To je kao ovaj lenovo iznad samo taj ima gt755 ali ne znam da li je GDDR5?
Koliko je to u kunama ti zloti?
To je 6800kn.
Reci mi jesu li mu dobre specifikacije ili ima neka caka koju samo iskusni vide???
To je kao ovaj lenovo iznad samo taj ima gt755 ali ne znam da li je GDDR5?
Koliko je to u kunama ti zloti?
To je 6800kn.
Reci mi jesu li mu dobre specifikacije ili ima neka caka koju samo iskusni vide???
Nema cake osim što ga kod nas sa i7, gt755 najjeftinije prodaju za 8299kn 8GB rama duplo manje ali hajde ima win 8.
Mislim da je ok po našim cijenama za tih 6800kn sa 16GB rama ako hoćeš Lenovo.
A ako su toliko niže cijene traži i bolju od GT755 GDDR5 u paru sa i7 haswellom. Ne znam koliko ti treba tih 16GB rama?
A koja je bolja, pretpostavljan GT760 ili ima neka jos jaca?
edit: Izgleda da y510 nema jacu graficku od 755, bar ja nevidin.
Zabrijao sam malo sada tek kužim ovaj tu kod nas za najjeftinije 8299kn je GT755 SLI znači dvije te grafe.
Imaš da i 755, 755 sli, 760 sli.... sve sa širinim sabirnice 128 bita prva sa više 192 bita gddr5 je gt770.
Ove 775, 780 i njihove sli verzije su 256 bita puno bolje, brže ali i puno skuplje.
edit na tvoj edit: vidi onda koliko je tamo verzija sa GT755 SLI ili X2 makar i sa 8GB rama ako baš ne trebaš više. :)
Bio sam jedno vrijeme zagrijan za taj Lenovo Y510 ali nakon citanja po forumima, odustao od njega. Ima problema sa turbo modom i pod vecim opterecenjima drasticno spusta brzinu.
Tako da se i to uzme u obzir prilikom odabira. Nekome je to bitno a nekome i ne ali ako vec platis za vrlo dobar laptop onda ocekujes i takve performanse.
Ja sam krenuo sa Lenovo G serijom pa se interesirao za Asus N seriju i skoro kupio Lenovo Y510. Na kraju podigao ljestvicu i uzeo Asus G750JX i nisam pozalio.Brz, hladan ali i skup.
Bio sam jedno vrijeme zagrijan za taj Lenovo Y510 ali nakon citanja po forumima, odustao od njega. Ima problema sa turbo modom i pod vecim opterecenjima drasticno spusta brzinu.
Tako da se i to uzme u obzir prilikom odabira. Nekome je to bitno a nekome i ne ali ako vec platis za vrlo dobar laptop onda ocekujes i takve performanse.
Ja sam krenuo sa Lenovo G serijom pa se interesirao za Asus N seriju i skoro kupio Lenovo Y510. Na kraju podigao ljestvicu i uzeo Asus G750JX i nisam pozalio.Brz, hladan ali i skup.
To; odlične informacije zato forumi i postoje. Jedno je na papiru a drugo u stvarnosti ne mora nužno biti isto.
Zato je pomalo i ne zahvalno preporučivati nekome pogotovo za veću lovu. Osim naravno ako isti i sam posjeduješ pa već znaš i više znaš praksu.. :)
To; odlične informacije zato forumi i postoje. Jedno je na papiru a drugo u stvarnosti ne mora nužno biti isto.
Zato je pomalo i ne zahvalno preporučivati nekome pogotovo za veću lovu. Osim naravno ako isti i sam posjeduješ pa već znaš i više znaš praksu.. :)
Zato ću ja sutra lupit 50 km samo da isprobam par modela prije odluke. Jednom sam se opeko, i ništa više ne kupujem šta mi nije prvo pod rukama bilo ;)
Da samo naši ne daju puno isprobavati vani su već mislim veće mogućnosti toga.
Kod nas svi lapovi pogašeni u dućanima većina iza stakla.
Potpisujem. imam ga već više od 2 mjeseca i stvarno je zvijer. nisam požalio pare koje sam dao :D
Da samo naši ne daju puno isprobavati vani su već mislim veće mogućnosti toga.
Kod nas svi lapovi pogašeni u dućanima većina iza stakla.
Znam, mislio sam isključivo na ''hardversko'' isprobavanje (tipkovnica, touchpad, konstrukcija) dok je lap ugašen. U lokalnoj trgovini daju, izvade ga iz regala i daju da ga diraš hahah
Ma dobro da ga bar mo'š upaliti ma kakvi ne smije se to.
Čak i telke u nekim dućanima daj me nemoj j kako ću znati kakva je slika a kamoli lap.
nekultura trgovaca je u tome što ne žele izložbene primjerke dati po manjoj cijeni. osobno nikad ne kupujem izložbeni primjerak, baš zbog diranja.
oko laptopa...što kad ga upali? ili je dos crni ekran ili ovaj sa win8..nemaš što gledat, počinje instalacija, formatiranje diska i registracija.
Jep, baš idem isprobat sličan ko tvoj (PB 450/470), tipke i tak to, al da bar mogu vidit ekran dok je u pogonu:
http://www.notebookcheck.net/Review-HP-ProBook-450-H0V92EA-Notebook.102727.0.html
Eto pošto ti imaš gotovo isti, reci mi koliko je tog reviewa istina, jer su popljuvali ekran.
Ekran je presuh, malo preoštar (hrapav?/grub? prikaz) to bode u oči, boje nisu toliko hladne toplije su recimo nego na glare led ekranu koji sam imao tamo su boje ledenije ali da su najtoplije nisu, da je plavičast ne vidim posvjetliti ga mogu sasvim dovoljno tj. ne držim ga na maximum uopće ne treba; na direktnom suncu nisam radio pa to ne mogu komentirati. Skroz crnu ne može.
Čuj teško ti je to riječima opisivati mislio sam ti fotkati ali mi moja nokia to loše radi.
Ne nije vrhunski ekran daleko od toga sada ne znam da li mi je ovo gore ili skroz ledeni prikaz boja na glare sa svojim odsjajem definitivno u biti ne valja niti jedan niti drugi iskreno ima i boljih.
Ali ima tu ekipe koja isto ima tu 400 seriju pa neka me dopune.
Vrhunski ekran ne postoji na laptopu to sigurno a pogotovo na 4k rangu cijene IPS je tri stepenice iznad TN ali i on ima mana tako da ništa dok ne dođe OLED ovo je sve luk i voda.
Da mi je bar prikaz kao na telki ali nije to je ono kada ne daju upaliti i onda kupuješ mačka u vreći; da slobodno mogu reči prikaz na ekranu je najgori dio lapa eto sve je bolje od toga nisu lagali mada nisam sve niti pročitao. :)
A dobro, uvijek mogu bacit malo generičke kalibracije, malo gamma tamo-vamo i može se sredit...
Dobro je što NotebookCheck za skoro svaki testirani laptop stavlja ICC color profil za skinit, a mislim da se čak radi o kalibriranom profilu kojeg su oni sami napravili s mjeračem. Probao sam skinit par komada i bacit na bratov Acer, boje izgledaju dosta bolje.
Sutra idem vidit malo čvrstoću 450-ice, poklopac mi se činio malo previše savitljiv na videima. Nije da sad cjepidlačim, ne želim da se stvar raspolovi kad ga otvorim ;)
Ma neće se raspoloviti, gdje ima taj ICC profil za skinuti?
Ma neće se raspoloviti, gdje ima taj ICC profil za skinuti?
Na toj stranici od reviewa šta sam ti dao, pod sekcijom di testiraju ekran, piše "ICC File (X-Rite i1Pro 2)". Probaj nabacit i reci kakva je razlika. Kad sam ga bacio na bratov Acer (ima plavkastu ledenu boju), sive su postale stvarno sive, ono neutralizirale su se.
Sada ću možda ispasti glup ali što sada da ja radim s tim? Ne shvaćam sve je isto naravno. :(
Edit: Opera umjesto da skine file ona otvori ovo u novom tabu..... xD
Ok skinuo sam sa Chrome i desni klik install profil i opet isto sve......
Sada ću možda ispasti glup ali što sada da ja radim s tim? Ne shvaćam sve je isto naravno. :(
- Vrati se na stranicu gdje je taj link. Desni klik > "Save link as" i sejvaj negdje na komp.
- Zatim u Start meniju, dole u Search upiši "color" i pojavit će se gore "Color Management".
- Odabereš to, zatim staviš kvačicu na "Use my settings for this device".
- Odeš dole na "Add", pa na "Browse", i pronađeš ICC profil koji si skinio, dvoklikneš na njega da ga ubaciš.
- Sad ga odabereš u Color Management prozoru, i klikneš na "Set as Default Profile". Trebo bi vidit razliku u prikazu boja.
Samo kad završiš vrati sve kako je i bilo, ja kad sam nakon ubacivanja profila bacio laptop u stand by, dočeko me je crni ekran nakon buđenja.
To je bug u Intelovim driverima, postoji caka kako to sredit (mislim da je rješenje gašenje "igfxpers" procesa).
Hmm... Onda ili je to obični (nekalibrirani) profil koji dolazi s laptopom, ili ga nešta koči.
Uglavnom, probaj nać NotebookCheck review od nekog posve drugog laptopa (drugog proizvođača) i skini njegov profil, pa isprobaj. Ako ni tad neće, onda nešta ne štima. Prema tvom screenshotu, sve je kako sam i ja radio.
Čekaj kao da je malo mekša, glađa slika sada. Kužiš? Ali nije to ništa spektakularno.
Ovako iz sleepa kad idem nije mi crni ekran nije niti nakon restarta malo sam pokrenuo GTA IV da vidim....
Ma nije glađa slika, sad je vrhunska slika
Daj sada me i ti kajlaj za vrhunsku sliku treba dobro platiti.
Pravi monitor košta više od mog lapa. :p
To uopće nije istina u vezi Y510, koristim ga vec dva tjedna i nema problema u turbo modu (turbobust). Pre zadovoljan sam!
Evo za koji dan idem kupit ovaj laptop !
Pa javim dojmove.
I da Vas pitam jeli to trenutno najbolje za gaming?