Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.161
|
čitano: 13.548.568
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Vrlo zavisi o namjeni, ako su igre najzahtjevnija namjena kao sto sam linkao potrebe za i7 nema ako se kupuje laptop sa 850m pa i sa 860m jer to ti je koda kupis i7 i gtx750ti, nitko tako ne slaze ljudima koji zele gaming PC konfiguraciju. Znaci jednostavno i7 nema sta pogurati vise kod tih grafa kod hrpetine igara pa i onih vrlo zahtjevnih, kao sto je savrseno jasno izvuceno iz primjera Crysisa. Ako bi se tokom igranja u pozadini vrtilo jos par zahtjevnih programa ili ako je opcenito zesci multitasking bitna stavka onda mi je jasan i7. Konkretno za forumasa kojem je budzet do 6000kn mislim da mu je daleko bolji odabir g551jk osim ako mu netreba tako zesci multitasking ili ako misli ubijat proc na nekim stvarima, mozda renderanju kojeg opet grafa moze rjesit.

15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Znam da su 850/860 usko grlo za i7 ali velim za ubuduće a da nisu baš samo i jedino igre..... :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bgm256 kaže...

znači imam za 2850kn (u najboljem slučaju)

Laptop sa 3 godine garancije, SSDom, i ne baš najlošijim procesorom, sasvim ok za net i filmove?

a ovaj 500gb  koji mi ostane, koliko bi to moglo vrijediti u oglasu možda si čak mogu i vratiti neke pare od toga , vidim da se najeftiniji 500gb kreću oko 350 kn, možda bi mogo izvuć 150-200kn za to, ili za 50-100 kn uzmem vanjsko kućište za njega, makar ne znam je li mi to zbilja potrebno..

hvala

Ako u startu uzmes takvo groblje procesor i na njega stavis ssd - programi ce se brzo palit svakako, ali malo vise youtube tabova i zahtjevnija flash igrica i bez obzira na ssd laptop ce radit dosta sporo.

Moj savjet bi bio Lenovo G710 sa 3550M procesorom, a kasnije kad to financije dozvole se lako doda SSD na mjesto optike uz pomoc HDD caddya. Ako je primarno za kucnu uporabu internet i filmove ce bit ugodnije koristiti na 17" ekranu.

Portio je webshop kojeg je pokrenuo Links, a servis laptopa ti tak i tak ide preko ovlaštenih servisa, a ne preko trgovina.

Iako mozes zamjeniti disk bez gubitka jamstva - u slucaju potrebe za iskoristavanjem istog moras imat sve originalne djelove laptopa, tak da zaboravi prodaju diska. HDD Caddy ili eksterna ladica je najbolje rjesenje.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
10 godina
neaktivan
darkydark kaže...

Ti si valjda jedina osoba na internetu koja je ovo izjavila. Ako se nekaj iz reviewa vidi, to je da Alienware 13 ima preslab procesor za 860M. Sa i7 U na svim testovima se postizu cca 20% bolji rezultati, i tu ne govorim o botovima u sintetici, nego o fps-u u gotovo svim igricama koji spadaju u "gpu bound" kategoriju.. Daleko od toga da lap ne radi super, ali procesor i5 4210u je u startu bottleneck i to zesci za tu graficku.

Posjeti notebookreview i pogledaj kaj ljudi pisu koji imaju isti.

Pa i inače i7u je oko nekih 20% jači tako da to stoji normalno. Naravno da se vidi da su komponente potpuno neusklađene, samo što sam ja očekivao puno veći bottleneck pa su mi ovi rezultati iznenađujuće dobri. Jer nikako nisam očekivao da ovo može vrtjeti FC4 ili DA:I u skoro pa 30 fps high quality 1080p ili da se na tim detaljima vrti AC:U koji ima fenomenalnu grafiku plus još što ima sprdnju od optimizacije.

11 godina
Oldy kaže...

Znam da su 850/860 usko grlo za i7 ali velim za ubuduće a da nisu baš samo i jedino igre..... :)

Da. Pitanje je sto bi najzahtjevnije radio na kompu, ali i pitanje je koliko covjek cijeni kvalietan ekran, tj. za laptope vrlo rijedak IPS ekran, pogotovo za te pare. Da ne pricamo da g551jk ima jos +4GB rama i FHD rezoluciju. Sad ja vise ni sam neznam o kome pricamo, ja se vise referiram na tog forumasa kojemu je budzet bio do 6000kn. Znam da ih ima par jos koji se razmisljaju sta uzet oko 7000kn di nema kompromisa sa ekranom, ali isto ima ta dilema, i7 ili 17,3" sa i5.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Vrlo zavisi o namjeni, ako su igre najzahtjevnija namjena kao sto sam linkao potrebe za i7 nema ako se kupuje laptop sa 850m pa i sa 860m jer to ti je koda kupis i7 i gtx750ti, nitko tako ne slaze ljudima koji zele gaming PC konfiguraciju. Znaci jednostavno i7 nema sta pogurati vise kod tih grafa kod hrpetine igara pa i onih vrlo zahtjevnih, kao sto je savrseno jasno izvuceno iz primjera Crysisa. Ako bi se tokom igranja u pozadini vrtilo jos par zahtjevnih programa ili ako je opcenito zesci multitasking bitna stavka onda mi je jasan i7. Konkretno za forumasa kojem je budzet do 6000kn mislim da mu je daleko bolji odabir g551jk osim ako mu netreba tako zesci multitasking ili ako misli ubijat proc na nekim stvarima, mozda renderanju kojeg opet grafa moze rjesit.

i7 U je valjda 10 puta slabiji od i7 u desktopu, dok je 860M par postotaka slabija od 750TI tak da ti usporedba nema nikakvog smisla.

Ja sam samo komentirao AW-ov odabir procesora za AW13 - cinjenica je da taj i5 U debelo bottlenecka 860M u samom startu, a i7 U ispadne "taman". I5U taman moze hraniti 850M i cak mu i tad fali jos malo soka da to radi kak spada. Dodaj par programa u pozadini poput browsera, nekog media playera ili torrent programa i imas ozbiljan bottleneck i utjecaj na FPS u igricama. Sve to zato jer p**da Intel prestao isporucivati M procesore i forsira ta ULV sranja koja naplacuje jednako kao i M varijante. 

i5 U lepo paše sa 840M, dok za 850M nažalost već je potrebam H ili M cpu.

Osobno meni ovaj i7 MQ koji imam je previse, ali s obzirom da mi je taj M6800 dosao kao reklamacija starog, nemam se kaj zaliti :)

n550jk i njegov rog brat su stvarno fini laptopi i u onih par tjedana kad su bili ispod 6000kn sretni oni koji su ih kupili. Da je Asus jos stavio GDDR5, bilo bi fenomenalni.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
13 godina
neaktivan
darkydark kaže...
bgm256 kaže...

znači imam za 2850kn (u najboljem slučaju)

Laptop sa 3 godine garancije, SSDom, i ne baš najlošijim procesorom, sasvim ok za net i filmove?

a ovaj 500gb  koji mi ostane, koliko bi to moglo vrijediti u oglasu možda si čak mogu i vratiti neke pare od toga , vidim da se najeftiniji 500gb kreću oko 350 kn, možda bi mogo izvuć 150-200kn za to, ili za 50-100 kn uzmem vanjsko kućište za njega, makar ne znam je li mi to zbilja potrebno..

hvala

Ako u startu uzmes takvo groblje procesor i na njega stavis ssd - programi ce se brzo palit svakako, ali malo vise youtube tabova i zahtjevnija flash igrica i bez obzira na ssd laptop ce radit dosta sporo.

Moj savjet bi bio Lenovo G710 sa 3550M procesorom, a kasnije kad to financije dozvole se lako doda SSD na mjesto optike uz pomoc HDD caddya. Ako je primarno za kucnu uporabu internet i filmove ce bit ugodnije koristiti na 17" ekranu.

Portio je webshop kojeg je pokrenuo Links, a servis laptopa ti tak i tak ide preko ovlaštenih servisa, a ne preko trgovina.

Iako mozes zamjeniti disk bez gubitka jamstva - u slucaju potrebe za iskoristavanjem istog moras imat sve originalne djelove laptopa, tak da zaboravi prodaju diska. HDD Caddy ili eksterna ladica je najbolje rjesenje.

To zapravo pitam za susjeda, a s obzirom da mu je prošli acer se taman počeo kvarit nakon 2 godine i istekle garancije(ekran, matična....) mislio sam da će mu bit draže ako ima godinu više...

A ovaj lenovo je super, 17" makar je rekao da je zadovoljan i s 15, vjerojatno nije naodmet koji inč više , super je procesor, 2750kn ok cijena,  ali problem je "samo" 2 godine garancije, ili 600kn doplate za 3

SSD sam mu mislio preporučit osim zbog brzine, i  iz dodatnog razloga što mu je  na prošlom lapu HDD fasovao zbog udarca, a iz iskustva znam na svom laptopu, iako imam i3 m 380 neloš procesor i 4 gige, treba mu brdo vremena dok se upali windows 7, šta god da pokrećem čekanje, stalno nešto rošta po disku pa ga usporava iako sam isključio indexing, itd itd  

čak razmišljam njemu instalirat linux neki

jedino ne znam jel bi bio spreman odreći se cd roma, , to bi onda trebalo u kućište neko stavit pa opet komplikacije s tim

sad ne znam šta bi mu preporučio, 400 kn  više za lenovo nije neki  problem s obzirom na sve što nudi, ali garancija...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 1:02 (bgm256).
12 godina
neaktivan

sad kad ste vec kod bottleneckanja, jel bi paso  i5-4210H s 860M 4GB?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 0:54 (gizmo97).

0 0 hvala 0
11 godina

@darkydark

Ja sam se na Oldya nadovezao pricajuci o pravom i7-4710HQ kod Asusa x550jk(6000kn), a kod g551jk za 135kn pricam o i5-4210H + ista ddr3 850m grafa, te IPS FHD ekran, +4GB rama, malo jaca izrada sto je po meni bolje za Marko5552 koji se razmislja izmedju ta 2 laptopa. Problem je sto covjek nije naveo namjenu nego samo napisao sto kazete na x550jk. Jos cemo vidit sta ce rec.

Trebo sam citirat Oldya, a tog Alienwarea nisam gledao niti me interesira. Slazem se da je ocajno uparena 860m grafa u tom slucaju da. Cijeli taj Alienware brand mi je precijenjen. Takodjer osobno nebi gledao 850m sa i5U, razlika bez problema bude 20-25fps samo gledajuc 850m sa i5-4210H, kolko sam vidio prema notebookchecku.

Mene interesira sto ces napisat na onu nasu raspravu, tj. moj zadnji duzi post :P

@gizmo97

http://www.gaminglaptopsjunky.com/i5-vs-i7-midrange-gaming-performance-test-gt-850m/ Citaj cijeli conclusion odlomak, a ja cu po 3. puta u zadnja 2 dana izvuci recenicu iz tog reviewa: "It’s quite obvious that the I7 has no real advantage in FPSs, even in Crysis 3 where is it known to use the abilities of an I7. This is the case with midrange GPU level of a GTX 860M or GTX 850M – the GPU bottlenecks way before t he small advantage of the I7 kicks in."

Kao sto prijemalo rekoh Oldyu i on meni. Ako su igre najzahtjevnija stvar i nisi jedan od onih koji dok igraju u pozadini imaju 10 programa onda da, bas i nema smisla uzimati i7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 1:13 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Da se oglasim još jednom sa svojom dubiozom... asus - lenovo - acer

Edit:

važno je napomenuti kriterije, izkristaliziralo se da ne želim i7, već i5

rado bih 860m, makar bi trenutno i 850 sasvim zadovoljilo, samo je pitanje dugoročne isplativosti

Smatram da me načelno SSD ne zanima previše, računam da neću pročkat po unutrašnjosti lapa barem neko vrijeme

naglasak je na mobilnosti, dakle lakši uređaj mi je simpatičniji, makar i acer za 17,3 sa svoje 3 kile nije medvjed...

zvuk mi igra ulogu i tu je acer slabiji od lenova i asusa

moglo bi biti zgodno da dođe sa win 8.1, briga manje, a i da ih probam, jer ih se sam neću natjerat instalirat, jer su mi prvi dojmovi bljak, a win7 pouzdano radi :-)

zapravo sam cicija i ne bih htio potrošiti tih ekstra 10% ili 20% ako ne moram, totalni sam best buy sucker i pomalo analan...

Asus g551 za 6200

Prednosti: subjektivni ukupno najbolji dojam

dobar ekran

7200 disk

tipkovnica

bla bla

mane: OGROOOMNAAAAA 850 DDR3, da je DDR5 ne bih sad ovo pisao, da ne spominjem kako se čini suludo uz lenova ne ići na 860 ...

teži je od lenova, i deblji

Acer

Trenutno nema 15,6, ne kužim iz kojeg razloga...

17,3 je isto opcija, ali je upravo nestao onaj za 7100 iz ADMa, ima sa windowsima za cca 7400, u odnosnu na lenovo 10% veća cijena, u odnosno na asus 20%...

Lenovo

Zapravo mu niš ne fali, sad ima IPS ekran, što mu se najviše spočitavalo...

Lagan je, tanak i lijepo izgleda

Čovjek bi rekao da sad samo trebam izabrati webshop, dakle centro.hr ili prosat?

Za centro.hr nisam čuo do nekidan, a sa ovog notebookshop.hr sam kupio jednom nešto, pred jedno 4 godine i sve je bilo ok, ali se tada nije zvalo prosat ili ja to nisam tada skužio...

Pitanje 2:

kolike su šanse da će se do kraja tjedna, jer sam vrlo limitiran vremenom pojaviti ili asus sa 860 za slične novce ko lenovo ili acer 15,6 za manje od lenova?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 1:29 (Hrvoj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

-Lenovo ima vece temperature od Acera i Asusa i prije njih je izasao, tj. mozda su malo pozurili sa tako tankim dizajnom ili cime vec, no nisu ni te temperature lose, a uvid u njih je dao kolega AirLive pa procitaj, meni se neda trazit njegov post

-Acera ima u 15.6", trazi vn7-591g

-Centro.hr je web shop poznatog Mikronisa

-Zvuk je vrlo tesko izvuc kakav je iz reviewova. Ja imam klasu slabijeg Acera, isto 4 zvucnika, isto dolby v4, meni solidan zvuk i osjeti se surround. Kolega EchoOne je napravio kratki review Nitroa i pred kraj pustio malo glazbu pa mozes cut: 

Lenovo ima ugradjen subwoofer, a asus ima vanjski prijenosni subwoofer kojeg dobis sa laptopom. Znaci razlika je u bassu posto ga Acer nema. Prijenosnih zvucnika sa subwooferom ima solidnih po nizoj cijeni inace, ali nisam strucnjak za to i za to postoji tema.

-Win7 definitivno nema sluzbene drivere kod Acera, vjerojatno ne kod Asusa, vjerojatno da kod Lenova, pogledaj i potrazi sluzbene stranice tih laptopa.

-860m je prilicno skuplja od 850m, 850m bi se realno trebala pojavljivat za 5000, max. 5500kn, no nase je trziste takvo kakvo je i cijene su takve jer jedva da i ima laptopa sa 850m

-Za kraj, ako zelis 15,6" idi na Lenovo ili Asus, 15,6" ponuda Nitroa je trenutno nikakva

-Neznam jesam li ti linkao, dam se kladit da jesam, onaj display war link di se vidi razlika izmedju 15,6", mislim da to tebe najvise muci uz dimenzije Nitroa. Tu valja napomenut da je to valjda najprenosiviji 17,3" gaming laptop, a da ne kosta vise od 10000kn Slijedi ga Lenovo y70-70, ali to je vec 9000kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 1:51 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Kolega gizmo97 mi je na pm poslao da se razmišlja između ovog i ovog modela y50. Ja mu ovom prilikom uz njegovo dopuštenje odgovaram na forumu, a ne preko pm čisto zato da se mogu čuti i druga mišljenja forumaša. Znači po meni ti 4k monitor veličine 15.6'' nema smisla prvo zato što po meni time jedino dobijaš veću radnu površinu i mogućnost gledanja 4k videa. Gaming na 4k sa 860m ti je praktički 0 bodova, a tako je i za puno jače grafičke kartice od 860m. Za i7 me je malo strah radi temperatura, a u zadnjih par stranica se vode rasprave ovome i pretpostavka je da on nije pretjerano potreban za igranje sa 860m tj. za cijenu + još veće temperature nećeš previše profitirati u odnosu na i5h. Naveo si mi da je namjena gaming, programiranje, multimedija... pa bi ti preporučio da ideš na ips, a koliko vidim y50 jedino ima ips u 4k varijanti (u adm ima neki prema nabavi, ali kad uđeš na link onda piše da je tn). Radi temperatura i nadogradnji u smislu SSD bi ti radije preporučio acer nitro koji ima i optiku u sebi, ali nitro trenutno nema baš najbolju ponudu tako da se možda strpiš malo dok ne dođe ispod 7k koliko je prije bilo. G551 ima dobru ponudu ips ekrana, ali samo sa 850m, dok prvi sa 860m ima odmah i i7hq - to je onaj kojeg si mi poslao na pm.

U ovoj situaciji najbolja ponuda je taj g551 sa i7 i 860m no pitanje je koliko ti zapravo treba i7. Sljedeći je i5 nitro koji je trenutno malo preskup u odnosu na ponudu otprije i to je 17.3'' model, a 15.6'' model ima i7. y50 je zadnja opcija po meni (da je onaj u adm ips FHD, a ne tn FHD onda bi bilo bolje; možda bi se nekome isplatilo dobiti za malu razliku u novcu 4k ips ekran u adm ako je točno to što piše). Svakako se isplati čekati bolja ponuda pogotovo jer g551 je dosta poboljšao ponudu sa 850m pa možda uskoro uleti nešto dobro sa 860m.

Zaboravio sam da ti planiraš kupovati na rate pa to malo probaj istražiti npr. za početak vidi taj cjenik u adm-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 1:55 (AirLive).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AirLive kaže...

Kolega gizmo97 mi je na pm poslao da se razmišlja između ovog i ovog modela y50.

... pa bi ti preporučio da ideš na ips, a koliko vidim y50 jedino ima ips u 4k varijanti (u adm ima neki prema nabavi, ali kad uđeš na link onda piše da je tn).

Ma da, ali upravo se radi o tome da y50 sa i5 i 860m u FHD rezoluciji IMA IPS:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67922374-6900-4DE7-AB3B-CB80702BFA34.aspx

= 6750kn

Poslao upit u centro.hr, odgovorili mi:

...prema informacijama koje mi imamo od dobavljača navedeni model ima IPS matricu...

EDIT:

P.S. motiviran pričom o 860 i 850, upalio tenkiće na desktopu iz opisa, (amd x2 550, radeon 6850, nekakav SSD, 4Gb) i stavio na maximum postavke, pouključivo sve što se moglo kliknut, ekran mi je 16:10 1680x1050.

Zaključak, ispada da moja kanta, koja je stara, ali je u mojoj glavi i dalje konkurentna za igranje tenkića, postiže oko 25-30 fpsa s ovim postavkama, kad se uzme u obzir manji ekran od FHD, ispada mi kanta slabija čak od kombinacije i5m + 850 ddr3. Kako mi ne pada ma pamet mjenjat kantu, jer radi, ispada da bih i sa 850 morao biti prezadovoljan. Makar je realno pomalo retardirano uzet istu, kad ima ok opcija za 860.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 2:25 (Hrvoj).
12 godina
neaktivan

@Hrvoj ja da sam na tvom mjestu isao bi s tim FHD IPS Y50 iz centro.com, ali prvo provjeri ovog jer ako ovaj ima IPS vjerojatno bih na tvom mjestu uzeo taj asus. posto je meni zagreb problem ne isplati mi se ta ponuda, ali kao sto covjek kaze u reviewu 

za 4k model na oko 05:00, iako nije isti, bolje cu smanjit rezoluciju na FHD i promjenit velicinu teksta i tako ga drzat, jer sumnjam da cu koristit 4k, osim mozda za neki film/video pogledat. mislim, osijek je stvarno nikakav sto se tice ovih trgovina, sve u redu ako narucujes online, al ako trebas otic u trgovinu i malo si zhtjevniji oko onoga trazis... pomoli se da toga ima u linksu, jer u emezzeti i technomarketu bas i nema nekih ponuda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 2:48 (gizmo97).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@Hrvoj ja da sam na tvom mjestu isao bi s tim FHD IPS Y50 iz centro.com, ali prvo provjeri ovog jer ako ovaj ima IPS vjerojatno bih na tvom mjestu uzeo taj asus. posto je meni zagreb problem ne isplati mi se ta ponuda, ali kao sto covjek kaze u reviewu 

za 4k model na oko 05:00, iako nije isti, bolje cu smanjit rezoluciju na FHD i promjenit velicinu teksta i tako ga drzat, jer sumnjam da cu koristit 4k, osim mozda za neki film/video pogledat. mislim, osijek je stvarno nikakav sto se tice ovih trgovina, sve u redu ako narucujes online, al ako trebas otic u trgovinu i malo si zhtjevniji oko onoga trazis... pomoli se da toga ima u linksu, jer u emezzeti i technomarketu bas i nema nekih ponuda.

EDIT: oprostite na duplom postu, neki glitch s konekcijom

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 2:49 (gizmo97).

0 0 hvala 0
11 godina

Ima li model IPS ili ne se gleda tako da se pokusa nac isti model u Lenovo store i onda se gleda poklapaju li se serijski brojevi, tj. p/n. Lenovo store ne prikazuje uvijek sve postojece modele, nego ja mislim samo one kojih trenutno ima kod njih, tako da ako modela nema bilo bi pametno zvat Lenovo i pitat njih ima li tocno taj model IPS.

Mislim da nemas sta uzimat 4K IPS Lenova pored FHD IPS Lenova ako se nadje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 2:58 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Hrvoj kaže...

Ma da, ali upravo se radi o tome da y50 sa i5 i 860m u FHD rezoluciji IMA IPS:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67922374-6900-4DE7-AB3B-CB80702BFA34.aspx

= 6750kn

Poslao upit u centro.hr, odgovorili mi:

...prema informacijama koje mi imamo od dobavljača navedeni model ima IPS matricu...

Da, izgleda da je to točno. Moja je greška jer u opisu na nabavi.net nije pisalo IPS, a kad uđeš na link onda piše. U svakom slučaju dobra ponuda, ips popravlja problem sa lošim ekranom pa ti sad još ostaju samo temperature (i eventualna nadogradnja), koje u mom slučaju uopće nisu tako strašne, CPU ide max. 70-75, a GPU do 60, ne poviše.

@gizmo97

Jesi se što smislio?

12 godina
neaktivan

ja cu jos malo pricekat i vidit oce u links mozda stic ovaj model FHD IPS ili dobar Nitro, al ako ne, nemam bas puno vremena za cekat onda cu uzet ovaj 4k, iako UHD ovdje nema smisla i jos vise steti nego sto koristi. za sad se potraga jos nastavlja...

0 0 hvala 0
15 godina

Sa 860M stvarno nemaš  što tražiti na 4K ona je samo ok za FHD. 

Tj. pravi test će tek proći a to je GTA V dok ga ulovim....   :)

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da prijavim novosti na tržištu...

Asus kojeg do sada nisam skužio, u ADMu, i7 sa 850 za 6600kn http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15968 Nije neka atrakcija, ali je možda nekome zanimljivo.

Acer nitro 17,3 sa i5 za 7150kn više ne postoji kod nas, ima sa windowsima za 7400kn i zapravo je upitno da li ima IPS, trebao bi imati, ali nigdje ne piše u opisima.

Na amazon.de ima acer nitro 15,6 sa i5 i 860 128GbSSD i 500Gb Hdd za 900 Eura. Ne znam zašto ga nema kod nas...

Također, na njemačkom tržištu asus g551 sa 860 nema ispod 1100 Eura, tako da se ne moram nadat da će se pojavit kod nas za pametnije pare...

Tako da mislim da nemam više šta čekat, lenovo y50 it is! :-)

Ono što je stvarno novo u cijeli priči je Lenovo y50 o kojem smo prije pričali, samo sa windowsima 8.1 za 7070kn, tako da ću to...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.5cc354e42fba4c79996f780ca2b72060.lenovo-prijenosno-racunalo-y50-70-59432198-59-432198.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 11:47 (Hrvoj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molio bih vas preporuku laptopa do maksimalno 3000kn(da se moze uzeti na rate). Uglavnom bi sluzio za gledanje filmova, surfanje, office i tu i tamo za neku nezahtjevniju igru. Hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hrvoj kaže...

Da prijavim novosti na tržištu...

Asus kojeg do sada nisam skužio, u ADMu, i7 sa 850 za 6600kn http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15968 Nije neka atrakcija, ali je možda nekome zanimljivo.

Acer nitro 17,3 sa i5 za 7150kn više ne postoji kod nas, ima sa windowsima za 7400kn i zapravo je upitno da li ima IPS, trebao bi imati, ali nigdje ne piše u opisima.

Na amazon.de ima acer nitro 15,6 sa i5 i 860 128GbSSD i 500Gb Hdd za 900 Eura. Ne znam zašto ga nema kod nas...

Također, na njemačkom tržištu asus g551 sa 860 nema ispod 1100 Eura, tako da se ne moram nadat da će se pojavit kod nas za pametnije pare...

Tako da mislim da nemam više šta čekat, lenovo y50 it is! :-)

Ono što je stvarno novo u cijeli priči je Lenovo y50 o kojem smo prije pričali, samo sa windowsima 8.1 za 7070kn, tako da ću to...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.5cc354e42fba4c79996f780ca2b72060.lenovo-prijenosno-racunalo-y50-70-59432198-59-432198.aspx

Taj asus u adm nije loš ima konfiguraciju kao i x550jk samo što dobiješ +2gb ram, FHD ekran i 7200rpm HDD pa je cijena u redu.

Inače, došao je x550jk na ekupi za 6k i kao što sam pretpostavio digli su mu cijenu za par stotina kn čim su vidjeli da se dobro prodaje.

Ako nisi primijetio taj y50 sa windowsima je trenutno nedostupan.

EDIT: x550jk nije još došao nego je dostupan za narudžbu koja košta 20 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 12:17 (AirLive).
9 godina
neaktivan
AirLive kaže...

Ako nisi primijetio taj y50 sa windowsima je trenutno nedostupan.

U pravu si! Nisam primjetio... Upravo dobio odjeb na mail da predmet moje narudžbe nije dobavljiv... grrr

11 godina

Hrvoj

Imas 3 modela y50 sa i5 u Lenovo store: klik1, klik2, klik3 P/N prva dva sa FHD rezolucijom su P/N: 59-432226 - 01331603 ; P/N: 59-432198 - 01331636 Prvi je bez windowsa, drugi sa windowsima. Prvi se poklapa sa brojem modela u ADM-u: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15366 sto znaci da taj model 100% dolazi sa IPS ekranom, ako slucajno ne dodje, njihova greska u opisu, vracas im model. Taj kosta 6860kn i po meni je najisplativiji u tvom slucaju. Ocito te vise interesira prenosivost, 15,6" Nitroa trenutno nema ispod 7,7k, a Asus G551JM-CN094D (onaj iz ADMa za 7350kn) izgleda da dolazi sa TN ekranom! Zakljucio to prema opisu arhiteha koji po meni imaju najbolje opise laptopa i rijetko fulaju u njima. U Instaru su dobro prilozili video di ima TN ekran, a onda pogrijesno nadodali u opis da ima IPS, sto nije strasno za taj ducan.

Znaci ne mislis ugradjivat SSD, zelis cim prenosiviji gaming laptop, odlicne zvucnike, dosta ti je i5 uz 860m grafu, nema sta drugo nego taj iz ADMa za 6860kn ili isti iz Centro.hr - http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67922374-6900-4DE7-AB3B-CB80702BFA34.aspx za 6750kn. Sto se tice iskustava u ducanima gledaj - ADM, Centro. Sretno sa kupnjom :)

Sto se Asusa tice, izgleda da su JK modeli i dalje majka u odnosu na ostale Asuse, barem u ovom relativno skupom, a ne najskupljem rangu. Taj kojeg si nasao je odlican. Sigurno ce nekome pomoc :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 13:57 (The_Fichek).
11 godina
prasac kaže...

Pozdrav!

Molio bih vas preporuku laptopa do maksimalno 3000kn(da se moze uzeti na rate). Uglavnom bi sluzio za gledanje filmova, surfanje, office i tu i tamo za neku nezahtjevniju igru. Hvala!

Ili ovako ili njuskalo, ako zelis bilokakvu zasebnu graficku.

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Hrvoj

Imas 3 modela y50 sa i5 u Lenovo store: klik1, klik2, klik3 P/N prva dva sa FHD rezolucijom su P/N: 59-432226 - 01331603 ; P/N: 59-432198 - 01331636 Prvi je bez windowsa, drugi sa windowsima. Prvi se poklapa sa brojem modela u ADM-u: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15366 sto znaci da taj model 100% dolazi sa IPS ekranom, ako slucajno ne dodje, njihova greska u opisu, vracas im model. Taj kosta 6860kn i po meni je najisplativiji u tvom slucaju. Ocito te vise interesira prenosivost, 15,6" Nitroa trenutno nema ispod 7,7k, a Asus G551JM-CN094D (onaj iz ADMa za 7350kn) izgleda da dolazi sa TN ekranom! Zakljucio to prema opisu arhiteha koji po meni imaju najbolje opise laptopa i rijetko fulaju u njima. U Instaru su dobro prilozili video di ima TN ekran, a onda pogrijesno nadodali u opis da ima IPS, sto nije strasno za taj ducan.

Znaci ne mislis ugradjivat SSD, zelis cim prenosiviji gaming laptop, odlicne zvucnike, dosta ti je i5 uz 860m grafu, nema sta drugo nego taj iz ADMa za 6860kn ili isti iz Centro.hr - http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67922374-6900-4DE7-AB3B-CB80702BFA34.aspx za 6750kn. Sto se tice iskustava u ducanima gledaj - ADM, Centro. Sretno sa kupnjom :)

Sto se Asusa tice, izgleda da su JK modeli i dalje majka u odnosu na ostale Asuse, barem u ovom relativno skupom, a ne najskupljem rangu. Taj kojeg si nasao je odlican. Sigurno ce nekome pomoc :)

Hahaha, koje sam ja žensko... Na kraju sam naručio Acera... http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.03621CEE-D57A-44A7-9699-6C3AFDCE409D.aspx

Mislio, premišljao, izvrtao, okretao, na kraju shvatio da cijelo vrijeme pričam o prenosivosti, jer će mi to biti jedino računalo... I onda shvatio da će ujedno biti i jedino multimedijalo, odnosno zamjena za tv, radio  ... i da bi bilo zgodno da vidim ekran za gledat neki film sa udaljenosti od metar i po, dva... Pa je presudilo 17 inča

9 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trazim laptop do nekih 3000-3300 kn, naglasak je na bateriji i procesoru.

Sluzit ce za uredivanje dokumenata, programiranje te gledanje filmova.

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
11 godina

preko weba: http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=25175

u ducanu: http://www.magazinrs.hr/laptop-hp-probook-450-e9y47ea/0368660

ako bi tu i tam nesto zaigrao i zelis FHD rezu uz 25% slabiji proc koji bi opet bio dobar: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i3+840m

12 godina

Danas ujutro stigao cooler i torba. 

Ruksak za laptop PORT DESIGNS Courchevel 17.3/18"

Torba je vrhunska, izrada odlicna, pretinaca hrpu. Laptop stane bez problem unutra i zasticen je od bilo kakvog udarca. Isto tako ima zastitu od kise. 230kn sa popustom od 40kn

Hladilo za laptop Gigatech GLC-F965

Ovaj cooler je deklariran za 17,3'' laptop. Ja mislim da nije tako, postavim laptop na njega pomalo viri van. Steta mi je da barem jedan ventilator ne vrti tocno ispod procesora, jer kad postavim procesor tocno iznad venta skida po 5-6 stupnjeva. Ovako kad je postavljen da normalno stoji skine 3-4 stupnja bez problema. Ima 2x120mm venta unutra i sasvim dobro hladi. Pise da je intenzitet buke 1dB, uzeo sam mobitel i izmjerio da se vrti oko 20-25dB. 

Isto tako kad ga postavim na jedno od 4 stupnja koliko ima da se laptop nakosi on se pocne ljuljat. Ne znam dal da ga prodam dalje i da si narucim sa Amazona jedan posteni cooling pad ili ne. 

Ako je netko zainteresiran za svoj 15,6' laptop da uzme ovaj cooling pad ja mislim da bi bio vrhunski i hladio jos bolje nego moj zbog velicine.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ocito te vise interesira prenosivost, 15,6" Nitroa trenutno nema ispod 7,7k, a Asus G551JM-CN094D (onaj iz ADMa za 7350kn) izgleda da dolazi sa TN ekranom! Zakljucio to prema opisu arhiteha koji po meni imaju najbolje opise laptopa i rijetko fulaju u njima. U Instaru su dobro prilozili video di ima TN ekran, a onda pogrijesno nadodali u opis da ima IPS, sto nije strasno za taj ducan.

Samo da upozorim da bi to trebao provjeriti još jer evo pitao Arhiteh za IPS za moj laptop (ASUS G551JM-CN013D) i kažu da je IPS iako to nisu naveli nigdje u opisu ili specifikaciji.

Pa čisto za info. 

I da - otkantao sam Instar za taj laptop jer su me u petak vozali bezveze (zvali me da ga imaju, da dođem po njega pa ispalo da je zapelo na carini bez da su javili) i danas sporo odgovorili na mail (tek nakon što sam im nakon 2h45m poslao "požurnicu" da mi odgovore) u kojem sam ih pitao bude li danas kako su obećali i da mi ovisi ostatak dana o tome jer sam u Ljubljani pa bih se ranije vraćao u ZG po to ako ga imaju. Imat će ga na kraju sutra ako koga zanima. Valjda.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice