Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.673.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@Izzy

Sigurno bi se trebao manje grijati od Lenovo y50. Je li hladjenje bolje je tesko reci, a kako se 850m manje grije ce bit manje temperature. Kakav je ekran mozes saznat jedino guglajuci.

@micr0n-Rx

17.3" Acer E5-771g (imas ga i u technomarketu za 4.1k sa 5god jamstva, neka njihova akcija...)

15.6" Probook 450

Performanse u CS i Doti ce bit vise manje jednake kod oba laptopa. Prvi ima jacu graficku, slabiji proc, a drugi obrnuto.

@seljak007

Jedan forumas je nedavno stavio slike tog HP-a na temu Slike hardvera. Nadji njegovo ime, upisi ovdje u search i vidjet ces dojmove koje je ostavio od laptopa.

Sto se tice same preporuke, mislim da ti je bolje protegnuti se 400kn vise na Acer E5-771g radi ekrana vece rezolucije i provjereno dobrog ekrana, malo boljeg procesora, osjetno bolje graficke. Najveca razlika je nevidljiva, a ta je u produljenju jamstva koje kod Pavillion modela kosta cak 900kn, a kod Acera 3x manje, tj. 300kn. To produljenje nije naravno obvezno, ali je preporucljivo i nije obvezno odma produljit, mozes to rjesit kad oces u roku 11 mjeseci, tj. kod acera u roku 12 mjeseci, neovisno o ducanu di je kupljen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 13:19 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

The_Fichek, molim te za pomoć. Cura traži laptop, cijena do 3000 ili tu negdje. Namjena: web, word, prebacivanje slika sa fotića i slanje/obrada istih, možda koji film. Dakle ništa zahtjevno. I da, mora biti HP. (facepalm).

Hvala ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema potrebe za facepalmom, HP Probook 450 u tom rangu je jedan od najkvalitetnijih 15.6 laptopa po izradi u tom rangu. Nema graficke koja u njenom slucaju niti nije bitna, jedino ako bi se bavila nekakvom 3D obradom, ali zato ima najjaci laptop i3 u tom i nesto skupljem rangu. Kad bi se islo na slabiji procesor izgubio bi na kvaliteti izrade i jacini procesora, a nebi puno ustedio. Znaci takva alternativa bi bio Acer e5, ili Lenovo g50/z50, isto solidni izradom, pogotovo Lenovo koji kao i Probook ima super pristup ispod poklopca.

Btw. Probook ima jeftinije produljenje jamstva od Pavillion serije koju sam prijemalo spomenuo, znaci radi se o 600kn na 3g, sto je i dalje relativno skupo, ali ne i nesto preskupo. Detalje o produljivanju sam napisao u proslom postu.

*Znaci ako kojim slucajem zeli 17.3" i da je HP, zapravo jedini izbor joj i je taj Pavillion nedavno spomenut, samo neka onda ima na umu cijenu produljenja jamstva. S obzirom na to, sto se tice 17.3" i za njenu namjenu Lenovo g710 je bolji odabir.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 15:12 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav,
našao sam par modela laptopa pa me zanima koji se najviše isplati kupiti i da li ima nečeg boljeg na našem tržištu.
1) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.168F53CF-B085-47F5-875C-F3787C560C39.aspx

2) http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-450-e9y37ea/89407

3) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10991

Nešto jeftinija opcija:
4) http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-450-e9y54ea/80477 
(isti model ko i gore navedeni hp 450, no sa slabijim ramima i sa grafičkom od intela (dal su intelove stvarno puno lošije do amda i nvidie?)

I nešto skuplja opcija:
5) http://www.technomarket.hr/products/09136745/hp-probook-455-g1-f0x70ea
(spreman sam i izdvojiti do 4800kn ako je neka ovakva akcija s jamstvom u pitanju)

Da generaliziramo pošto sam dosta toga izlistao, tražim best buy oko 4500kn, ali ako performanse nisu puno veće može i neki jeftiniji model naravno, a ako jesu onda može i do 4800kn, naravno ako je neka akcija u pitanju i tako... Znači bitno je da je 15", a od ostalog najbolje što može {#} ... standardna upotreba za faks, igrice ne igram previše, al bi bilo super kad bi mogao nabaciti koji noviji nogomet (FIFA, PES, Managera itd...).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

intel  je  graficka  od  proceaora  i  dosta  slabija  od  invidie i  ati-a

1 0 hvala 1
11 godina
123maDARA456 kaže...

Pozdrav,
našao sam par modela laptopa pa me zanima koji se najviše isplati kupiti i da li ima nečeg boljeg na našem tržištu.
1) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.168F53CF-B085-47F5-875C-F3787C560C39.aspx

2) http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-450-e9y37ea/89407

3) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10991

Nešto jeftinija opcija:
4) http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-450-e9y54ea/80477 
(isti model ko i gore navedeni hp 450, no sa slabijim ramima i sa grafičkom od intela (dal su intelove stvarno puno lošije do amda i nvidie?)

I nešto skuplja opcija:
5) http://www.technomarket.hr/products/09136745/hp-probook-455-g1-f0x70ea
(spreman sam i izdvojiti do 4800kn ako je neka ovakva akcija s jamstvom u pitanju)

Da generaliziramo pošto sam dosta toga izlistao, tražim best buy oko 4500kn, ali ako performanse nisu puno veće može i neki jeftiniji model naravno, a ako jesu onda može i do 4800kn, naravno ako je neka akcija u pitanju i tako... Znači bitno je da je 15", a od ostalog najbolje što može {#} ... standardna upotreba za faks, igrice ne igram previše, al bi bilo super kad bi mogao nabaciti koji noviji nogomet (FIFA, PES, Managera itd...).

1) All-around najbolji odabir s obzirom na ulozeno/dobiveno, pogotovo radi SSD-a, nisam do sada vidio ovaj model, tako da fala na informaciji usput

2)3)4)5) Radi se o istim laptopima sa drugacijim specifikacijama. Odluci se je li ti potrebno 8gb rama, zatim jesu ti potrebni windowsi usput ili ne jer taj zadnji u Technomarketu ima dobru cijenu s obzirom da dolazi sa windowsima, ako ti windowsi netrebaju onda je manje isplativ. Fora je u 5 god jamstva, ta nekakva akcija i radi toga je prilicno isplativ i da ti netrebaju windowsi jer produljenje na 3g kod Probook serije kosta 600kn.

Ubrzanje sa 8gb rama u odnosu na 4gb ces slabo osjetiti za osnovnu namjenu, a nebi nikako osjetio da integrirana grafa ne krade rame, tj. ako bi u control panelu zasebne graficke namjestio da radi za apsolutno sve sto obicno nije slucaj jer ona se sama od sebe pali samo kad je potrebno, tj. npr. u igrama. Jos jedan razlog zasto je Acer super ulozeno/dobiveno jer je 6gb rama taman za uobacijenog korisnika. Meni HD 4400, integrirana grafa tog i5 U procesora vuce 2gb rama od 12gb rama, znaci 20% za surfanje i gluposti.

840m grafa je jaca i efikasnija od 8750m, ali ne tolko kolko je i5-4200M jaci od i5-4210U i a10-5750m. To je konkretno za tebe jako relativno jer neces te razlike osjetiti, jedino u igrama, a za igre je bitnija graficka.

i5-4210U je iste arhitekture kao i5-4200M, ali je stedljiv, tj. trosi 2,3 manje, ali nije 2x nego 20-25% slabiji, zavisno o hladjenju koje je kod tog v3-572g prema komentarima sa Newegga super (nemam druge reference za sada).

a10-5750m je odlican AMD laptop proc i tu negdje kao i5-4210U po performansama, samo nije stedljiv, tj. ima potrosnju jednog i5-4200M.

Btw. i5-4200U ne trosi random manje, nego da se produlji trajanje baterije, zato i je dosta dobar odabir za nezahtjevne korisnike koji npr. zele trajanje baterije i do 5-6h bez problema, sto je puno lakse izvedivo sa i5-4200U nego sa i5-4200M di bi trebao skidati nekakve programe itd. da bi to rjesio (time se obicni korisnici ne bave niti je preporucljivo da se neiskusni korisnik bavi ikakvim clockanjem procesora..).

Naravno za trajanje baterije je bitna i baterija koja je nesto bolja kod Probooka, ali ce Acer ili drugi laptop sa U procesorom opet imati dulje trajanje baterije, radi razlike u bateriji ne 2,3 puta nego valjda 2x, mozda nesto manje, neznam.

Zadnja stvar je rezolucija. Za te pare imas laptopa sa FHD rezolucijom. Jos jednom, fora sa FHD nije da imas veci ili manji text, to se lako namjesti, nego da imas ostriju sliku, kolko ostru ti je najbolje sam vidit. Neki nemogu zivjeti bez FHD, nekima je svejedno, zavisi o tome na sto si naviknuo ili na sto se zelis naviknuti. Od tih laptopa sa FHD izdvojio bi Asusa kao odlican odabir.

*Ako se odlucis na Acer preporucujem da pitas o kojem se 120gb SSDu tocno radi i onda to podijelis opet na temu ili pitas na temu SSDova radi li se o nekakvom losem modelu (kolko got los bio bolji je od bilokojeg HDD-a). Ako je unutra intel 520 nekim slucajem onda super, al nekako sumnjam jer bi se to onda vjerojatno dodatno naglasilo..

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 15:47 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

The_Fichek treba mi savjet:

Dakle radi se o kupnji laptopa do 5000kn: 17,3 FullHD, GT840M, proc. i5 na vise, prihvatljiva kvaliteta izrade i jednostavnost ciscenja.

Za sto cu ga koristit, vecinom za cs:go i dotu2, plus standardne stvari (office, web, filmovi, statistiku koja nije zahtjevna)

trenutno na nasem trzistu (ili s manjim cekanjem), što se tiče unesenih gabarita, imamo:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x750ln-t4048d-173-1920x1080-core-i5-4200u-4gb-1000gb-dvd-sm-gt840-2gb-2-god-jamstvo-90nb05n1-m01140/90NB05N1-M01140

ili

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-771g-nxmnvex016-173-fullhd-core-i5-4210u-8gb-1tb-geforce-gt840m-2gb-2-god-best-buy/NX.MNVEX.016

ili da žrtvujem ekran, dodam 200 kn i kupim ovo:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-772g-54206g1tmakk-intel-haswell-i5-4200m-6gb-1tb-geforce-gt750m-4gb-2-god-jamstvo-nxm74ex029/ACR-1101

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zadnji  uzmi  najaci  ti  je  i  najvise  igara  ces  igrti  na  njemu..Manja  rezolucija  i moci  ces  igrati  na  vecim  detajima.I  dosta  bolji  procesor  od  ostala 2.Pusti  ekrsn  kupi  za 300  kn  na  njuskalu  monitor  ili  kaba hdmi   i  gledaj  film na tv-u.Odtala  dva  su  skupa  ja  sam  za 2800kn  kupio  asusa  samo  ima  gt740  graf ostalo sve isto.Zadnji  daje  jednostavno  vise  za  ulozene  novce.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 17:02 (mrle503).

0 0 hvala 0
11 godina

@kukumar65

Super sveden izbor. v3-772g je po samostalnom odrzavanju i nadogradnji kategorija iznad ostala 2, dok ostala 2 imaju FHD rezoluciju, a kvaliteta ekrana je tu negdje, niti za jednog nebi rekao da ima puno bolji ekran od drugog. Pod tim bolji ne mislim na rezoluciju nego kontrast, svjetlinu, razinu crne boje. To je sve provjereno dobro na Aceru, dok bi Asus prema notebookchecku trebao imati malo manje kvalitetan ekran, al ko ce ga znat jer oni nisu testirali bas taj model koji ti gledas, uostalom i taj kojeg su testirali ne izgleda osjetno losije od Acerovog. Tu je to negdje uglavnom sto se tice same kvalitete ekrana.

U igranju CS i Dote neces puno profitirati sa jacim hardverom v3-772g, ali za novije igre na 720p hoces. Niti jedan od tih laptopa nije dobar za igranje novijih igara na 1080p, ali CS i Dota nit nisu tako nove igre, stoga sa i5-4210U/840m mozes ocekivati igranje starijih igara kao tih na 1080p ali ne oko 60fps sto bi imao da igras na 720p, nego za CS:GO oko cca 45fps na 1080p, za dotu2 30-40fps. Vodim se prema ovom linku najvise. Sad zavisi kolko si tolerantan prema bilokojem obliku lagga, ipak su to kompetitivne igre. Ako bi iso na opciju 1080p i htio bi cim veci fps za npr. dotu onda bi svakako preporucio Asusa jer se ispostavilo da U procesori ne pate od smanjenog clocka jezgri sa Asusom. v3-772g nema tih problema jer nema stedljivi procesor.

Naravno nije 1080p vezano samo za igranje, nego za vecu radnu povrsinu, ostriju sliku, bolji uzitak gledanja 1080p bilokakvog sadrzaja, khm, npr. youtube-a i slicno.

Btw. imas isti primjerak v3-772g za 4300kn na njuskalu - klik

Cisto da spomenem par best buyeva vani za te novce:

Asus X751 ili F751LK ? - FHD matt 17.3", i5-4210U, 850m (osjetno bolja od 750m/840m klase, dobra za entry 1080p gejmanje), win8 - 700 eura

Cyberport je ocijenjen kao jako dobar ducan - klik Sve same 5zvjezdice. Inace, trazim preko idealo.de (njemacka nabava.net)

MSI GP60-Proi545FD - 15.6" matt FHD, 850m, osjetno jaci i5-4210H procesor, isto 700 eura, mozes primjetit da ga nudi isto neki izvrsno ocijenjen ducan, niza je cijena unatoc jacim specs jer nema windowse i jer nije 17.3" model

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 18:26 (The_Fichek).
14 godina

Pozdrav, 

Trebala bi mi preporuka za laptop koji bi se koristio isključivo za surfanje, gledanje filmova te korištenje Officea. Još bi trebao imati Windows, te da je cijena oko 2000 kn(cijena može biti i viša za 200-300 kn, ako bi bila neka dobra ponuda). Bilo bi dobro da se može kupiti u Split-u, ali nije presudno. 

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sad sam zvao centro.hr i gospodin mi je rekao da im nigdje ne piše o kojem se modelu SSD-a radi, ali mi je rekao da je to sve od memorije. 120GB je premalo...on je spominjao da se može ugraditi HDD umjesto optike (valjda DVD-a) ili tako nešto..valjda sam ga dobro shvatio. Je ima ko iskustva s ovim nadograđivanjem?

0 0 hvala 0
11 godina
123maDARA456 kaže...

Sad sam zvao centro.hr i gospodin mi je rekao da im nigdje ne piše o kojem se modelu SSD-a radi, ali mi je rekao da je to sve od memorije. 120GB je premalo...on je spominjao da se može ugraditi HDD umjesto optike (valjda DVD-a) ili tako nešto..valjda sam ga dobro shvatio. Je ima ko iskustva s ovim nadograđivanjem?

Optika ili dvd-rw citac je jedno te isto. Da, sad sam i ja skuzio da je to sam SSD, bez HDD-a. Sorry. Obicno se na SSD stavljaju windowsi i programi za koje zelis brze ucitavanje i pisanje podataka, a HDDu sluzi kao skladiste za cuvanje podataka kojima se ne sluzis svaki dan.

Znaci obicno se SSD ugradi na mjesto optike, kako ti SSD imas prakticki na mjestu HDD, on te pitao da ugradis HDD na mjesto optike.

Nema neko posebno mjesto za SSD i HDD, jedno te isto je di ces sta stavit, ali da bi nesto stavio na mjesto optike treba ti jos ladica za SSD/HDD koju je najjeftinije kupit na ebayu za 10 dolara.

Treca opcija je HDD/SSD u vanjskom kucistu za njih.

Pogledaj malo temu Slike vaseg hardvera pa ces primjetit da dost ljudi ugradjuje SSD-e u laptope i stolne kompove jer ipak je SSD najpopularni i najbrzi nacin za ubrzati sustav.

10 godina
neaktivan

Bok, 

Trebam malo pomoci oko kupnje laptopa....

na kraju sam odustao od kupnje vanka pa je moj izbor spao na 2 lapa

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550jk-xo045d-156-led-i7-4710hq-350-ghz-4-cores-6gb-1000gb-geforce-gtx-850m-2gb-pree-sales-u-tijeku-isporuka-cca-2011/X550JK-XO045D

ili

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n551jk-cn111d-core-i5-4200h-340ghz-4gb-1000gb-geforce-gtx850-2gb-2-god-presales-u-tijeku-isporuka-cca-0412/90NB05T1-M01470

Koja su vasa misljenja? 

Znam da je mala razlika u procesorima a dosta velika u ekranu... Sta se bolje isplati?

Hvala unaprijed...{#}

0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...
123maDARA456 kaže...

Optika ili dvd-rw citac je jedno te isto. Da, sad sam i ja skuzio da je to sam SSD, bez HDD-a. Sorry. Obicno se na SSD stavljaju windowsi i programi za koje zelis brze ucitavanje i pisanje podataka, a HDDu sluzi kao skladiste za cuvanje podataka kojima se ne sluzis svaki dan.

Znaci obicno se SSD ugradi na mjesto optike, kako ti SSD imas prakticki na mjestu HDD, on te pitao da ugradis HDD na mjesto optike.

Nema neko posebno mjesto za SSD i HDD, jedno te isto je di ces sta stavit, ali da bi nesto stavio na mjesto optike treba ti jos ladica za SSD/HDD koju je najjeftinije kupit na ebayu za 10 dolara.

Treca opcija je HDD/SSD u vanjskom kucistu za njih.

Pogledaj malo temu Slike vaseg hardvera pa ces primjetit da dost ljudi ugradjuje SSD-e u laptope i stolne kompove jer ipak je SSD najpopularni i najbrzi nacin za ubrzati sustav.

Vazno je ipak biti oprezan na koje mjesto se ugraduje SSD a na koje HDD, jer sam naisao na slucajeve gdje je optika spojena na SATA II ili cak SATA I utor sto moze ograniciti brzinu diskova.

11 godina

@Neo dD.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2830

Pazi samo, neki modeli nemaju optiku.

@Nesseh

Dosta velika razlika je u rezoluciji ne u ekranu, bila bi velika razlika u ekranu da jedan od njih ima IPS matricu. n551jk ima matt ekran, a x550jk glossy, sto opet ne znaci razliku u kvaliteti ekrana (matt i glossy su samo industrijske prevlake preko ekrana)

Neznam otkud ti da je razlika u procesorima malena. Ne radi se o i7U, nego HQ modelu. Razlika u procesorima je velika i to je ono sto dijeli ta 2 modela vise nego rezolucija.

Glavno pitanje je za sto ti treba laptop, sa obzirom na namjenu se odluci za procesor jer i7 za obicnog korisnika nema smisla. U igranju samo neke igre imaju prednost sa i7, taj i5H je dost dobar za igranje. Ako ti je bitno i da se naigras na laptopu bolji odabir od ta 2 Asusa je Lenovo y50 radi osjetno jace graficke.

@z1k4

Mislio sam na mjesto, kao utor na koji se stavlja HDD/SSD, tj. na tu ladicu.. Kako dalje povezati kablovima je drugi korak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:12 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Ljudi  kakonse  na  asus  k550lb  ugraduje  ssd?..Nekontam  nista.Koliko  vidim  hdd  se  nalazi  na  mjestu  odma  ispod  poklopca  a  da  bi  ugradio  ssd  moram

rastavit pola laptopa da bi ssd ubacio u prostor di je dvd citac ?Jel  onda  kad  stavljam  ssd  tu  vadim  dwd  rw  pa  ssd  ocitava  cd ,dvd  ili  sta ?Ako  je  to  prazno  sto  nema  logie  valjda  bi  tu  stavili  hdd  pa  ssd  onda  samo  ubacis  ispod  prvog  poklopca  di  se  stavljaju  i  rami.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jebeš ovaj forum
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 7:54 (mariolon).
12 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
11 godina
mrle503 kaže...

Ljudi  kakonse  na  asus  k550lb  ugraduje  ssd?..Nekontam  nista.Koliko  vidim  hdd  se  nalazi  na  mjestu  odma  ispod  poklopca  a  da  bi  ugradio  ssd  moram

rastavit pola laptopa da bi ssd ubacio u prostor di je dvd citac ?Jel  onda  kad  stavljam  ssd  tu  vadim  dwd  rw  pa  ssd  ocitava  cd ,dvd  ili  sta ?Ako  je  to  prazno  sto  nema  logie  valjda  bi  tu  stavili  hdd  pa  ssd  onda  samo  ubacis  ispod  prvog  poklopca  di  se  stavljaju  i  rami.

Pretpostavljam da si mislio na

, barem sam ja našao samo ovaj za x550. Tebi je k550 ali to je vjerojatno ista građa samo možda drugi model sa drugačijim CPU, GPU ili rezolucijom. Malo je zeznuto koliko vidim ovo sa skidanjem tipkovnice pogotovo jer su tu neke žice, a vjeruj mi nije teško napraviti neki trzaj pa da nesto počupaš :D. Kad sam ja 1. put otvarao svoj lenovo Y50 bilo je malo zeznutije nego što je pokazivalo na youtubeu i čini mi se da je u praksi skoro uvijek 1. rastavljanje teže. Meni je naprimjer ispao neki sitni komadić plastike i od tada je skroz lagano skidati poklopac. No da se vratimo na tvoj problem. Ako tvoj laptop izgleda kao na videu kojeg sam linkao, ako nisi baš spretan s ovime bolje da daš nekome tko je. Možda bolje da izvadiš HDD i na njegovo mjesto staviš SSD-to ti je lagano vidiš i sam. Taj HDD bi se trebao moći spojiti na laptop sa nekim eksternim caddy-jem. I sam to neko vrijeme tražim, ali u hrv ne mogu naći kako bi to nazvao - eksterna ladica za interni HDD ili tako nešto?! Ugl i mene zanima gdje to mogu nabaviti. Sad ću ispast budala ako to ne postoji, ali probat ćemo :D.

16 godina

Airlive-u ducanima trazi ladica za prijenosni 2.5" disk,imas ih u svakom ducanu sa inf opremom.

Nema veze jel disk iz laptopa il od kud,glavno da je 2.5" i sata priklj i lijepo ga imas preko usb-a prikopcanog na komp,tv il gdje ti vec treba.

https://www.google.hr/search?site=&source=hp&ei=3HtiVKOjLtLdaserguAH&q=ladica+za+hdd+2.5&oq=ladica+za+&gs_l=mobile-gws-hp.1.3.0l5.1244.5073.0.6768.13.9.0.3.3.0.181.1153.0j8.8.0....0...1c.1.58.mobile-gws-hp..2.11.1252.3.V2m_dKsFFjg

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:16 (skrba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
skrba kaže...

Airlive-u ducanima trazi ladica za prijenosni 2.5" disk,imas ih u svakom ducanu sa inf opremom.

Nema veze jel disk iz laptopa il od kud,glavno da je 2.5" i sata priklj i lijepo ga imas preko usb-a prikopcanog na komp,tv il gdje ti vec treba.

https://www.google.hr/search?site=&source=hp&ei=3HtiVKOjLtLdaserguAH&q=ladica+za+hdd+2.5&oq=ladica+za+&gs_l=mobile-gws-hp.1.3.0l5.1244.5073.0.6768.13.9.0.3.3.0.181.1153.0j8.8.0....0...1c.1.58.mobile-gws-hp..2.11.1252.3.V2m_dKsFFjg

Hvala to sam tražio. Jeli misliš na ovo? Ovo nije normalno, pa ovo dođe 150 kn. Samo za torbicu treba pljunuti 40-50 kn. {#}

EDIT: Sad vidim da si uređivao post dok sam ti ja odgovarao jer kad sam stisnuo na citiraj nije bilo ovog linka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:22 (AirLive).
11 godina

Izgleda da ti je promakla preporuka sa prosle stranice teme:

The_Fichek kaže...
@mariolon

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+840m
Acer i Lenovo imaju malo jaci proc, Asus mrvu bolje hladjenje koje i nije tako kljucno kod i3, Asus po notebookchecku ima los ekran, Lenovo ima FHD rezoluciju i radi toga je malo veci best buy

Ovo kaj ti je linkao mrle je najbolje da, ali pitanje je dostupnost te se radi o omrazenom ducanu. Inace 840m je 10-25% bolja od 740m, kako u kojim igrama, a i5-4210U je 20-25% bolji od i3-4030U.

Takodjer razmotri ovo sto je kolega sad preporucio, Lenovo g505, tu ponudu do sada nisam uocio. U odnosu na ovo sto sam ti prije preporucio taj Lenovo ima jaci procesor (konkurencija i5-4210U ili i3-4000M), a nesto slabiju graficku (konkurencija 740m), znaci all-around odlican odabir, za graficki zahtjevnije igre nesto slabiji ili jednako dobar odabir jer sve novije igre vole i jaci procesor (zavisi o igri, guglaj za naslove koji te zanimaju ili gledaj notebookcheck/game-debate/youtube), za procesorski zahtjevnije igre tipa WoW je taj Lenovo bolji odabir.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:31 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

kupi  na  e  bayu  za 30  kn  imas 3.0.Dosta  sjeftinije  nego  kod  nas.Kod  nas  je 40kn 2.0.A ja odustajem od ssda biti cu strpljiviji i cekat malo duze..120gb je malo da nema unutra i hdd,a za veci para nemam i nedam milju kuna.A nedam ni 150kn onima na servisu za ugradnju.

0 0 hvala 0
11 godina

Kako to mislis 120gb je malo da nema unutra i HDD???????? 120gb SSD kosta 500kn, prije je bio skuplji i ne tako pristupacan, a ne tako davno je tolko kostao HDD slicnog kapaciteta. SSD ne sluzi da kupis 1GB pa sve zivo na to stavljas, nego za windowse, tj. operacijski sustav i programe kojima se najvise sluzis, tipa internet browseri itd. Dokumenti, slike, filmovi i sta sve ne, to nema nekog smisla stavljati na SSD. Kako se tocno ugradi, imas hrpu tutoriala i teme za to ovdje na forumu. Malo se informiraj, ako ne zelis placati nista servisu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:36 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Nemogu sam,gubim garanciju.Windowsi i programi mogu zauzeti 60 gb. Sad igre imaju 40 necu torrent skidat i drzat ukljucen hdd da na njega skidam igru. Ili instalirt igre na ekateri pa ukljucivat svaki puta kad igram..Po meni nema smisla.I mario leon kako vec : ). Uzmi taj lenovo.Ljudi na slabijim grafama od te igraju skoro sve nove igre na medium.Igrat ces sve igre ne sekiraj se ako ti nesmetju manji detalji i slicno ja osobno to na pola igara ni ne  primjetim negldam u zid i  ne  promatram kakva je fuga na plocicama uzmi i pici.Fifu, nba i slicno mozda ces moci i na hight detaljima.Jos nije ekran full hd nego 720p sto manje zahtijeva jaku graficku i na toj rezoluciji ce ici sve bez problem.ja sa gt740 sto je slicna ovoj mozda i slabija igram metro last light na medium a  igra je jakoo zahtijevna.I airlive pusti nase trgovce i marze od 1000% mozes kupit na e bayu 3 komada, o kvaliteti nevidim nista sta nije isto ko i kod na, aluminiska kutija sa 20cm kabla.I jedno i drugo iz kine :) http://m.ebay.com/itm/281155994489

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 23:24 (mrle503).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima što bolje?

jebeš ovaj forum
15 godina
neaktivan
mariolon kaže...

nije dostupno.može nešto za do 4500kn gamer...iako mislim da je sa i7 iznad...

ovako nešto ili ima bolje https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-asus-k750ln-t4146-tamno-sivi/62034

ima što bolje?

zašto je ovaj ovako jeftin? ja vjerujem da je ovo neka greška jer piše da je procesor i7, a trebao bi bit i3 ako se ne varam

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 12:21 (cola777).
11 godina

Vrlo vjerojatno je greska.

@mariolon

Daj ti nama fino napisi koje igre bi mislio igrati i jesi li siguran da zelis laptop. Ako ga neces puno nosit van kuce preporucujem gaming PC jer za 4500kn ces dobit daleko bolju gaming konfiguraciju.

17 godina

Ima li netko da je obavio prednarudzbu u instaru dok je jos bilo moguce za g551?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice