Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.618.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

@fpopic

samo Lenovo ima FHD rezu

http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-g510-59-412571-intel-core-i7-4702mq-220-ghz-8192-mb-156-1366x768-sata-1000-/06405007R000
Ekran 15,6"
Vrsta zaslona
LED backlit HD
Vibrant View
Max. rezolucija 1366x768

jel to FHD ili mi se čini nekako premalo pa tablet ima više ?

edit1 : a sad vidim da si za ovog pricao
http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/z-series/z50/#techspecs

edit2 : ma strpit cu se moram ga kupit do prvog devetog pa cu malo pratiti pa se javim pa da vidimo sta ima novog.

http://www.tl-wr703n.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 15:01 (fpopic).
11 godina

Mozda dobe posiljku sa IPS ekranom ili neki jos bolji model. Ako lenovo store dobije posiljku, znaci da ce i ostali ducani dobit posiljku. Na tebi je hoces li se strpit ili ici na asusa. Ako nemas na cem radit i hitan ti je laptop nemas sta mislit, ako je drugacije predlazem da se strpis 2-3 tjedna.

@fpopic

HD reza na g510, FHD reza na z50. Nemozes sve dobiti, uvijek ima kompromisa kad gledas ulozeno/dobiveno cim veci omjer. z50 ima jos malo bolju grafu, pogotovo za 3D, a g510 ima dost jaci proc od kojeg nemaju svi programi koristi i malo je vislji, glomazniji u odnosu na z50 koji je vise kao moderniji, tanji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 15:01 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Mislim da ću se malo strpiti.. jbg preživjet ću valjda ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 15:00 (jinf).
11 godina

@fpopic

Ja sad neznam koliko su zahtjevni oni programi koje si izlistao i koliko imaju koristi od vise jezgri i boljeg multithreadanja pravog i7 kakav je u g510 u odnosu na stedljivi ili nestedljivi i5 ili stedljivi i7 koji su svi tu negdje. Ako zelis pravi i7 nemas sta cekat idi na g510 dok opet nije nestao. Nesto sa pravim i7 i FHD rezom ces jako tesko naci ispod 6500kn.

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Nevals kaže...
The_Fichek kaže...
Nevals kaže...

Znači ako sam te dobro shvatio za nezahtjevnu namjenu neću osjetiti neku pretjeranu razliku između M i U procesora?

Grafička mi nije bitna, tako da ne trebam zasebnu grafičku.

Kakva mi je razlika između gore linkanih Probook-ova s i3 i i5 procesorom? Odnosno, da li ću osjetiti veliku razliku u radu između ta dva procesora?

Zavisi za sto. Office i multimedija je najjednostavnija moguca namjena laptopa, za to mozes ici na neki laptop i oko 2500kn, blize 3000kn bolje radi kvalitete, npr. lenovo b590 sa i3-3110m, al tu kazem imas onog lenova i della sa dobrim novim nestedljivim i3 pa radje na to ici.

Sa i5 procom bi trebalo sve nesto ici brze, kolko brze nemam pojma. Za office i internet mozda pol sekunde, manje? Nabadam bzvz. Sto se tice ubrzavanja ucitavanja i citanja podataka tu se ide na upgrade sa SSD-om, brzim hard diskom i najpopularnijim rjesenjem za ubrzavanje sistema. Stoga ako je namjena ta kakva je po meni je bolje ici na nesto jeftiniji laptop oko 3000kn i unutra stavit SSD nego ici na laptop sa i5.

Koji od ovih Probookova bi trebao biti nježniji prema bateriji? i3 4000M ili i5 4200M?

Imaju jednak max. tdp, znaci jednaki su, barem prema sluzbenim intelovim stranicama. Zasto bas probook? Kvalitetan je, ali preporucujem da pitas barem tomislava koji je nedavno kupio lenovo z50-70 za dojmove. Dell bi isto trebao biti jako kvalitetan. Sve su to tihe opcije za office i multimediju.. no kako ti zelis.

Zainteresirao si me jako za Lenovo B590. Cini mi se kao dobar laptop a cjenovno vrlo prihvatljiv. I upravo ono sto trazim, tih, stedljiv i kvalitetan. Hvala ti, budem jos malo pronjuskao.

Follow the white rabbit.
11 godina

B590 je inace best buy do 3000kn za office i multimediju s obzirom na kvalitetu izrade. Moze se usporediti sa g510, probookom i dellom, sve je to tu negdje u top klasi jeftinijih laptopa, a u odnosu na g510 ovaj ima anti-glare matt ekran koji ne bljesti pod direktnim svijetlom, ali nemoj ocekivati da ces savrseno vidjet npr. pod direktnim svijetlom Sunca, za to treba biti kvalitetnija sama matrica ekrana. Isti AG ekran ima i probook, za Dell nisam ziher.

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

treba mi preporuka za  laptop do 5 000 kuna kesa, za filmove i office , multimedija ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

treba mi preporuka za  laptop do 5 000 kuna kesa, za filmove i office , multimedija ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

sry za multi post,  dakle za sestru je samo surfanje, filmovi,office

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 15:58 (Pandzinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Pandzinho kaže...

Igre?

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
troubled kaže...

Pozdrav ljudi,

tražim laptop od nekih 3000 kn, ne bih išla preko toga s obzirom da su potrebe minimalne. Laptop će biti korišten prvenstveno (ako ne i isključivo) za browseanje, filmove, čitanje dokumenata i slično. Laptop je za starijeg člana obitelji pa neće biti korišten ni za kakve zahtjevne igre ili tako nešto. Stoga mi je važnije da za tu cijenu laptop ovo malo za što je namijenjen može raditi dulji niz godina - dakle, ako je ikako moguće, da je malo kvalitetnije izrade, a ne da se raspadne u trenutku isteka garancije :)

Hvala na pomoći!

Lenovo B590 je kvalitetan laptop, čvrsta izrada i odlična tipkovnica. I produljenje jamstva nije skupo.

Hvala na odgovoru! Ovaj Lenovo B590 mi izgleda odlično, taman ono što tražim u ovom slučaju. Nego, htjedoh samo pitati, s obzirom da sam našla i ova dva s gotovo identičnom cijenom: 

Lenovo Z50-70 (Intel Core i3 4030U 1,90 GHz, 15.6" Backlit LED HD, RAM 4GB DDR3, HDD 500GB HD + 8GB SSD, Intel HD, BT4.0, WiFi, DVD/RW, HD webcam, USB3.0, 2-in-1, (SD/MMC), HDMI, 4cell battery)

Lenovo G5070 (Intel Core i3 4010U 1,70GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB HD, 15.6" HD LED (1366x768), Intel HD, DVD/RW, WIFI, Kamera, USB3.0, HDMI, 6cell battery)

Je li B590 i dalje bolja opcija? Ovaj Z50-70 mi se čini zanimljiv zbog SSD-a, ali ako na njega ne stane OS (Win8 ili Win7), možda radije ne da ne kompliciram za krajnjeg korisnika :)

Pokušavam kupiti što bolje, ali ne iz svoje perspektive, nego iz perspektive osobe kojoj je laptop namijenjen :D

11 godina
troubled kaže...
roby27 kaže...
troubled kaže...

Pozdrav ljudi,

tražim laptop od nekih 3000 kn, ne bih išla preko toga s obzirom da su potrebe minimalne. Laptop će biti korišten prvenstveno (ako ne i isključivo) za browseanje, filmove, čitanje dokumenata i slično. Laptop je za starijeg člana obitelji pa neće biti korišten ni za kakve zahtjevne igre ili tako nešto. Stoga mi je važnije da za tu cijenu laptop ovo malo za što je namijenjen može raditi dulji niz godina - dakle, ako je ikako moguće, da je malo kvalitetnije izrade, a ne da se raspadne u trenutku isteka garancije :)

Hvala na pomoći!

Lenovo B590 je kvalitetan laptop, čvrsta izrada i odlična tipkovnica. I produljenje jamstva nije skupo.

Hvala na odgovoru! Ovaj Lenovo B590 mi izgleda odlično, taman ono što tražim u ovom slučaju. Nego, htjedoh samo pitati, s obzirom da sam našla i ova dva s gotovo identičnom cijenom: 

Lenovo Z50-70 (Intel Core i3 4030U 1,90 GHz, 15.6" Backlit LED HD, RAM 4GB DDR3, HDD 500GB HD + 8GB SSD, Intel HD, BT4.0, WiFi, DVD/RW, HD webcam, USB3.0, 2-in-1, (SD/MMC), HDMI, 4cell battery)

Lenovo G5070 (Intel Core i3 4010U 1,70GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB HD, 15.6" HD LED (1366x768), Intel HD, DVD/RW, WIFI, Kamera, USB3.0, HDMI, 6cell battery)

Je li B590 i dalje bolja opcija? Ovaj Z50-70 mi se čini zanimljiv zbog SSD-a, ali ako na njega ne stane OS (Win8 ili Win7), možda radije ne da ne kompliciram za krajnjeg korisnika :)

Pokušavam kupiti što bolje, ali ne iz svoje perspektive, nego iz perspektive osobe kojoj je laptop namijenjen :D

Morat cu ti ja odg posto je roby otisao na more odmorit od buga.

To dvoje sto si linkala su nove serije Lenova. Razlike u izradi odnosu na b590 su minimalne, jedino primjetno je malo tanji profil laptopa. S tom promjenom nastupa i logicna promjena sa stedljivim procesorima s kojim se dobije puno dugotrajniji rad dok je laptop istekan, pogotovo kako je u b590 ivy bridge, a ne haswell nestedljivi i3.

z50-70 ce biti malo brzi od g50-70 jer ima za 0.2Ghz podignut clock jezgri i taj mali SSD unutar HDD diska. Obadva bi trebala imati bljestavi glare ekran, dok b590 ima anti-glare ekran znaci onaj koji ne bljesti pod direktnim osvijetljenjem. Sto se tice same izrade osim razlike u boji, mozda postoji razlika u zavrsnoj obradi laptopa. Ako je ta siva boja z50-70 od aluminija onda isti ima malo bolju izradu. Doduse moze i g50-70 imati aluminijsku obradu, ali mislim da ona nije u pitanju jer tamni aluminij ne izgleda tako crno, to bi vise bila fino obradjena matt plastika. Tu sitnicu bi mozda netko mogao znati u arhitehu, ali to je ionako nebitno. Malo aluminija s gornje strane nece nist puno znacit (mozda stupanj, mrvu hladnija dodirna povrsina..), ali je fini zavrsni touch ako ga ima. Druga sitnica je u razdvojenim mic i audio utorima kod g50-70, dok je to jedan utor za obadvoje kod z50 (splitter za mic i audio kosta 5kn..). Cisto da ne bude sve na stranu z50, g50 ima duplo vise mjesta na hardu.

OS moze stati u bilokoji laptop kojem ne fali neka kljucna komponenta.

Znaci b590 ako nije bitna baterija, a je bitna svaka mrva performansi za te novce i AG ekran. G50-70 ako je bitni dugotrajniji rad baterije, izmedju tog dvoje birati najbolje s obzirom na izgled, tj. boju, a ja bih ipak isao na z50-70 cisto jer je stedljivi i3 doveden do nekog limita te ima SSHD disk.

Ugrubo razlike izmedju procova u stedljivim Lenovima: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4010U-vs-Intel-4030U Detalje gledati na cpuworld. Neda mi se linkat i razlike sa i3-3110m..

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 16:10 (The_Fichek).
17 godina

Ja bih razmislio o Z50-70. Ima bolji ekran i kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Darmarko kaže...

Ja bih razmislio o Z50-70. Ima bolji ekran i kućište.

Nekom logikom bi to trebalo biti tako, ali ko ce ga znati i ako ima razlika one su vjerojatno minimalne i neprimjetne obicnom korisniku?

17 godina
The_Fichek kaže...

Nekom logikom bi to trebalo biti tako, ali ko ce ga znati i ako ima razlika one su vjerojatno minimalne i neprimjetne obicnom korisniku?

Imao sam oba u rukama (doduše Z510). Ekran je vidljivo bolji. Kućište je slično, ali ima bolju završnu obradu i malo je tanji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 16:17 (Darmarko).
14 godina
neaktivan

Ljudi, puno vam hvala na pomoći. Ma to mi je laptop za tetku koja je upravo otišla u mirovinu, njoj je to prvi laptop (i komp općenito, izuzev kompa na poslu) pa je minimalno zahtjevan korisnik. Sumnjam da će ga ona puno nositi uokolo pa razlika u bateriji ne igra neku bitnu ulogu. Ako je već sve u minimalnim nijansama, onda mi je najvažnije da taj laptop može narednih godina obavljati to malo funkcija za što će se koristiti i da je kvaliteta izrade vidljiva - a čini mi se da je Lenovo stvarno ok po tom pitanju. Ništa, idem do Arhiteha pa ću ih nadam se vidjeti uživo i odabrati jedan - čini mi se da će konačan izbor biti između B590 i Z50-70. :)

0 0 hvala 0
11 godina
Darmarko kaže...
The_Fichek kaže...

Imao sam oba u rukama (doduše Z510). Ekran je vidljivo bolji. Kućište je slično, ali ima bolju završnu obradu i malo je tanji.

Jesi mozda imao prilike i Dell 3542 vidjeti. On bi negdje trebao biti sa z50-70, gotovo identicam po specifikacijama, poboljsana izrada u odnosu na zadnju seriju, samo ko ce ga znat kakav je ekran, to je uvijek enigma. 3god gare takodjer plus, zato kosta par stotki vise.

14 godina

Pozdrav, čitam temu ali ne pronalazim ono što meni treba.

-Dobra izrada 

-ultrabook

-13'-15'

-i5 (ili nesto slicno)

-do 1.5 kg

-SSD (iako moze da se i ubaci ukoliko bas taj model nema SSD, ali onda nek se racuna i cijena SSD)

-8gb rama (ista stvar kao i sa SSD)

-dobra tipkovnica

-poželjno bez OS-a

Što jeftinije, bilo gdje trgovina u lijepoj našoj.

Jako mi je važna prenosivost, bilo bi poželjno da ima touchscreen ili backlight ali znam da se takve stvari puno koštaju. Znaci tražim nešto tipa macbook air ali na windowsima i da nije preskupo. Trazim najpovoljnije opcije takvog stroja. 

Koristim za Eclipse (programiranje u Javi) gledanje filmova i serija te surfanje. Igre mi nisu prioritet. Procesor i SSD jesu.

Ukoliko može par prijedloga, bio bih presretan i zahvalan. LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 16:32 (Stryder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo mene nazad u naše krajeve, i sad mi treba za laptop za prijateljicu.

Naime, radi se o laptopu isključivo za posao, a mora moći raditi web dizajn - adobe paket, photoshop, development za mobilne aplikacije i igre, virtual machine. Uz mogućnost multitaskinga navedenog. Primjera radi: 5 excela, adobe neki + photoshop istovremeno ako je moguće. Nisam upućen toliko u to, pa ne znam.

Vjerujem da bi zbog ovoga trebalo ići na čistokrvni i7.

Monitor paše 15.6, mobilnost je bitna.

RAM minimum 12 GB, poželjno 16 GB, dok hard sve iznad 750 može.

Težina što manja, baterija ako ima neki sa boljom, onda ima prednost, iako će vjerojatno ići na neki dodatni charger, tako da...

Eh, da, budžet je 8500, za cash, uzima se što prije, može i nabava iz vana, pošto ima sestre u Njemačkoj, pa bi bilo super ako ima neka jeftinija opcija izvana.

Svaki prijedlog je dobrodošao. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

Jesi mozda imao prilike i Dell 3542 vidjeti. On bi negdje trebao biti sa z50-70, gotovo identicam po specifikacijama, poboljsana izrada u odnosu na zadnju seriju, samo ko ce ga znat kakav je ekran, to je uvijek enigma. 3god gare takodjer plus, zato kosta par stotki vise.

Nisam ga vidio upaljenog. Javim kad mi dopadne šaka.

Kućište se čini OK i po meni jedno od boljih u ovim jeftinijim serijama. Jedino šteta da u odnosu na 3537 imaju 3, a ne 4 USB-a.

17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Tražim neki prijenosnik koji bi bio korišten uglavnom za surfanje internetom, gledanje filmova i igranje pokoje igre. Budžet mi je 3500kn. Jel bi mogli nešto složiti?

Miky

0 0 hvala 0
11 godina
Stryder kaže...

Pozdrav, čitam temu ali ne pronalazim ono što meni treba.

-Dobra izrada 

-ultrabook

-13'-15'

-i5 (ili nesto slicno)

-do 1.5 kg

-SSD (iako moze da se i ubaci ukoliko bas taj model nema SSD, ali onda nek se racuna i cijena SSD)

-8gb rama (ista stvar kao i sa SSD)

-dobra tipkovnica

-poželjno bez OS-a

Što jeftinije, bilo gdje trgovina u lijepoj našoj.

Jako mi je važna prenosivost, bilo bi poželjno da ima touchscreen ili backlight ali znam da se takve stvari puno koštaju. Znaci tražim nešto tipa macbook air ali na windowsima i da nije preskupo. Trazim najpovoljnije opcije takvog stroja. 

Koristim za Eclipse (programiranje u Javi) gledanje filmova i serija te surfanje. Igre mi nisu prioritet. Procesor i SSD jesu.

Ukoliko može par prijedloga, bio bih presretan i zahvalan. LP

Nisam strucnjak za prijenosnike manje od 15.6", ali ti mozda uspijem malo pomoci.

Sto se tice neceg manjeg mozda bi Lenovo Thinkpad E440 mogao biti dovoljno dobar. Unutra je i3-4000m proc i tesko da ces naci bolji proc u ijednom prijenosniku manjem od 15.6". Neznam koliko je Eclipse zahtjevan, ali mislim da bi i3 trebao biti skroz oke. Koliko vidim puno je vazniji SSD nego procesor kod Eclipse-a. SSD kod tog lenova kao i kod vecine drugih laptopa, ultrabookova koji imaju opticki citac mozes staviti na mjesto optickog citaca. Rijetko koji laptop ima msata port ili slobodan slot samo za SSD. Staviti SSD na mjesto optickog citaca se moze lako napraviti pomocu interne ladice za SSD, ali se istoj nenormalno digla cijena kod nas, tako da ti je to najbolje rjesiti preko ebaya za 10 dolara (kucaj caddy SSD u ebay trazilicu)

Laptop bi sigurno trebao imati i barem jos jedan slot za rame.

Nadalje cu ti pricat za ono u sto se vise kuzim, 15.6" laptope, u ovom slucaju sve tanje laptope, tj. ultrabookove:

Prvi bi bili Lenovo z50-70 i Dell 3542. Iako je u jednom i5, u drugom i7, razlika je minimalna jer su u pitanju stedljivi procovi, a stedljivi i7 se ponasa kao laptop i5, tj. ima 2 jezgre, tj. 4 logicke jezgre. Detaljnije u tome sam pisao u ovom postu. Uglavnom generalna razlika izmedju ta 2 laptopa dodje na to da Lenovo ima FHD rezu, a Dell 3 god jamstva, a jamstvo se naravno moze produljiti na 3g kod Lenova. Kako trazis nesto cim prenosivije izbacio bi g510 kojeg sam predlozio u tom postu, iako bi ti on bio najbolja i najjaca opcija ako pol kile vise nije problem i ako trajanje baterije dok je laptop istekan nije toliko bitno! Iako je u tom g510 i7 koji vec trosi dobrih 47W za laptop laptop nebi trebao imati nekih problema sa grijanjem.

Nadalje imas acer v5-573g s kojeg ti tipkam, jako lagan (2kg) i tanak, a najveca prednost je fantastican IPS ekran. Laptop dolazi sa 12gb rama, procesor je stedljiv i moze se smjestiti izmedju i3-4000m i nestedljivog i5-4200m, inace ovo je malo stariji stedljivi i5, za 0.1Ghz slabiji od onog novog stedljivog i5 u Lenovu (vjerujem da si i sam upoznat sa tim intelovim trikom..). Fora kod laptopa je i msata port u kojeg jednostavno mozes staviti mini SSD, koji bi bio jednako dobar kao i obican kvalitetni SSD, samo treba znati di kupiti. Za to naravno postoji tema SSD-ova.

Ovdje sam zadnji puta malo opsirnije pisao o tom, svom aceru. Znaci ako bi tlacio zasebnu 750m grafu za eclipse onda ne preporucujem taj laptop dok je u prijenosu, dok bi putovao s njime ili nesto jer mora biti na nekakvoj podlozi ili jos bolje stalku, cooleru dok je 750m u pogonu. Sam proc sa integriranom grafom ne grije osjetno laptop.

Zadnja stvar koju bi predlozio bi bio Dell 3542(ima ga i u instaru za 6880kn),ali sa IPS ekranom i 16gb rama, proc je isti kao i kod vec spomenutog istog Della. Razlika izmedju procova u usporedbi sa acerom vec postoji malo veca od minimalne, ali nije to nist previse. Za IPS ekran della neznam tocno kakav je niti sam nasao review za istoga. Ovo predlazem kao nekakvu dodatnu opciju sa IPS matricom posto jako malo laptopa ima IPS. Dell ima 3 god jamstva, a onaj acer 2, ali produljenje na 3 kod acera kosta prilicno malo (300kn). Kod della bi se najvjerovatnije SSD isto trebao staviti na mjesto optike.

Razlike u procovima gledaj ugrubo na cpuboss, a detaljnije na cpuworld.

Ako zelis touch predlazem tablet prije notebooka/ultrabooka jer je daleko daleko isplativija opcija. Nekakav touch laptop mislim da ima Dell oko 8000kn, al to ti nikako ne predlazem pored svih nabrojanih laptopa, tj. ultrabooka kako oces (jedino Lenovo laptopi, pogotovo g510 nebi bili nekakvi ultrabookovi jer su nesto vislji, s time da je g510 klasicno visok 34mm, a z50-70 i thinkpad edge su visoki 25-26mm, dok su dell i acer izrazito niski sa samo 21-22mm sa straznje strane a od naprijed jos nizi)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 17:58 (The_Fichek).
11 godina
bmarko87 kaže...

Evo mene nazad u naše krajeve, i sad mi treba za laptop za prijateljicu.

Naime, radi se o laptopu isključivo za posao, a mora moći raditi web dizajn - adobe paket, photoshop, development za mobilne aplikacije i igre, virtual machine. Uz mogućnost multitaskinga navedenog. Primjera radi: 5 excela, adobe neki + photoshop istovremeno ako je moguće. Nisam upućen toliko u to, pa ne znam.

Vjerujem da bi zbog ovoga trebalo ići na čistokrvni i7.

Monitor paše 15.6, mobilnost je bitna.

RAM minimum 12 GB, poželjno 16 GB, dok hard sve iznad 750 može.

Težina što manja, baterija ako ima neki sa boljom, onda ima prednost, iako će vjerojatno ići na neki dodatni charger, tako da...

Eh, da, budžet je 8500, za cash, uzima se što prije, može i nabava iz vana, pošto ima sestre u Njemačkoj, pa bi bilo super ako ima neka jeftinija opcija izvana.

Svaki prijedlog je dobrodošao. Unaprijed hvala.

Kako sam sad procitao da nabavljas i od vani mogao bi ici na Lenovo y50 sa pravim i7 procom kojeg nema trenutno kod nas, ali cijena mu je oko 6800kn sa ukljucenom jos 860m jako snaznom laptop grafom i 8gb rama i TN matricom. Znam da je neko linkao da na njemackom amazonu ima isti Lenovo i sa IPS matricom i sa SSHD-om razlicitih kapaciteta SSD-a itd. sa pocetnom cijenom 1000 eura pa onda sto dalje ides veci je kapacitet SSHD-a, rama itd. Neznam je li najjeftiniji model sa TN ili IPS matricom kod njih. Takvo sto bi ti zapravo moglo biti najoptimalnije. Pogledaj i Asus n550jk i g550jk modele kojih imas i kod nas, samo trenutno nema n550jk. Oni su ovdje malo skuplji od lenova, imaju 850m grafu i odmah dolaze sa IPS matricom. Gledaj nabava.net malo te modele pa gledaj njemacki amazon ili koji vec ducan pa usporedi di ti je isplativije.

Ako bi isao na neku jeftiniju, a opet isplativu opciju procitaj apsolutno sve sto sam napisao u postu iznad ovog skupa sa linkovima na druge postove. Covjek ima gotovo identican zahtjev kao i ti samo sto njemu manje treba grafa pa izbaci prvog thinkpad e440 14" Lenova! Ako ce biti pitanja slobodno pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 18:11 (The_Fichek).
11 godina
Miky kaže...

Pozdrav!

Tražim neki prijenosnik koji bi bio korišten uglavnom za surfanje internetom, gledanje filmova i igranje pokoje igre. Budžet mi je 3500kn. Jel bi mogli nešto složiti?

Najisplativiji laptop za gejmanje u tom rangu, kvalitetno izradjen: Lenovo g510 Ne ocekuj cudesa za igrice, ali moci ces dosta i novih igrica igrati na medium postavkama:klik(pazi samo da klikces na brojeve fps-eva jer nije isto vrtila se grafa sa i3, i5 ili i7 procom)

14 godina
neaktivan

Pozdrav, molim pomoć.

Tražim laptop, primarno za igranje, krajnji budžet 5000 kn, možda +- 200 kn

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa

Trebam pomoc za kupnju laptopa , budget 8000kn ,

Treba mi za posao, sto vise rama i kvalitetnije kuciste.

Sto mislite o 17" ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 20:35 (kreky).

0 0 hvala 0
11 godina
gamer_101 kaže...

Pozdrav, molim pomoć.

Tražim laptop, primarno za igranje, krajnji budžet 5000 kn, možda +- 200 kn

acer v3-772g Bilo ih je vise za 5000kn, izgleda da su svi ponestali, ali vjerujem da ce doci nova posiljka. Ovi za 5500kn su isti modeli samo sa 2gb rama vise i FHD rezom.

Ako se nemozes strpit do nove posiljke tih acera koji bi valjda trebali doci.. idi na 15.6" ekran i to onda ovako: Lenovo z50-70 (gledaj ove od 4640kn nadalje) sa FHD rezom ili malo jaci, sa HD rezom i 3god jamstva Dell 3542. To su malo laksi, manji i samo malo slabiji laptopi za gejmanje od acera. Rezultate grafickih mozes gledati na notebookcheck.net (pazi da klikom na brojeve fps-eva gledas s kojim procovima su testirane grafe), ali tesko je opet reci koliko su slabiji i ima li uopce osjetne razlike izmedju stedljivi i5/i7 + 840m vs. i5-4200m + 750m. Mozda jesu stedljivi procovi, ali jednom kad ih se stave da rade na high performans su vrlo dobri. Max. clock i5-4210u nije velik kao kod stedljivog i7 koji je prakticki jednako jak kao i5-4200m stoga sam napisao da je dellov proc malo bolji, no Lenovo ima FHD rezu, inace skupocjen uvjet kod laptopa stoga bi ja osobno prije isao na Lenovo nego na Dell jer produljit jamstvo mozes naknadno, ali produljit rezu ne.. Inace s tim stedljivim procovima dobivas na duljem trajanju baterije dok je laptop istekan. Stoga su ovo nekakve mobilnije verzije all-around laptopa. Acer je vise namijenjen za rad na stolu bez puno micanja, a sve 3 opcije su ti za igranje novih igara fluidno na medium settings, nekih starijih na high, a najzahtjevnijih na low/medium. Klasa vise za igranje na laptopu se trazi blize 6500kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 20:38 (The_Fichek).
11 godina
kreky kaže...

Pozdrav ekipa

Trebam pomoc za kupnju laptopa , budget 8000kn ,

Treba mi za posao, sto vise rama i kvalitetnije kuciste.

Sto mislite o 17" ?

Koji je to posao, koji programi???? Igrice dolaze u obzir?? Rezolucija bitna? IPS ekran bitan?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 20:37 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Office, photoshop, autocad..

Igrice nisu bitne ali pozeljna solidana graficka.

IPS ekran pozeljan.

11 godina
neaktivan

vezano za acad, catiu i solidworks i par ostalih programa koji su vezani za tehničke fakseve - ne zanosite se zahtjevima.

razlog su prebanalni zadaci i same sheme koje nikada ne premašuju 100mb, tako da su ti fakultetski zadaci skroz bez veze, učenje crtanja linija, podešavanje grida i te skroz osnovne stvari. evenualno će završni rad biti crtanje stvarnog postrojenja, komponente itd., a i kad krenete raditi u struci tek tada ćete naučiti kak spada raditi u cad programima.

zahtjevi za ovo na faksu su jako jako niski i nikakve diskretne grafike nisu nimalo potrebne. ako se na lapu nećete igrati - ne bacajte novce na odvojene grafike ili skuplje apu-e, jedna intelova HD4000 će svaki zadatak obaviti bez beda.

također, 4 gb RAM je sasvim dovoljno, gomilanje 8 ili 12 gb ram je besmisleno.

nikakva četverojezgrena čudesa tipa i7. jedan niskonaponski i3 savršen izbor.

ono što je svakako bitno je rezolucija ekrana i sama kvaliteta slike. fhd bi bilo opcionalno, ali i 900p će poslužiti. izvedena reza 1366x768 na 15" ekranima je dosta nezahvlna.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
7 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice