Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.672
|
čitano: 14.630.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
stickman1 kaže...

vezano za acad, catiu i solidworks i par ostalih programa koji su vezani za tehničke fakseve - ne zanosite se zahtjevima.

+1

sve napisano stoji. ja sam upravo sa namjerom za faks i cad kupio lenova sa 17" FHD ekranom, i7 3630mq i 650m 2 gb grafičkom, 8 gb ram.

pošto ne igram igre, sva ova snaga evo već godinu dana stoji neiskorištena. proc ako se popne na 30% i to sam puno rekao, a grafička se nije palila ni na jednom crtanju, a imali smo ih ohoho. komotno sam mogao uzeti neki pentium ili i3 sa integrušom i ušparat dobre novce

Ke?!
12 godina
neaktivan

Trebam savjet za kupnju racunala za iducih 3god. I hocu nesto sto valja, budzet je 8000kn cca.

Za osobne potrebe i potrebe posla.

Ako mozete pomoci savjetima za kupnju racunala.

Hvala

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

znaci ovako, triba bi mi laptop do 4k kn najvise. neman nekih posebnih zahtjeva, koristija bi se najcesce za internet, filmove, sve ostale random gluposti dok bi se od igara samo football manager igra. ja san nasa par ovih sta mi se cine najbolji pa dodajte jos koji

http://www.robot.hr/informatika/laptopi/laptopi-1/5459/notebook-acer-e1-522-65208g1mnkk-nx-m81ex-033 - ovo mi je prvi pick jer mi je blizu, mogu ga tu u gradu uzet odma

http://www.ekupi.hr/Asus-X751LD-i34GBHDD500GBGT820173crni-X751LD-TY071D-prijenosno-racunalo-447313.aspx

http://www.ekupi.hr/Toshiba-prijenosno-racunalo-Satellite-C55D-A-15K-PSCH2E-01801LY4-431090.aspx

http://www.ekupi.hr/Asus-X550LA-i34GBHDD1TB156siv-X550LA-XX237D-prijenosno-racunalo-447526.aspx

HŽV

0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
darkydark kaže...
Jozip kaže...
The_Fichek, hvala ti na odgovoru,ja sam se zagrijao za toga acera prvenstveno zato što mi je dobavljiv u linksu. radi se o sljedećem, nabavio sam prije mjesec dana dell-a 3757(R 17) sa izvrsnim komponentama, ali od prvog dana imam sa njim problema tako da je više na servisu nego kod mene.Opet sam ga vratio i tražim zamjenu u nešto višoj klasi sa mojom doplatom,pa su mi sve sugestije dobro došle

Koje to probleme imaš?

kupio sam navedeni dell u linksu,super konfiguracija,i7ultra,16 giga, srednje dobar izgled,al finiš,3 god garancije.dođem doma spojim se na mrežu,poslioje cca 3h počne veza pucat.ali  dobro mislim da je do veze. i tako prođe par dana nisam ga ni koristio jer imam drugo računalo. u međuvremenu stavim windovse i neke programe i opet primjetim da mi veza puca.Odnesem na servis,ali već prošlo 10 dana od kupnje pa ga ne mogu zamjenit,dam ga na servis,oni dijagnosticiraju neispravna wi-fi kartica i zamjene je(22dana u servisu ,ovlaštenom),uzmem računalo nazad,a ono kao da je loše  sastavljeno,škljoca po rubu-to nije novo računalo koje sam ja platio 7100 kuna.Normalno vratim ga nazad i sad čekam odgovor nadležni i tu počinje moja priča o traženju novog računala u višem cijenovnom razredu.Pošto imam  povjerenje u Links-kupovao sam puno stvari tamo i sve je bilo ok.rekao sam da bi najradije doplatio i uzeo nešto jače sa punokrvnim i7.ma ne bježim ja od Della, samo me to razočaralo i zato sada gledam Acera

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 0:20 (Jozip).
13 godina
neaktivan

Ok, ljudi trebao bi mi laptop do cijene 4000 kn. 
Idem na faks vezan za informatiku(visit ću na programima za kodiranje i 3d)  tako da bi bilo poželjno da ima nelošu bateriju i snagu.

Što se tiče igara, pri vrhu su prioriteta, ali razumijem da mi ovakav budžet to znatno ograničava.

Ako nije problem, predložite nešto i za hipotetski budžet od 5000 kn. {#} Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Ako može pomoć. Treba mi lapop u rangu 3000-3500kn. Hardverske specifikacije najbitnije, ne zanimaju me ako ima operativni sustav uključen pa je zato skuplji jer imam par originala Windowsa 8.1 koje sam dobio s faksa pa ću to staviti.

Uglavnom za normalnu kućnu upotrebu je laptop (Internet, filmovi, facebook, glazba, office). Nebi baš neko najveće smeće od 2000kn. Eto do 3500 MAX.

Zahvaljujem se unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
The_Fichek kaže...
H3rc0 kaže...

Pozdrav. Treba mi laptop sada... Šta tražim od njega? Da nije debeo, da je lagan i da se ne grije/ da nije bučan... Trenutno imam Inspiron 15 3521 touch, i3 3227u Ivy Bridge procesor, 4GB ram, intel HD4000, HDD 500GB, laptop koji je kad radi nevjerovatno tih, a skoro nikako se ne grije i baterija može do 5-6h, a i touch mu je dobar. Znači nešto u tom nivou, najviše radi škole i surfanja. Taj je laptop nov plaćen 2000kn, 10 mu je mjeseci koristi se svakodnevno i dan danas je tip-top. 

Sad bi nešto drugo, jer ću ovaj laptop ostavit bratu, ništa pretjerano, slične konfiguracije. Svaka preporuka dobro dođe :)

Lijepo si prosao ak si to platio samo 2000kn. Nesto tome slicno bi morao platiti malo vise. Najvece pitanje je zelis li stedljivi novi i3 ili i5 ili i7 jako slican i5 za svoje novce i zelis li kakvu takvu dobru zasebnu graficku uz to. Ako zelis grafu, imas post iznad dva dobra best buya.

Za 5000kn vec imas malo jaci stroj, isto tih u normalnom radu, acer 17.3" v3-772g. Taj ce se grijat i bucit samo za zahtijevnije stvari, jace igre itd, ali ventovi su dost dobri i tihi pri normalnom radu. Tesko je reci, ali kombinacija i5-4200m i 750m bi trebala biti nesto malo bolja za igre (ako te uopce zanimaju) od stedljivog i5/i7 +840m u dellu i lenovu post iznad.

Pa gledao bi nešto štedljivo, da ne crpi bateriju vrlo. Ne treba mi grafa, dosta mi je i hd4000 ili nešto tako, obično. Samo nek nije glasan i da se ne grije toliko. A cijena... Probat ću ja njega svakako nać ispod cijene, samo nek ne prelazi 4000kn... 
A ova jesam platio nov 2000kn, extra sam prošao, super zadovoljan sa laptopom. Sad ću provjeriti te što ste naveli, hvala :) 

H3rc0
11 godina
chewbacca kaže...
stickman1 kaže...

vezano za acad, catiu i solidworks i par ostalih programa koji su vezani za tehničke fakseve - ne zanosite se zahtjevima.

+1

sve napisano stoji. ja sam upravo sa namjerom za faks i cad kupio lenova sa 17" FHD ekranom, i7 3630mq i 650m 2 gb grafičkom, 8 gb ram.

pošto ne igram igre, sva ova snaga evo već godinu dana stoji neiskorištena. proc ako se popne na 30% i to sam puno rekao, a grafička se nije palila ni na jednom crtanju, a imali smo ih ohoho. komotno sam mogao uzeti neki pentium ili i3 sa integrušom i ušparat dobre novce

Kojem crtanju, 2D ili 3D? Ako si radio u 3D definitivno bi ti sve bilo brze sa nekom nivida zasebnom makar slabijom grafickom, koliko brzo nebitno ali bilo bi brze.

Vec smo se slozili da za autocad ne treba i7, nego i7 se preporucuje onima koji idu na adobe premiere i takve zahtjevnije stvari.

@stickman1

Slazem se s tobom u potpunosti, no kako vecina koja kupuje laptop za faks kupuje laptop za barem oko 3500kn tu vec ima 2,3 laptopa oko te cifre sa i5-4200M stoga preporucim barem te laptope ili iste sa i3-4000m i 8750m grafom ako je bitna zasebna grafa.

Slazem se to za faks, sam sam radio u solidworksu 1 semestar, a 2D autocad smo trebali nesto sami doma radit. Nije to bila nist zahtjevno, ali da te pitam, sto je sa onima koji oce sami doma extra vjezbat malo teze zadatke i naucit nesto vise sto nije po propisu fakulteta. Je li onda bolje riskirat sa integriranom grafom ili.. Ako netko ima fleksibilan budzet npr. do 4000kn i treba mu laptop za solidworks i 3D autocad, radje bih mu preporucio nesto sa i3-4000m ili i5-3230m i 8750m grafom nego neki laptop oko 3000kn samo sa i3. Uvijek je malo bolje ici preko zacrtanih specifikacija, a to da treba i7 za autocad je glupost da, kao sto rekoh. Eto zadnji put sam i7 preporucio za archiCAD (3D autocad) samo jer je cijena bila u rangu i5 laptopa i naveo sam naravno i ostale opcije.

Uglavnom mislim da je savrsen best-buy laptop trenutno za studente o kojima pricas: Lenovo z50-70 (ovaj od 4640kn nadalje), ponajprije radi dobrog ekrana i FHD rezolucije. Stedljive i efikasne komponente su tu za raznovrsnu namjenu. Znaci po meni najbolji all-around laptop u tom i nesto skupljem cijenovnom rangu, a ako je bitna FHD reza onda mislim da nema nist bolje do 5500kn.

11 godina
kreky kaže...

Office, photoshop, autocad..

Igrice nisu bitne ali pozeljna solidana graficka.

IPS ekran pozeljan.

Razmisli o Acer v5-573g s kojeg ti pisem. Reci mi o kojim se photoshopu radi, CC ili CS6? Ako je ovo prvo trebalo bi raditi bez problema i bez zasebne grafike, ako je ovo drugo nvidia bi posluzila, a za proc mislim da bi bez problema gurao program iako bi i7 bio bolji. Znaci to malo guglat ili daj meni link da skinem tocno verziju pa cu vidjet koliko je zahtjevan CS6 ili sto te vec muci.

Inace laptop je super. Imas dobar review ovdje (dio sa temperaturama nije tocan, to je valjda tako ako ides max. tlacit laptop nekim bench testovima koje u realnosti neces palit). Izrada je dobra i spretno rjesena. Toplina izlazi gore van, a dio na kojem se pise se nece gotovo nikad osjetno zagrijati. Do problema sa grijanjem dolazi samo kada se dobro zaposli 750m grafa i tu onda preporucujem nekakav cooler od ispod jer tolko tanki laptop cak i sa spretno rjesenom izradom se nemoze nositi sa grafom koja se inace stavlja u deblje i vece laptope. To i tipke touchpada su najveca mana. Sve ostalo je fenomenalno, od svjetlece i dobre tipkovnice (malo sire postavljene tipke, veci enter, meni zgodno) do fantasticnog IPS FHD ekrana kojeg kad stavim uz Dell P2414H (trenutni best buy IPS 24" Dell) ne primjecujem velike razlike. Za proc se nemoj brinuti sto je stedljiv jer jednom kad stavis da radi u high performans mode ce sve bit brze. Tu je 12gb rama. Sluzbeni driveri postoje samo za win8 nadalje, ali ima i onih nesluzbenih za windows7. Laptop ima msata port za mini SSD kojih ima jednako dobrih kao i obicnih SSD-ova. Laptop nema optiku jer je tolko tanak.

Dalje bih ti preporucio Asus n550jk kojeg trenutno nema sa i7 pa bi iduci bio gotovo identican (neznam u cem je razlika osim u drugoj boji) g550jk. To su 15.6" zadnji Asusi kojima je prva prednost u odnosu na starije serije IPS ekran. n550jk se sad vec nadje i dost jeftino sa i5-4200H procom, znaci procom vec dosta jacim od onog u mom aceru jer je ovaj valjda najjaci i5 za laptop i s njim nemoj ocekivat nikakvo dulje trajanje baterije kao kod acera. Isti n550jk sa i7 je bio za 7200kn, ali ga trenutno nema pa tu imas g550jk. Prednost ovih asusa u odnosu na acera i della kojeg cu iduceg preporucit je najjaci hardver (nestedljivi pravi i7, maxwell nova grafa malo jaca i od starije gtx765m), a mana relativno kratko trajanje baterije u odnosu na laptope sa stedljivim procesorima ili onima sa i5-4200m. Doduse to se moze rjesiti stavljanjem proca na power saver mode, al onda nemozes ocekivat max. performanse. Znaci taj mode je dobar ak mislis samo pogledat film dok je laptop istekan.

Srednja opcija izmedju te 2 bi bio Dell 5547 (ima ga jos i u instaru za 6880kn) sa IPS ekranom za koji neznam kakav je. Za acera sam rekao, a za asusa sam dobio povratnu informaciju od kolega koji su ga kupili da je ekran isto fantastican i da su zadovoljni laptopom, samo je bilo zalbi malo na bateriju. Sto se Della tice sve dalje pise. Proc je jednako jak kao i5-4200m, nije klasican i7 i po cistoj snazi se moze smjestit izmedju onog jakog i5 u asusu i i5 u aceru. Grafa je pak preslaba, ali mozda posluzi, treba guglat. m265 je rebrand 8750m koja se nadje u dosta nizem rangu te se moze usporediti sa 740m za igre npr., ali nema nvidijne CUDA jezgre koje CS6 voli iskoristit. Tu je jos 16gb rama. Po meni je bolje ici na lenovo g510 i7 kada opet dodje (cim dodje nestane za par dana) jer za IPS ekran dobis pravi i7 proc. Rame lako nadogradis kao i jamstvo pa si sve skup u plusu ako kvaliteta ekrana i rezolucija nije na prvom mjestu..

To bi bilo to, od laptopa sa IPS ekranima sa malim kompromisima do asusa bez kompromisa. Pametno bi bilo guglat pa vidjet bi li stedljiv i5/i7 bio skroz u redu za ono s cim bi se bavio da ne dajes bzvz novce jer ako bi jos nadogradjivao rame u asusu ili produljio jamstvo to bi te doslo i preko 8000kn.

Sto se tice opcije bez IPS-a prva stvar bez razmisljanja bi bio lenovo y50-70, ali istog trenutno nigdje nema (provjeri centro.hr..), a navodno ce nova posiljka doci sredinom 8. mjeseca.

*** Procitaj malo i ovo sto je stickman1 napisao. Znaci ako bi se radilo samo o Photoshop CC i autocadu 2D stvar bi prakticki mogao rjesiti sa i3 procom i integriranom grafom, a ako je FHD uvjet imas Lenovo z50-70 kao najjeftiniji kvalitetan laptop sa FHD rezom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 14:03 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

ako je to slučaj, da se idu na više instance rada u cad-u - tada se laptop nije opcija.

prva stvar u tako nečemu je kvalitetni, barem 24" monitor sa 1200p rezom naviše, što naravno treba poduprijeti hardverom, gdje kakve oklještarene mobilne verzije grafičkih kartica opet nisu dobar izbor, prvo zbog same snage, a i drugo zbog pregrijavanja, praktičnosti spajanja laptopa na monitore itd.

onog trena kada zatreba i5 i kakva grafička, tad se laptopi ni ne gledaju za tu vrstu posla :)

u photoshop ne ulazim, tim se ne bavim.

i zadnje, ako se već preporučuju kakve grafičke, onda to sigurno nije radeon, već nvidia zbog cuda jezgri, zna se zbog čega.

ali sve 5, nemoj mislit da hejtam, super je što pomažeš, samo kažem ovak par stvari.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 13:43 (stickman1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav dečki jel valja kaj ovaj HP 15-g000sm, F8R08EA  za 2500 kn-a. Sestrični treba za office, faks i net. Ima li kaj bolje?

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D

0 0 hvala 0
11 godina
stickman1 kaže...

ako je to slučaj, da se idu na više instance rada u cad-u - tada se laptop nije opcija.

prva stvar u tako nečemu je kvalitetni, barem 24" monitor sa 1200p rezom naviše, što naravno treba poduprijeti hardverom, gdje kakve oklještarene mobilne verzije grafičkih kartica opet nisu dobar izbor, prvo zbog same snage, a i drugo zbog pregrijavanja, praktičnosti spajanja laptopa na monitore itd.

onog trena kada zatreba i5 i kakva grafička, tad se laptopi ni ne gledaju za tu vrstu posla :)

u photoshop ne ulazim, tim se ne bavim.

i zadnje, ako se već preporučuju kakve grafičke, onda to sigurno nije radeon, već nvidia zbog cuda jezgri, zna se zbog čega.

ali sve 5, nemoj mislit da hejtam, super je što pomažeš, samo kažem ovak par stvari.

Ma sve 5, uvijek mi je drago da neko sa strane dodje pomoc. Nebi da sam ja neznam kakav strucnjak za laptope, samo pamtim hrpu informacija i cijene na trzistu, nista posebno.

Slazem se opet s tobom, al nazalost ima ljudi kojima je mobilnost itekako potrebna. Kod nas na faksu (strojarstvo) ekipa bez problema radi na laptopima razne 3D stvari (catia, solidworks, autocad). Neznam o kojim se laptopima radi, ali znam da vecina radi i na kompovima koji u sebi imaju athlona neznam kojeg opet jer nemozes saznat info o procu. Kolko sam skuzio skoro bilokoji i5 u laptopu je nesto jaci od jacih athlona (vjerojatno ne od onih koji se clockaju). Onda opet, primjetio sam da ljudima sa visljih godina nekad nece radit neki vrag na tom athlonu pa rade na laptopima ili di vec.

Znaci ja ipak mislim da su laptopi dovoljno dobri za vecinu takvih stvari, ali ako se radi o full zahtjevnim stvarima bolje ipak kod nekog provjerit oce bit dostatan neki i5/stedljivi i7 ili nesto. Po meni bi acer v3-772g sa 17.3" FHD ekranom i 750m nvidijom mogao biti onako ozbiljnija vec preporuka za teze 3D aplikacije, a opet nekako isplativa stvar (cca. 5600kn). Dalje ima skupljih kolko tolko isplativih laptopa, a neke, tj. sve sam naveo u gornjem postu. Ako se laptop grije stavit cooler ispod njega, Notepal X3, XL ili U3 oko 200-250kn i to je to.

Kako got bilo najbolje je provjerit oce li laptop biti dovoljno dobar za najteze zadatke..

11 godina
rookica19 kaže...

znaci ovako, triba bi mi laptop do 4k kn najvise. neman nekih posebnih zahtjeva, koristija bi se najcesce za internet, filmove, sve ostale random gluposti dok bi se od igara samo football manager igra. ja san nasa par ovih sta mi se cine najbolji pa dodajte jos koji

http://www.robot.hr/informatika/laptopi/laptopi-1/5459/notebook-acer-e1-522-65208g1mnkk-nx-m81ex-033 - ovo mi je prvi pick jer mi je blizu, mogu ga tu u gradu uzet odma

http://www.ekupi.hr/Asus-X751LD-i34GBHDD500GBGT820173crni-X751LD-TY071D-prijenosno-racunalo-447313.aspx

http://www.ekupi.hr/Toshiba-prijenosno-racunalo-Satellite-C55D-A-15K-PSCH2E-01801LY4-431090.aspx

http://www.ekupi.hr/Asus-X550LA-i34GBHDD1TB156siv-X550LA-XX237D-prijenosno-racunalo-447526.aspx

Ovo bi ti bilo puno kvalitetnije,bolje i isplativije rjesenje: Dell 3542 820m i3-4030u 3 god jamstva, nova linija

Ili ako bi ti se slika vise svidjela na ovome: Lenovo z50-70 malo slabiji proc, dobra budzet grafa, trebalo bi biti kao i gornji dell vise nego dovoljno za football manager. Produljenje jamstva na 3g kosta 550kn i moze se rjesit bilokada dok ne istekne zadnji mjesec redovnog jamstva (klik) Ovaj lenovo isto spada u novu liniju u odnosu na malo starije g510, z510.

Sliku ekrana ces tesko vidjet u ducanu, znaci prosvrljaj malo kroz youtube, google itd. Plavkasti ekran tipican za TN matrice se lako da rjesit preko kalibriranja displaya u windowsima ili preko nekog sofisticiranijeg programa za kojeg trenutno neznam.

Znaci ovo su vec okej opcije i za jace igranje, ali ispod njih prakticki da nema opcija za bilokakvo igranje stoga bolje ici na ovakvo sto kvalitetno i jace nego puno slabije za igranje i malo manje kvalitetno.

Jaceg lenova g510 za cca. 3600kn mislim da nema smisla preporucit posto te igranje ne zanima previse. Ta opcija bi bila nesto jaca od ovih, a manje moderna s obzirom na tanki profil preporucenih della i lenova z50. Inace sa dellom i z50 bi mogao biti na laptopu i do 6h bez problema s obzirom da su unutra efikasne i stedljive komponente. Ako ih zelis istlacit nekim slucajem kliknes samo high performans mode na ikonu baterije dole desno u desktopu windowsa i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 14:36 (The_Fichek).
11 godina
RepDigit kaže...

Idem na faks vezan za informatiku(visit ću na programima za kodiranje i 3d)  tako da bi bilo poželjno da ima nelošu bateriju i snagu.

Što se tiče igara, pri vrhu su prioriteta, ali razumijem da mi ovakav budžet to znatno ograničava.

Ako nije problem, predložite nešto i za hipotetski budžet od 5000 kn. {#} Hvala!

Koje su to 3D stvari na informatici ??????

@Jozip

Jesi onda provjerio mozes li mjenjat laptop sa nadoplatom ?????

lllnuclearlll kaže...

Ako može pomoć. Treba mi lapop u rangu 3000-3500kn. Hardverske specifikacije najbitnije, ne zanimaju me ako ima operativni sustav uključen pa je zato skuplji jer imam par originala Windowsa 8.1 koje sam dobio s faksa pa ću to staviti.

Uglavnom za normalnu kućnu upotrebu je laptop (Internet, filmovi, facebook, glazba, office). Nebi baš neko najveće smeće od 2000kn. Eto do 3500 MAX.

Zahvaljujem se unaprijed.

Procitaj post iznad vezano za dell 3542 i lenovo z50-70. Ako te ne zanima nikakvo igranje imas iste te laptope bez grafickih onda jos malo jeftinije i onda gledaj lenova sa i3: klik Inace taj novi stedljivi i3-4030u nije daleko od isto Haswell nestedljivog i3-4000m. Razlika je u 0.5Ghz x 4jezgre. Za tvoju namjenu to neces osjetit, a mozda ce ti bit draze da imas dulji rad baterije sa i3 U procom.

U obzir uzmi i Lenovo b590, isto kvalitetan laptop sa matt ekranom, cvrstom izradom, dobrom tipkovnicom. Tu imas i3 ivy bridge, malo stariji od onog novog i3-4000m, ali gotovo nista slabijeg. Na ovo nemoj ici ako ti je bitnije cim dulje trajanje baterije, a idi ako zelis max. izvuc budzet. U ovog Lenova npr stavis SSD od 128gb na mjesto optickog citaca i onda imas max. iskoristen budzet sto se tice performansi.

H3rc0 kaže...
The_Fichek kaže...
H3rc0 kaže...

Pozdrav. Treba mi laptop sada... Šta tražim od njega? Da nije debeo, da je lagan i da se ne grije/ da nije bučan... Trenutno imam Inspiron 15 3521 touch, i3 3227u Ivy Bridge procesor, 4GB ram, intel HD4000, HDD 500GB, laptop koji je kad radi nevjerovatno tih, a skoro nikako se ne grije i baterija može do 5-6h, a i touch mu je dobar. Znači nešto u tom nivou, najviše radi škole i surfanja. Taj je laptop nov plaćen 2000kn, 10 mu je mjeseci koristi se svakodnevno i dan danas je tip-top. 

Sad bi nešto drugo, jer ću ovaj laptop ostavit bratu, ništa pretjerano, slične konfiguracije. Svaka preporuka dobro dođe :)

Lijepo si prosao ak si to platio samo 2000kn. Nesto tome slicno bi morao platiti malo vise. Najvece pitanje je zelis li stedljivi novi i3 ili i5 ili i7 jako slican i5 za svoje novce i zelis li kakvu takvu dobru zasebnu graficku uz to. Ako zelis grafu, imas post iznad dva dobra best buya.

Za 5000kn vec imas malo jaci stroj, isto tih u normalnom radu, acer 17.3" v3-772g. Taj ce se grijat i bucit samo za zahtijevnije stvari, jace igre itd, ali ventovi su dost dobri i tihi pri normalnom radu. Tesko je reci, ali kombinacija i5-4200m i 750m bi trebala biti nesto malo bolja za igre (ako te uopce zanimaju) od stedljivog i5/i7 +840m u dellu i lenovu post iznad.

Pa gledao bi nešto štedljivo, da ne crpi bateriju vrlo. Ne treba mi grafa, dosta mi je i hd4000 ili nešto tako, obično. Samo nek nije glasan i da se ne grije toliko. A cijena... Probat ću ja njega svakako nać ispod cijene, samo nek ne prelazi 4000kn... 
A ova jesam platio nov 2000kn, extra sam prošao, super zadovoljan sa laptopom. Sad ću provjeriti te što ste naveli, hvala :) 

U tom slucaju procitaj sto sam napisao covjeku iznad ovog citata.

Sto ti trazis uopce? To sto si nasao nije lose ako zelis budzet igranje (m265=8750m) i stedljivi i5 proc. Ako zelis nesto jace opcije imas one 2 sto sam ti zadnji puta preporucio s time da onaj Lenovo z50-70 ima FHD rezoluciju. Ako ti nisu bitne toliko igre ili su manje bitne imas opet ista 2 laptopa samo puno jeftinija u postu iznad.

Ako cete citirat sta od ovog nemojte citirat cijeli post.. nego samo dio di pisem Vama..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 14:46 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

evo doslo je vrijeme da i ja kupim laptop i do sad mi se najvise sviđaju sljedeca 3 :

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550lb-xo026d-black-156-core-i5-4200u-4gb-750gb-geforce-740m-dos-gratis-hladilo-cooler-master-best-buy/X550LB-XO026D
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22545
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=13740

i sad bi mi bi trebala pomoc kod odabira :D
Laptop cu koristiti za faks te povremenu neku igru,ako imate koji drugi (bolji od navedenih) bio bih zahvalan.
Budget je 4000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 14:40 (Ducktore).

0 0 hvala 0
11 godina
Ducktore kaže...

evo doslo je vrijeme da i ja kupim laptop i do sad mi se najvise sviđaju sljedeca 3 :

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550lb-xo026d-black-156-core-i5-4200u-4gb-750gb-geforce-740m-dos-gratis-hladilo-cooler-master-best-buy/X550LB-XO026D
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22545
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=13740

i sad bi mi bi trebala pomoc kod odabira :D
Laptop cu koristiti za faks te povremenu neku igru,ako imate koji drugi (bolji od navedenih) bio bih zahvalan.
Budget je 4000 kn.

Dobro si nasao, tj. najbolje. Prvi asus prema robyevim rjecima nema laganu pristupacnost komponentama, tj. moze se pristupit samo hardu i ramima. Ako to nije bitno idi na njega jer je 740m grafa u vecini igrica ipak mrvu bolja od 8750m. Jedina onako poznata igra za koju je 8750m bas bolja bi bila dota2. Doduse izgleda da nit acer e1-572g nije nesto poseban u smislu odrzavanja iako pripada novijoj e1 seriji: review HP probook bi bio nesto kvalitetnije izrade i od asusa i od acera: review od same zavrsne obrade do lakseg odrzavanja, no zato je i produljenje jamstva kod HP-a nesto skuplje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 15:27 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

3d je osobni hobi, recimo Blender, ali to je sekundarno.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
bmarko87 kaže...

Evo mene nazad u naše krajeve, i sad mi treba za laptop za prijateljicu.

Naime, radi se o laptopu isključivo za posao, a mora moći raditi web dizajn - adobe paket, photoshop, development za mobilne aplikacije i igre, virtual machine. Uz mogućnost multitaskinga navedenog. Primjera radi: 5 excela, adobe neki + photoshop istovremeno ako je moguće. Nisam upućen toliko u to, pa ne znam.

Vjerujem da bi zbog ovoga trebalo ići na čistokrvni i7.

Monitor paše 15.6, mobilnost je bitna.

RAM minimum 12 GB, poželjno 16 GB, dok hard sve iznad 750 može.

Težina što manja, baterija ako ima neki sa boljom, onda ima prednost, iako će vjerojatno ići na neki dodatni charger, tako da...

Eh, da, budžet je 8500, za cash, uzima se što prije, može i nabava iz vana, pošto ima sestre u Njemačkoj, pa bi bilo super ako ima neka jeftinija opcija izvana.

Svaki prijedlog je dobrodošao. Unaprijed hvala.

Kako sam sad procitao da nabavljas i od vani mogao bi ici na Lenovo y50 sa pravim i7 procom kojeg nema trenutno kod nas, ali cijena mu je oko 6800kn sa ukljucenom jos 860m jako snaznom laptop grafom i 8gb rama i TN matricom. Znam da je neko linkao da na njemackom amazonu ima isti Lenovo i sa IPS matricom i sa SSHD-om razlicitih kapaciteta SSD-a itd. sa pocetnom cijenom 1000 eura pa onda sto dalje ides veci je kapacitet SSHD-a, rama itd. Neznam je li najjeftiniji model sa TN ili IPS matricom kod njih. Takvo sto bi ti zapravo moglo biti najoptimalnije. Pogledaj i Asus n550jk i g550jk modele kojih imas i kod nas, samo trenutno nema n550jk. Oni su ovdje malo skuplji od lenova, imaju 850m grafu i odmah dolaze sa IPS matricom. Gledaj nabava.net malo te modele pa gledaj njemacki amazon ili koji vec ducan pa usporedi di ti je isplativije.

Ako bi isao na neku jeftiniju, a opet isplativu opciju procitaj apsolutno sve sto sam napisao u postu iznad ovog skupa sa linkovima na druge postove. Covjek ima gotovo identican zahtjev kao i ti samo sto njemu manje treba grafa pa izbaci prvog thinkpad e440 14" Lenova! Ako ce biti pitanja slobodno pitaj.

Ma nije za mene laptop, uglavnom, to i nije bitno... hmda, baš sam taj lenovo vidio, uz Asus i neku Toshibu, sad se ne sjećam... problem je što ovi imaju samo SSD, i pitanje da li stane još HD uz to, ili mora biti ili jedno ili drugo opcija?

Znači, budžet je 8500 kn, tako da to nije problem.

http://www.amazon.de/Lenovo-Notebook-i7-4710HQ-Turbo-Taktfrequenz-Betriebssystem/dp/B00KH6PAT8/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1406554715&sr=1-1&keywords=lenovo+y50-70+gtx860m

To je taj linkani... uf, da, ovo mi izgleda vrhunski za cijenu, ali... problem je kapacitet, i dodavanje HDDa, da ne bi otišla garancija u tom slučaju. Ima netko iskustva s tim? Ako je to u redu, onda bi već danas mogla naručit.

11 godina
bmarko87 kaže...
The_Fichek kaže...
bmarko87 kaže...

Evo mene nazad u naše krajeve, i sad mi treba za laptop za prijateljicu.

Naime, radi se o laptopu isključivo za posao, a mora moći raditi web dizajn - adobe paket, photoshop, development za mobilne aplikacije i igre, virtual machine. Uz mogućnost multitaskinga navedenog. Primjera radi: 5 excela, adobe neki + photoshop istovremeno ako je moguće. Nisam upućen toliko u to, pa ne znam.

Vjerujem da bi zbog ovoga trebalo ići na čistokrvni i7.

Monitor paše 15.6, mobilnost je bitna.

RAM minimum 12 GB, poželjno 16 GB, dok hard sve iznad 750 može.

Težina što manja, baterija ako ima neki sa boljom, onda ima prednost, iako će vjerojatno ići na neki dodatni charger, tako da...

Eh, da, budžet je 8500, za cash, uzima se što prije, može i nabava iz vana, pošto ima sestre u Njemačkoj, pa bi bilo super ako ima neka jeftinija opcija izvana.

Svaki prijedlog je dobrodošao. Unaprijed hvala.

Kako sam sad procitao da nabavljas i od vani mogao bi ici na Lenovo y50 sa pravim i7 procom kojeg nema trenutno kod nas, ali cijena mu je oko 6800kn sa ukljucenom jos 860m jako snaznom laptop grafom i 8gb rama i TN matricom. Znam da je neko linkao da na njemackom amazonu ima isti Lenovo i sa IPS matricom i sa SSHD-om razlicitih kapaciteta SSD-a itd. sa pocetnom cijenom 1000 eura pa onda sto dalje ides veci je kapacitet SSHD-a, rama itd. Neznam je li najjeftiniji model sa TN ili IPS matricom kod njih. Takvo sto bi ti zapravo moglo biti najoptimalnije. Pogledaj i Asus n550jk i g550jk modele kojih imas i kod nas, samo trenutno nema n550jk. Oni su ovdje malo skuplji od lenova, imaju 850m grafu i odmah dolaze sa IPS matricom. Gledaj nabava.net malo te modele pa gledaj njemacki amazon ili koji vec ducan pa usporedi di ti je isplativije.

Ako bi isao na neku jeftiniju, a opet isplativu opciju procitaj apsolutno sve sto sam napisao u postu iznad ovog skupa sa linkovima na druge postove. Covjek ima gotovo identican zahtjev kao i ti samo sto njemu manje treba grafa pa izbaci prvog thinkpad e440 14" Lenova! Ako ce biti pitanja slobodno pitaj.

Ma nije za mene laptop, uglavnom, to i nije bitno... hmda, baš sam taj lenovo vidio, uz Asus i neku Toshibu, sad se ne sjećam... problem je što ovi imaju samo SSD, i pitanje da li stane još HD uz to, ili mora biti ili jedno ili drugo opcija?

Znači, budžet je 8500 kn, tako da to nije problem.

http://www.amazon.de/Lenovo-Notebook-i7-4710HQ-Turbo-Taktfrequenz-Betriebssystem/dp/B00KH6PAT8/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1406554715&sr=1-1&keywords=lenovo+y50-70+gtx860m

To je taj linkani... uf, da, ovo mi izgleda vrhunski za cijenu, ali... problem je kapacitet, i dodavanje HDDa, da ne bi otišla garancija u tom slučaju. Ima netko iskustva s tim? Ako je to u redu, onda bi već danas mogla naručit.

Ajme, dodavanje HDD-a je valjda najgluplja stvar o kojoj se imas brinut. Ak nista kupis slim eksterni HDD od 1tb oko 500kn i to je to. Inace u Lenovo stane brijem samo 1 HDD ili SSD da, a uz laptop se dobije vanjski eksterni opticki citac posto isti ne stane u laptop jer je tako tanak. Tako je barem kod nas bio slucaj.

Da, taj za 1000 eura je bolji od ovog za 1200 eura, cudno malo. Bolje imat 256gb ssd-a nego 1tb hdd + 8gb ssd sto je uostalom ne samo losije nego i jeftinije tako da mi cijene nemaju smisla. Mozda su obrnuli cijene lenova za 1000 i 1200 eura. Ovaj za 1400 eura sa UHD IPS ekranom je pak ubojica. Ne samo da dobis IPS ekran koji je iz nekog razloga slabo zastupljen kod laptopa nego dobis UHD rezu, znaci 4K rezu, znaci 3840×2160 pixels sto je nevidjeno kod laptopa i to je prvi takav laptop u svijetu sa tom rezom. Uz to dobis 512gb SSD-a sto kod nas kosta najmanje 1566kn. Proc u svim tim lenovima je za neznatnih 0.1Ghz nabrijaniji i7 nego ovaj Lenovo kod nas, grafa ista. 8gb rama vise kod nas kosta 600kn. Sad je na tebi da racunas. Za UHD IPS ekran stvarno nemam pojma koliko vrijedi. Prema trzisnim cijenama kod nas rekao bi da sam FHD IPS ekran kod npr. Della, Acera radi razliku od 800-1000kn s obzirom na slicne modele bez IPS i sa HD rezom.

Vidim dole da se uz Lenovo nudi nekakava opcija sa jamstvom uz nadoplatu. Neznam je li to produljenje na 2 god ili +2 godine jamstva za jos 100 eura. To se svakako preporucuje na koji got Lenovo od tih isao i to po mogucnosti da je produljenje na sve skupa 3 god, sto je max. moguce. *Ustvari to produljenje je jeftinije kod nas: klik, neznam je li to onda europsko jamstvo ili hrv posto su i supernet i diskont.hr web shopovi.

Znaci 1500 eura je puno love ako ces ici na najskuplju opciju. Ako te ne bode u oci TN ekran koji naravno nije obican TN nego neka kvalitetnija TN matrica puno bi ti isplativije bilo ici na opciju za 1000, tj. 1080 eura sa tim produljenjem jamstva, ako je uopce istina da dobis 256gb ssd-a (najmanje 900kn u hrvatskoj) u tom lenovu, da nije mozda kakva greska.

Ako zelis IPS ekran, a briga te za famoznu UHD rezu bolja opcija od onih 1500 eura je asus n550jk sa tog amazona, al tu onda moras kupovat SSD i ugradjivat ga na mjesto optike. Rekoh ti cijene SSD-ova kod nas (na njemackom amazonu znaju biti akcije za SSD-ove, tipa ova, al cijene su inace iste kao i kod nas, vidis da i sa tom akcijom je razlika samo 150kn), a interna ladica za SSD kod nas u zadnje vrijeme kosta nebuloznih blizu 400kn, a na ebayu (kucaj "ssd caddy") 10 dolara. To nije problem ugradit. Imas i g550jk u drugoj boji i malo manje isplativ od n550jk.

Za neke druge high end modele neznam. Za Dell znam da uvijek stavlja stedljive procove u sve modele, a 17.3" v3-772g acere jos nisam vidio sa IPS matricom, dok su oni 15.6" aceri sa IPS vise za slabiju namjenu, tipa ovaj kojeg ja imam pod Moj PC.

Edit: post je editan do kraja :) Izmjenio sam sad samo dio sa produljenjem jamstva pod *

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 17:37 (The_Fichek).
11 godina
RepDigit kaže...

RepDigit kaže...

3d je osobni hobi, recimo Blender, ali to je sekundarno.

Bez Blendera mozes imat solidan laptop i do 3000kn (Lenovo z50-70, dell 3542, Lenovo b590)

Sa Blenderom s obzirom na njihove hardverske zahtjeve: http://www.blender.org/download/requirements/ bi ti prvi laptop koji bi preporucio bio: Lenovo z50-70 Imas jednako kvalitetnih laptopa sa slicnim specifikacijama za manje pare, al ovaj ima FHD rezu, pozeljnu za rad u Blenderu. Mislim da bi ti sve bilo nepreglednije da ides na 15.6" ekran sa HD rezom za Blender.

17 godina
Darmarko kaže...
The_Fichek kaže...

Jesi mozda imao prilike i Dell 3542 vidjeti. On bi negdje trebao biti sa z50-70, gotovo identicam po specifikacijama, poboljsana izrada u odnosu na zadnju seriju, samo ko ce ga znat kakav je ekran, to je uvijek enigma. 3god gare takodjer plus, zato kosta par stotki vise.

Nisam ga vidio upaljenog. Javim kad mi dopadne šaka.

Kućište se čini OK i po meni jedno od boljih u ovim jeftinijim serijama. Jedino šteta da u odnosu na 3537 imaju 3, a ne 4 USB-a.

Opipao sam i Dell 3542 malo detaljnije. Plastika je cijela hrapava (tipa Lenovo B590) i nije efektna kao na 3537. Ne ostaju packe. Lijeva i desna bočnica su sjajne. Dušu dalo za izgrebat ih kod uštekavanja punjača i periferije. Kompletno kućište djeluje OK kao i prethodnik. Tipkovnica je malo manja, odnosno tipka enter je tanja. Tipkovnica se ne uvija, samo na dijelu oko razmaknice, ali puno manje nego na nekim modelima puno skupljeg cjenovnog ranga. Na debljem dijelu je širine cca 3/4 normalne tipke, a na tanjem oko 1/2. Touchpad je iste širine, ali manje visine, a tipke više nisu zasebno, nego su dio touchpada. I već spomenut 1 USB manje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 19:46 (Darmarko).
14 godina

Trebao bih pomoc u vezi kupovine laptopa. Zanima me dali se za nekih 2000kn moze uzet neki laptop koji bi dobro sluzio za surfanje i gledanje video na youtubu, filmovi i tako, znaci nista zahtjevno. Ili bi ipak bilo bolje da se isprsim pa dam odmah nekih 4000kn pa da duze traje. U svakom slucaju bi bilo pozeljno da dolazi s predinstaliranim windowsima. Takoder, na nekoj reklami sam vidio da ima neki laptop za oko 2300kn sa predinstaliranim windowsima i solidnim hardwerom, ako se ne varam Acer, ali stvarno nisam siguran pa ako mozda zna netko koji je to tocno model bio bih mu zahvalan.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz,

molim misljenje o ovom
http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x750lb-t4023d-core-i5-4200u-4gb-1000gb-dvd-sm-gt740-2gb-akcija/X750LB-T4023D

naime trebao sam kupiti http://www.links.hr/artikl-015.050.021 ali posto se nes oduzilo laptop je nestao ;)

osim vidljivog neka druga usporedba

tnx

0 0 hvala 0
11 godina

Taj 17.3" Asus je los jer nemos pristupit apsolutno ni jednoj komponenti ispod poklopca, znaci nemoze se otvorit poklopac normalno neg trebas nosit na servis laptop. To je rekao i roby tako da ne izmisljam ove stvari. U tom rangu imaju 2 puno bolja laptopa, dell 3542 i lenovo z50-70 samo nabava.net nesto ne radi sad. Budem linkao te laptope iz ducana koji ih drze pa cu editat post. Acer za 5000kn je malo bolji za igre, za ostalo su sve ti laptopi tu negdje, s time da je asus najlosiji za igre radi najslabije grafe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 14:45 (The_Fichek).
17 godina
gamer34 kaže...

Trebao bih pomoc u vezi kupovine laptopa. Zanima me dali se za nekih 2000kn moze uzet neki laptop koji bi dobro sluzio za surfanje i gledanje video na youtubu, filmovi i tako, znaci nista zahtjevno. Ili bi ipak bilo bolje da se isprsim pa dam odmah nekih 4000kn pa da duze traje. U svakom slucaju bi bilo pozeljno da dolazi s predinstaliranim windowsima. Takoder, na nekoj reklami sam vidio da ima neki laptop za oko 2300kn sa predinstaliranim windowsima i solidnim hardwerom, ako se ne varam Acer, ali stvarno nisam siguran pa ako mozda zna netko koji je to tocno model bio bih mu zahvalan.

Imaš ovako nešto: http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.76af3ae149664e1497b705544f3ef450.acer-aspire-e5-511-intel-celeron-n2830-2-16ghz-4gb-500gb-w8-1-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-nx-mpkex-023.aspx. Moraš računati da u tom cjenovnom rangu ne možeš očekivati neke performanse i da će laptop relativno brzo postati slab. Ako se možeš isprsiti, za 4000 kn ćeš kupiti puno bolji/jači uređaj.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Asus je los jer nemos pristupit apsolutno ni jednoj komponenti ispod poklopca, znaci nemoze se otvorit poklopac normalno neg trebas nosit na servis laptop. To je rekao i roby tako da ne izmisljam ove stvari. U tom rangu imaju 2 puno bolja laptopa, dell 3542 i lenovo z50-70 samo nabava.net nesto ne radi sad. Budem linkao te laptope iz ducana koji ih drze pa cu editat post. Acer za 5000kn je malo bolji za igre, za ostalo su sve ti laptopi tu negdje, s time da je asus najlosiji za igre radi najslabije grafe.

tnx cekam..trazio sam ali sve kaj nađem je 15 ekran

14 godina
Darmarko kaže...

Imaš ovako nešto: http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.76af3ae149664e1497b705544f3ef450.acer-aspire-e5-511-intel-celeron-n2830-2-16ghz-4gb-500gb-w8-1-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-nx-mpkex-023.aspx. Moraš računati da u tom cjenovnom rangu ne možeš očekivati neke performanse i da će laptop relativno brzo postati slab. Ako se možeš isprsiti, za 4000 kn ćeš kupiti puno bolji/jači uređaj.

E da taj sam vidio. Ja sad ne znam koliko bi to meni bilo dobro posto bih htio taj laptop koristiti bar 3-4 godine, makar nebih igrao igre i tako, ali opet sam naviknut da mi kompjuter ne steka. Inace mogo bi se ja protegnut do nekih 5000kn, ali to mi je stvarno maksimum koji bi dao i opet nisam siguran koliko mi se to isplati prema tome da oni vecinom dolaze vec sa solidnim diskretnim grafama koje ja mislim da mi nece trebat. I bas sad gledam zanimljiva stvar, taj jeftini laptop za 2000kn dolazi sa Win8, dok ni jedan od ovih skupljih koje sam vidio tu na zadnjih par strana ove teme ne sto mi je stvarno glupo. Eto na kraju onda ako moze zamolba, da mi samo netko preporuci najbolji laptop u rangu do 3000, 4000 i 5000kn pa da malo vidim sto to tocno dobivam za vecu cijenu. Hvala unaprijed.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
16 godina
neaktivan

Koliku autonomiju baterije mogu očekivati kod Lenovo B590? Da li mogu očekivati 4-5 sati rada u MS Officeu, WiFi i surfanje?

Super mi je taj B590 samo me brine što je stara generacija i3 procesora, pa nisam siguran koliko će baterija biti izdržljiva.

Follow the white rabbit.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 14:43 (Nevals).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
gamer34 kaže...
Darmarko kaže...

E da taj sam vidio. Ja sad ne znam koliko bi to meni bilo dobro posto bih htio taj laptop koristiti bar 3-4 godine, makar nebih igrao igre i tako, ali opet sam naviknut da mi kompjuter ne steka. Inace mogo bi se ja protegnut do nekih 5000kn, ali to mi je stvarno maksimum koji bi dao i opet nisam siguran koliko mi se to isplati prema tome da oni vecinom dolaze vec sa solidnim diskretnim grafama koje ja mislim da mi nece trebat. I bas sad gledam zanimljiva stvar, taj jeftini laptop za 2000kn dolazi sa Win8, dok ni jedan od ovih skupljih koje sam vidio tu na zadnjih par strana ove teme ne sto mi je stvarno glupo. Eto na kraju onda ako moze zamolba, da mi samo netko preporuci najbolji laptop u rangu do 3000, 4000 i 5000kn pa da malo vidim sto to tocno dobivam za vecu cijenu. Hvala unaprijed.

Tako to ide. Sa jeftinijim laptopima ispod 3000kn ces puno puno cesce naci windowse nego sa istima samo sa jacim specifikacijama jer se vjerojatno na jeftinije laptope puno vise cilja na nasem trzistu pa se onda ubace windowse usput da se namame kupce. Ljudi koji kupuju laptope za vece pare cesto nece nit gledat dolaze li s windowsima pa se valjda tom logikom manje ili nikako ne ubacuju windowsi u nesto jace ili iste modele onih brandova koji se vrte za puno manje pare. To je barem moja logika stvari.. Ne radim u ducanu laptopima nit ista..

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 14:49 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice