Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.619.142
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ma da ali na kraju sam se dog sa sestrom da mi vrati moj stari laptop dell inspiron 5520(i7,7670m grafa) a ja njoj da nabavim neki za skype internet, mozda neki lagani photoshop za face(nije nuzno iam komp za to) i tako pa ste mi uglavnom preporucili da idem na n29x0 zbog 4 jezgre e a sad to mi je dns lik rekao pa reko onda da se malo konzultiram s vama i da se ne zaletim jel 200kn mi ne igra toliku ulogu..

btw kolega fantasticno pamcenje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

A cuj, 8750M i 840M su opet dost jace od 7670M. Dota2 uopce nije procesorski zahtjevna i puno je vaznija graficka za nju. Cijene tih Acera su super, inace za razliku od sadasnjih koji se prodaju ove je lakse samostalno pocistit ili nadogradit, gore je bruseni aluminij kao i iza ekrana. Produljenje jamstva inace kosta 250-300kn pa to uracunas u cijenu, ako gledas onog za 3000kn, al neznam kolko je taj isplativ kada isto sa 2god jamstva ima taj Lenovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 21:07 (The_Fichek).
11 godina
Stegy kaže...

Hvala na detaljnom odgovoru.

Sada sam dobio odgovor zasto je ovaj lenovo y50-70 tako jeftin, zbog ostecenja u transportu :(

A vec se tolko zapalio jer sam radio na jednom y50 koji mi je bio, jednostavno brutalan.

Neznam ni sam posto je rub ostecen (na slici se vidi gore lijevo). Jel to pametno uzimat?

Dobavljac mi tvrdi da garancija vrijedi.

ako ne onda su mi nekako lenovo ili 751 asus u izboru..

Ja ne vidim tu nijednu sliku. 

Inaće, i ovi iz notebookchecka su dobili oštećeni testni model (3. i 4. slika ispod odlomka "case").

Jeli to neki model sa njuškala ili nešto slično?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 0:33 (AirLive).
13 godina
neaktivan
AirLive kaže...
Stegy kaže...

Hvala na detaljnom odgovoru.

Sada sam dobio odgovor zasto je ovaj lenovo y50-70 tako jeftin, zbog ostecenja u transportu :(

A vec se tolko zapalio jer sam radio na jednom y50 koji mi je bio, jednostavno brutalan.

Neznam ni sam posto je rub ostecen (na slici se vidi gore lijevo). Jel to pametno uzimat?

Dobavljac mi tvrdi da garancija vrijedi.

ako ne onda su mi nekako lenovo ili 751 asus u izboru..

Ja ne vidim tu nijednu sliku. 

Inaće, i ovi iz notebookchecka su dobili oštećeni testni model (3. i 4. slika ispod odlomka "case").

Jeli to neki model sa njuškala ili nešto slično?

hhahaha nije sa njuskala iz Slovenije sa jednog shopa moj-prijenosnik.si ili tako nesto, inace je taj laptop oko 1000€ pa mi je i bilo cudno zasto ide za samo 660€

Ima li neki Lenovo 15.6" sa ips ekranom u rangu Asusa N551JK?

ima novi z70-80 al mozda nebi isao na 17"

11 godina

U rangu N551JK, znaci isti hardver, ne nema u Hrvatskoj, mozes si trazit na idealo.de Lenovo y50/y70 i onda je konkurent i Acer Nitro VN7-791G/591G/571G.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

U rangu N551JK, znaci isti hardver, ne nema u Hrvatskoj, mozes si trazit na idealo.de Lenovo y50/y70 i onda je konkurent i Acer Nitro VN7-791G/591G/571G.

kolko se placa carina i prijevoz na http://www.idealo.de/

11 godina

To je trazilica, a ne ducan, nesto kao nabava.net  Ducani koji dostavljaju su Computeruniverse, Cyberport, mozda Future-X. Amazon-de vise ne dostavlja u HR. 

CU je najpoznatiji u Hrvata, Cyberport nije ni blizu poznat, ali ima manje troskove dostave i naplate za web placanje (nekih 15 eura vs 30 eura CU-a).

Na tehnicku robu se NE placa Carina, otkako smo u EU, vise informacija gledaj na temi Općenito o kupnji hardvera u EU

@Stegy

Da ne trazis bezveze, ako ne mislis ici preko 700 eura neces naci bolje od Acer VN7-571G-55BL - i5U, (ddr3) 850M, 8GB, 15,6" FHD IPS

Inace, takvi IPS laptopi se tek javljaju oko 600 eura u nekakvim njem. ducanima sa najnizim cijenama koji ne dostavljaju u HR pa je taj za 673 eura best buy.

860M naspram 850M ima cijenu, prvi Lenovo y50 koji dolaze sa njom zato cesto nemaju IPS ekran, a navodno nove revizije sa 950M/960M grafickama svi imaju IPS (nisam provjeravao). 950M je rebrand 850M, 960M rebrand 860M.

EDIT: Isao sam gledati i upravo tako kako sam rekao, najjeftiniji y50 za 750 eura nema IPS, al eto, hardver je brutalan. Uglavnom, za IPS i 860M trebas dati 800 eura, ako potrefis nekakvu dobru ponudu/akciju, za 850 eura ih se vec nadje u CU, Cyberportu. Za 850 eura ti 15,6" laptopi nisu isplativi pored Asusa N551JM iz Hrvatske, a oni za 800 eura sa dostavom dodju opet na cijenu N551JM. Za te novce 17,3" verzije se nadju vrlo rijetko, npr. Lenovo y70-70 u Notebooksbilligeru koji ne dostavlja u HR, 17,3" Acer Nitro kosta 900 eura u CU (klik). Znaci dijagonala se na IPS i te specs itekako placa u skupljem rangu te tih 17,3" modela niti nema sa 850M, ili 840M ili 860M, sa 15,6" mozes nac neku zlatnu sredinu kao sa Nitrom kojeg sam ti prvog linko, al ima i5U ne i5H, sa dostavom ustedis 350kn naspram N551JK (i5H svakako vrijedi tih novaca).

Moj zakljucak: kupovina nekakvog jaceg laptopa vani je neisplativa, osim ako zelis 17,3" IPS sa i5H, 860M za 7000kn (ukljucujuci dostavu) jer su takvi modeli u HR poskupili/nestali (ustedi se nekih 500kn naspram VN7-791G u HR)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 13:24 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To je trazilica, a ne ducan, nesto kao nabava.net  Ducani koji dostavljaju su Computeruniverse, Cyberport, mozda Future-X. Amazon-de vise ne dostavlja u HR. 

CU je najpoznatiji u Hrvata, Cyberport nije ni blizu poznat, ali ima manje troskove dostave i naplate za web placanje (nekih 15 eura vs 30 eura CU-a).

Na tehnicku robu se NE placa Carina, otkako smo u EU, vise informacija gledaj na temi Općenito o kupnji hardvera u EU

@Stegy

Da ne trazis bezveze, ako ne mislis ici preko 700 eura neces naci bolje od Acer VN7-571G-55BL - i5U, (ddr3) 850M, 8GB, 15,6" FHD IPS

Inace, takvi IPS laptopi se tek javljaju oko 600 eura u nekakvim njem. ducanima sa najnizim cijenama koji ne dostavljaju u HR pa je taj za 673 eura best buy.

860M naspram 850M ima cijenu, prvi Lenovo y50 koji dolaze sa njom zato cesto nemaju IPS ekran, a navodno nove revizije sa 950M/960M grafickama svi imaju IPS (nisam provjeravao). 950M je rebrand 850M, 960M rebrand 860M.

EDIT: Isao sam gledati i upravo tako kako sam rekao, najjeftiniji y50 za 750 eura nema IPS, al eto, hardver je brutalan. Uglavnom, za IPS i 860M trebas dati 800 eura, ako potrefis nekakvu dobru ponudu/akciju, za 850 eura ih se vec nadje u CU, Cyberportu. Za 850 eura ti 15,6" laptopi nisu isplativi pored Asusa N551JM iz Hrvatske, a oni za 800 eura sa dostavom dodju opet na cijenu N551JM. Za te novce 17,3" verzije se nadju vrlo rijetko, npr. Lenovo y70-70 u Notebooksbilligeru koji ne dostavlja u HR, 17,3" Acer Nitro kosta 900 eura u CU (klik). Znaci dijagonala se na IPS i te specs itekako placa u skupljem rangu te tih 17,3" modela niti nema sa 850M, ili 840M ili 860M, sa 15,6" mozes nac neku zlatnu sredinu kao sa Nitrom kojeg sam ti prvog linko, al ima i5U ne i5H, sa dostavom ustedis 350kn naspram N551JK (i5H svakako vrijedi tih novaca).

Moj zakljucak: kupovina nekakvog jaceg laptopa vani je neisplativa, osim ako zelis 17,3" IPS sa i5H, 860M za 7000kn (ukljucujuci dostavu) jer su takvi modeli u HR poskupili/nestali (ustedi se nekih 500kn naspram VN7-791G u HR)

Asus n551jk mi ispada jos najbolji izbor, Lenovo z70-80 drugi, ima vec ekran ali iskreno razocaran sam da mema jos jedan sata slot jer imam ssd na koji ce windozi a hdd za storage, i jos k tome veci lenovo ima slabiju batku, 41Wh kao i z50-70 dok asus ima 56Wh sto je velika razlika, to mi je 2.5-2h veca autonomija. Jedino steta kaj asus nema 5. gen procesora jer su navodno dosta stedljiviji od 4 serije.

Nisam stigao detaljnije gledati usporedbe al ovaj 4200h se cini brutalno jak spram 4210u koji imam i z50-70, samo me zanima kolko moze biti stedljiv o powersave modu naspram novog 5200.

Inace ovaj screenshot su mi favoriti al ocito da su ova 2 acera daleko ispod ili se varam?

i btw asus dode sa samo 4gb rama, stvarno su skrti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 21:28 (Stegy).
11 godina

Lenovo ima 3x stedljiviji procesor, ako se gledaju oba na high-performans, a razlika se dosta smanji, ako se gledaju oba na power-saver. Broadwell je vrlo malo efikasniji naspram Haswella. Zapravo Broadswell laptop procesori za sada pokazuju gotovo nikakav napredak, npr. i5-5200U vs i5-4210U. Najveca razlika je u integriranoj grafickoj. Ja imam i5-4210U, bateriju 51Wh, ekran prosjecne svjetline 280cd/m² Bez pauze na nekakvoj svjetlini od 50% mogu non stop gledat serije 6h na Power-saveru, tako nesto, nesjecam se jer dugo nisam imao tako neki maraton (naravno bez upaljene zasebne graficke). E5 Acer se po izradi bas nemre usporedit sa ostalima jer ostali osim plastike imaju jos neke materijale, V3 nema IPS. Stvar je da je Asus masivno bolji za igrice i neke stvari di treba jaca graficka, a osjetno jaci kada treba cim jaci procesor. Generalno, ako ti bas treba mobilnost se nebi trebao zalit na 15,6" dijagonalu, a ako bi laptop zapravo vise bio doma, onda ti nije losa kombinacija Asus X550JK za 4500kn + posteni 24" ili kakav vec monitor. Mozes rec i da je Lenovo skrt jer za 350kn manje nudi 80% slabiju grafu, 30% slabiji procesor, a samo 4GB RAMa vise i malo veci ekran. Kompromisa mora bit, ipak su to laptopi jos uvijek nekakvog srednje skupog ranga.

I da, Asus ima kompliciran pristup cuvenom half-msata slotu, koji mislim da niti ne koristi do kraja potencijal nekakvog SSDa jer nije puni msata. Bez servisa se SSD u njega ugradi bezbolnije preko optike i tu ti onda treba SSD ladica koja u HR kosta nekih 110kn najmanje. Za razliku od njega, 350k skuplji ASUS GL552JX ima m.2 utor koji je lako pristupacan i vec dolazi sa 8GB RAMa + ima brzi HDD, stoga sam ti odmah rekao, ako zelis ugradjivati RAMe i SSD da je on u startu isplativiji od N551JK. Jedino steta sto nema gddr5 graficku, al nema ni N551JK, jedino N551JM ima u tom rangu i mozda jos K550JX, al taj 99% nema IPS.

Vidim sad, taj ROG Asus ima 48WHrs, bateriju, a N551JK 56Whrs jer ima +2cell. Neznam, odabir je na tebi. Ako je vjerovat opisu Arhiteha, N551 naspram tog ROGa ima i max. mogucu svjetlinu ekrana, makar 200nits je skroz ok, pogotovo ako je ravnomjerno rasporedjeno i jos ima IPS.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 22:35 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Gaming laptop, intel/nvidia combo, dijagonala minimalno 15,6 za 3800, max 4000?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50-70+i5

Ako pucas na nekakve najnovije igre, isplati ti se ustedit 500kn za http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=x550jk

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 22:37 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Bolji će mu biti drugi od prvog. 

tj. bolje gtx850 na 1366x768 nego gt840 na fhd. 

0 0 hvala 1
11 godina

Nisam vidio "Gaming laptop" na pocetku recenice. Definitivno da. Na HD rezi zahvaljujuci jos jacem procesoru X550JK bi trebao biti 2x jaci od Lenova, a u procesorski zahtjevnim igrama i vise.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 22:46 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Napokon sam se odlučio za kupnju laptopa do max 6000 kn. Služio bi za rad u AutoCadu, a i za gaming, pa bih vas  molio za pomoć pri kupnji.

Uvjet je 17" monitor (radi AutoCada), malo sam gledao i polovne laptope i interesira me kako bi npr.  ASUS G74S vrtio GTA V.

Puno hvala na odgovoru.

Lijep pozdrav!

0 0 hvala 0
11 godina

3D ili 2D AutoCad? U tom rangu se puno vise dobije sa 15,6" nego 17,3", npr. vidi (na nabava.net ili drugoj trazilici) Asus N551JK ili GL552JX pa usporedi sa 17,3" najboljim opcijama, Lenovo 70-80 ili bolje VN-791G, ako ga mogu nabavit. 840M je nesto slabija od 560M u Asusu kojeg gledas, al ti ga nebi preporucio jer je star 3god pa se mozes slikat, ako sutra crkne. 850M i 950M koja je par % jaca od 850M su dost jace od tih. AutoCAD, imao bi koristi od i7 jer laptop i5 ima 2 jezgre + 2 hyperthreadane, a te hyperthreadane nist ne znace AutoCADu pa tako mozes vidit N551JK-CN112D. Svi predlozeni laptopi imaju odlican IPS ekran koji ima i svoju cijenu. Vrijedan spomena, bez IPSa je Asus K550JX. Malo vidi, iskalkuliraj sto ti je bitnije, RAMi se lako dodaju, dok graficka, procesor, novi ekran, bas i ne.

10 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru!

Radi se o 2D AutoCadu. Vidio sam još i ovo http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=12217, pa mi se čini dobrom opcijom.

Što ti misliš.

Još jednom puno hvala!

11 godina

Los je radi cijene i jer je i7U ustvari laptop i5 i to za 0.4Ghz slabiji od i5-4200H kada obje jezgre kod oba procesora rade na high-performansu u optimalnom slucaju. Takodjer taj nema IPS ekran i ima slabiju zavrsnu obradu od navedenih Asusa. Neke druge jeftinije verzije, bez tog drugog TB HDDa su isplativije, npr:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+X751LKB-T4140D

Inace, za igranje na FHD rezoluciji zahtjevnijih igara, pozeljna je GDDR5 graficka, a takvu uz IPS jedino ima Asus N551JM, no i 850M nije tako losa, samo bi trebao spustit vise postavki nego sa 860M.

Interesantni su rezultati sa notebookchecka za GTA5:

- 1920x1080p High/On (Advanced Graphics Off) 8xAF 2xMSAA + FXAA

DDR3 850M uz i5 4340M  clockana na 936-1084MHz u jednom kvalitetnom Schenker laptopu (M504) vrti GTA5 na 29 fps

GDDR5 860M uz i7 4700MQ clockana na 797-915 MHz u jos malo kvalitetnijem Shenkeru (W504) vrti GTA5 na 36.4 fps

Oba procesora se za upaljene dvije jezgre na high-performansu mogu usporediti sa i5-4200H, mozes primjetiti da je 850M vise clockana od 860M, koja da je nesto jace clockana bi dala regularni razmak od 10fpsa na FHD rezoluciji izmedju tih dviju graficki. Obje graficke imaju OC potencijal, ali s time treba biti vrlo oprezan.

- 1366x768 Normal/Off 4xAF

isti laptopi, procesori i graficke, DDR3 850M daje 65.9fps, 860M cak 124.5fps, malo netipicno velika razlika za HD rezoluciju izmedju te dvije graficke

Jedini koji jos vjerojatno (nisam bas siguran u opise ducana) ima gddr5 high-end laptop graficku u tom rangu je Asus K550JX, ali taj 99% nema IPS, no ima i7HQ

Asus X751LKB prema opisu ima neku iznadprosjecnu TN matricu pa ako ti je ok igranje GTA5 sa 850M i IPS (kutevi gledanja i realnije boje) ti nije obavezan onda je ok odabir. Btw. sa i7U bi to islo definitivno manje na FHD rezoluciji, al sa micanjem nekih postavki bi mozda moglo bit ok, svakako fluidnije na HD rezoluciji.

Razmisli si i o dost jeftinijem Asus X550JK, sa jednako dobrim hardverom, samo sa HD TN ekranom. Taj je pogotovo super, ako bi spajao laptop na vanjski monitor jer mu onda ubijas taj kompromis ekrana, dobis vecu dijagonalu za po doma, a za po vani obavis posao i prezivis bez IPS kvalitete ekrana i FHD reze..

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 2:05 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Ma MSAA zakolje FPS na gtx860M što pišu gluposti. Sa ugašenim MSAA mogu imati i very high texture i imam više FPS-a na FHD od toga što oni pišu. 

I kakvi su im to clockovi na toj gtx860M?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 2:51 (Oldy).

1 0 hvala 0
11 godina

Da, maleni clockovi bas na tim Schenkerima, inace u drugim igrama je puno cesce testirano bas tako kako ti imas oko 1020Mhz i onda se ljepse vidi razlika izmedju 860M i 850M.

Do kolko ide bez MSAA?

16 godina
neaktivan

U gradu ide između 50 i 60 van grada zna past i ispod 40. Zelenje 'be valjda mada sam sada stavio travurinu na high umjesto very high kako optimizira gf expirience. 

Texture very high, fhd. Sve ostalo high, vsync on.

Edit: Sada sam na ove postavke upalio i MSAAx2 i isti tren FPS sa 55 u gradu taj tren pada na 35. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 3:11 (Oldy).

0 0 hvala 1
11 godina

Tak to ide, al da se stavlja manje postavki onda bi jace graficke izgledale kao prejake. Sa 2xMSAA si dobio istu stvar kao ovi sa notebookchecka.

11 godina
Oldy kaže...

Ma MSAA zakolje FPS na gtx860M što pišu gluposti. Sa ugašenim MSAA mogu imati i very high texture i imam više FPS-a na FHD od toga što oni pišu. 

I kakvi su im to clockovi na toj gtx860M?

Slažem se s ovim što se tiče MSAA jer sam se i osobno uvjerio u to. Ovi sa noteboochecka vjerojatno ne čačkaju po postavkama nego samo mijenjaju unaprijed predefinirane postavke koje developeri sastave (low/medium/high/ultra).

Nego mene zanima zašto imam duplo manje ovih ROPs-ova od tebe i znači li mi to išta? Skužio sam da je ROPs = render output unit(s) i dalje nisam išao :D.

EDIT: Ovo za vsync; što nije da on usklađuje refresh rate od monitora i slike koje daje gpu i sprječava "trganje" tj. da pomaže ako imaš 60+ fps na 60 Hz monitoru da ti slika bude savršeno fluidna, a ako imaš manje od 60 da zna zezat pa ga je bolje ugasit? Ili...?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 11:12 (AirLive).
11 godina

Kak got da stave postavke, glavno da su iste za sve graficke pa tu onda mozes predvidit, ako pogasis MSAA sa 860M i dobis 20fps, ddr3 850M je 20% slabija, znaci na tih 20fps gubi se 4fps, znaci 850M sa ugasenim MSAA dobije 16fps.

Vsync, da to to sto si napisao, al i oduzima fps jer nije tolko savrseno implementiran. Npr. ak u nekoj igri imas gotovo stalno 60fps i upalis vsync taj broj vise nebu tolko dobar, kolko sam ja skuzio. Tj. to se pali kad se oce lockat fps da ne bude nekakvog tearinga ili sta vec ako je fps, npr. 100, tj. ako igra isporucuje previse nego sto monitor moze prihvatit, tako nest. Isto tak, ne reagiraju sve igro isto na vsync.

16 ROPs je normalno za Maxwell 860M, naspram Oldya imas noviju verziju GPU-Z gdje su ispravili taj maleni bug.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 12:20 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Je 16 je... 

Edit: Probat ću i isključiti Vsync. (Sve u svemu mislim da je ipak bolje da je Vsync on. :))

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 13:52 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

malo sam kopao po topicu, ali nisam baš našao adekvatan prijedlog pa otvaram novi post.

Tražim preporuku za malo jači laptop na kojem ću moći bez poteškoća raditi u Adobe Illustratoru, Adobe After Effects, Sony Vegas, Adobe Photoshop i sl.

Uglavnom jači programi za obradu slike i videa, treba mi nešto na čemu ću moći normalno raditi u tome, brz rad bez brejkanja jer će mi uskoro to postati glavna djelatnost pa mi treba nešto što će biti optimalno za takve vrste programa. Cijena nije toliko važna jer će posao koji ću obavljati isplatiti, ali do nekih 7500 bi bilo skroz ok.

11 godina

15,6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+N551JK-CN112D + 8GB DDR3L + 240GB SSD = 7500kn

15,6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JW-CN002D (ako zelis GDDR5 graficku) = 7500kn

17,3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+G771JW-T7028D = 8050kn

Sve linkane laptope sam ciljano trazio sa uvjetima: IPS (WV), i7HQ, GTX Nvidia, cvrsta i kvalitetna izrada. Dijagonala igra veliku ulogu u tom rangu.

960M je 20% jaca od 850M, guglaj kolko vrsta memorije graficke ima utjecaja na tocno one radnje koje bi radio u tim programima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 17:04 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Na kraju uzeo Asus N551JK-CN111D (i5-4200H, 8GB rama, GTX850M, IPS FHD)

Uglavnom laptop je brutalan, em kvalitetom, o zvuku da ne pričam (ima bang&olufsen zvučnike i dodadni subwoofer), tastatura uopće ne diše kao na večini laptopa, kvaliteta izrade je na razini top business klasa laptopa ala Lenovo T ili HP Elitebook, ako ne i bolje.

Svakako topla preporuka, definitivno bestbuy u ovom rangu.

Ubacio unutra samsung 850evo ssd, njegod hdd na caddy ide, i 8GB rama, munjevito brz :)

Hvala @TheFichek na detaljnim objašnjenjima.

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

15,6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+N551JK-CN112D + 8GB DDR3L + 240GB SSD = 7500kn

15,6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JW-CN002D (ako zelis GDDR5 graficku) = 7500kn

17,3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+G771JW-T7028D = 8050kn

Sve linkane laptope sam ciljano trazio sa uvjetima: IPS (WV), i7HQ, GTX Nvidia, cvrsta i kvalitetna izrada. Dijagonala igra veliku ulogu u tom rangu.

960M je 20% jaca od 850M, guglaj kolko vrsta memorije graficke ima utjecaja na tocno one radnje koje bi radio u tim programima.

Hvala ti, provjerit cu na google sto kaze za razliku.

11 godina

Google ce ti izbacit prvo notebookcheck gdje imas najvise testova na jednom mjestu za bilosta vezano uz laptop. Npr. vidi 3D Mark, Unigine Heaven 3.0, LuxMark v2.0 64Bit, ComputeMark v2.1 testove 860M i 850M (imas i usporedne grafove) pa vidi koliko je sto relevantno od toga za programe kojima bi se sluzio.

Mislim da ti je najisplativija opcija, ona ocita, tj. prva jer ako ces ista renderirat to ce biti najvjerovatnije sa procesorom (inace cemu i7?), a 850M je dovoljna dobra za hrpu 3D simulacija i mislim da gddr5 memorija 860M nije vrijedna 4GB RAMa i 240GB SSDa, pogotovo kako ti sa time mislis zaradjivat.

Za ugradnju SSDa ce ti trebati caddy, tj.ladica za SSD, bas kako veli Stegy koji ti je dao lijep dojam upravo tog N551JK Asusa. N/G 551 modeli inace imaju half-msata slot za SSD, da se netreba vaditi optika, al do njega nije lako samostalno doc te zato sto je half, a ne puni msata bi osakatio performanse SSDa, ako se ja ne varam (tj. ako se ne varaju ljudi iz reviewova koji su testirali laptop i od kojih ja vadim vecinu informacija, uglavnom sve sa notebookchecka).

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 23:34 (The_Fichek).
13 godina
Pozdrav svima,

Namjeravam uzeti low-end laptop preko njuškala,ali nisam siguran u odabir pa bi molio pomoć.
Naime,dvoumim se između ova dva:

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-nx6325-oglas-12754960

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-pavilion-dv6000-amd-64-x2-oglas-15275384

Treba mi za internet i eventualno prženje filmova.

Molim pomoć
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice