Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.622.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

A recimo ovi:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11390 - jel vrijedi uzeti za i7 i bolju bateriju?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.117D3D16-4854-493F-84F3-6C876B7DF4BC.aspx - ima full-hd zaslon, ali slabiji procesor

ili je Asus i dalje najbolji izbor?

11 godina
anonymous_Zg kaže...

Ovaj z50-70 mi se slab cini, treba mi i7hq, gt850 minimalno, 8 gb rama minimalno i full hd ips 17 Inca. Treba mi sve to da ima laptop al da bude sto jeftiniji :)

ASUS G771JW-T7028D je najjeftiniji kakav trazis, 8050kn. Vani nebi nist bolje prosao. 17,3" Acer Nitro sa i7 je poskupio.

Za vece novce ide Asus G751JL sa boljim ispuhom, jacom grafickom i thunderboltom, a za 10k je verzija sa 970M.

Thersyl kaže...

A recimo ovi:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11390 - jel vrijedi uzeti za i7 i bolju bateriju?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.117D3D16-4854-493F-84F3-6C876B7DF4BC.aspx - ima full-hd zaslon, ali slabiji procesor

ili je Asus i dalje najbolji izbor?

Ne, nije to nikakav i7, to je ustvari laptop i5, sa oznakom i7 da zbuni kupce. i7U je izmedju i5U i i5M, a i5H u onom Asusu je jaci od sva 3. 40 WHr je prosjecna baterija, a autonomiju baterije produljis sa power-saver modeom i na tom modeu U proc ima nekakvu prednost jer je ULV, a H procesoru se isto dost snizi napon, al vjerojatno ne bas toliko, za ultra low voltage (ULV) ga treba jos dodatno silit sa kakvim programom i neznam kolko bi dobio sa time.

Lenovo je best buy za 4000kn, al veci, tj. najveci ulozeno/dobiveno omjer ima Asus X550JK u tom rangu. 850M je cca 80% jaca od 840M, i5H cca 30-35% od i5U, 15-20% od i7U, s time da max. clockovi/taktovi jezgri znaju varirat kod sva 3.

MateZgb kaže...

Jel se isplati ovaj kupit, pogotovo ako ima 5 godina garancije. Inače traži se lap do 3000-3300. Hvala

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-IdeaPad-G50_70-59_431814/

Isplati se, no pitanje je kako tocno funkcionira tih njihovih 5god jamstva, jesu li zadnje 2 god od Elipsa ili Lenova jer max. regularno produljenje je na 3 god. i3U je super za surfanje, office i neki laksi multitasking, a graficka nije bas nesto i 840M koja se nadje u tom rangu je daleko bolja za igre, ako je to mozda ukljuceno u namjenu pa imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 dodatna stvar je i FHD rezolucija, a jamstvo se moze produljit u roku 10mj za Lenovo, ak se ne varam (300-350kn).

prasac kaže...

Pozdrav. Molio bih vas preporuku laptopa do cca 3500kn Uglavnom bi se koristio za office, gledanje filmova, internet. I mozda za neke nezahtjevnije igre, ali to ni nije bitno. Hvala

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 13:41 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

bas gledam sad, ovih x550jk sa i7 nema vise nigdje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Izgleda da ne, bas sam gledao tvoje stare postove i gledam zasto ga vec nisi kupio.

13 godina
neaktivan

zato sto cekam neke novce da sjednu pa mogu lagano nadodat za neki bolji ili taj x550jk al posto ga nema onda cu valjda nes skuplje il u tom rangu, btw koji je njemu slican? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JK-CN112D i7-4710HQ, DDR3 850M, 4GB RAM, 5400rpm 1TB HDD, FHD, ima vrlo kvalitetan IPS ekran,

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX i7-4720HQ, DDR3 ili GDDR5 950M (rebrand 850M), 8GB RAM, 5400rpm 1TB HDD, FHD, 99% nema IPS

Za K550JX bi bilo zgodno da pitas je li unutra gddr5 950M te ima li IPS matricu. IPS ne spominje nijedan ducan, niti WV oznaku koja sugerira na IPS pa sam zato napisao da ju 99% nema, gddr5 950m pak spominje dost ducana, zapravo jedino arhiteh.hr pise da je unutra ddr3. Problema ne bi bilo da postoje nekakve informacije o tom laptopu na sluzbenoj stranici Asusa ili da postoji recenzija, za razliku od N551JK di imas puno recenzija za bas taj CN112D model.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 17:14 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Može preporuka.

Šogorica treba neki laptop 15.6inca ekran do 2500kn za surfanje, you tube, poneki film, i neku stariju igricu...

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 19:55 (R36).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Molim preporuku laptopa do 2800kn.

Imam ponuđen Lenovo B50-70 (59438450)

Intel Core i3-4005U Processor(3M Cache,1.70 GHz),4GB,500GB/5400rpm,Integrated, DVD/RW,15.6" HD LED AG Black,Win 8.1,4 Cell,Non-Intel 1X1 Bgn+Bt4.0,Hd 720P With Digital Mic,Fingerprint,Kb Slo,1g

Ima li što bolje za tu lovu?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@R36

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12036 isplati se protegnut tih 58kn

@XXX-Man

Mislim da ne, jedino ako zelis zasebnu 840M graficku i/ili FHD rezu onda Lenovo z50-70 za 100kn vise, ali ima slabiji Pentium 3558U, nema OS, ekran je glossy.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 20:28 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@R36

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12036 isplati se protegnut tih 58kn

@XXX-Man

Mislim da ne, jedino ako zelis zasebnu 840M graficku i/ili FHD rezu onda Lenovo z50-70 za 100kn vise, ali ima slabiji Pentium 3558U, nema OS, ekran je glossy.

Care hvala ti...kupit će taj...

Još jedno pitanje. Oče radit dobro na tom laptopi GTA Vice City i tipa takve stare igrice...

15 godina
neaktivan

na bilo kojem laptopu čak i do 2000 kn radi Vice City

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
maherDP kaže...

na bilo kojem laptopu čak i do 2000 kn radi Vice City

Pretpostavljao sam, ali tko pita ne skita. 

11 godina

Ja sam ti ga preporucio radi po meni veceg ulozeno/dobiveno omjera naspram nekog startnog laptopa za 2000kn jer takvi imaju n28x0 procesore sa 2 jezgre manje, zatim 500GB prostora manje na HDDu pa onda jos imas tu zasebnu 820M graficku koja fino moze potegnut neke kolko tolko nove igre, a ako bi mozda igrala (naj)novije SimCity naslove onda se isplati protegnuti na 2900kn na Lenovo z50-70.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 21:14 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

BereKin kaže...

Pozdrav svima,

trebao bi savjet oko kupovine laptopa. Uglavnom bi se koristio za rad u wordu, excelu, mailovi, internet,filmovi...itd, a ponekad i koju igru baciti na njemu, ništa previše zahtjevno.

Trenutno sam našao preko linksa lenovo laptop koji mi je zapeo za oko, iako nije presudno da baš bude ta marka.

Po komponentama mi izgleda kao neka "zlatna sredina" za moje potrebe, plus što ima veći ekran...ili je isplativije da uzmem laptop sa core i3 procesorom?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g710-59-431939-pentium-3550m-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt-820m-17-3-led-lan-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.100

Dobar je odabir za 17,3", a 15.6" gledaj ovako: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 pa tu ima i FHD rezolucija s kojom bi na kraju imao jednaki radni prostor kao i na 17,3" sa HD+ rezolucijom. 840M je osjetno jaca od 820M, i3U i 3550M su tu negdje, s time da i3U manje trosi i ima HT, a 3550M jace jezgre, bez HT, vise trosi pa to utjece na autonomiju baterije, makar uvijek postoji power-saver mode.

Da, izgleda kao dobra prilika za 17,3", ali također je i ovaj drugi po tvojoj preporuci odličan izbor, noviji model sa jačom grafičkom i FHD.

Pogledati ću još malo kakva je ponuda, ali u principu ova dva navedena su taman za moje potrebe.

zahvaljujem na pomoći i savjetu.

13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, tražim jednu preporuku laptopa do 5000kn, 15-17", nije bitno,

bitno je da ima što kvalitetniji ekran (mora bit Full HD), min i5-4210u, poželjno GT-840m grafaili jača i što jača batka (da nije baš ispod 40Wh).

A upravo sam dobio i ponudu za Lenovo Y50-70 (15.6 Full HD, i5-4200H, 8 GB ddr3, 1000GB SSHD (8gb), GTX 860M, Win8.1

za samo 660€?

Ima li išta bolje od toga?

0 0 hvala 0
11 godina

Nema. Max. za te novce, znaci na njemackom trzistu, mozes dobiti Acer Nitro sa IPS FHD, i5-4210U, DDR3 850M, 508GB SSHD, 8GB RAM, bez Windoza: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4604050_-aspire-vn7-571g-55bl-acer.html Provjeri si ima li taj Lenovo IPS matricu, al kako got bilo tesko da ces dobiti jaci hardver od toga za te novce. Inace, to si na ebayu nasao ili? Na hrvatskom trzistu, a da je FHD reza, eh.. radi toga sto za malo vise novca mozes dobiti interesantnije laptope preporucio bi Lenovo z70-80Asus N551JKAsus X751LKB (najniza cijena 5200kn M-Computers) Tu trebas raditi neke kompromise, sa 15.6" N551JK dobis sve, al ostaje manja dijagonala i najskuplji je, Lenovo 70-80 je najjeftiniji 17,3" IPS, ali ima 840M koja je znatno slabija od 850M/860M, X751LK je vrlo solidan, no procesor nece koristiti puni potencijal 850M u proc. zahtjevnijim igrama te nema IPS, ali ima iznadprosjecnu TN matricu. Nazalost, u Hrvatskoj do 6300kn nemas gddr5 high-end laptop graficku, nego su sve ddr3 850M/950M, isto super, al na FHD se radi ddr3 memorije gube fps-i naspram 860M. 860M je overclockana gddr5 verzija 850M, znaci taj clock isto igra ulogu. Rezultate najbolje pogledas na notebookchecku, ali obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim konfiguracijama su testirane graficke i s kojim verzijama, nekad su testirane ddr3 850M, nekad gddr5 850M, kad je nesto testirano sa U procesorom redovno je slabiji rezultat nego sa nekakvim HQ/H procom. Razlika izmedju 860M i ddr3 850M na FHD je uglavnom cca 10fps, na HD manje iz razloga kojeg sam pojasnio.

@BereKin

Nema problema. Isto si mozes pogledati rezultate grafickih, pazi 840M je Maxwell i dere sve jeftinije laptop graficke te je izgurala stariju 750M koju ja imam i te su po snazi tu negdje, samo 840M manje trosi. 820M iako ima 8 u imenu nije Maxwell nego rebrand Fermi pa je prakticki identicna starijoj 720M. Znaci ti sa 840M i i3U mozes neke popularne novije, ne najnovije igre, igrati i na FHD sa vrlo pristojnim fpsom, npr. Dotu2, CS:GO, LoL na FHD bi igrao na 45-60fps, a jace najnovije igre bi bile igrive/fluidne na HD rezi, sto nije slucaj sa 820M di bi trebao ici na low postavke. Ustvari, 820M je prakticki 2x slabija od 840M.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 0:02 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Hvala na detaljnom odgovoru.

Sada sam dobio odgovor zasto je ovaj lenovo y50-70 tako jeftin, zbog ostecenja u transportu :(

A vec se tolko zapalio jer sam radio na jednom y50 koji mi je bio, jednostavno brutalan.

Neznam ni sam posto je rub ostecen (na slici se vidi gore lijevo). Jel to pametno uzimat?

Dobavljac mi tvrdi da garancija vrijedi.

ako ne onda su mi nekako lenovo ili 751 asus u izboru..

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 8:44 (Stegy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ja sam ti ga preporucio radi po meni veceg ulozeno/dobiveno omjera naspram nekog startnog laptopa za 2000kn jer takvi imaju n28x0 procesore sa 2 jezgre manje, zatim 500GB prostora manje na HDDu pa onda jos imas tu zasebnu 820M graficku koja fino moze potegnut neke kolko tolko nove igre, a ako bi mozda igrala (naj)novije SimCity naslove onda se isplati protegnuti na 2900kn na Lenovo z50-70.

Idem baš danas po ovog Asusa...samo mi reci da stavim win7 ultimate 32 bit ili 64bit??? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 9:22 (R36).
16 godina
neaktivan
R36 kaže...
The_Fichek kaže...

Idem baš danas po ovog Asusa...samo mi reci da stavim win7 ultimate 32 bit ili 64bit??? 

64-bit obavezno. Zbog RAM memorije ali i brzine.

32-bit Windows podržava makasimalno 3GB RAM-a, ostatak, neće biti vidljiv niti iskoristiv.
64-bit je uglavom brzi i podrzava 3GB+ RAM-a

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 9:32 (xZero).
13 godina

Pozdrav..Tražim neki laptop do 3000 kn u Futuri It..Koristio bi se vecinom za internet, muziku, word, filmove, tu i tamo neka manje zahtjevna igra :)

Za sada sam našao ovo:

http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/acer-prijenosna-racunala/acr-1216/

Vaše mišljenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ma skužim da taj Asus nema optički medij...i odustao sam ali sam uzeo :

Notebook Lenovo G50-30, Intel® Pentium N3540 (2M Cache, up to 2.66 GHz), RAM 4 GB DDR3, 1TB HD, 15.6" HD LED (1366x768), nVidia GF GT820M, DVD/RW, WIFI, Kamera, USB3.0, HDMI, Window 8.1, jamstvo 2 god. fizička osoba/1 god. pravna osoba, G5030, 80G001NASC

Mislim da nisma pogriješio!!!

11 godina

Super odabir, pogotovo ako je plus dobiti Windowse sa laptopom sto je svakako jeftinije u tom nekom rangu do 3000kn, nego u skupljem. 

@Modern

Ok odabir, ali se neces nesto naigrati sa integriranom pa razmisli jos o Lenovo z50-70 sa super zasebnom grafickom, FHD rezolucijom, laksim pristupom komponentama te procesorom koji je identican u single-core performansi i3-4005U, a slabiji u nekakvom jacem multitaskanju jer nema Hyperthreadinga. Nema Future, ali ga drze isto hvaljeni ducani. Vidi jos Lenova kojeg je kupio i spomenuo R36 post prije i tog imas u Futuri u crnoj i bijeloj boji. 840M je prakticki 2x jaca od 820M, rezultate gledaj na notebookchecku ili gdje vec, mozda ce ti 820M ili cak HD4400 biti ok (pazi velika je razlika bila HD4400 sa i3U ili i7U). n3540 je isto skroz solidan za namjenu. I taj Acer nema optiku, spomenuti Lenovo laptopi imaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 13:42 (The_Fichek).
13 godina

evo danas sam isao uzet laptop koji ste mi preporucili tj rekli ste mi da uzmem sa 29x0 zbog multitaskinga e sad ja sam si izabrao i sve i on je kostao cca 2400 e sad lik mi kaze da razmislim jos da nadodam 200kn i da imam graficku gt 820 mislim e sad me zanima dali se to isplati ili??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Modern kaže...

Pozdrav..Tražim neki laptop do 3000 kn u Futuri It..Koristio bi se vecinom za internet, muziku, word, filmove, tu i tamo neka manje zahtjevna igra :)

Za sada sam našao ovo:

http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/acer-prijenosna-racunala/acr-1216/

Vaše mišljenje?

Uredu je, jedina "mana" po meni je ta što nema optičkog pogona....

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Super odabir, pogotovo ako je plus dobiti Windowse sa laptopom sto je svakako jeftinije u tom nekom rangu do 3000kn, nego u skupljem. 

@Modern

Ok odabir, ali se neces nesto naigrati sa integriranom pa razmisli jos o Lenovo z50-70 sa super zasebnom grafickom, FHD rezolucijom, laksim pristupom komponentama te procesorom koji je identican u single-core performansi i3-4005U, a slabiji u nekakvom jacem multitaskanju jer nema Hyperthreadinga. Nema Future, ali ga drze isto hvaljeni ducani. Vidi jos Lenova kojeg je kupio i spomenuo R36 post prije i tog imas u Futuri u crnoj i bijeloj boji. 840M je prakticki 2x jaca od 820M, rezultate gledaj na notebookchecku ili gdje vec, mozda ce ti 820M ili cak HD4400 biti ok (pazi velika je razlika bila HD4400 sa i3U ili i7U). n3540 je isto skroz solidan za namjenu. I taj Acer nema optiku, spomenuti Lenovo laptopi imaju.

Samo da napomenem kako me je prodavač u arhitehu upozorio (pohvalno od njega) da FULL HD na 15.6inca ekranu izgleda nekom jako sitno...i da se dosta ekipe žalilo tj da su znali da tako FULL HD izgleda ne bi nikad kupili. Tako da nije loše vidjet kako taj FULL HD izgleda na 15.6. 

Meni konkretno ne bi smetalo ali očito ima ekipe tko me smeta...

11 godina

Pozdrav
imam jedan problem 
laptop mi ne želi hvatat wi fi dalje od 2m od rutera nezz šta mu je

što bi to moglo biti?

i windowse sam mijenjao pa ne pomaže 

Hvala

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@LLAMABOY fulao si temu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Di onda :3 :D :P

Ak neko zna nek pomaže!

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LLAMABOY kaže...

Pozdrav
imam jedan problem 
laptop mi ne želi hvatat wi fi dalje od 2m od rutera nezz šta mu je

što bi to moglo biti?

i windowse sam mijenjao pa ne pomaže 

Hvala

jesi probao spajat mobitel ili dr uredaj na vecoj udaljenosti kao provjeru routera
ako nijedan uredaj nemoze onda ti je router u banani
a ak je do laptopa range na laptopu nemožeš promjenuti što bi značilo da ti laptop star i da si nekako ostetio wifi adapter
kabel majka

rijesenje koje ti mogu ponudit kupi si AP s kojim ćeš slat wifi signal 

LP

11 godina

@R36

Jos jedan dokaz da je arhiteh.hr kvalitetan ducan. Pa cuj, FHD reza dolazi na mobitelima od 5", da ne pricamo kako se guraju i vece rezolucije na mobitele, tako da FHD prosjecnom korisniku laptopa nebi trebalo biti sitno, pogotovo, ako taj korisnik zna da se ikone lako mogu povecati i u Windowsu i u browseru i u dosta programa, a ostrina slike ostaje. Tako da pretpostavljam da se tu radi o starijoj generaciji kojoj to najvise smeta.

tomislavivic kaže...

evo danas sam isao uzet laptop koji ste mi preporucili tj rekli ste mi da uzmem sa 29x0 zbog multitaskinga e sad ja sam si izabrao i sve i on je kostao cca 2400 e sad lik mi kaze da razmislim jos da nadodam 200kn i da imam graficku gt 820 mislim e sad me zanima dali se to isplati ili??

Pricao si da zelis igrati Dotu2 tako da bi ti ja konacno preporucio Lenovo z50-70 sa 840M, a ako je to previse, onda Acer V5-552G sa Njuskala:

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-v5-552g-oglas-14960904 ("ocuvan i malo koristen", nezna se koliko jos ima jamstva)

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-v5-552g-ultrabook-oglas-15050802 (jos 6mj jamstva, covjek stavio SSD umjesto HDDa)

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-v5-552g-oglas-15067492 (covjek produljio jamstvo (moze se produljit unutar prve god) pa ima jos 2god jamstva)

840M i ta 8750M su zapravo podjednako dobre za Dotu2, islo bi to cca 50fps na FHD (pricam o 80% render quality, a ne 100% kao na notebookchecku), na HD bi imao 60fps. Ja po izradi imam identican laptop, znaci V5 Acer, imas i review bas tog modela na forumu: klik Izrada je super, 2 ventilatora, imas review i na notebookchecku, jedino treba naglasit da su tipke touchpada lose.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 19:44 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice