Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.511
|
čitano: 14.406.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, moja preporuka za tog Asusa, izvrstan model i odlične performanse. Što se jamstva tiče, mislim da neće biti problema, dok god ne potrgaš neku od naljepnica za jamstvo, ali kod diskovlja i memorije nema takvih naljepnica. Tj nisam siguran ima li ih na Asusu uopće. Na mom recimo nema. Dok na drugom Lenovo modelu ima naljepnica koja veže DVD drive i tijelo laptopa.
Moje pitanje je koji HDD caddy uzeti (umjesto dvd-pogona) za mog Asusa N56JR? Kolege govore da nije isto uzeti kineski ili neki brandirani (štogod to značilo) caddy... ima tko kakvu preporuku? Hvala

Fuck me I am famous.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 8:18 (guls).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

tuzne vijesti :/ zvao sam hgspot, nemaju niti ce imati asus n550jk koji se navodno vratio u ponudu. Bas sam ostao razocaran, nista od gtx850 :/

Sto mi preostaje, koji mi je drugi najbolji izbor za maksimalnih 6000kn?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Izgleda da su zeznuli u opisu na adm.hr. Ispada da onaj y50 model ipak dolazi sa TN displayem, a ne IPS-om =(

http://i.imgur.com/VKxwPay.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 12:21 (Shoes).
16 godina

Moze neki laptop za ~2300 kn, treba prijatelju za faks, znaci general usage uz mozda malo DotA-e 2.

LoL EU West - KingNothing666
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz, kupujem laptop,koristio bi ga pretezno za faks a tu i tamo pokrenuo koju igru, izdvojio bi za njega  do 5000 kn pa moze neka preporuka koji je laptop best buy za tu cijenu s min 24 mjeseca garancije. Hvala!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovaj Acer je trenutno best buy do 5000kn

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo vam jedna zanimljiva obavijest, kontaktirao sam asbis kako bih doznao hoce li Asus n550jk jos uvijek biti dostupan i doznao sam kako definitivno nece jer ih se puno vratilo uz prituzbe na graficku karticu, sto je kasnije ustanovljeno kao stvaran problem pa je cijela serija povucena s trzista. 

Ali, gospodin s kojim sam pricao napomenuo je kako ce na trziste uskoro stici Acer Aspire V Nitro serija koja bi trebala biti u slicnom cjenovnom rangu i donijeti jos bolje performanse. Koje tocno, nisam otkrio, ali mi je savjetovao da nazovem za 30tak minuta kad se njegov kolega vrati s gableca, pa sad eto cekam da doznam vise informacija. koliko sam vidio, taj acer kruzi sa i7 i gtx860 kombinacijom. zanima me hoce li biti nekih entry modela u seriju do 6k kuna. laptop ima dva ventilatora i nekakvu posebnu zastitu od nakupljanja prasine sto bi moglo biti korisno, ali je upgradeability navodno otezan jer je sve zakopano poprilicno duboko u laptopu. za cca pola sata cu, nadam se, imati vise informacija pa cu vam ih prenijeti.

EDIT:

Dakle ovako.. informacija je bila za n750jk, oni su imali navedene probleme. n550jk ce stvarno doci na trziste i to sutra ili prekosutra najkasnije, u 3 firme od kojih je jedna ADM. Unutra će vjerojatno biti brzi disk posto ima samo jedno mjesto, a ostalo bi trebalo biti isto i cijena se ne bi trebala mijenjati. 

E sad, sto se tice Acera, dobio sam stvarno uljudnog i izvrsnog zaposlenika asbisa koji mi je cak ponudio da mi posalje 3-4 modela koja bi se trebala pojaviti na trzistu u desetom mjesecu (od kojih jedan vec 1.10.) pa cu ih objaviti kad dobijem mail. navodno su poprilicno kvalitetni, kaze da ih je vidio i da ne lice bas na nesto sto je acer do sada bio, a isto tako je spomenuo da bih se mogao iznenaditi kad sam rekao da sigurno nece biti cijena ispod 7k kuna... mene je zainteresiralo, moram priznati. unutra ce biti jaci hardver, dva slota za HDD (mSATA podrska potvrdjena), bit ce modela sa 16GB RAM-a itd itd. Cim dobijem konfiguracije paste-am tu ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 13:59 (chrisys32).

3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Ljudi jel izašlo šta novo bolje od Lenovo Z50-70 (i7) za do 5 somova kuna, nekim boljim ekranom možda ?

http://www.tl-wr703n.blogspot.com

0 0 hvala 0
12 godina
guls kaže...

Pozdrav, moja preporuka za tog Asusa, izvrstan model i odlične performanse. Što se jamstva tiče, mislim da neće biti problema, dok god ne potrgaš neku od naljepnica za jamstvo, ali kod diskovlja i memorije nema takvih naljepnica. Tj nisam siguran ima li ih na Asusu uopće. Na mom recimo nema. Dok na drugom Lenovo modelu ima naljepnica koja veže DVD drive i tijelo laptopa.
Moje pitanje je koji HDD caddy uzeti (umjesto dvd-pogona) za mog Asusa N56JR? Kolege govore da nije isto uzeti kineski ili neki brandirani (štogod to značilo) caddy... ima tko kakvu preporuku? Hvala

Caddy

12 godina
fpopic kaže...

Ljudi jel izašlo šta novo bolje od Lenovo Z50-70 (i7) za do 5 somova kuna, nekim boljim ekranom možda ?

Ako mislis na IPS ekran onda nije.

12 godina
KingNothing kaže...

Moze neki laptop za ~2300 kn, treba prijatelju za faks, znaci general usage uz mozda malo DotA-e 2.

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-v5552-oglas-12821375

11 godina

@KingNothing

Dobio si odlican prijedlog, kupi to i bjezi ako volis Dotu :) Laptop za tu i slicne igre inace mozes naci tek oko 3600kn, ak oces vrtit na ugodnih 60fps na medium settings kao sa tim acerom.

@chrisys32

Ocekivati od svjezeg Acera da bude ispod 6000kn sa i7 i 860m je preoptimisticno cak i za taj brand, ako bude sa IPS ekranom i blizu 7000kn bit ce odlican best buy. Inace, hvala za trud, bas me zanima koje ce bit specs i za koju cijenu.

Informativno, 2 ventilatora su karakteristika novijih acera, i to uglavnom 2 necujna ventilatora, to je siguran podatak za V5 i V3 seriju, za E5 i E1 acer cu bas vidit kakvi su iznutra kad dodje vrijeme za ciscenje.

@Shoes

Fuckas ga :D Sacekaj chrisysy32-ev report :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 15:42 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

@The_Fichek

znam, ali nadam se možda nekom sa i5 ili gtx850 ili neka kombinacija koja bi bila u tom rangu, bez mSATA... lako onda s vremenom kako bude love nadogradim još. a nadam se da ću dobiti e-mail do sutra ili možda čak do danas navečer pa ćemo vidjeti kakva će to ponuda biti

0 0 hvala 0
11 godina

To bi bilo zgodno od nasih uvoznika posto prema koleginoj izjavi nece uvozit novi model 15.6" v5-573g acera, mozda ga nece uvozit jer je na tom mjestu asus n550jk, al ko ce ga znat razmisljaju li oni tako.

Da mSATA port poskupljuje cijenu kod Acera, cist sumnjam :) Uglavnom nema sanse da model dodje kao lenovo y50, sa HDD-om, a bez msata ili optickog citaca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 15:46 (The_Fichek).
12 godina

Prije bi ja rekao da to bude jos bolji M2 slot ;-)

1 0 hvala 0
11 godina
X-Plosiv kaže...

Pozdrav svima,

laptop do cca 4500-5000 (gornji limit). Treba imati 15,4", 8+gb ram, i cca što više prostora :D

Što se tiče procesora, mislio sam neki i5, mislim da nema potrebe za i7..

edit: ako ima aluiminijsko kućište, to je jako velika boljka, frend ne želi plastično kućište.

Dobro rece roby. Ovaj Asus bi onda bio najbolji odabir. Mislim da je i dalje aluminij u igri, al je slabiji pristup komponentama od Probooka i K551LN modela. FHD reza je uglavnom veci plus od laganog pristupa komponentama, tj. ventilatoru i procesoru (kod X550 lako dodjes do rama, harda i baterije). Znaj da i probook ima god manje jamstva.

Roby, btw. znas li je li K551LB Asus sa 740m grafom slican K551LN po izradi, pristupu komponentama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 15:56 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Dobro rece roby. Ovaj Asus bi onda bio najbolji odabir. Mislim da je i dalje aluminij u igri, al je slabiji pristup komponentama od Probooka i K551LN modela. FHD reza je uglavnom veci plus od laganog pristupa komponentama, tj. ventilatoru i procesoru (kod X550 lako dodjes do rama, harda i baterije). Znaj da i probook ima god manje jamstva.

Hvala, sada je borba između tog Asusa i Lenova Z50-70 (http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11495).

Što mislite?

12 godina
neaktivan

@The_Fichek sorry mislio sam bez mSATA diska u konfiguraciji, ne bez mSATA porta. a oni isto dignu cijenu za kojih par stotina kuna barem, a lako ga naknadno dodam po potrebi, samo nek je unutra dobar proc i graficka a sve drugo nek je i 4 gb rama to se da ubaciti.

0 0 hvala 0
11 godina

@X-Plosiv

Linkao sam ti Asusa sa 6gb rama, zato sam i linkao bas tog (2gb rama = 200kn, 4gb = cca 300kn) Asus ti ima i matt ekran, tj. nebljestavi ekran, a Lenovo glossy ekran. Lenovo ima bolji pristup komponentama prvenstveno za samostalno ciscenje. Ja bih presudio nekako na temelju kvalitete ekrana, a to je najzeznutija stvar koju se moze "provjeriti" jer se ekran obicno uvijek da dodatno kalibrirat, a kod kvalitetnijih TN matrica se moze iskalibrirat da skroz nestane tipicni plavkasti TN prikaz. Kako to sudit, ako ne u ducanima di ima ili nema tih laptopa sa windowsima onda ti preostaju youtube snimke..

@chrisys32

Np :) Acer ne stedi na ramima niti kod puno jeftinijih laptopa (npr. V5 Aceri), cist sumnjam da ce taj Nitro model dolazit sa manje od 8gb rama, mozda najmanje 6gb kao kod v3-772g.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 16:13 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Roby, btw. znas li je li K551LB Asus sa 740m grafom slican K551LN po izradi, pristupu komponentama?

Asus X550 nije aluminij nego plastično kuciste a za rastavljanje sam vec bio linkao video.

K551LB je sličan po dizajnu kao i pristupu ispod poklopca kao i 551LN, jedino su varijacije po pitanju glare ili mat ekran ovisno o modelu i trzistu za koje je namijenjeno.  

11 godina

Sorry, ispravih tj. izbrisah. Fala na info.

X-Plosiv Gledaj onda K551LB Asuse na nabava.net ako oces malo aluminija s gornje strane, ali nijedan takav ne dolazi sa FHD rezolucijom kolko vidim..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 16:16 (The_Fichek).
12 godina

Da K551LB ima samo max 720p glare tip ekrana, niti se nudi FHD na asus web situ. 

14 godina
neaktivan

ja sam kupio acer nitro 15" neki dan.. IPS 1080p, i7 4710HQ, GTX 860M, 8GB RAM i 1TB SSHD je default konfa. 8550kn u mikronisu za kes sa modus karticom na koju daju 7% popusta.

ja sam stavio 16GB RAM (supci su stavili 2x4GB, pa sam morao kupiti 2x8GB i sad mi ovi stoji bezveze na polici) i 1TB SSD.

laptop je dosta lagan, kvalitetno napravljen, potpuno necujan prilikom browsanja i slusanja muzike, u igrama dosta tih, najtisi od svih laptopa koje sam cuo (a naslusao sam ih se).

ekran je dobar kad se pokalibrira malo, ali losiji od U2414H kojeg koristim kao eksterni, sto je i za ocekivati.

tipkovnica i touchpad su okej, nista spektakularno, dolazim sa macbooka pa mi touchpad losiji.

napajanje nije malo, ali je tanko pa lijepo stane u torbe. 

jedina zamjerka mi je losija WLAN kartica. osjetno slabije hvata nego sto mi je macbook hvatao i u planu mi je staviti intel 7260 ac kad nadem di da ju kupim jer je M.2 model.

uz to, jako su zakomplicirali stavljanje RAMA i HDDa. za HDD treba skinuti gornji dio na kojem je tipkovnica, a za RAM treba jos i maticnu izvaditi. svakako dati u ducan/servis da to sloze da nebi nesto slucajno povukli i popusili garanciju.

Ima 2 slota za RAM, 1 slot za 2.5" disk, 1 slobodan M.2 slot za npr SSD i u jedan M.2 slot je umetnuta WLAN kartica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 16:51 (sHOCKRE).

5 0 hvala 3
14 godina

ekipa dal netko posjeduje Asus K550LNV, kakvi su dojmovi?
Danas sam ga naručio....

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...

ja sam kupio acer nitro 15" neki dan.. IPS 1080p, i7 4710HQ, GTX 860M, 8GB RAM i 1TB SSHD je default konfa. 8550kn u mikronisu za kes sa modus karticom na koju daju 7% popusta.

ja sam stavio 16GB RAM (supci su stavili 2x4GB, pa sam morao kupiti 2x8GB i sad mi ovi stoji bezveze na polici) i 1TB SSD.

laptop je dosta lagan, kvalitetno napravljen, potpuno necujan prilikom browsanja i slusanja muzike, u igrama dosta tih, najtisi od svih laptopa koje sam cuo (a naslusao sam ih se).

ekran je dobar kad se pokalibrira malo, ali losiji od U2414H kojeg koristim kao eksterni, sto je i za ocekivati.

tipkovnica i touchpad su okej, nista spektakularno, dolazim sa macbooka pa mi touchpad losiji.

napajanje nije malo, ali je tanko pa lijepo stane u torbe. 

jedina zamjerka mi je losija WLAN kartica. osjetno slabije hvata nego sto mi je macbook hvatao i u planu mi je staviti intel 7260 ac kad nadem di da ju kupim jer je M.2 model.

uz to, jako su zakomplicirali stavljanje RAMA i HDDa. za HDD treba skinuti gornji dio na kojem je tipkovnica, a za RAM treba jos i maticnu izvaditi. svakako dati u ducan/servis da to sloze da nebi nesto slucajno povukli i popusili garanciju.

Ima 2 slota za RAM, 1 slot za 2.5" disk, 1 slobodan M.2 slot za npr SSD i u jedan M.2 slot je umetnuta WLAN kartica.

Možes provjeriti radi li se o keppler ili maxwell arhitekturi u GTX 860M?

14 godina
neaktivan

maxwell 2GB GDDR5.

i zaboravio sam napisat, hladan je skroz. i kod igranja je hladan. lijeva polovica je potpuno hladna ko da ni ne radi, a oko slova O je mlako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 18:26 (sHOCKRE).

3 0 hvala 0
11 godina

@Shoes

Jos ti samo Asus g551 vrijedi sacekat, tj. zvat Asus.hr heh

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Shoes

A i ja ga čekam ko ozeblo Sunce... 

14 godina
neaktivan

cekao sam ga i ja pa uzeo ovaj Acer na kraju koji mi je po svem bolji. tanji, laksi, nema optiku, ljepsi dizajn. a izgleda da G551 nece imat IPS ekran i da ce imat samo 1 vent. i onaj dio di je HDD je odvratan, strsi.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Shoes

Nemogu više čekati, faks počinje u ponedjeljak. Odlučio sam uzeti y50 sa UHD IPS displayem i nadati se da će lenovo srediti drivere.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice