Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.670
|
čitano: 14.630.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
roby27 kaže...
wickerman999 kaže...

Bok, molim mišljenje u vezi ovih laptopa:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6659712eaee64aecb9c79e7b14e93cf5.lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-z500-59376077-59-376077.aspx

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.92a56cbd54f541fdbcf4d6ff1cba8da2.lenovo-prijenosno-racunalo-z510-59-390330.aspx

Konkretno me zanima isplati li se dati skoro 900 kn više za novu seriju procesora? 

Druga stvar koja me zanima je recimo ovaj model: 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.50b9d309a48e45768eb4c6cfa26c432e.g510-notebook-15-6.aspx

Koliko vidim skoro ista stvar, razlika je u dimenzijama, težini bateriji i grafičkoj kartici. Je li ova grafička kartica koja je unutra (Radeon HD HD 8750M) značajno lošija od ove iz gornjih laptopa (GeForce GT740M)? Koristio bi laptop i za povremeno igranje 

Hvala :)

Slobodno idi na G510 jer je bolji od Z500 koji ima starije komponente bez sshd diska. 

Hvala, ali mene isključivo zanima vrijedi li razlika u procesoru 900 kn i usporedba grafičkih kartica između Z i G serije. HDD+SSD me uopće ne zanima jer već imam SSD za njega.

12 godina
wickerman999 kaže...
   Hvala, ali mene isključivo zanima vrijedi li razlika u procesoru 900 kn i usporedba grafičkih kartica između Z i G serije. HDD+SSD me uopće ne zanima jer već imam SSD za njega.

Imaš google pa malo prosurfaj razlike između procesora, uglavnom haswell cpu je odličan ponajviše po pitanju performansi integrirane grafike i smanjene potrošnje, isto tako google za gpu.  

12 godina
neaktivan

Ma gledao sam benchmarke i to, ali ne mogu baš procijeniti hoće li se zbog par posto više u benchmarku osjetiti razlika u svakodnevnom radu :) Hvala ti na odg. 

12 godina
Perkan55 kaže...

Podrav ekipa,trebam pomoć oko odabira laptopa,imam dvije moguće varijante pa mi recite što mi je bolje:

1.http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=10702 ovaj lap je bez windowsa pa bi ih onda morao kupiti,to bi me izašlo oko 8000 kuna

2. http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=10436

Znam da je na prvom lapu jača grafa,al neznam kolko mi se isplati kupovat windowse,a još veći je problem što ih neznam instalirat,nisam to nikad radio,a nebi se upušto u to na tak skupom lapu,tako da bi vjerojatno nekog našo da mi stavi winse

Pa meni osobno je Asus N serija lijepša sveukupno gledajući ako imaš koga da ti sredi windowse, mislim nije ni Y510 u zaostatku a opet tu imaš win8 out of the box. Ne znam teško je meni ovako preporuku davati to moraš sam odlučiti dali ti je bolje bez ili sa windowsima. Za Asus znam da ima dobar ekran sa širokim kutom bez distorzije boja i u paketu dobivaš externi subwofer za poboljšani bass, posebno u Asus-u ulažu u dobre zvučne sustave.   

16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Moj frend ima na nekakvom quadro lapu iz 2005 ugrađen  sub ispod naprijed po sredini dakle 2.1 sustav i bolje se čuje lap nego sva tri moja hp-a do sada. :))

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 1:00 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim Vas preporuku laptopa po sljedećim kriterijima...

• Cijena : 7500 kn (max. 8000)

• Namjena : office programi, simulacijski programi za studij (kemija, mikrobiologija), filmovi, tu i tamo koja igra

• Dimenzije : ekran 12,1 ili 12,5

• Konektori : standardno

• Masa : standardno za male laptope

• Windowsi : bilo bi dobro, ali nije nužno

Hvala svima !!!

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molio bih preporuku laptopa do 3500kn (cash ili kartice svejedno) Trazim neki nag for the buck {#}

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

U dilemi sam između:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.2B2A672E-7D1B-40E7-A2EC-4A9DA2836B28.aspx

i

http://www.ekupi.hr/Acer-V5-552G-10578G50aii-NXMCTEX019-prijenosno-racunalo-354942.aspx

laptop bi služio za internet, office, multimediu, pokoju igru.

Ako ima šta bolje u tom rangu, molim preporuku,

Hvala unaprijed.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Crix-2462/hero/5487786
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ako ikome mogu poslužiti ove informacije o često spominjanom Lenovo G500/G510, evo:

- Razlika između Lenovo G500 i G510 je u generaciji procesora (Ivy Bridge / Haswell).

- Na G500 se preko BIOS-a može obrnuti funkcija F1-F12 tipki da se koriste bez tipke Fn, na G510 ne može (barem zasad, dok ne izađe update BIOS-a).

- Postoji i model G500s, radi se o ''stanjenom'' G500 sa zvučnicima s donje strane. Subjektivno, ''obični'' G500 je bolji.

- OneKey Recovery funkciju i njenu particiju je moguće implementirati i na sve Lenovo modele koji dolaze bez Windowsa, a imaju Novo tipku. Koristi se OKR7 Engineering DVD, a upute i linkovi su na Lenovo forumu (autor je bodmas): http://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-3000-and-Essential/Disk-Partitioning-and-OneKey-Recovery-Feature/td-p/8036/page/52

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 15:15 (THK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jucer sam tu trazila preporuke za laptop do 6000 kn, onako, za gaming i filmove i sad nisam sigurna koji da uzmem: Dell Inspirion 3737 ili Lenovo z710

Ako imate jos kakve prijedloge, samo dajte

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa :D

treba mi laptop, ovo su neki moji prohtjevi, pa ako možete pomoć.

Cijena :                           do 6500 kuna, ako znate za neki koji dođe nešto više, a nudi vrijednost za novac samo recite :D
Namjena :                       za faks (office, ponekad neki malo više specijaliziran program tipa autocad..) + normalno korištenje (net, filmovi, ponekad neka manje zahtijevna igra)
Dimenzije i masa:            ekran 15ak inča, neću ga nosit van svaki dan, al ponekad da tako da je poželjno < 2.5kg, može i do 3
Konektori :                      standardno, al realno, neće mi trebat više od par usb portova :D
Kvaliteta izrade :             trebao bi izdržati 5-6 godina (cijeli faks) tako da tražim nešto kvalitetniji laptop, ali mislim da većina odgovara tome
Windowsi :                     ne nužni

Ugl, procesor intelov i5 (može i nkj od amda ako je dobro :o, i ne bih baš onaj naslabiji U ako ne moram), u grafe se baš i ne razumijem (al nkj prosječno ili malo iznad toga), ekran 15ak inča, RAM >=6GB, ssd nije obavezan.
Ja sam našao ovih par, pa ako može prosudba koji je najbolji odnosno ako imate neki novi prijedlog slobodno napišite.. hvala svima :D

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-asus-x550lb-xx013d-core-i7-4500u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-740m-15-6-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-bez-os-a-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.660.059

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5537-core-i7-4500u-dvdrw-8gb-1000gb-radeon-hd-8850m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.640.045

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

BOK, frend mi zeli kupiti laptop za igranje do 4000(100-200 manje vise),zelio bih igrati ove novije igre na nekin normalnim postavkama?

HVALA!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
12 godina
akf kaže...

Pozdrav ekipa :D

treba mi laptop, ovo su neki moji prohtjevi, pa ako možete pomoć.

Cijena :                           do 6500 kuna, ako znate za neki koji dođe nešto više, a nudi vrijednost za novac samo recite :D
Namjena :                       za faks (office, ponekad neki malo više specijaliziran program tipa autocad..) + normalno korištenje (net, filmovi, ponekad neka manje zahtijevna igra)
Dimenzije i masa:            ekran 15ak inča, neću ga nosit van svaki dan, al ponekad da tako da je poželjno < 2.5kg, može i do 3
Konektori :                      standardno, al realno, neće mi trebat više od par usb portova :D
Kvaliteta izrade :             trebao bi izdržati 5-6 godina (cijeli faks) tako da tražim nešto kvalitetniji laptop, ali mislim da većina odgovara tome
Windowsi :                     ne nužni

Ugl, procesor intelov i5 (može i nkj od amda ako je dobro :o, i ne bih baš onaj naslabiji U ako ne moram), u grafe se baš i ne razumijem (al nkj prosječno ili malo iznad toga), ekran 15ak inča, RAM >=6GB, ssd nije obavezan.
Ja sam našao ovih par, pa ako može prosudba koji je najbolji odnosno ako imate neki novi prijedlog slobodno napišite.. hvala svima :D

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-asus-x550lb-xx013d-core-i7-4500u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-740m-15-6-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-bez-os-a-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.660.059

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5537-core-i7-4500u-dvdrw-8gb-1000gb-radeon-hd-8850m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.640.045

Asus N56JR

DELL Inspiron 5537

Lenovo G510

ili ako si razmisliš o većem ekranu Lenovo Z710HP ProBook 470

Koliko vidim razlika je u disku.

sfafdsf kaže...

BOK, frend mi zeli kupiti laptop za igranje do 4000(100-200 manje vise),zelio bih igrati ove novije igre na nekin normalnim postavkama?

HVALA!!!!!!!!!!!!!

ACER Aspire V5-552G

LENOVO G510

G510
13 godina
neaktivan

Nakon duzeg trazenja i kalkuliranja izbor ce najvjerovatnije biti Lenovo Z510  i3 4000 haswell, gt740, 1tb hybrid disk. Od mana sam primjetio da su ljudi naveli jedino to sta se ne moze jesnostavno pristupit ramu, disku, bateriji, nego se mora dignit tipkovnica i skinit donji poklopac koji je na 5,6 vijaka. I da ostaju tragovi prstiju na poklopcu ekrana (sta mi nije problem jer san ima g580 sa istim poklopcem i bojom)

Ima li itko jos kakav prijedlog za laptop u tom cjenovnom rangu (4500kn) slicnih karakteristika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 11:10 (dado_000).
13 godina
neaktivan

Bump...

Može li preporuka kvalitetnog malog laptopa do 12,5 inča ? Cijena do 7500 kn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hrvojeee kaže...

Bump...

Lenovo Thinkpad x230, i5, 180 ssd, 8gb rama, jedino ne dolazi s Windowsima, ali s obzirom na buđet lako se dokupe i jos uvjek si unutar buđeta, ili HP Elitebook 2570p koji malo možda ljepše izgleda, ali realno nudi puno manje jedini + mu je što dolazi s windowsima.

Review za lenovo, Review za HP.

Moj glas svakako ide za lenovo. Opasan stroj.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 12:44 (darkydark).
13 godina
neaktivan
darkydark kaže...
Hrvojeee kaže...

Bump...

Lenovo Thinkpad x230, i5, 180 ssd, 8gb rama, jedino ne dolazi s Windowsima, ali s obzirom na buđet lako se dokupe i jos uvjek si unutar buđeta, ili HP Elitebook 2570p koji malo možda ljepše izgleda, ali realno nudi puno manje jedini + mu je što dolazi s windowsima.

Hm, pitanje je li Lenovo dobavljiv.. Jedino u ADM-u je aktivan, a tamo često znaju kasniti s ažuriranjem stranica.. Ako ne računamo AMD, Cijena oko 10000 kn..

HP EliteBook koji je dobavljiv je najjeftiniji 8800 kn..

čini se da su cijene porasle ?

Ili lupetam gluposti ??

12 godina

Pozdrav svima!

Evo, pitanje koje jedan moj prijatelj postavlja, ako je ko u mogucnosti posto mu ja neznam bas dobro pomoci...

Trazi neki laptop za 4000-4300kn sa 17 inca pa ako bi netko mogao ovdje odgovoriti ako nadjete neki dobar laptop, probajte izvuc najvise sto se moze za taj novac... HVALA NA POMOCI!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

sto mislite o ovome laptopu za gejmanje na nekim normalnim postavkama???

http://www.ekupi.hr/Acer-V5-552G-10578G50aii-NXMCTEX019-prijenosno-racunalo-354942.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
acmilan2 kaže...

Pozdrav svima!

Evo, pitanje koje jedan moj prijatelj postavlja, ako je ko u mogucnosti posto mu ja neznam bas dobro pomoci...

Trazi neki laptop za 4000-4300kn sa 17 inca pa ako bi netko mogao ovdje odgovoriti ako nadjete neki dobar laptop, probajte izvuc najvise sto se moze za taj novac... HVALA NA POMOCI!

Koja bi bila namjena?

Edit: ako je tako onda Lenovo Z710

sfafdsf kaže...

sto mislite o ovome laptopu za gejmanje na nekim normalnim postavkama???

Sasvim dovoljno i previše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 15:18 (roby27).
14 godina
neaktivan
Hrvojeee kaže...
darkydark kaže...
Hrvojeee kaže...

Bump...

Hm, pitanje je li Lenovo dobavljiv.. Jedino u ADM-u je aktivan, a tamo često znaju kasniti s ažuriranjem stranica.. Ako ne računamo AMD, Cijena oko 10000 kn..

HP EliteBook koji je dobavljiv je najjeftiniji 8800 kn..

čini se da su cijene porasle ?

Ili lupetam gluposti ??

nazoveš ADM pa pitaš?

S obzirom da i Lenovo i HP nude global warranty support 1000e je puno novaca pogledaj neke od šopova u sloveniji dal imaju dotični za razumnu cijenu.

Dell Precision M6600
14 godina
neaktivan
One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 12:28 (majstorSZ).
11 godina
neaktivan

Molim Vas preporuku laptopa po sljedećim kriterijima. Laptop služi u svrhu

Cijena : do 8000kn

Namjena : photoshop - webdesign - programiranje - malo video obrade - office - net - filmovi

Dimenzije : ekran 17,3 (1600 x 900 ili 1920 - 1080) ili 15,6 ali sa 1600 x 900px

Konektori : min 2x 3.0 usb - Bluetooth - HDMI - mic - slušalice

Masa : nebitna

Windowsi : Ne ne i ne :)

P.s. Preferiram HP, ali nemora biti ako je neka dobra recenzija!

Hvala unaprijed!!!

0 0 hvala 0
12 godina
roby27 kaže...
Narfxy kaže...

Kako laptop službeno podupire samo w8, gdje naći potrebne drivere za sedmicu?

To je vrlo lako samo odeš na Lenovo driver support i izaberes model laptopa te koji OS koristiš http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page

No strogo bi ti preporučio da staviš win8.1 jer je osjetno brži i nakon privikavanja cca tjedan dana reći češ papa win7 :) 

ajd fala bogu, punac planira uzet laptop pa sam mu preporučio lenovo g510, a kako hoće isključivo win7 već sam bio u strahu da ću imati gadnih problema jer sam jučer pokušavao osposobit hp pavilion za kolegicu za kojeg jednostavno nema podrške za sedmicu i na kraju ne rade dva od tri usb-a i neki unknown device

najžalosnije od svega na sličnih stotinu upita na hp-ovom službenom forumu, kad ništa drugo nije uspjelo, odgovor je - instalirajte win8...idioti

15 godina
odjavljen
15 godina

Sta ce dans ikome optika? Ovaj drugi samim time sta nema optiku ima vecu bateriju koja duze traje. Bolje kuciste i konfiguraciju. Uzmi V5 model, puno bolji izbor.

11 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 14:45 (sfafdsf).

0 0 hvala 0
12 godina
eagle:1313 kaže...

Molim Vas preporuku laptopa po sljedećim kriterijima. Laptop služi u svrhu

Cijena : do 8000kn

Namjena : photoshop - webdesign - programiranje - malo video obrade - office - net - filmovi

Dimenzije : ekran 17,3 (1600 x 900 ili 1920 - 1080) ili 15,6 ali sa 1600 x 900px

Konektori : min 2x 3.0 usb - Bluetooth - HDMI - mic - slušalice

Masa : nebitna

Windowsi : Ne ne i ne :)

P.s. Preferiram HP, ali nemora biti ako je neka dobra recenzija!

Hvala unaprijed!!!

Asus N750JV

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice