Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozz ljudi. 

Evo stigao kuci i docekao me laptop. 

E sad jedno pitanje:Na dvdu pise da je taj dvd samo za windows 8.1 64 bit. Znaci li to da ja moram instalirat win 8?

Putam ker moja sestra bukvalno mrzi win 8 i rekla je da ne smijem ni pomislit stavit win 8. 

Stavim kasnije slike

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Asus mi se čini kao najbolji, samo što me kod njega ne privlači kvaliteta izrade i tipkovnica. Imam Asus K52jr i doslovno je u raspadu, plastika je pukla na barem 6-7 mjesta, osjećaj tipkanja katastrofa i još je jedna tipka iskočila iz ležišta.

Sve je u životu 5, samo je renault 4
14 godina
The_Fichek kaže...
micr0 kaže...

Pozdrav !

Potrebna mi je preporuka što jeftinijeg laptopa, stvari koje sam naumio koristiti su: Browser, 720/1080p video, pdf te word.

Radnja: http://imtec.ba/ ; Znači što jeftinije !

Unaprijed HVALA !

Cijena laptopa sa najjeftinijim n2830 procesorom i 4GB rama pocinje od 642KM:

https://shop.imtec.ba/search?search_query=&controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=n2830

Znaci s obzirom na tu cijenu ja bih ti preporucio da si radi jace izrade i brzeg procesora, koji bi bio taman vrlo dobar za brzo surfanje, rad itd. razmislis o:

http://shop.imtec.ba/laptopi/21003-acer-v5-561-nx-mk8ex-008-.html

iako ce i n2830 posluzit, al eto, cijenovna razlika je realna, zapravo i nesto manja od realne sa tim popustom i cijenom od 750KM, a taj i3 je 2.5x brzi od startnog pentiuma za laptope.

Interesantno cijena laptopa sa n3530/n3540 koji bi trebali cijenovno biti izmedju n2830 i i3 to nisu, nego kostaju od 800KM nadalje.

Takodjer vidim da ima neka akcija od 15% do 31.12., sad ne znam je li na sve laptope ili ne, pogledaj sto je sa time i vrijedi li na laptop koji vec je na akciji kao taj v5-561.

Zahvaljujem i u potpunosti se slažem, taj će vjerovatno biti, ima ga u katalogu po cijenu 707KM

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 18:41 (micr0).
11 godina

Ljudi, molim pomoć.

Kupujem laptop, do 5.500 kn, maksimalno 6.000 kn. Slabo se kužim u sve to, pa ne znam odakle da krenem i na što da posebno pazim.

Dakle, volio bi uzet laptop koji je trenutno vrlo dobar, odnosno koji kroz koju godinu neće postat smeće nego će bit neka srednja klasa.

Dobio sam preporuke za HP Probook seriju i Della. Ne mora nužno biti nijedna od te dvije marke. Igraju i druge ako ih preporučite.

Išao bi na dijagonalu 17,3.

Procesor: ne bi išao ispod i5 (da li odmah pucati na i7??)

HD: 750 GB - 1 TB

Laptop se ne bi koristio za igre, nego najviše surfanje i filmovi i serije, uz stream utakmica i pogotovo stream filmova (najviše preko xbmc-a).

Laptop bi spajao na TV, najviše radi ovog šta sam spomenuo-stream filmova preko xbmca i stream nogometnih utakmica.

Na što još paziti ? Što je sa zvukom ? Koji modeli imaju solidne integrirane zvučnike pa da eventualno prođem bez potrebe za vanjskim zvučnicima?

Vjerojatno bi većinu ovih mojih kriterija pokrio i puno jeftiniji laptop, ali svjesno bi išao na skuplji ili bolji čisto zbog toga što ne mislim novi kupovat već za godinu-dvije. Ipak bi da bi malo potraje.

Mjesto kupnje: hrvatski dućani i webshopovi ( radi kupnje na rate ), ali igraju i strani webshopovi ako je cijena osjetna manja (pa ćemo izmislit gotovinu za jednokratno plaćanje  )

Hvala unaprijed.

HZV

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Nije mi najjasniji upit. Laptop bas i ne sluzi za mjenjanje komponenti. Zelis reci da imas neki dio koji zelis ugradit u novi laptop ili? Za mjenjanje procesora ti treba M, kao mobilni procesor, a ne U koji su trenutno popularniji i zalemljeni za maticnu koja isto treba biti kompatibilna. Zasebne grafe se mogu mjenjati, no njih jedva ima u tom rangu i investicija mjenjanja grafe ce kostati upola cijene laptopa koje trazis. Malo pojasni jos sto si htio rec.

Hvala na pojašnjenju. 

Trebao bi mi laptop, negdje za 3000 kn. Ne treba mi za igre, već uglavnom za programe te internet. Važno mi je da ti programi rade dobro bez zastajkivanja. Dakle, poželjno bi bilo da se RAM može nadodati ili čak i da se procesor može promijeniti. Ako je moguće i grafičku, no u biti grafička mi ne treba ni jedna jača, već samo da može pokrenuti igre. Najvažniji su mi procesor i RAM. RAM negdje bi bilo u redu 4 GB, a sada ne znam mogu li se naći quad core procesori za tu cijenu? 

D=mc2, Deinstein
13 godina
neaktivan

Pozdrav, uspio sam si povećati budžet (6000 kn max) za kupnju novog laptopa pa me zanima vaše mišljenje za ovaj:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-nxmpyex041-win-81-156matte1920x1080-core-i5-4210u270ghz-8gb-240gb-ssd-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-illuminated-kb/NX.MPYEX.041

Ono na što ciljam je:

-rad na bateriji

-dobra grafička

-barem i5 procesor

-produženje garancije

Što se tiče ovog laptopa, ističem pluseve poput SSD diska, dobrog ekrana i Win 8.1 pa ako postoji neki sličan laptop sa sličnim specifikacijama bilo bi mi drago da mi proslijedite informaciju o istom.

Poželjno je da je trgovina u Rijeci (HgSpot,Links,Ventex...)

Sve najbolje i hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 13:00 (Shinky).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ficek,kakav ram mogu stavit u laptop i koliko?

Aj ostavi mi link iz future,te takodjer link za ladicu za ssd,ako mi onda u opce treba..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Axlus kaže...
The_Fichek kaže...

Nije mi najjasniji upit. Laptop bas i ne sluzi za mjenjanje komponenti. Zelis reci da imas neki dio koji zelis ugradit u novi laptop ili? Za mjenjanje procesora ti treba M, kao mobilni procesor, a ne U koji su trenutno popularniji i zalemljeni za maticnu koja isto treba biti kompatibilna. Zasebne grafe se mogu mjenjati, no njih jedva ima u tom rangu i investicija mjenjanja grafe ce kostati upola cijene laptopa koje trazis. Malo pojasni jos sto si htio rec.

Hvala na pojašnjenju. 

Trebao bi mi laptop, negdje za 3000 kn. Ne treba mi za igre, već uglavnom za programe te internet. Važno mi je da ti programi rade dobro bez zastajkivanja. Dakle, poželjno bi bilo da se RAM može nadodati ili čak i da se procesor može promijeniti. Ako je moguće i grafičku, no u biti grafička mi ne treba ni jedna jača, već samo da može pokrenuti igre. Najvažniji su mi procesor i RAM. RAM negdje bi bilo u redu 4 GB, a sada ne znam mogu li se naći quad core procesori za tu cijenu? 

Mozes naci i3 i onda kako ti je najbitnija procesorska snaga i jos da mozes mjenjati proc, gledas M procesor koji je i jaci od U koji manje trosi i onda imas 2 opcije:

1) Probook 450 - kojeg trenutno nigdje nema, a bilo ga je za svega 3100kn. Fora je bila u iznadprosjecno dobroj izradi za taj rang i i3M zadnje generacije, tj. i3-4000M, no nema graficke

2) HP 250 G2 - klasu slabija izrada od probooka, no opet solidna, ima generaciju stariji, ali i dalje M procesor te jos zasebnu entry graficku

U te laptope kao i ogromnu vecinu mozes nadogradit rame, znaci dolaze sa 2 slota za rame, jednim popunjenim, jednim praznim.

Moj savjet ti je da predjes preko tih laptopa i ides na ovog Acera koji je trenutno i na akciji, ako su opisi tocno, a FuturaIT nebi smjela imat pogresan opis:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i3+840m

Ako je tocno, cijena je fino snizena jer sa FHD rezolucijom sam taj laptop nedavno mogao naci za najmanje 3650kn.

U odnosu na HP laptope ovdje dobis i dalje vrlo dobar procesor za svoju namjenu, cca. 20% slabiji od i3-4000M, cca. 15% slabiji od i3-4000M no kao sto rekoh i iz iskustva, stedljivi i3U su skroz dobri za brzo surfanje, filmove, koji zahtjevniji program, a za igre je bitnija graficka koja je u ovom slucaju debelo bolja od 820m + jos dobis skupocjenu FHD rezu, a izrada je na razini probooka, tj. mozda i malo bolja jer imas metalno gornje kuciste (probook ima aluminij) + dobis svjetlecu tipkovnicu.  Fora kod stedljivog procesora je produljivanje autonimije baterije dok je laptop istekan, do cca 2x u odnosu na M procesor iste generacije.

Ako se odlucis na tog Acera zovi Futuru ili Prosat di vec mislis uzimat pa mi javi na PM ili ovdje je li sve ispravno, tj. dolaze li ili ne sa FHD rezolucijom jer ovo je vrlo dobra ponuda za svega 3300 i sitno kuna, a i da ne dolazi sa FHD bi ti opet preporucio tog Acera (ponajprije radi graficke). Naravno, ako se ti u buducnosti mislis bavit nekakvim zescim iskoristavanjem procesora pa zelis mjenjati kasnije proc onda sad idi na M proc, al opet nije to nesto isplativo jer bi te kakav laptop i7 kostao cca 1000kn, a ti bi i za koju godinu mogao prodati npr. tog Acera za barem 2000-2500kn, i to su opet pare za novi laptop ili PC konfiguraciju.

zambata kaže...

Asus mi se čini kao najbolji, samo što me kod njega ne privlači kvaliteta izrade i tipkovnica. Imam Asus K52jr i doslovno je u raspadu, plastika je pukla na barem 6-7 mjesta, osjećaj tipkanja katastrofa i još je jedna tipka iskočila iz ležišta.

Onda nema druge nego da dogovoris s nekim ducanom mozes li doci pogledati x550jk asusa.

Evo sto sam ja uspio nac na netu: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834232132 S obzirom na komentare laptop vjerojatno ima vanjstinu kolko tolko karakteristicnu i za stariji x550 model, bez jk u imenu, pazi to je entry x550 star godinu dana:

Gledaj dijelove videja di lupka po touchpadu i tipkovnici, a konfiguracija, temperature i unutrasnja izrada su daleko bolji kod jk modela o kojem pricamo. Znaci slicno los touchpad i ne bas savrsenu tipkovnicu mozes ocekivati od x550jk, ekran je prosjecan, no to sve i mora bit tako s obzirom na 2x jaci i procesor i graficku u odnosu na konkurenciju. Napomena da x550jk model sa newegga i ta 2, 3 komentara nemoraju znacit da su svi x550jk modeli isti. Tipkovnica i touchpad definitivno nece biti isti ko sa tog videja, no to ti je neki indikator da ocekujes nesto slicno tome, vjerojatno nesto malo, a mozda i dosta bolje. Zato ti je najbolje pogledat u ducanu pa po mogucnosti usporedit sa Toshibom koja ima IPS i onda ako ti se bude dalo javis povratne informacije na forum, sto bi bilo zgodno :)

EDIT: Kolega drakula je bacio dojam o x550jk post ispod ovoga pa procitaj i pitaj sto te muci !

Shinky kaže...

Pozdrav, uspio sam si povećati budžet (6000 kn max) za kupnju novog laptopa pa me zanima vaše mišljenje za ovaj:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-nxmpyex041-win-81-156matte1920x1080-core-i5-4210u270ghz-8gb-240gb-ssd-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-illuminated-kb/NX.MPYEX.041

Ono na što ciljam je:

-rad na bateriji

-dobra grafička

-barem i5 procesor

-produženje garancije

Što se tiče ovog laptopa, ističem pluseve poput SSD diska, dobrog ekrana i Win 8.1 pa ako postoji neki sličan laptop sa sličnim specifikacijama bilo bi mi drago da mi proslijedite informaciju o istom.

Poželjno je da je trgovina u Rijeci (HgSpot,Links,Ventex...)

Sve najbolje i hvala!

Hvala, takodjer sve najbolje u 2015. :)

Sto se laptopa tice, cijenu tom aceru dobro dizu windowsi koji su tebi plus, ali ne i uvjet. Za ekran neznam kakav je. Nekako laptopi za 6000kn premalo nude, mislim taj laptop bez windowsa kosta 5200kn (klik), znaci bas i nemas neki popust na windowse. SSD je isto nesto sto se lako ugradi, postupak ugradnje, tj. ona ladica za SSD kosta 150kn u Hrvatskoj ili 50kn na ebayu. SSD od 240GB je upitnih performansi jer dolazi sa laptopom, znaci treba trazit review za tocne informacije o performansama, a takvog reviewa mislim da jos nema. Opcenito prema reviewoevima Acera sa SSDima sam primjetio da ne stavljaju srot SSDe, ali nit neke zlatne sredine, best buyeve sa trzista. SSD od 240GB kosta od 760kn nadalje, s time da se za nesto bolji valja protegnut na 800-850kn, a za odabir SSDa u tom rangu nisam strucnjak, znam samo da je Intel 520 sa 120GB best buy za najmanje novce, tj. 500kn.

Eh sada, s obzirom na sve to, pa neznam, vidi sto dobis za 700 eura u austriji iz poznatog ducana sa dosta certifikata o postenom poslovanju:

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-571g-55za-notebook-windows-8-1-plus-tasche-maus-1C26-9CU_1695.html

Noviji premium model, IPS matrica, FHD matt ekran, windowsi, SSHD 1008GB umjesto 240GB SSDa, torba i mis, sve za 5360kn bez postarine.

U odnosu na VN7-591G ovaj ima ventilator manje i nest slabiji ekran, ali i dalje je to IPS, znaci bolje od bilokojeg klasicnog TN, a drugi ventilator i nije potreban za taj hardver. Pogledaj i 17,3" inacicu isto sa windowsima i sa osjetno jacim procesorom (trenutno najjaci laptop i5) za isto 700 eura! :

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-791g-58km-notebook-i5-4210h-matt-full-hd-gf-840m-windows-8-1-1C26-9AS_1695.html

To je vec brutalna ponuda. Imas i modela 15,6", onako sa 1 ventilatorom manje jer je 571G, a ne 591G, sa 850m grafickom te i5U:

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-571g-55bl-notebook-i5-4210u-sshd-full-hd-gtx850m-ohne-windows-1C26-9AU_1695.html

Isti model imas iz njemackog ComputerUniverse za 730 eura, ali je tamo postarina 30 eura, tak nesto.

Da ne linkam vise, sad razmisli di stvarno zelis kupovati i sto stvarno zelis, sto je nekakav plusic, a sto zbilja zelis dobit sa laptopom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 14:35 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Evo posto me Ficek zamolio da napisem nesto o ovom Asusu x550jk,napisat cu! ;)

Ovako:Smeta me to sto je laptop dizajniran za windows 8.1 jer mi bas i nije drag,ali naviknut cu se...Tipkovnica je meni super,ekran ne znam sto da kazem jer ja imam stari onaj lg kockasti i meni je ovo ok,cak nebi ni primjetio da je 15,6 ",tacped eh sad tu me malo nervira sto nema dvije fizicke tipke jer ne volim ovako.Dosta je velik naspram toshibinog c650-yt.U gaming performansama ne mogu reci nista jer tek sad skidam fc4.Jedino me nervira sto je pvz:gw toliko zahtjevan,ali ajde dobro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Vjerujem da ce pomoc kolegi koji se premislja izmedju Toshibe, Prooboka i tog Asusa.

Noviji laptopi, tj. brandovi gotovo svi forsiraju Win8. Iznimke koje znam su HP Probook i ja mislim svi Lenovo laptopi. Prije kupnje valja pogledat koji se sluzbeni driveri nude, tj. za koji windows. Ako bas osmica nikako nije po volji gotovo uvijek se nadju i driveri za win7 iako ih nema na sluzbenoj stranici, samo ces se morat malo pomucit i dobro izguglat.

Rama stane klasicno 16GB max. ja mislim, znaci 2 utora ima. To zakljucujem iz N550JK modela koji je prije ovog bio best buy, prema tome mislim da nema msata slot, pogotovo kad vidim da u g551jm stavljaju polovicni msata di ostali stavljaju m.2. Znaci SSD bi klasicno trebao ici preko ladice

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Vjerujem da ce pomoc kolegi koji se premislja izmedju Toshibe, Prooboka i tog Asusa.

Noviji laptopi, tj. brandovi gotovo svi forsiraju Win8. Iznimke koje znam su HP Probook i ja mislim svi Lenovo laptopi. Prije kupnje valja pogledat koji se sluzbeni driveri nude, tj. za koji windows. Ako bas osmica nikako nije po volji gotovo uvijek se nadju i driveri za win7 iako ih nema na sluzbenoj stranici, samo ces se morat malo pomucit i dobro izguglat.

Rama stane klasicno 16GB max. ja mislim, znaci 2 utora ima. To zakljucujem iz N550JK modela koji je prije ovog bio best buy, prema tome mislim da nema msata slot, pogotovo kad vidim da u g551jm stavljaju polovicni msata di ostali stavljaju m.2. Znaci SSD bi klasicno trebao ici preko ladice

Ako su mu bitni windowsi neka ide na Probooka.

Mislim nece se on zayebat,ali ja sam 3 puta instalirao windows i ostao do 4 budan..

Uzet cu sve u Centru....http://gyazo.com/7b721beeb258cfbe72f0b6cd927aaa22

Zanima me koja je razlika izmedju cl9 i 11

Pise negdje kao prosirivo do 8 gb,sto je po meni glupost,ali ajde..

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 15:41 (drakula789).
11 godina
drakula789 kaže...

Ovako:Smeta me to sto je laptop dizajniran za windows 8.1 jer mi bas i nije drag,ali naviknut cu se...Tipkovnica je meni super,ekran ne znam sto da kazem jer ja imam stari onaj lg kockasti i meni je ovo ok,cak nebi ni primjetio da je 15,6 ",tacped eh sad tu me malo nervira sto nema dvije fizicke tipke jer ne volim ovako.Dosta je velik naspram toshibinog c650-yt.U gaming performansama ne mogu reci nista jer tek sad skidam fc4.Jedino me nervira sto je pvz:gw toliko zahtjevan,ali ajde dobro...

Ovo za pvz si, pogađam, vidio na gamedebate? Ako jesi, ne moraš se bojati jer sa tim asusom možeš pokrenuti sve živo i to na ultra ili barem na high. Na toj rezoluciji i CPU i GPU su čista desetka.

Inače koga zanima došao je u adm asus g751 sa 970m 3GB DDR5, 128GB SSD i 16GB RAM za 11600kn.

EDIT: Sad vidim da nema IPS ekran, malo čudno da ga asus nije stavio u svoju perjanicu gaming laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 16:05 (AirLive).
13 godina
neaktivan
AirLive kaže...
drakula789 kaže...

Ovo za pvz si, pogađam, vidio na gamedebate? Ako jesi, ne moraš se bojati jer sa tim asusom možeš pokrenuti sve živo i to na ultra ili barem na high. Na toj rezoluciji i CPU i GPU su čista desetka.

Inače koga zanima došao je u adm asus g751 sa 970m 3GB DDR5, 128GB SSD i 16GB RAM za 11600kn.

EDIT: Sad vidim da nema IPS ekran, malo čudno da ga asus nije stavio u svoju perjanicu gaming laptopa.

Hmm..Vidit cemo jos kakav ce biti gta 5..

11 godina
drakula789 kaže...
Zanima me koja je razlika izmedju cl9 i 11

Pise negdje kao prosirivo do 8 gb,sto je po meni glupost,ali ajde..

Prosirivo je do 16GB max., a to da je prosirivo do 8GB nema smisla da, mislim zavisi s kolko GB rama ga prosiris.

To CL9 i CL11 je latencija kod tih memorija, kolko tolko znacajno samo ako bi se bavio video editanjem i tako necime, u ogromnoj vecini taskova 0% bitno. Evo link po tom pitanju: http://www.tomshardware.co.uk/forum/314892-30-cl11-what-difference Komotno ga preskoci, ako se ne zelis zamarat.

Jednako nebitna je i frekvencija memorije, osim u spomenutom slucaju ili npr. slucaju APU AMD procesora.

Ono sto je bitno je napon, bolje 1.35V nego 1.5V, a DDR4 nadolazeca memorija radi i pod manjim naponom, ali to nema smisla cekat.

Ono sto je isto bitno je jamstvo, uzmi sa sto vise god jamstva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 16:47 (The_Fichek).
11 godina
drakula789 kaže...

Nebi smio biti gori od AC:Unity 

13 godina
neaktivan
AirLive kaže...
drakula789 kaže...

Nebi smio biti gori od AC:Unity 

Ipak je to Rockstar..

10 godina
neaktivan

Bok,

Eto vidim da se ovdje dosta pise o ASUS X550jk a posto sam vlasnik jednog sada oko 1mjesec mogu napisati neke stvari koje se meni svidaju ili ne svidaju.

Prvo da krenem sa kvalitetom izrade, plastika,plastika i jos malo plastike no ne znaci da je lose. Prostor oko tipkovnice napravljen je od neke plastike pomijesane sa metalom ili nest slicno posto je dosta hladno uvijek i nakon duzeg drzanja dlanova na istom mjestu, podosta cvrsto no nista posebno opet sasvim zadovoljavajuce. Prostor oko ekrana je vizualno najlosiji dio laptopa, plastika izgleda ko kontrol tabla na yugicu, eto mogli su to malo bolje napravit. Prostor odozdo je isto plastika no podosta cvrsta i odaje dojam da bi mogla izdrzati svasta.

Tipkovnica je meni izvanredna a posto vecinu vremena igram igre na kojima podosta koristim tipkovnicu a prije sam na desktopu koristio neku gamersku Razer tipkovnicu mislim da mogu reci da je super osim dvije stvari - podosta je glasna i nema backlight... hebiga :)

Ekran je takav kakav je, nisam bas preodusevljen no mozda su moja ocekivanja od laptop ekrana prevelika posto sam dosad uvijek korisito iskljucivo desktop monitore.

Touchpad ne korisitim osim za osnovne stvari i meni je za to ok, opet nemam iskustva sa takvim stvarima.

E sad dolazimo do onog najboljeg kod ovog modela a to su performanse :)

Fakat ali fakat sam pozitivno iznenadjen kako to cudo sve vrti(opet ja sam cisti desktopas i oduvijek sam gledao na laptope kao na nuzno zlo)

za primjer FC3 sve na full igram totalno fluidno(nisam mjerio fps), nba2k15 sve na full opet sve ok, grid2 sve na full opet sve super, wow warlords of draenor sve na full opet bez ikakvih stekanja cak i na raidu, f1 2014 sve full opet sve super....

Neznam mozda te igre koje sam ja igrao nisu neko mjerilo no opet ja sam super zadvoljan, moram napomenuti da su temperature odlicne, nakon 6 sati neprekidnog igranja fc3 gpu je bila max 80 a cpu 84, koliko sam imao prilike citati da na nekim gamerskim laptopima to leti i do 95 stupnjeva(naravno skoro duplo veca reza) mislim da je ovo super.

Wireless je super, puno zidova u stanu, odlican signal svugdje a i vidim koliko susjednih mreza lovi posto sam dosad za desktop koristio airlive wirless adapter koji fakat lovi sve zivo u krugu 100m.

Sve u svemu najbolje sto mos dobit za te pare ak trebas performanse a zanemaris vizualni izgled.

Nadam se da ce ovo pomoci ikome ako se odluci za kupnju istog. 

2 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Nesseh kaže...

Bok,

Eto vidim da se ovdje dosta pise o ASUS X550jk a posto sam vlasnik jednog sada oko 1mjesec mogu napisati neke stvari koje se meni svidaju ili ne svidaju.

Prvo da krenem sa kvalitetom izrade, plastika,plastika i jos malo plastike no ne znaci da je lose. Prostor oko tipkovnice napravljen je od neke plastike pomijesane sa metalom ili nest slicno posto je dosta hladno uvijek i nakon duzeg drzanja dlanova na istom mjestu, podosta cvrsto no nista posebno opet sasvim zadovoljavajuce. Prostor oko ekrana je vizualno najlosiji dio laptopa, plastika izgleda ko kontrol tabla na yugicu, eto mogli su to malo bolje napravit. Prostor odozdo je isto plastika no podosta cvrsta i odaje dojam da bi mogla izdrzati svasta.

Tipkovnica je meni izvanredna a posto vecinu vremena igram igre na kojima podosta koristim tipkovnicu a prije sam na desktopu koristio neku gamersku Razer tipkovnicu mislim da mogu reci da je super osim dvije stvari - podosta je glasna i nema backlight... hebiga :)

Nisi ti onda jos cuo moju srotaru onda na desktopu..Meni ovo u opce nije glasno tako kao sto drugi pricaju,eh sad..

Probat cu fc4 malo pa ce mo mjerit temperature i fps..Samo stavite link s cim temperature da mjerim?S shadowplay mogu fps,ali temp mislim da bas i ne

edit:Zanima je li netko probao clocknuti ovu graficku cisto da dobijam malo bolje performanse.Ukoliko netko ima ovu grafu i kloknio ju je neka mi posalje od afterburnera file jer ne razumijem se u overclock

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 20:36 (drakula789).
10 godina
neaktivan

Traju li Macbook laptopi u prosjeku dulje od ostalih laptopa ili je sve to relativno?

0 0 hvala 0
17 godina

pozz,

trebao pomoč oko izbora lapa, treba prvenstveno za posao, vrtio bi se gore adobe cs, office, preglednik i još koji program, grafika nije tolko bitna, može ona ona od intela, bitni su cpu (bar i5 ako je moguče), hdd bar 1TB prostora i rami 4GB pa na više, e sad financije su ograničene na 4000kn

ja sam mislio na ovaj http://microteam.hr/shopexd.asp?id=35628&bc=no al tu je pak i3 cpu zadnje generacije, sad dal je on dovoljno jak da sve te programe podnese bez štucanja?

hvala!!!

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
drakula789 kaže...

Nisi ti onda jos cuo moju srotaru onda na desktopu..Meni ovo u opce nije glasno tako kao sto drugi pricaju,eh sad..

Probat cu fc4 malo pa ce mo mjerit temperature i fps..Samo stavite link s cim temperature da mjerim?S shadowplay mogu fps,ali temp mislim da bas i ne

edit:Zanima je li netko probao clocknuti ovu graficku cisto da dobijam malo bolje performanse.Ukoliko netko ima ovu grafu i kloknio ju je neka mi posalje od afterburnera file jer ne razumijem se u overclock

Dobar program za mjerenje temperatura ti je HWMonitor.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

molim Vas preporuku za laptop oko 4000 kuna, za casual gaming i multimediju.

Hvala Vam! :) 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozz ljudi, moze misljenje o MSI CX620 laptopu. Hvala unaprijed. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mrakky kaže...

pozz,

trebao pomoč oko izbora lapa, treba prvenstveno za posao, vrtio bi se gore adobe cs, office, preglednik i još koji program, grafika nije tolko bitna, može ona ona od intela, bitni su cpu (bar i5 ako je moguče), hdd bar 1TB prostora i rami 4GB pa na više, e sad financije su ograničene na 4000kn

ja sam mislio na ovaj http://microteam.hr/shopexd.asp?id=35628&bc=no al tu je pak i3 cpu zadnje generacije, sad dal je on dovoljno jak da sve te programe podnese bez štucanja?

hvala!!!

Taj ti laptop ok, za tvoje potrebe ali ako imas novaca preporucam ti ovaj nije puno skuplji a dosta je jaci i bolji za buducnost..... http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-551g-80tn-nx-mleex-012-quad-core-a8-7100-12gb-1000gb-radeon-r7-m265-15-6-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.650.097

13 godina
neaktivan
Ficokec kaže...
mrakky kaže...

pozz,

hvala!!!

Taj ti laptop ok, za tvoje potrebe ali ako imas novaca preporucam ti ovaj nije puno skuplji a dosta je jaci i bolji za buducnost..... http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-551g-80tn-nx-mleex-012-quad-core-a8-7100-12gb-1000gb-radeon-r7-m265-15-6-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.650.097

Kriva trgovina 

http://www.telebit.hr/NB-Acer-Aspire-E5-551G-80TN--siva--AMD-A8-7100-1-8GHz--1TB-HDD--12GB--15-6--1366x768-sjajni-TN--AMD-Radeon-R7-M265-2GB--/p/1041234460.aspx

11 godina
drakula789 kaže...
Ficokec kaže...
mrakky kaže...

pozz,

hvala!!!

Kriva trgovina 

http://www.telebit.hr/NB-Acer-Aspire-E5-551G-80TN--siva--AMD-A8-7100-1-8GHz--1TB-HDD--12GB--15-6--1366x768-sjajni-TN--AMD-Radeon-R7-M265-2GB--/p/1041234460.aspx

Ovako, preporucujete mu nesto sto je dobra all-around kombinacija za igranje, surfanje i tako, a i po tom pitanju ima boljih laptopa, tj. onih sa jos FHD rezolucijom, npr ovaj Acer koji je trenutno i na akciji.

U tom rangu se nadje HP Proobok 450 sa 50% jacom procesorskom snagom i solidnom 8750m, a m265 u predlozenom Aceru je rebrand ista ta graficka, nista jaca. Za 350kn vise se nadje Acer2 sa jos FHD rezolucijom i 840m boljom grafickom (iako bi 8750m obavila posao), ali nesto slabijom zavrsnom obradom koja bas i nece utjecat na performanse.

Cisto za info, taj AMD proc nije nista spektakularno, znaci na razini stedljivog i3, reza tog Acera nije FHD, znaci ako se puca na takav procesor puno je bolje ici na prvopredlozeni Acer pa sa razlikom ugradit rame, SSD sta vec.

Najvece pitanje je kolko bi se korisnik bavio adobe programima i na kojoj razini, ako je to nesto profesionalno onda je pozeljan i kvalitetan ekran, po mogucnosti IPS, a takav se onda u tom rangu moze naci samo preko Njuskala, iz inozemstva po nesto vecoj cijeni i slicno. Pricam o v5-573g svom modelu kojeg neki lik prodaje na Njuskalu za 4500kn vec dulje vrijeme i o najjeftinijem Acer Nitrou sa IPS ekranom vani, s time da tu treba bit oprezan jer najjeftiniji Nitroi dolaze i sa TN panelom. Takodjer se nadje v5-573g vani tu i tamo po nizoj cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 16:06 (The_Fichek).
15 godina

Može pomoć oko prijenosnog računala do 2.500,00kn. Evo mojih par pa ako su OK i ako netko ima kakav prijedlog slobodno napišite...

TOSHIBA Satellite C50-A-1KZNotebook Lenovo G5030Notebook Acer Aspire ES1-512-P.

Ništa od Lenova.... Samo u Zg.

2 TOSHIBA Satellite C50-A-1KZ
4 Notebook Lenovo G5030
0 Notebook Acer Aspire ES1-512-P
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 18:38 (bodija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Moze misljenje o laptopu MSI CX620. I sta mislite o kupnju hladila(ispod laptopa) da li se isplati i koliko to uopce pomaze. Mislio sam si kupit ovo http://www.nabava.net/hladnjaci-za-prijenosna-racunala__1590/cooler-master-hladnjak-za-notebook-notepal-cmc3__2678891 HVALA

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 19:11 (Ficokec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kiraxxx01 kaže...

Traju li Macbook laptopi u prosjeku dulje od ostalih laptopa ili je sve to relativno?

Nema pravila.. ja sam imao HP poslovnu seriju, kupljen 2006. dan danas radi.. imam i MacBook Air star 3 godine, radi kao prvi dan.. Jednostavno.. ako imaš sreće trajat će, ako nemaš neće.. jest malo kvalitetnija kvaliteta izrade, ali za te novce nađeš poslovni laptop kvalitetno izrađen..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice