Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.719
|
čitano: 14.741.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Hvala vam momci! Izgleda da ću se i ja pridružiti klubu :) Idem sutra kupit Lenovo Z580 s i3 3110m i gt 635! laka vam noć, javim dojmove kad se slegnu :)

3 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, trebao bih laptop do 3500 kn (+100, 200kn bi se moglo navući), služio bi mi za igranje igrica (PES, FIFA ili Football Manager) i naravno za internet, ali to se podrazumjeva. Svaka pomoć je dobrodošla jer ja sam stvarno truba kad je riječ o gigabajtima, megabajtima i ostalom.

0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
m77 kaže...

Pozdrav, trebao bih laptop do 3500 kn (+100, 200kn bi se moglo navući), služio bi mi za igranje igrica (PES, FIFA ili Football Manager) i naravno za internet, ali to se podrazumjeva. Svaka pomoć je dobrodošla jer ja sam stvarno truba kad je riječ o gigabajtima, megabajtima i ostalom.

Z580 ili 370R5E 2god. jamstva bez optike da naglasim

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 15:26 (roby27).
15 godina
neaktivan

Jel itko ima iskustva sa Dell laptopom Inspiron 5721?

Pravo veliki laptop, 17inčni ekran, 1080p rezolucija...  

Procesor je i5, ali niskonaponski. Grafička je radeon HD 8730M.

Oko 5500 kuna. Po meni je ok cijena.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-5721-173-intel-core-i5-170-ghz-260-ghz__3752651

Evo šta  me brine - čitao sam i u bugu i online o problemu sa ventilatorom - kao vrti se maksimalno nonstop. Ne znam jel za sve modele ili neke, jel to riješeno itd . Ima li netko da zna možda? I inače, jel mislite da je ok laptop?

0 0 hvala 0
16 godina
Sunshin kaže...

Jel itko ima iskustva sa Dell laptopom Inspiron 5721?

Pravo veliki laptop, 17inčni ekran, 1080p rezolucija...  

Procesor je i5, ali niskonaponski. Grafička je radeon HD 8730M.

Oko 5500 kuna. Po meni je ok cijena.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-5721-173-intel-core-i5-170-ghz-260-ghz__3752651

Evo šta  me brine - čitao sam i u bugu i online o problemu sa ventilatorom - kao vrti se maksimalno nonstop. Ne znam jel za sve modele ili neke, jel to riješeno itd . Ima li netko da zna možda? I inače, jel mislite da je ok laptop?

Imaš za par kuna više isti laptop sa niskonaponskim i7 procesorom - http://www.protis.hr/products/details/notebook-dell-inspiron-3721-di3721i781tb8730m209/69479

Neznam kako će ta grafa raditi jer još uvjek nema drivera za nju na amd-ovoj stranici, samo na delovoj tako da će se morati čekati driveri neko vrijeme.

Što se tiče venta za to neznam ništa.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
14 godina

Pozdrav ljudi, zanima me neki laptop do 4000kn moze malo preko, am oze i manje.

Svrha je opcenito da imam prijenosno racunalo. Na kome ponekad mogu negu igricu odigrat, neki progrmacic pokrenut te za neku multimediju!

Pa molim savjet

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel može preporuka nekog laptopića oko 4 tisuće ili manje da je 17-inčni, da se s njime dobije windows 8.. Ne mislim se na njemu igrati stalno, ali želio bih da radi normalno ako koji put upalim neku igricu...

I zanima me šta mislite o ovim laptopima koji imaju touch na sebi

kad mačaka nema miševi kolo vode
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebao bih preporuku prijenosnika za cijenu od oko 3-4 000 kuna. Namjena bi mu bila surfanje Internetom i multimedija (filmovi, glazba slike), znači ništa zahtjevno.

Dakle, ne biram za sebe, nego me jedna osoba zamolila da vidim što je trenutno dobro i da joj preporučim neki prijenosnik.

Pa sam u dućanu Expert povirio što se nudi i izbor mi se i nije učinio baš dobar, ali sam isto neke prijenosnike izdvojio, pa evo ih:

1. HP Compaq Presario CQ58-203SM - 3.299 kn

2. Toshiba Satellite R850-1L0 (s Win 7 Premium) - 4.459 kn

3. Asus X55VD (s Win 8 i jamstvom od 2 godine) - 3.799 kn

4. Asus X501A (s Win 8 i jamstvom od 2 godine) - 3.699 kn

Ovaj 4. je zapravo najslabiji, tako da se može prekrižiti, mada bi i on zadovoljio navedene zadatke. Znači najbolje bi bilo da prijenosnik dolazi sa OS-om i da ima što dužu garanciju. Također ako se može naći prijenosnik od 17" još bolje, samo da ne prelazi cijenu od 4.500 kn. No, i 15.6" je vjerujem dovoljno (nisu postavljeni uvjeti koji se tiču veličine ekrana), a i bilo bi dobro da prijenosnik nije skuplji od 4 000 kn.

To bi bilo to. Preporučite nešto što nije nekvalitetno, tj. da je na glasu kao pouzdano. 

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pogledaj ovog SAMSUNG-a sa 2 god jamstva i solidnom konfiguracijom ili HP-a sa dodatnom godinom jamstva i torbom.

Što se tiće 17", nekako mi se best buy čini ovaj SAMSUNG.

Svi sa Windowsima 8.

16 godina
neaktivan

pozdrav...

trebam laptop za curu do 6000kn...

kakva su vasa misljenja o ovome: 

Toshiba prijenosno računalo Satellite, L870-17M, PSKFNE-01P02TY4, 17.3", Intel Core i5 3230M 2.60 Ghz, 750GB HDD, 4GB RAM/6GB RAM, ATI Radeon HD 7670M, 2GB, Windows 8

ako netko zeli nesto predlozit neka samo kaze...

al neka bude po mogucnosti bijeli laptop jer si takav zeli....

daemon {GmF}

0 0 hvala 0
12 godina
jez_cro kaže...

Jel može preporuka nekog laptopića oko 4 tisuće ili manje da je 17-inčni, da se s njime dobije windows 8.. Ne mislim se na njemu igrati stalno, ali želio bih da radi normalno ako koji put upalim neku igricu...

I zanima me šta mislite o ovim laptopima koji imaju touch na sebi

Samsung 350E7C-S02HR isplati se protegnut malo...

Izzy kaže...

Trebao bih preporuku prijenosnika za cijenu od oko 3-4 000 kuna. Namjena bi mu bila surfanje Internetom i multimedija (filmovi, glazba slike), znači ništa zahtjevno.

Dakle, ne biram za sebe, nego me jedna osoba zamolila da vidim što je trenutno dobro i da joj preporučim neki prijenosnik.

Pa sam u dućanu Expert povirio što se nudi i izbor mi se i nije učinio baš dobar, ali sam isto neke prijenosnike izdvojio, pa evo ih:

1. HP Compaq Presario CQ58-203SM - 3.299 kn

2. Toshiba Satellite R850-1L0 (s Win 7 Premium) - 4.459 kn

3. Asus X55VD (s Win 8 i jamstvom od 2 godine) - 3.799 kn

4. Asus X501A (s Win 8 i jamstvom od 2 godine) - 3.699 kn

Ovaj 4. je zapravo najslabiji, tako da se može prekrižiti, mada bi i on zadovoljio navedene zadatke. Znači najbolje bi bilo da prijenosnik dolazi sa OS-om i da ima što dužu garanciju. Također ako se može naći prijenosnik od 17" još bolje, samo da ne prelazi cijenu od 4.500 kn. No, i 15.6" je vjerujem dovoljno (nisu postavljeni uvjeti koji se tiču veličine ekrana), a i bilo bi dobro da prijenosnik nije skuplji od 4 000 kn.

To bi bilo to. Preporučite nešto što nije nekvalitetno, tj. da je na glasu kao pouzdano. 

Hvala.

Čisto dovoljno za sve što si naveo Samsung 350E5C-S02HR, a imaš i noviji jači model bez optike Samsung 370R5E-S01HR ili veći ekran Samsung 350E7C-S02HR

daemon kaže...

pozdrav...

Toshiba prijenosno računalo Satellite, L870-17M, PSKFNE-01P02TY4, 17.3", Intel Core i5 3230M 2.60 Ghz, 750GB HDD, 4GB RAM/6GB RAM, ATI Radeon HD 7670M, 2GB, Windows 8

Ok je laptop, nije najbolje što se može naći za tu visinu buđeta ali s obzirom da mora biti bijeli nije loš izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 1:19 (roby27).
16 godina
neaktivan
daemon kaže...

pozdrav...

MOZE MI NETKO I PREPORUCIT NEKI LAPTOP, NEMORA biti bijeli, a da je najbolji omjer uloženog dobivenog za 6000kn. i molim vas navedite gdje ga kupit. hvala

daemon {GmF}
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Eto i ja trebam pomoć u izboru prijenosnog računala. Povremeno se bavim graf.dizajnom te uglavnom koristim Photoshop, InDesign i Illustrator. I znam da je bolje uzeti stolno, ali trenutno nemam tu mogućnost.

Planiram ga kupiti već idući tjedan, pa me zanima ima li tko nekakav savjet. Budžet do 8.ooo kn. Da li se može naći nešto kvaliteno za taj iznos? Vjerojatno bih u dogledno vrijeme kupila i dodatni monitor ali ne odmah.

Nadam se da sam na pravoj temi.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina

Po meni ti je ovo najbolji izbor.

ASUS N53SM-SX077 + A-DATA 128 GB SSD + AOC 22" AH-IPS = 7958 kn sa dostavom

Eventualno još dodatne 2 godine jamstva i kućica za hdd koji će biti eksterni.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 18:03 (zober).
16 godina
Marellay kaže...

Pozdrav svima!

Eto i ja trebam pomoć u izboru prijenosnog računala. Povremeno se bavim graf.dizajnom te uglavnom koristim Photoshop, InDesign i Illustrator. I znam da je bolje uzeti stolno, ali trenutno nemam tu mogućnost.

Planiram ga kupiti već idući tjedan, pa me zanima ima li tko nekakav savjet. Budžet do 8.ooo kn. Da li se može naći nešto kvaliteno za taj iznos? Vjerojatno bih u dogledno vrijeme kupila i dodatni monitor ali ne odmah.

Hvala unaprijed.

Moja preporuka je DELL N7720

Ekran od 17,3 incha, 1080p rezolucija, 6gb rama, kvalitetno aluminijsko kućište, blu-ray, a ima i dobru grafičku ako zatreba.

Ostane ti još tih 600kn s kojim možeš ubaciti još rama ako ti 6gb nije dovoljno, a kasnje se može ubaciti i nekakav ssd.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

jel moze preporuka nekog laptopa do 500-600 eura ?

hvala

pozz

0 0 hvala 0
12 godina
daemon kaže...
daemon kaže...

pozdrav...

Toshiba prijenosno računalo Satellite, L870-17M, PSKFNE-01P02TY4, 17.3",#mce_temp_url# Intel Core i5 3230M 2.60 Ghz, 750GB HDD, 4GB RAM/6GB RAM, ATI Radeon HD 7670M, 2GB, Windows 8

MOZE MI NETKO I PREPORUCIT NEKI LAPTOP, NEMORA biti bijeli, a da je najbolji omjer uloženog dobivenog za 6000kn. i molim vas navedite gdje ga kupit. hvala

DELL Inspiron N5520 i7qm procesor inside, 3god. jamstva plus izmjenjivi poklopac tako da možeš staviti i bijeli.

DELL Inspiron 5721 17" FHD rezolucija, ulv i5 proc čisto dosta za curu i novija grafička 8 serije, 3god. jamstva

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 0:51 (roby27).
15 godina
neaktivan

mario2206988 kaže...

Pozdrav,

jel moze preporuka nekog laptopa do 500-600 eura ?

hvala

pozz

a nisi rekao za što bi ga koristio ali recimo lenovo g580 je dobar za cijenu, ok komponente, solidna grafička

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g580-59-366677-core-i5-3230m-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt635m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-smede&option=artikl&id_artikl=014.620.045

ovo je verzija sa i5 procesorom za 4500kn (ustvari ima i jeftinije http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=06404271), postoje varijacije ako si spreman platit više/manje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 2:30 (Sunshin).
14 godina
neaktivan

Ima li gdje u hrvatskoj uzeti laptope sa amd-ovim richland apu-om (a8-5550m ili a10-5750m). Zasebna grafa nije potrebna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,jel mi molim vas netko moze preporuciti neki laptop koji je dobar,bar 2.4 GHz,da moze podrzat dobre  igre i programe.. cijena : do 4000kn. Hvala.  Plus: vase misljenje o ovom prijenosniku! Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 11:10 (Grimmy).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
zober kaže...

Po meni ti je ovo najbolji izbor.

ASUS N53SM-SX077 + A-DATA 128 GB SSD + AOC 22" AH-IPS = 7958 kn sa dostavom

Eventualno još dodatne 2 godine jamstva i kućica za hdd koji će biti eksterni.

To je 2 godine star model, a iz toga proizlazi i da je ovo daaaleko puno previše novca za nešto što broji već pokoju godinu u kutiji... Jel ti radiš za tu Futuru IT pa im tu ovako čistiš skladište?

Early adopter
14 godina
odjavljen
Grimmy kaže...

Pozdrav,jel mi molim vas netko moze preporuciti neki laptop koji je dobar,bar 2.4 GHz,da moze podrzat dobre  igre i programe.. cijena : do 4000kn. Hvala.  Plus: vase misljenje o ovom prijenosniku! Hvala

Ako misliš igrati onda taj laptop možeš baciti u smeće.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-g780-59-366751-173__3574991

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-z580-59-356331-156__3553301

Razlika između ova dva računala je to što G780 ima veći ekran, ali slabiji Pentium 2020M (ali ne mnogo) naspram Z580-ovog i3-a.
Sa G780 ćeš puno više uživati u igranju, surfanju, gledanju filmova... zato jer ima veći ekran, a sa Z580 u većim performansama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 16:32 (Deawood).
12 godina
xxxxx kaže...
Marellay kaže...

Pozdrav svima!

Hvala unaprijed.

Moja preporuka je DELL N7720

Ekran od 17,3 incha, 1080p rezolucija, 6gb rama, kvalitetno aluminijsko kućište, blu-ray, a ima i dobru grafičku ako zatreba.

Ostane ti još tih 600kn s kojim možeš ubaciti još rama ako ti 6gb nije dovoljno, a kasnje se može ubaciti i nekakav ssd.

Slažem se, uzmi taj model izvrsna preporuka. Nikako ono što je zober natrkeljao.

12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Za surfanje, gledanje filmova i sl. super laptop.

12 godina

A za igranje igrica na low

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
hrčak kaže...

A za igranje igrica na low

Ovisi o kojoj je igri riječ. Probaj pa vidi.

12 godina

Simulatore i eventualno black ops 2 na low 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Black Ops 2 je dosta zahtjevna igra tako da neće biti igriv, ali simulatori će se moći pokretati bez problema.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice