Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.675
|
čitano: 14.633.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ekipa,

već neko vrijeme planiram kupiti laptop koji bi optimalno zadovoljavao moje potrebe. Student sam i raspolažem budžetom do cca 4000kn. Tražim nešto s čime bi mogao biti "miran" minimalno narednih 5-6 godina. Laptop bi mi služio uglavnom za faks, ali i za razonodu. Bilo bi tu programiranja, web developmenta, grafičkog dizajna, crtanja & modeliranja, multimedije, igre(minimalno, gotovo ništa). Većinu komponeneti sam uspio definirati što želim, ali jedino što me muči je koji procesor odabrati? AMD? Intel i3, i5? (za i5 sam svjestan da cijena ide i preko 4000kn, ali mogla bi se tu još koja stotica dodati)

Je li ipak možda bolje odmah sada uložiti u neki jači procesor, budući da je samo upgrejdanje laptopa ograničeno?

Uz to, poželjna bi bilo što izdržljivija baterija.

Nakon određenog vremena istraživanja o pouzdanosti među brendovima proizvođača odlučio sam se za ASUS, jer su već nekoliko godina među prva 3 po pouzdanosti, a i uglavnom čujem/čitam pozitivne feedbackove o istom. Ako netko ima dobro argumentiran razlog zašto ne ASUS, već neki drugi brend, I'm all ears! :)

Specifikacije (okvirno):

1. Procesor: ? (glavna dilema između i3 i i5)
2. HD: 500 GB mi je sasvim dovoljno!
3. RAM: 4 GB RAM minimalno, sve više je naravno dobrodošlo
4. solidna grafička kartica
5. FREE DOS (da barem tu ušparam)
6. monitor 15.6" (mobilnost)
7. dobra baterija (!)

Budući da nisam iz ZG-a, gdje je ujedno i najveći izbor, zanima me kakva je procedura i koliko je pouzdana kupovina na daljinu? Predlažete li ipak da se dopali do trgovine?

Ovo su neki modeli koji su mi zapeli za oko kod filtriranja na nabava.net:

http://www.nabava.net/prijenosna-rac...AlertForm=true

http://www.nabava.net/prijenosna-rac...0-ghz__5336821

P.S. Kakva se pokazala Asus X550 serija?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 17:50 (Yenkungu).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Yenkungu kaže...

minimalno narednih 5-6 godina

jači procesor

poželjna bi bilo što izdržljivija baterija. 

Nakon određenog vremena istraživanja o pouzdanosti među brendovima proizvođača odlučio sam se za ASUS, jer su već nekoliko godina među prva 3 po pouzdanosti, a i uglavnom čujem/čitam pozitivne feedbackove o istom. Ako netko ima dobro argumentiran razlog zašto ne ASUS, već neki drugi brend, I'm all ears! :)

S obzirom da zelis da traje - gledao bih laptop koji se jednostavno otvara i cisti, znaci par šarafa da se dodje do hlađenja i to je to. Najvise na trajnost bi rekao da uz normalno koristenje utjece i odrzavanje.

1. Za sve sto si naveo je i i3 sasvim dovoljan, radije novce koje kosta usmjeriti i5 usmjeriti na nesto drugo.

2. uzeti nofce iz stavke 1 i sam kupiti ssd da bude sistemski disk i da vidis brzine :)

3. Ram se lako nadogradi u 90% prijenosnika.

4. S obzirom da minimalno igras igre, integrirana intelova ce biti dostatna pogotovo ova is haswella, bar na rezoluciji 1366x768 s kojom laptop tvog buđeta dolazi

5. Cesto se zna naci model koji nudi iste performanse s windows licencom sto nije za baciti

6. --

7. Osim samog kapaciteta na trajnost najvise utjeces ti ko korisnk, jel ti treba sva brizina procesora dok na faksu u zandjoj klupi gledas pr0n :)

Na tvom mjestu gledao bih ovako nesto Lenovo g500 sa i3, raspitaj se o nadoplati jamstva na cca 3 godine, to je 300-400kn, dodatnih 4gb memorije jos 300kn i jos ti ostane za gajbu pive :) Ili ako uzmes model koji ima dodatnu 8570m radeon graficku taman dodjes na 4000kn i nemas za pivu!

Dell Precision M6600
12 godina

Yenkungu

Lenovo G510 metal konstrukcija, lagana nadogradnja i održavanje, sshd disk s kojim ces imati boost u aplikacijama, jača grafika u odnosu na IB generaciju te ti preostaje samo nadogradnja na više rama i produljenje jamstva svakako.  

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Yenkungu

Lenovo G510 metal konstrukcija, lagana nadogradnja i održavanje, sshd disk s kojim ces imati boost u aplikacijama, jača grafika u odnosu na IB generaciju te ti preostaje samo nadogradnja na više rama i produljenje jamstva svakako.  

Sad tek vidim da sam krivi linkal xD govorim o haswelu a linkam stariji model, koji sm ja mulec nekad :)

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

@darkydark, roby27

Sviđa mi se kako ste to odradili momci! {#}

Iskreno, nisam baš nešto pažnju obraćao na Lenovo, ali ovo što ste mi preporučili svakako ima smisla.

Sad sam pogledao par recenzija G510 i G500 i uglavnom je pozitivan feedback. Koja bi bila razlika između njih? Samo to što G510 dolazi s procesorima 4-te gen?

Vidim da je u slučaju G510, AMD 8750M + 500 kn više na cijenu, ali kako kažete integrirana kod haswella će odraditi sav potreban posao bez problema? Vidio sam koliko je u biti jednostavno otvoriti ovaj laptop što je veliki plus. Najvjerojatnije ću unutar 3 godine nadograđivat RAM, a neću li time izgubiti pravo garancije, kao kod bilo kakvog otvaranja i prčkanja po unutrašnjosti, pa makar to bilo i čišćenje?

Budući da imam mogućnost šopinga u Trstu ovih dana, usput bih vas pitao što mislite o ovome:

http://compraonline.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=27151133&langId=-1&category_rn=1504  

+ produljenje garancije 36 mjeseci (+ 28€ na cijenu)

Klik na "Specifiche tecniche" za detaljniju specifikaciju, ako se ne snalazite s paštarskim ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 23:25 (Yenkungu).
15 godina
neaktivan

yenkungu pa nećeš valjda kupovat laptop s talijanskom tipkovnicom

0 1 hvala 0
11 godina
Yenkungu kaže...

@darkydark, roby27

Iskreno, nisam baš nešto pažnju obraćao na Lenovo, ali ovo što ste mi preporučili svakako ima smisla.

Sad sam pogledao par recenzija G510 i G500 i uglavnom je pozitivan feedback. Koja bi bila razlika između njih? Samo to što G510 dolazi s procesorima 4-te gen?

Vidim da je u slučaju G510, AMD 8750M + 500 kn više na cijenu, ali kako kažete integrirana kod haswella će odraditi sav potreban posao bez problema? Vidio sam koliko je u biti jednostavno otvoriti ovaj laptop što je veliki plus. Najvjerojatnije ću unutar 3 godine nadograđivat RAM, a neću li time izgubiti pravo garancije, kao kod bilo kakvog otvaranja i prčkanja po unutrašnjosti, pa makar to bilo i čišćenje?

Budući da imam mogućnost šopinga u Trstu ovih dana, usput bih vas pitao što mislite o ovome:

http://compraonline.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=27151133&langId=-1&category_rn=1504  

Klik na "Specifiche tecniche" za detaljniju specifikaciju, ako se ne snalazite s paštarskim ;)

Zivim u Italiji dobrih 18 godina. Ja sam u gradu Piacenza, ali ugl, mi takodjer imamo Mediaworld. Sto vidis na internetu, ne mora znaciti da budes nasao u ducanu, tj jako tesko, pogotovo laptope. Cijena od 449 eura vrijedi samo za online kupovinu, znaci moras imati prebivaliste u Italiji i naruciti online. Dakle, tesko da ces ga naci u ducanu, ali i ako ga imaju, cijena nije ista, moze biti i 100 eura veca.

Enjoy The Silence
12 godina
Yenkungu kaže...

@darkydark, roby27

Razlika bi bila u novijem procesoru hasweell sa boljom grafikom i sshd disku(hibrid).

Nije ti potrebna dodatna grafika, ljudi pokreću crysis i BF3,4 sa intelovom grafikom na low detaljima 720p reza tek toliko tako da nemaš beda za ovo što tebi treba {#}

Garancija se ne gubi bez brige vec sam o tome tipkao u par postova jer Lenovo ima lagan pristup ispod poklopca.

Za ovaj link sto si stavio je dobar laptop, osobno i sam preferiram nvidiu u laptopu tak da što se mene tiče sve je ok. 

12 godina
neaktivan

Roby27.... Ako ti modernije igre nisu bitne odličan izbor. Trebao bi navesti namjenu konkretno...

Nisu mi bitne igre. Kupio sam!

Hvala

11 godina
neaktivan

Bok ljudi,

tražim laptop za kućnu upotrebu, no također bi trebao podržavati ponekad intenzivniji i dugotrajniji rad u grafičkim programima (photoshop, illustrator, indesign...), uglavnom u bar dva paralelno. Budući da mi je buđet ogranićen tražim što bolji laptop za što manje para, naravno.

Trenutno gledam ovaj http://www.magazinrs.hr/laptop-toshiba-l50-a-1d5-i7-4gb-hdd750gb-gt740m-w81-156/to-sat-l50-a-1d5

Buđet bi se mogao razvuči još nekih 800kn.

Što mi preporučate

0 1 hvala 0
12 godina

- Treba mi za frenda neki gamerski laptop placanje kesh, 4000kn i ni lipe vise:D

Utorak=Novi PC= Yeaa
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 20:18 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

- Treba mi za frenda neki gamerski laptop placanje kesh, 4000kn i ni lipe vise:D

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10615

definitivno ovaj..nema boljeg za do 4000 kuna...samo šta sam ja jednom takav kupio i nije mi radila 8750 grafička. ni ja ni ovi u dućanu nismo mogli instalirat drajvere.

12 godina
ajme meni vidi nadimka kaže...

Bok ljudi,

tražim laptop za kućnu upotrebu, no također bi trebao podržavati ponekad intenzivniji i dugotrajniji rad u grafičkim programima (photoshop, illustrator, indesign...), uglavnom u bar dva paralelno. Budući da mi je buđet ogranićen tražim što bolji laptop za što manje para, naravno.

Trenutno gledam ovaj http://www.magazinrs.hr/laptop-toshiba-l50-a-1d5-i7-4gb-hdd750gb-gt740m-w81-156/to-sat-l50-a-1d5

Buđet bi se mogao razvuči još nekih 800kn.

Što mi preporučate

Bolji izbor bi bio ProBook 470 ili Lenovo Z710

Na toshibi osim nekvalitetne izrade imaš manju rezu, manji hdd, manje rama što sa nadogradnjom dolaziš na cifru probooka

12 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Lenovo - ima probleme sa driverima .

Acer - moraš si kupiti dodatno hlađenje ( 100-200 kn ), ako se misliš igrati pošteno.  

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
16 godina
neaktivan

Svi nešto imaju prob da natjeraju 8750M da radi na intelu. Čudno. :)

0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav. Trenutno posjedujem Lenovo Ultrabook U510 sa procesorom i5 3337U, 8GB RAMa 1600MHz, Nvidia 625M 1GB, HDD 500GB + SSD 24GB. Prijatelj mi nudi 50 eura manje nego sto sam ga platio. Kupio sam ga novoga prije mj dana. Odlucio sam  prodati mu ga, i gledam cime ga zamjeniti. Zapazio sam Dell Inspiron 15 series 7000 sa i7 4500U, 8GB RAMa 1600MHz, Nvidia 750M, HDD 1TB + SSD 8GB. Narucio bih ga sa Dell stranice (zivim u Italiji) i platio 899 eura + 30 eura slanje. Dali ima nesto bolje za te novce? Meni kompjuter sluzi pretezno za net, AutoCAD, Audio i Video obradu, malo photoshop, visual studio, Virtual DJ, filmovi, i pokoja novija igrica kad dodje ekipa kod mene. Kakav je taj undervoltan i7? Ovaj i5 koji imam na Lenovu mi nije bas odlican. Ponekad fullHD video zna zastekati. Dell ima FullHD rezoluciju ekrana. Dali je GeForce 750M dovoljna da odvrti zadnji Call of Duty na medium-high? Uzimam u obzir samo modele sa backlight keyboard, i aluminijske. Cijena je okvirna...moze biti visa. Samo mi izlistajte nekoliko modela slicnih ovom Inspironu. Hvala.

Enjoy The Silence
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

@NiXeR

ja sam si uzeo taj lenovo y510p na ekupi , i sam sam mislio da je 15,6 maleno, ali s vremenom naviknes na ekran(hdmi na tv i rijeseno),

općenito sam zadovoljan laptopom ALI:

- mnoge igre nemaju podršku za taj njegov ultrabay di je ta druga grafička

- taj 8 gb sshd nema svrhu ili ga neznam ukljucit (ako tko moze pomoc neka se slobodno javi)

- tipkovnica i touchpad nisu baš u skladu sa cijenom - po meni dosta nekvalitetno

- jbl speakers - acer aspire 5570g od brata star je 4 godine i zvuk je kristalniji i jači.

- magnet za prašinu i otiske prstiju sav je aluminijski (nakon 3 dana korištenja od ispod se već vide bijele fleke prašine ispod ventilatora)

- oštri rubovi tako da i nije bas ugodno imati golu ruku na njemu, sad je jos ok s dugačkim rukavima ali urezuje se

- zagrijavanje

tako da, ako imas do 10 000 ja bi ti preporučio bilo šta drugo, mislim laptop obavi posao. nit je ovo gore navedeno problem nekima. ali eto meni je.

slobodno pitaj ako te zanima još što god.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 17:08 (darko0203).
11 godina
Oldy kaže...

Ima li A10 5757M (na aceru v5-552g..) problema s pokretanjem te grafe?

14 godina
neaktivan
darko0203 kaže...

@NiXeR

ja sam si uzeo taj lenovo y510p na ekupi , i sam sam mislio da je 15,6 maleno, ali s vremenom naviknes na ekran(hdmi na tv i rijeseno),

općenito sam zadovoljan laptopom ALI:

- mnoge igre nemaju podršku za taj njegov ultrabay di je ta druga grafička

- taj 8 gb sshd nema svrhu ili ga neznam ukljucit (ako tko moze pomoc neka se slobodno javi)

- tipkovnica i touchpad nisu baš u skladu sa cijenom - po meni dosta nekvalitetno

- jbl speakers - acer aspire 5570g od brata star je 4 godine i zvuk je kristalniji i jači.

- magnet za prašinu i otiske prstiju sav je aluminijski (nakon 3 dana korištenja od ispod se već vide bijele fleke prašine ispod ventilatora)

- oštri rubovi tako da i nije bas ugodno imati golu ruku na njemu, sad je jos ok s dugačkim rukavima ali urezuje se

- zagrijavanje

tako da, ako imas do 10 000 ja bi ti preporučio bilo šta drugo, mislim laptop obavi posao. nit je ovo gore navedeno problem nekima. ali eto meni je.

slobodno pitaj ako te zanima još što god.

Za temperature si se mogao/trebao informirati puno prije kupnje. Isto tako za SLI podršku u igrama. Zahtjevnije igre u pravilu koriste SLI bez problema, bf3,4, kriza, metro. Svaki laptop na usisu je magnet za prasinu, ja dok svog ovog ocistim u roku jednog dana na "elisama" ventilatora vidim fleke prasine, bez obzira kaj svaki dan obrisem stol.

veliki je skok izmedju 10k i 8k kn, za 8k taj lenovo jednostavno nudi najvise performansi sto ne dolazi bez nekih mana. Za 10k se kod nas moze gledati vec asusova rog serija, ili iz vana uzet neki msi s obzirom da msi ima servisni centar u hrv i jamstvo je ostvarivo.

Dell Precision M6600
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Oldy kaže...

Ima li A10 5757M (na aceru v5-552g..) problema s pokretanjem te grafe?

Ne, imam ga i ako instaliraš drivere sve radi super !

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
16 godina
neaktivan

Znači trebam nešto oko 4000kn, bez OS-a jer samo digne cijenu. Grafulja mi nije toliko bitna, ali integriranu ne želim, to mi je preslabo. Znači garancija/pouzdanost u vidu hlađenja/baterija, zatim proc/ram/hard/ekran/kamera/ostale stvarčice, a tek onda grafulja i ostalo. Kažem, ako ću išta igrati na njemu, bit će to Football Manager koji niti nema grafiku. No ako nešto drugo poželim, ne bih htio jedva na low igrati. Prvotno za fax i njemu slične potrebe, onda nešto lagano igranja.

EDIT: HP je ok, ali garancija je prekratka, a nadoplata preskupa za ovo što tražim. Preporučeno mi je Dell, Lenovo, Toshiba, Asus, tražim neke konkretne modele/pouzdane serije.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 22:28 (TIR669).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Isto kao i kolega iznad, samo do 3000

frendu treba samo za browsanje + filmovi muzika, znači nikakvo igranje :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
TIR669 kaže...

Znači trebam nešto oko 4000kn, bez OS-a jer samo digne cijenu. Grafulja mi nije toliko bitna, ali integriranu ne želim, to mi je preslabo. Znači garancija/pouzdanost u vidu hlađenja/baterija, zatim proc/ram/hard/ekran/kamera/ostale stvarčice, a tek onda grafulja i ostalo. Kažem, ako ću išta igrati na njemu, bit će to Football Manager koji niti nema grafiku. No ako nešto drugo poželim, ne bih htio jedva na low igrati. Prvotno za fax i njemu slične potrebe, onda nešto lagano igranja.

EDIT: HP je ok, ali garancija je prekratka, a nadoplata preskupa za ovo što tražim. Preporučeno mi je Dell, Lenovo, Toshiba, Asus, tražim neke konkretne modele/pouzdane serije.

Lenovo G510

Asus X550

X-Plosiv kaže...

Isto kao i kolega iznad, samo do 3000

frendu treba samo za browsanje + filmovi muzika, znači nikakvo igranje :)

Lenovo G500

12 godina
MatijaZG kaže...

Pozdrav. Trenutno posjedujem Lenovo Ultrabook U510 sa procesorom i5 3337U, 8GB RAMa 1600MHz, Nvidia 625M 1GB, HDD 500GB + SSD 24GB. Prijatelj mi nudi 50 eura manje nego sto sam ga platio. Kupio sam ga novoga prije mj dana. Odlucio sam  prodati mu ga, i gledam cime ga zamjeniti. Zapazio sam Dell Inspiron 15 series 7000 sa i7 4500U, 8GB RAMa 1600MHz, Nvidia 750M, HDD 1TB + SSD 8GB. Narucio bih ga sa Dell stranice (zivim u Italiji) i platio 899 eura + 30 eura slanje. Dali ima nesto bolje za te novce? Meni kompjuter sluzi pretezno za net, AutoCAD, Audio i Video obradu, malo photoshop, visual studio, Virtual DJ, filmovi, i pokoja novija igrica kad dodje ekipa kod mene. Kakav je taj undervoltan i7? Ovaj i5 koji imam na Lenovu mi nije bas odlican. Ponekad fullHD video zna zastekati. Dell ima FullHD rezoluciju ekrana. Dali je GeForce 750M dovoljna da odvrti zadnji Call of Duty na medium-high? Uzimam u obzir samo modele sa backlight keyboard, i aluminijske. Cijena je okvirna...moze biti visa. Samo mi izlistajte nekoliko modela slicnih ovom Inspironu. Hvala.

Ako se baviš video editingom i zahtjevnijim radnjama tu bi prije gledao punokrvi i7

Za gt750 prije bi rekao na medium za glatki fps na 1080p

Asus N550JV aluminium case + backlite keyboard + IPS 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 4:31 (roby27).
11 godina
roby27 kaže...
MatijaZG kaže...

Ako se baviš video editingom i zahtjevnijim radnjama tu bi prije gledao punokrvi i7

Hvala puno. Dell mi se stvarno svidja, ali ovaj Asus je definitivno bolji za mene. Nasao sam ga za 899 eura u Italiji, gdje i zivim, tako da mislim da je bestbuy za tu cijenu. Zanima me, dali svi dobiju zvucnike B&O? Kupio sam nedavno Bose, pa bih nasao mozda taj model ali bez B&O woofera, da mozda jos ustedim. Jos nesto. Vidim da je graficka ista, jedino sto za Dell pise da ima 2 GB a za Asus 4 GB. Jeli to tocno? Procesor je definitivno snazniji i to mi i treba.

Enjoy The Silence
15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
roby27 kaže...
MatijaZG kaže...

Hvala puno. Dell mi se stvarno svidja, ali ovaj Asus je definitivno bolji za mene. Nasao sam ga za 899 eura u Italiji, gdje i zivim, tako da mislim da je bestbuy za tu cijenu. Zanima me, dali svi dobiju zvucnike B&O? Kupio sam nedavno Bose, pa bih nasao mozda taj model ali bez B&O woofera, da mozda jos ustedim. Jos nesto. Vidim da je graficka ista, jedino sto za Dell pise da ima 2 GB a za Asus 4 GB. Jeli to tocno? Procesor je definitivno snazniji i to mi i treba.

ispada da dell ima očajan ekran

http://www.digitalversus.com/laptop/dell-inspiron-17-7000-series-p17613/test.html

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
14 godina
neaktivan

bok ljudi.

nemrem se sjetit dal sam ovdje već postao ovo pitanje, ubijte me ako jesam, al nemrem nać post :/

dakle, cura kupuje laptop za cca 4000 kn (ajmo reć da je to max.). klasika, visit će na fejsu, gledat filmove i drkat po internetu. nikakav HC user.

ja sam gledao ovaj

http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3521-core-i3-3217u-156-led-4gb-500gb-hd7670m-1gb-web-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/39893/

ili ovaj

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-u510-59-389284-156__5237031

i možda ovaj

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=13693

al, ne kužim se previše, tj. davno je bilo kad sam sebi zadnji put kupovao lap. frend ima doma valjda 3 Della i svi rade super, pa mi se čini pouzdan, iako sam svugdje svašta o tim Dell-ovima pročitao. 

a toshibu sam osobno davnih dana imao 3 i pol godine, radila je ko blesava po 12 sati dnevno. i jednostavno joj je jednog dana krepao ekran na mrtvo pa sam je se riješio.

svaki savjet dobrodošao

fala

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 14:25 (stef_zg).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Robert_84 kaže...

Ovaj na testu je 17.3 incha sa rezom 1600x900...ja sam gledao 15.6 sa fullHD. Na 15.6, ekran je IPS. vjerojatno je dobar ali Asus je definitivno bolji izbor. Znaci, vjerojatno bolji ekran, 2 god garancije protiv jedne, ponukrvni cetverojezgreni i7 protiv i7ice undervoltane, graficka 750m sa 4 gb na asusu a 2 gb na dellu, zvucnici bang&olufsen na asusu sa subwooferom (imam i Bose Companion 2.0 koje ce sada postati 2.1 zahvaljujuci subwooferu) protiv no-name zvucnika, meni osobno ljepsi design i osvjetljeni Asus logo, sto je sitnica, ali je ipak plus. Joa uz to, prije Lenovoa sam imao Asus i same pohvale o njemu. Sa Pentiumom B970, 4GB Rama i Nvidia 610M sam koristio autoCAD 3D. Ovaj N550NJ je definitivno odlican laptop.

Enjoy The Silence
12 godina
MatijaZG kaže...

Vanjski subwoofer dolazi sa N serijom u svim modelima a za gpu imaš i verzije sa 4 i 2 GB, prije bi gledao 2GB ali da bude gddr5 memorija jer ti realno 4GB ne treba na 1080p a i vjerojatno je riječ o 4GB ddr3

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 14:47 (roby27).
12 godina
stef_zg kaže...

bok ljudi.

nemrem se sjetit dal sam ovdje već postao ovo pitanje, ubijte me ako jesam, al nemrem nać post :/

dakle, cura kupuje laptop za cca 4000 kn (ajmo reć da je to max.). klasika, visit će na fejsu, gledat filmove i drkat po internetu. nikakav HC user.

ja sam gledao ovaj

http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3521-core-i3-3217u-156-led-4gb-500gb-hd7670m-1gb-web-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/39893/

ili ovaj

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-u510-59-389284-156__5237031

i možda ovaj

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=13693

al, ne kužim se previše, tj. davno je bilo kad sam sebi zadnji put kupovao lap. frend ima doma valjda 3 Della i svi rade super, pa mi se čini pouzdan, iako sam svugdje svašta o tim Dell-ovima pročitao. 

a toshibu sam osobno davnih dana imao 3 i pol godine, radila je ko blesava po 12 sati dnevno. i jednostavno joj je jednog dana krepao ekran na mrtvo pa sam je se riješio.

svaki savjet dobrodošao

fala

Lenovo G510

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice