra neću značajniju ulogu može se povečati 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 10:05 (brutalac).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ivan72478

Nema veze, acer je dobar brand. Taj ima bolji procesor istina, ali neće ti stati SSD u budžet i plastična je izrada.

Kao što rekoh još jednom sve ovisi o namjeni... Ako ti ne treba FHD ekran već ti je i HD dobar i ne smeta plastična izrada onda možeš nešto od ova 2..

Lenovo IdeaPad 300 i5 6200U/4GB/HDD 500 GB +8 GB SSHD/ - KLIK 3.435,00 kn

ili

HP 250 G5 Intel Core i5 6200U/ 4GB / 128GB SSD - KLIK 3.596,11 kn (ako će ti 128GB ssd biti dovoljan )

brutalac

Imaš dva izbora...

1)ACER Aspire V5-591G i5-6300HQ / FHD IPS ekran / GTX 950M grafička / 1 TB HDD + M.2 ulaz za SSD KLIK 4.926,53 kn pa nadalje... i kupiš si M.2 250GB SSD kojeg je lako ubaciti u laptop za to predviđeno mjesto

2) LENOVO IdeaPad 700-15 i7 6700HQ / FHD IPS ekran / GTX 950M grafička / 1 TB 5.400rpm HDD + M.2 ulaz za SSD KLIK 5.699,05 kn pa nadalje... isto kao gore kupiš M.2 SSD ali neće ti stat 250GB u budžet već ćeš ići na 120GB

PS: Na tranici ne piše da ovaj lenovo ima M.2 mjesto, ali po internetu vidim da ima pa nazvati i provjeriti od trgovina jeli stvarno ima M.2

Progooglaj razliku između ove i7 i i5 pa vidi jeli ti potrebno ići na i7 uopće

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 10:11 (Kopsi1304).
12 godina
neaktivan

Kopsi1304 

Radje bi aluminjski laptop. Sto se tice rezolucije, dao si mi mislit, ne znam kolika je tu razlika, ali ipak, kupujem ga za narednih 3,4 godine pa bih uzeo fullhd.

Dakle onda mi preostaje ona toshiba, ili neki od ovih acer-a?

Postoji li neki asus ili dell u tom rangu cijena, ili su oni dosta skuplji?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Asus sa alu izradom dolazi tek sa N serijom koja košta od 6400kn pa nadalje

Tako je, toshiba ili neki od acer-a. Naveo sam razlike pa odluči koji bi ti nabolji bio za tvoje svrhe. 

FullHD rezolucija će biti bolja za gledanje multimedije - youtube, filmovi itd. jer ćeš moći gledati na 1080p rezoluciji i biti će čistija slika. Isto tako imaš i IPS matricu pa će i boje na ekranu biti puno čišće i moći češ gledati u ekran pod kutem bez da gubiš na kvaliteti

12 godina
neaktivan

Da, razumijem.99% cu uzeti onu toshibu ali cu isto jos malo razgledati.

Nisam primjetio koji je od ovih acera aluminijske izrade. I koliko je opcenito bitna ta aluminijska izrada?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nijedan od onih acer-a nije alu izrade. Laptop sa alu izradom je čvršći i sporije se griju za razliku od onih sa plastičnom izradom i bolje izgledaju overall

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 11:31 (Kopsi1304).
9 godina
neaktivan
Bok, pratim vas već neko vrijeme od kako sam odlučio uzeti laptop pa bi vas molio za mišljenje.

Laptop do 4000 kn, 15.6 ekran, garancija minimalno 2 godine, odvojena grafička kartica, FHD ekran (ako ima nešto odlično a bez fhd pristao bi i bez toga), za studentsku namjenu (znam da će u tom rangu sve raditi od filmova do office-a) no volio bi tu i tamo odigrati gta5 ili hitman, to neće biti često zbog malo vremena ali volio bi da bude u stanju vrtiti što bolje u tom rangu (također ne očekujem da radi na max postavkama :)).

Od onoga što sam primijetio je da nema neke razlike između cijene od 3600 kn u odnosu na 4000 kn tako da sam razmišljao za razliku ugraditi dodatnih 8 gb rama.

https://www.mikronis.hr/hp-pavilion-15-ab009nm-intel-core-i3-5010u-2-10ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-led-fullhd-amd-radeon-r7-m360-2gb-p-n-n6c16ea.aspx ovaj mi je pao u oči zbog 3 god garancije, jedino me muči procesor koji nije puno slabiji u odnosu na idući:

http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-F5-571G-33UF-NXGA5EX009nbspprijenosno-racunalo-888983.aspx

Kako kupujem na R1 račun jedino mi ekupi nudi 3 godine garancije na acer, svi drugi samo 1 godinu tako da mi to suzuje izbor. Zanima me vaše mišljenje i naravno možda još koji prijedlog, također ako mislite da bi bilo pametnije uzeti manju garanciju u zamjenu za bolji hardver može i to.

Unaprijed se zahvaljujem.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da se vratim opet na moje dileme :D 

vec mi je tits4bits preporucio ovaj laptop 

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-rog-g750jz-t4209d-core-i7-4710hq-dvdrw-dl-8gb-2000gb-geforce-gtx880m-17-3-fhd-led-g-lan-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno-torba-i-mis-015060041

za potrebe zadataka na arh. fakultetu, 3d modeling i sl. Nisam jos naisao na bolju ponudu od ovog s tim da bi ga jos nadogradio na 16GB RAMa pa bi cijena bila tacno 10000kn. Plus uz njega se dobije asus backpack i mis...

Kakav je taj laptop u usporedbi s ovim: http://www.supernet.hr/prijenosna-racunala-za-kucne-korisnike_56#L_asus-g752vt-gc049d

Skuplji je 2000kn, procesor je jaci a za graficku nisam siguran sta mi je bolje, GTX 880M 8GB DDR5 ili ova GTX 970M 3GB DDR5? Da li bi to bila osjetna razlika sto se tice performansi izmedu ova 2 laptopa?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ahaa, onda ostaje toshiba.
A da vas pitam za garanciju, koliko se isplati uzeti produljeno jamstvo?
13 godina
Sprite123 kaže...

Da se vratim opet na moje dileme :D 

vec mi je tits4bits preporucio ovaj laptop 

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-rog-g750jz-t4209d-core-i7-4710hq-dvdrw-dl-8gb-2000gb-geforce-gtx880m-17-3-fhd-led-g-lan-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno-torba-i-mis-015060041

za potrebe zadataka na arh. fakultetu, 3d modeling i sl. Nisam jos naisao na bolju ponudu od ovog s tim da bi ga jos nadogradio na 16GB RAMa pa bi cijena bila tacno 10000kn. Plus uz njega se dobije asus backpack i mis...

Kakav je taj laptop u usporedbi s ovim: http://www.supernet.hr/prijenosna-racunala-za-kucne-korisnike_56#L_asus-g752vt-gc049d

Skuplji je 2000kn, procesor je jaci a za graficku nisam siguran sta mi je bolje, GTX 880M 8GB DDR5 ili ova GTX 970M 3GB DDR5? Da li bi to bila osjetna razlika sto se tice performansi izmedu ova 2 laptopa?

Neka stara zaliha u Linksu, ali ako imaš jamstvo ili ga bar možeš produžiti na bar 3g onda je taj stariji odlična kupnja ponajprije zbog grafike i dodatne opreme... U procesorima mislim da nije prevelika razlika kao ni u grafičkim karticama (iako većina naginje 970-ki), a 2000 kn i nije baš zanemarivo... 

Pucaaaajjjj :)
12 godina
Kopsi1304 kaže...

brutalac

Imaš dva izbora...

1)ACER Aspire V5-591G i5-6300HQ / FHD IPS ekran / GTX 950M grafička / 1 TB HDD + M.2 ulaz za SSD KLIK 4.926,53 kn pa nadalje... i kupiš si M.2 250GB SSD kojeg je lako ubaciti u laptop za to predviđeno mjesto

2) LENOVO IdeaPad 700-15 i7 6700HQ / FHD IPS ekran / GTX 950M grafička / 1 TB 5.400rpm HDD + M.2 ulaz za SSD KLIK 5.699,05 kn pa nadalje... isto kao gore kupiš M.2 SSD ali neće ti stat 250GB u budžet već ćeš ići na 120GB

PS: Na tranici ne piše da ovaj lenovo ima M.2 mjesto, ali po internetu vidim da ima pa nazvati i provjeriti od trgovina jeli stvarno ima M.2

Progooglaj razliku između ove i7 i i5 pa vidi jeli ti potrebno ići na i7 uopće

Acer V5-591 nema IPS ekran...

Uglavnom danas sam bio u arena centru pogledati taj Lenovo 700 i ostao odusevljen kvalitetom izrade i izgledom, ekran isto jako jako dobar pogotov vertikalni kutevi radi IPS-a, samo preporuka ako mozete gledajte srebrni model jer je bas atraktivan, dosta bolja izrada od Acera V5-591

10 godina
neaktivan

https://www.centro.hr/acer-aspire-v5-591g-15-6-matte-1920x1080-94-ntsc-core-i5-6300hq-3-20ghz-4gb-ddr4-1000gb-m-2s.aspx

znači mogu ih prijavit za krivo oglašavanje? Oću dobit što para

A jesi vidio Ideapad 300 uživo? Kakav ti se on čini

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 17:49 (Kopsi1304).
12 godina

web shopovi i njihov opis nisu mjerilo nego recenzije 

http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V5-591G-71K2-Notebook-Review.156375.0.html

jesam da ali nisam ga bas proucavao samo krajickom oka sam ga spazio, cini mi se solidan izgledom ali nisam siguran dali je od plastike ili metala rađen, znam samo da je imao mat ekran, govorim o 13" verziji...

10 godina
neaktivan

Ah ja mislim na onaj 15.6"

Znam, nisam ni provjeravao na notebookcheck buduci da je bilo jako puno ljudi koji su pitali za savjete a ti, titts4bitts i Fischek ste me ostavili samoga e...

12 godina

ustvari mislim da je to bio 300s model ili tako nesto

vidio sam i ovaj monitor super izgleda jos bolje od onog AOC-a sto ima cudan stalak, nema bezele, neka metalik carbon izrada ali je skup

http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=1904&name=monitor-lenovo-thinkvision-x24-23-8-ips-1920x1080-1000-1-250cd-m2-7ms-hdmi-displayport-p-n-60cfgat1eu-30041041&Itemid=148

10 godina
neaktivan

Odličan, jedino ne sviđa mi se ovaj odaziv od 7ms tako da definitivno nije za neki fast paced gaming. Jako dobar za multimediju, photoshop i slično

9 godina
neaktivan

Može mi netko reći ima li ikakve značajne razlike između sljedeća 3 laptopa i ako ima koji je bolji. Specifikacije su skoro iste (osim ako sam nešto pogrešno vidila), jedino što dva imaju Intel HD grafiku, a jedan Radeon R7 M360. Ne znam da li da se vodim time ili će prevagnit izgled i cijena. Unaprijed hvala!

Lenovo B50-80, 80EW05C6SC

Lenovo Z51-70, 80K6019JSC

Lenovo Z51-70, 80K6019PSC

0 0 hvala 0
17 godina

Jedno upozorenje za one koji kupuju HP Probook seriju. Naime meni je bitno da u win 7 mogu instalirati virtalne win xp kako bi mogao instalirati drivere od skenera koji je star 14 godina i nema drivera za sedmicu. Nakon sto sam instalirao virtualni xp, spojio skener neugodno me iznenadilo da ne xp ne prepoznaje usb prikljucke. Surfao sam po netu za rijesenjem no ono za HP ne postoji, dok za druge marke da. Rijesenje je da se iskljuci usb 3.0 u biosu, no HP nema tu opciju.

Sva sreca imam jos jednog Della na kojemu je sve proslo bez problema.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tea1010 kaže...

Može mi netko reći ima li ikakve značajne razlike između sljedeća 3 laptopa i ako ima koji je bolji. Specifikacije su skoro iste (osim ako sam nešto pogrešno vidila), jedino što dva imaju Intel HD grafiku, a jedan Radeon R7 M360. Ne znam da li da se vodim time ili će prevagnit izgled i cijena. Unaprijed hvala!

Lenovo B50-80, 80EW05C6SC

Lenovo Z51-70, 80K6019JSC

Lenovo Z51-70, 80K6019PSC

Razlika ti je ova :

B50-80 :

- plastično kućište

- tipkovnica se dosta uvija i neugodno je tipkati po njoj

- integrirana grafika

+ ima konektor za onelink dock 

+ servisni poklopac za lakšu ugradnju memorije itd...

Z51-70 

+ unutarnji dio kućišta je aluminijski

+ ima odvojenu grafiku

+ manje uvijanja na tipkovnici

+ sveukupno bolji dojam i kvaliteta izrade

- krajnjem korisniku problematično otvaranje kućišta (skida se tipkovnica itd...)

Ja ti preporučam Z51-70 zato što je definitvno bolje izrade i jednostavno je to razina iznad tog B modela. Također imaš i odvojenu grafičku karticu sa kojom ćeš tu i tamo moći odigrati neku igru itd.  Razlika između dva linka Z51 modela  koje si dala je samo u boji. Bijeli je skuplji, crni jeftiniji. 

Jedina prednost B50-80 je u tome što ima docking konektor,  Onelink Dock - uređajčić koji uštekaš u taj posebni konektor koji laptop ima (konektor je spojen sa konektorom punjača Onelink - slika) i sa time dobiješ još par dodatnih konektora za spojit monitor, par usb 3.0 itd, no nitko ne kupuje taj model zbog toga. Ako ti to treba onda kupuješ Thinkpad...

Zadnje pitanje, kako mislite to platiti? 
Ako je jednokratno karticama ili keš - najbolja cijena ti je tu : Lenovo IdeapAd Z51-70 (2.994,05 HRK)

Ako pak plaćaš na rate, opet imaju najbolju cijenu, pošto arhitehu cijena drastično raste prilikom plaćanja na rate.

U areni u Exclusive store ti imaju izloženu Z i B seriju pa možeš pogledati kak to izgleda, i msm da daju opciju nadoplate garancije na 5 god. za 199,00 HRK. + Daju gratis torbu.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 8:53 (molnyi).
11 godina
neaktivan
Moze pomoc gledam neki gameing laptop do nekakvih 6500,7000 kn moze i mesto preko ali samo ako dobivam bas nesto bitnije vise.. Da moze vrtit vecinu novih igri po mogucnosti da ima sto jacu bateriju jer putujem dosta.. I ak moze malo pojasnjenje vidio sam negdje da bas i nije potrebno uzimat i7 jer nije posebno jaci od i5 a u cijeni se znacajno vido razlika sad kolko to drzi vodu?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Tako je, i7 6700HQ će u igrama biti jednak i5 6300HQ procesoru.

Kupi ovo i nećeš požaiti  http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551VW-FY205D

12 godina
neaktivan

Trebao bi mi laptop do max cca 2.5kg (dakle da ga se može nosikat uokolo) (što manje to bolje, isto za dimenzije)

Dovoljno je FHD ekran, 15.6"

RAM 16GB

SSD može i 128GB ako uz to ima i HDD, inače 256GB

RAM i SSD si mogu sam nadodati ako tako prolazim jeftinije

Nisam siguran je li i7 potreban - gaming, programiranje, općenito advanced korištenje ali bez video edita i takvih cpu intensive stvari

Baterija što je moguće veća, može i ugrađena (da se ne može vaditi)

Grafička je glavno pitanje:

Kakva su očekivanja oko cijena laptopa sa Pascal serijom grafičkih kartica u Hrvatskoj? Kada se očekuju kod nas?

Prema benchmarksima ne isplati mi se sada uzimati nešto s 960m kada je 1060 drastično jača.

Hoće li i5 biti bottleneck za 1060?

Ove koje sam gledao da su najavljeni već su svi preko 1500$.

Idealno bi bilo kada bi laptop (uključen SSD i RAM) bio oko 9000kn, maksimalno do 10000kn mogu rastegnuti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 10:50 (mrdoslav).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Za cijene na našem tržištu stvarno ne znam... strpi se još mjesec dana pa vidi. 

i5 će biti dovoljan za 1060

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice