Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.629.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Ficokec kaže...

Moze misljenje o laptopu MSI CX620. I sta mislite o kupnju hladila(ispod laptopa) da li se isplati i koliko to uopce pomaze. Mislio sam si kupit ovo http://www.nabava.net/hladnjaci-za-prijenosna-racunala__1590/cooler-master-hladnjak-za-notebook-notepal-cmc3__2678891 HVALA

Kupi kvalitetan laptop pa ti ne treba dodatno hlađenje.. to je još samo jedna stvar više koju ćeš nosit za sobom..

10 godina
neaktivan
CrAsH58 kaže...
Ficokec kaže...

Moze misljenje o laptopu MSI CX620. I sta mislite o kupnju hladila(ispod laptopa) da li se isplati i koliko to uopce pomaze. Mislio sam si kupit ovo http://www.nabava.net/hladnjaci-za-prijenosna-racunala__1590/cooler-master-hladnjak-za-notebook-notepal-cmc3__2678891 HVALA

Kupi kvalitetan laptop pa ti ne treba dodatno hlađenje.. to je još samo jedna stvar više koju ćeš nosit za sobom..

Vidi se da se ne razumjes. Da kupim alienware isto ce se grijat jer je tanak i nema 100 ventilatora da se hladi nema mjesta samo sam pitao jer ce to pomoc sa temperaturama.

10 godina
neaktivan
Ficokec kaže...
CrAsH58 kaže...
Ficokec kaže...

Vidi se da se ne razumjes. Da kupim alienware isto ce se grijat jer je tanak i nema 100 ventilatora da se hladi nema mjesta samo sam pitao jer ce to pomoc sa temperaturama.

"razumijes"

Znači po toj logici daš 2000 eura za Alienware i moraš kupit dodatno hlađenje? Naravno da će se grijati manje sa dodatnim hlađenjem, zato i služi, ali nije nužno, tj. taj laptop je napravljen da radi na tim temperaturama.. ako se PREgrijava, onda je neispravan.. Imam iskustva kad ljudima treba dodatno hlađenje, a to je da najčešće matična ili procesor ne rade kako treba.. frendu se gasi laptop jer se pregrijava (vjerovatno crkava matična), a kad stavi hlađenje radi..

10 godina
neaktivan
CrAsH58 kaže...
Ficokec kaže...
CrAsH58 kaže...
Ficokec kaže...

"razumijes"

Znači po toj logici daš 2000 eura za Alienware i moraš kupit dodatno hlađenje? Naravno da će se grijati manje sa dodatnim hlađenjem, zato i služi, ali nije nužno, tj. taj laptop je napravljen da radi na tim temperaturama.. ako se PREgrijava, onda je neispravan.. Imam iskustva kad ljudima treba dodatno hlađenje, a to je da najčešće matična ili procesor ne rade kako treba.. frendu se gasi laptop jer se pregrijava (vjerovatno crkava matična), a kad stavi hlađenje radi..

Znam ja da su napravljeni da rade po tim temperaturama ja imam nov laptop i ne grije mi se jako samo malo nekad skoci kad igram igrice na 75stupnjeva.Mijenjas temu ja sam samo pito da li se isplati i koliko pomaze. Necu se svadat ni nista.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 22:05 (Ficokec).
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Alienware baš i nije tanak od kuda ti to? 

Ako se lap zaštopa iznutra onda ga izvana možeš hladiti do sutra nikakva korist a nikakva korist i ako lap odozdola baš i nema rupa gdje bi taj hladan zrak mogao proći jer kroz plastiku donje strane ga svakako neće hladiti. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 22:17 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Alienware baš i nije tanak od kuda ti to? 

Ako se lap zaštopa iznutra onda ga izvana možeš hladiti do sutra nikakva korist a nikakva korist i ako lap odozdola baš i nema rupa gdje bi taj hladan zrak mogao proći jer kroz plastiku donje strane ga svakako neće hladiti. 

Znm dao sam bezveze primjer niceg se drugog nisam sjetio, ma cist je skroz nov je otvaro sam ga i nema nis prasine laptop radi perfektno i uopce se ne grije al kd upalim gta IV super radi al se dosta vise grije oko 75stupnjeva je.

14 godina
neaktivan
Ficokec kaže...

Ne postoji "tanki" alienware - svi su glomazni - ako ih se uspoređuje unutar klase koje se nalaze. Novi AW13 naspram ostalih 13" laptopa je mali buco, 14" AW isto tako buco, da ne govorim o 17 i 18 :) 

Kad se stavi AW 17 ili 15 do mojeg M6600 ili M6800 osjetno deblju bazu imaju oba. Nadobudna ekipa jos i overclocka iste s obzirom na hlađenje koje je u njih ugrađeno.

CrAsH58 kaže...

Prvo i osnovno uzrok pregrijavanja u vecini slucajeva je prasina i losa termalna pasta.

Ako se laptop pregrijava prvo ga ocistit od prasine i zamjenit termalnu pastu, ako se jos uvjek pregrijava provjeriti ispravnost ventilatora i heatpipeova. "Neispravnost" maticne i procesora kao uzrok pregrijavanja je skoro pa jednak dobitku Eurojackpota. 

Drugi problem kod vecine laptopa je kaj proizvodjaci ne stavljaju adekvatno hlađenje - taj dio se u skoro svim slucajevima da zaobici na nacin da se limitira i/ili ugasi Turbo Boost procesora. 45W je jako puno snage i tu se stvara jako puno otpadne topline koju treba izbaciti van, a da ne govorim o "Short turbo boostu" koji je 55W i u tih 30 sekundi kolko je kod gotovo svih Intelovih laptopa dozvoljen dolazimo do stvaranja enormne kolicine topline koju vecina laptopa kasnije nije u stanju kompenzirat ni maksimalnom brzinom vrtnje bogeckog ventilatora i dolazi do throttlanja.

Tvom kolegi glavni problem je zaštopan rashladni sustav, računala pa tako i prijenosna zahtjevaju održavanje. dat 200kn godišnje kolko košta čiščenje u ovlaštenom servisu je pametan potez, a covijek cak moze i sam paziti na to - uz komprimirani zrak / kompresor i malo igre s usisavacem. 

Ficokec kaže...

Znam ja da su napravljeni da rade po tim temperaturama ja imam nov laptop i ne grije mi se jako samo malo nekad skoci na 75stupnjeva.Mijenjas temu ja sam samo pito da li se isplati i koliko pomaze. Necu se svadat ni nista.....

Fizika nas uci da elektronika u jednakoj mjeri ne voli visoke temperature, kao ni oscilacije istih. Ako laptop s donje strane ima barem nešto perforacija Cooling pad ce jako pomoci, cak i ako ne skines drasticno temperature na procesoru i grafickoj, skinut ces na ostalim djelovima laptopa, a u konacnici i uz malo srece i odrzavanja laptop ce puno duze zivjeti.

S obzirom da se danas sve svelo na konzumerizam, zdravo razumski se u gornji izraz "Napravljeni da rade po tim temepraturama" moze dodati "unutar garantnog roka". Vecina laptopa za kucne korisnike se radi da je samom hlađenju teško pristupiti te u pravilu ljudi iste ne održavaju i zaboravljaju i onda se cude dok 3-6 mjeseci nakon jamstva odu u vječna lovišta i onda je "brand X" sranje, a hladnjak zaštopan, tipkovnica masna i puna komadića hrane, dlaka i ostalih nusprodukata nas ljudi.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
16 godina
neaktivan

Odigni lap od podloge a za to ti može poslužiti eto taj jeftiniji pad pa makar i ne bio upaljen.

A i lakše ćeš na stolu tako tipkati jer nagne lap prema tebi. 

75 stupnjeva u gta IV moram znati koji proc i koja rezolucija? Meni na Full HD sa i7-4710HQ gta IV ide i na 96 makimalno. 

To je taj turbo boost TDP 58.50W kod mog proca kojem je inače TDP 47W. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 22:28 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Odigni lap od podloge a za to ti može poslužiti eto taj jeftiniji pad pa makar i ne bio upaljen.

75 stupnjeva u gta IV moram znati koji proc i koja rezolucija? Meni na Full HD sa i7-4710HQ gta IV ide i na 96 makimalno. 

Intel Core I3-330M 1366x768. 4gb rama i HD 5470.

16 godina
neaktivan

Da i mislio sam si da je za 75 niža rezolucija tj. 1366x768 i ja da skinem rezoluciju sa Full HD bi vrlo vjerovatno skinuo i nešto temperature jer bi imao proc i manje posla kod niže rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 22:31 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da i mislio sam si da je za 75 niža rezolucija tj. 1366x768 i ja da skinem rezoluciju sa Full HD bi vrlo vjerovatno skinuo i nešto temperature jer bi imao proc i manje posla kod niže rezolucije.

Sigurno,tvoja odluka  koji laptop imas?

16 godina
neaktivan

aspire v 17 nitro i7-4710hq/gtx 860m 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

aspire v 17 nitro i7-4710hq/gtx 860m 

Masina laku noc....

10 godina
neaktivan
darkydark kaže...
CrAsH58 kaže...

Prvo i osnovno uzrok pregrijavanja u vecini slucajeva je prasina i losa termalna pasta.

Ako se laptop pregrijava prvo ga ocistit od prasine i zamjenit termalnu pastu, ako se jos uvjek pregrijava provjeriti ispravnost ventilatora i heatpipeova. "Neispravnost" maticne i procesora kao uzrok pregrijavanja je skoro pa jednak dobitku Eurojackpota. 

Drugi problem kod vecine laptopa je kaj proizvodjaci ne stavljaju adekvatno hlađenje - taj dio se u skoro svim slucajevima da zaobici na nacin da se limitira i/ili ugasi Turbo Boost procesora. 45W je jako puno snage i tu se stvara jako puno otpadne topline koju treba izbaciti van, a da ne govorim o "Short turbo boostu" koji je 55W i u tih 30 sekundi kolko je kod gotovo svih Intelovih laptopa dozvoljen dolazimo do stvaranja enormne kolicine topline koju vecina laptopa kasnije nije u stanju kompenzirat ni maksimalnom brzinom vrtnje bogeckog ventilatora i dolazi do throttlanja.

Tvom kolegi glavni problem je zaštopan rashladni sustav, računala pa tako i prijenosna zahtjevaju održavanje. dat 200kn godišnje kolko košta čiščenje u ovlaštenom servisu je pametan potez, a covijek cak moze i sam paziti na to - uz komprimirani zrak / kompresor i malo igre s usisavacem. 

Prašinu i pastu nisam ni spominjao jer se to po meni podrazumijeva.. naravno da laptop ne diše ako je pun prašine.. nakon što se eliminira prašina i pasta, razlog učestalog gašenja laptopa zbog pregrijavanja je "rashladni sustav" koji nije baš prilagođen zamjeni na matičnim pločama istih, zato sam napisao "matična".. 

Mom kolegi nije zaštopan rashladni sustav i pasta mu je zamijenjena, laptop mu se pregrijava.. 

Naravno da dodatno hlađenje pomaže u hlađenju, tome i služi.. 

11 godina
Oldy kaže...

75 stupnjeva u gta IV moram znati koji proc i koja rezolucija? Meni na Full HD sa i7-4710HQ gta IV ide i na 96 makimalno

Sa kojim programom mjeriš te temperature. Ja igram isto na FHD gta IV na max. postavkama sve i imam y50 sa i5 4210H i 860m. Ja mjerim sa hwmonitorom i nikad mi cpu ne ide preko 70-75. Malo mi je čudno tih tvojih 96 jer ipak govore da je nitro bolji u temperaturama od y50.

13 godina
neaktivan

Igramo pvz:gw i mogu reci da se dosta muci na ultra tj. Dosta se grije..Nisam mjerio fps jer shadowplay je zaboravip,a riva tuner mi se nije dalo plait..Rekao bi da ima 40 fps na max rezoluciji i ultra postavkama.U pitanju je x550jk

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Malo takticki postavi postavke, mozda iskljuci kakav antialiasing ako je nabuban na vecu brojku od 2x, smanji vsync i porast ce odmah, ako ti je stalo do veceg fpsa. Laptopi od 5, 6 pa i 7 tisuca kn jednostavno ne sluze da igras sve igre na ultra postavkama, a to i sam znas. Sestre bi trebale bit zadovoljne tim strojem, a to je ono najbitnije, ako je za njih uopce i kupljen laptop, hehe.

Btw. programi za mjerenje fps-a ti uzimaju fps, tj. trose CPU, pogotovo fraps, neznam tocno za shadowplay. Meni je fora mjerit fps preko enginea od igre za one igre koje to imaju dozvoljeno korisniku da ceprka po njima, tj. preko tzv. konzole, npr. kod Dote2 i jos nekih Steam igara je to vrlo prakticno i mislim da nista dodatno ne krade procesorske snage posto funkcionira preko samog enginea igre.

@Ficokec

Nikakav komentar nisi dao na savjet/e nego linkas random hladnjak i MSI laptop star 4 god.. Mislis li onda kupovat novi laptop i na kojoj razini bi se bavio Adobeom i je li bitan IPS ekran? Neznam otkud si izvuko tog MSI-a, no ako je izvana fino si pretrazi i one laptope koje sam spomenuo na idealo.de (njemacka nabava.net) ili di vec.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 2:50 (The_Fichek).
11 godina
drakula789 kaže...

Igramo pvz:gw i mogu reci da se dosta muci na ultra tj. Dosta se grije..Nisam mjerio fps jer shadowplay je zaboravip,a riva tuner mi se nije dalo plait..Rekao bi da ima 40 fps na max rezoluciji i ultra postavkama.U pitanju je x550jk

Probaj bit malo konkretniji, kolike su temperature točno, linkao sam ti hw monitor gore ako nemaš neki drugi program. Nije da ti naređujem, ali zanima me to sa temperaturama. 

11 godina
The_Fichek kaže...

Malo takticki postavi postavke, mozda iskljuci kakav antialiasing ako je nabuban na vecu brojku od 2x, smanji vsync i porast ce odmah, ako ti je stalo do veceg fpsa. Laptopi od 5, 6 pa i 7 tisuca kn jednostavno ne sluze da igras sve igre na ultra postavkama, a to i sam znas. Sestre bi trebale bit zadovoljne tim strojem, a to je ono najbitnije, ako je za njih uopce i kupljen laptop, hehe.

Šta nije da se vsync može samo uključiti i isključiti, ili ja još nisam naletio na igru sa tim opcijama? Inače to što kaže kolega treba se poigrat sa opcijama. Može se iskombinirat dosta dobra grafika i sa isključenim nekim efektima koje baš i ne primijetiš, a žderu hardwer samo tako. Evo ja npr. baš igram max payne 3 sve na ultra i msaa 4x. Bez msaa mi je iskorištavalo niti 1GB grafičkog ram-a, sad na msaa 4x mi iskorištava 14xx MB, a msaa 8x mi skoči odma preko 2GB što moja 860m nema, tako da sam ostavio na 4x, a praktički razliku između 4x i 8x niti ne primijetiš.

11 godina

Na to sam mislio, iskljucit, prekasno je, moram ic spat. Izmucio sam se sa trazenjem internet ponuda u ovo kasno doba. Ln :)

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Na to sam mislio, iskljucit, prekasno je, moram ic spat. Izmucio sam se sa trazenjem internet ponuda u ovo kasno doba. Ln :)

Mjerit cu riva tunerom,odma mjeri i fps.A sad,meni je bilo dosta vruce pod prstom,ne znam koliko bi bilo,ali sigirno oko 80c.Skinit cu ponovo fc3,outlast,cs go..

Naravno da nece aluzit za gaming,ali sad cu ga imat tjedan dana i onda tek naljeto.Hocu vidjet koliko moze izvuci iz igara.

Samo jedno potanje:Kako da izvucem avrage fps?

14 godina
neaktivan

Znaci Asus mi je umro ! :( ugl gledan uzet neki laptop do srednje svote otp 5k ili manje ako moze,vazno mi je da ima dobar ekran i taj laptop ce vise biti koristen za autocad i takve stvari nego za gameanje tako da imate to na umu . Hvala ! 

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig. PSN :theMeanDuck
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@drakula789

U debeli offtopic ulazis. Ne kuzim se u mjerenje fpsa, najbolje guglat. Za taj riva tuner nisam nit cuo. Kad sam zadnji put to guglo sjecam se da se puno spominjala kombinacija HWmonitor za CPU + MSI afterburner za GPU, tako nesto je bilo. Hrpa softvera koji nude sve u paketu se placaju, neznam placa li se taj riva tuner i sto tocno sve mjeri. Stjepanj mi je takodjer predlozio PlayClaw, al se meni osobno nije svidio i isto ima besplatnu verziju i full koju placas. Shadowplay nekima radi savrseno nekima ne, ko i sve ostalo. Necu vise u OT ulazit..

@Saint96

Koju dijagonalu laptopa zelis, koju rezoluciju ekrana i je li ukljucena kupovina vani iz EU, a to te pitam jer mozes dobit IPS ekran vani koji je kvalitetniji od klasicnog TN, iako se ti prakticki nebavis obradom fotografije di je bitan cim bolji prikaz boja. Sto se tice samih specifikacija, po tom pitanju bi mogao dobit pristojnu masinu u Hrvatskoj, a vani naravno nesto bolju stvar za iste novce sa ukljucenim boljim ekranom koji je skupocjen kao i rezolucija. Npr. pricam o vn7-791g Acer Nitro za 700 eura iz cyberporta bilo .de bilo iz austrije di sam nasao tu ponudu, sa i5-4210H koji je debelo jaci od i5-4210U, nesto jaci od i5-4210M i i7-4510U, 840m graficka klasicna za taj rang, no 17,3" IPS fullHD ekran i premium izrada/dizajn za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 14:07 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
@The_Fichek a preferiram da uzmem u HR ,koliko bi me dosa porez tj bi li ista jer carina vise nema kad bi uzima iz AU ili drugih drzava ? a a volia bi iskreno ga bude FullHD i znan da je IPS bolji manje zamara oci itd. to sam i mislia takoder ako bi se mogla 17'3'' velicina sto sumnjam bilo bi extra
Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig. PSN :theMeanDuck
13 godina
neaktivan

Koliko je normalno da ovakav laptop ima dugo bateriju?

Mislim dva sata i gotova je,sto je cudno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Saint96 kaže...
@The_Fichek a preferiram da uzmem u HR ,koliko bi me dosa porez tj bi li ista jer carina vise nema kad bi uzima iz AU ili drugih drzava ? a a volia bi iskreno ga bude FullHD i znan da je IPS bolji manje zamara oci itd. to sam i mislia takoder ako bi se mogla 17'3'' velicina sto sumnjam bilo bi extra

Puna lista: KLIK

Model o kojem pricam za 700 eura: KLIK2

Isti model za 22 eura sa promjenjenih par slova u modelu koji mogu znacit malu razliku u kvaliteti ekrana ili ama bas nista: KLIK3

Situacija na idealo.de, tj. necemu sto je kod nas nabava.net: KLIK4

Carinu niti nekakav dodatni PDV van cijene ne placas posto smo u EU, jedino sto placas je postarina, a ona zavisi od ducana do ducana, a o svemu tome postoji ova tema: http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/189582.aspx?jumpto=4485316&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 15:08 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pozz, 

što je bestbuy za oko 2500kn i da ima operativni sustav. Plaćat će se mastercardom na rate, hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Shinky kaže...

Pozdrav, uspio sam si povećati budžet (6000 kn max) za kupnju novog laptopa pa me zanima vaše mišljenje za ovaj:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-nxmpyex041-win-81-156matte1920x1080-core-i5-4210u270ghz-8gb-240gb-ssd-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-illuminated-kb/NX.MPYEX.041

Ono na što ciljam je:

-rad na bateriji

-dobra grafička

-barem i5 procesor

-produženje garancije

Što se tiče ovog laptopa, ističem pluseve poput SSD diska, dobrog ekrana i Win 8.1 pa ako postoji neki sličan laptop sa sličnim specifikacijama bilo bi mi drago da mi proslijedite informaciju o istom.

Poželjno je da je trgovina u Rijeci (HgSpot,Links,Ventex...)

Sve najbolje i hvala!

Hvala, takodjer sve najbolje u 2015. :)

Sto se laptopa tice, cijenu tom aceru dobro dizu windowsi koji su tebi plus, ali ne i uvjet. Za ekran neznam kakav je. Nekako laptopi za 6000kn premalo nude, mislim taj laptop bez windowsa kosta 5200kn (klik), znaci bas i nemas neki popust na windowse. SSD je isto nesto sto se lako ugradi, postupak ugradnje, tj. ona ladica za SSD kosta 150kn u Hrvatskoj ili 50kn na ebayu. SSD od 240GB je upitnih performansi jer dolazi sa laptopom, znaci treba trazit review za tocne informacije o performansama, a takvog reviewa mislim da jos nema. Opcenito prema reviewoevima Acera sa SSDima sam primjetio da ne stavljaju srot SSDe, ali nit neke zlatne sredine, best buyeve sa trzista. SSD od 240GB kosta od 760kn nadalje, s time da se za nesto bolji valja protegnut na 800-850kn, a za odabir SSDa u tom rangu nisam strucnjak, znam samo da je Intel 520 sa 120GB best buy za najmanje novce, tj. 500kn.

Eh sada, s obzirom na sve to, pa neznam, vidi sto dobis za 700 eura u austriji iz poznatog ducana sa dosta certifikata o postenom poslovanju:

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-571g-55za-notebook-windows-8-1-plus-tasche-maus-1C26-9CU_1695.html

Noviji premium model, IPS matrica, FHD matt ekran, windowsi, SSHD 1008GB umjesto 240GB SSDa, torba i mis, sve za 5360kn bez postarine.

U odnosu na VN7-591G ovaj ima ventilator manje i nest slabiji ekran, ali i dalje je to IPS, znaci bolje od bilokojeg klasicnog TN, a drugi ventilator i nije potreban za taj hardver. Pogledaj i 17,3" inacicu isto sa windowsima i sa osjetno jacim procesorom (trenutno najjaci laptop i5) za isto 700 eura! :

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-791g-58km-notebook-i5-4210h-matt-full-hd-gf-840m-windows-8-1-1C26-9AS_1695.html

To je vec brutalna ponuda. Imas i modela 15,6", onako sa 1 ventilatorom manje jer je 571G, a ne 591G, sa 850m grafickom te i5U:

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-571g-55bl-notebook-i5-4210u-sshd-full-hd-gtx850m-ohne-windows-1C26-9AU_1695.html

Isti model imas iz njemackog ComputerUniverse za 730 eura, ali je tamo postarina 30 eura, tak nesto.

Da ne linkam vise, sad razmisli di stvarno zelis kupovati i sto stvarno zelis, sto je nekakav plusic, a sto zbilja zelis dobit sa laptopom.

Evo uspio sam malo prokopati ako koga zanima, taj model je sličan ovome s time da ovaj nema SSD niti DVD snimač:

http://www.amazon.com/Acer-Aspire-V3-572G-54L9-15-6-Inch-Platinum/dp/B00K81O3RW#productDetails

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 18:12 (Shinky).
16 godina
neaktivan
AirLive kaže...
Oldy kaže...

75 stupnjeva u gta IV moram znati koji proc i koja rezolucija? Meni na Full HD sa i7-4710HQ gta IV ide i na 96 makimalno

Sa kojim programom mjeriš te temperature. Ja igram isto na FHD gta IV na max. postavkama sve i imam y50 sa i5 4210H i 860m. Ja mjerim sa hwmonitorom i nikad mi cpu ne ide preko 70-75. Malo mi je čudno tih tvojih 96 jer ipak govore da je nitro bolji u temperaturama od y50.

i5 je pola i7 otprilike sa svoje 2 jezgre. Sa hw monitorom mjerim. 

Nisam ni ja sretan što se tiče toga ali znam za slučaj asusa N serije sa i7-4700 koji isto ide do 96. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 18:54 (Oldy).
11 godina

@Shinky

Nemozes narucivat sa amazon.com-a, mozda sa amazon.uk/.de i ti iz Euorope, iako mislim da ni to ne pali.

rayyax kaže...

Pozz, 

što je bestbuy za oko 2500kn i da ima operativni sustav. Plaćat će se mastercardom na rate, hvala :)

Vrlo lak odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3540+8.1

Model biraj po zelji, a obrati pozornost na jamstvo koje je nepovoljnije kod HP-a u odnosu na Lenovo i Acer koji imaju slicne cijene i produljenja na 3g.

Najbitnije da ti se svidi laptop, a taj procesor sa windowsima donedavno ni nije bio u ponudi.

Zaboravih reci, ako zelis matt, nebljestavi ekran gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3530++8.1 Procesor je prakticki identican, a model isti ili gotovo isti kao g50 samo sa jos matt ekranom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 18:57 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice