Ok proc mi i bitniji grafa je 5870 ionako u njemu pa će kolko-tolko odgovarati. Ništa hvala puno, naručujem CPU dns.
Nema na čemu. Pukni koju sliku mašine kada složiš.
Ok proc mi i bitniji grafa je 5870 ionako u njemu pa će kolko-tolko odgovarati. Ništa hvala puno, naručujem CPU dns.
Budem, jer još ću i ekran novi staviti s rezom 1920x1080 :)
Hahaha,pa ti češ promijeniti pola tog laptopa.
Jeftino sam ga dobio :) pa onaj novac što sam mislio za skuplji ulažem u njega :D
Jeftino sam ga dobio :) pa onaj novac što sam mislio za skuplji ulažem u njega :D
Fino. Mogao bi ga i malo moddati.
Fino. Mogao bi ga i malo moddati.
Ideje, savjeti? :) nisam baš nikad išao na moddanje laptopa :/
Da sam ja na tvome mjestu,našao bi dobrog airbrush majstora da mi ovo napravi na tom laptopu:
Također bi mu obojao ispuhe u maskirnu boju te dodato one žute naljapnice sa upozorenjima za otvore,kabinu itd. kao što imaju avioni.
Zanimljive ideje :) nešto ću smisliti već.
Možeš mi molim te dati link tog laptopa sa Quadro grafičkom? Također planiram kupiti neki sa Quadro, jerbo ova 650m je nestabilna do boga u Caitii i Artlantisu, nakon sat-dva rendera samo rikne...
P.S. za nekih mjesec dana bi dao sadašnji laptop na prodaju (Dell n7720 - i7 3610QM, 650m, 8GB, FHD). Kupljen pred 2 i pol mjeseca, pegla igre na high, eventualno novije i zahtjevnije tipa BF na kombinaciji med/high postavkama, ali definitivno grafička nije za polu-profi rad na 3D render programima... Pa koliko bi mogao tražiti za njega? Koštao me 7,500kn, naravno još uvijek ima garanciju, doslovno kao nov.
U MSAN-u preko jedne firme koja im je partner, ostalo na stanju jos 10 komada + rabat + (odbili su mi 920kn za Windowse 7 pro 64bit) tako da me ispadne tocno 7450 kn. Sa tim da je to cijena za 4gb RAM-a i moram nadoplatit jos za 4...
HP EliteBook imaju samo sa quadro grafikom i to samo neki, bar je tako u katalogu MSAN-a, sto se tice HP-a, ostale nisam ni gledo jer imam odlicna iskustva sa HP laptopima a usput ove povoljnosti sam mogao dobiti samo za HP...
Slican je ovome, samo je kod ovoga i5 i memorija na 1333 mhz kod mene i7 i memorija na 1600mhz i disk 500GB
http://www.msan.hr/katalog/CatalogDetails.aspx?prodId=180373
Možete mi reći kako bi http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N73SV/#specifications laptop sa i7 cpu i 540 1 gb pogonio GW2,bf3?
Možete mi reći kako bi http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N73SV/#specifications laptop sa i7 cpu i 540 1 gb pogonio GW2,bf3?
Zadnjih dana kolko sam sve proučio stranice mislim da sam i zapamtio nešto, evo izvoli test za BF3 pa imaš po grafici i postavkama:
http://www.notebookcheck.net/Battlefield-3.65495.0.html
+
baš tvoj laptop i igranje BF3 VIDEO:
Cijenjeni forumaši molio bih vas da odvojite vremena, te mi pomognete u "muci" sa odabirom prijenosnog računala.
Može biti bilo koja pouzdana web trgovina u Hrvatskoj. Cijena je do 3500 kn, ali može i preko ako se za mali iznos moze dobiti nesto bolje.
Pozeljan je sto veci ekran, ali nije neophodan.
Operativni sustav nije potreban, ali ne smeta.
Cijenjeni forumaši molio bih vas da odvojite vremena, te mi pomognete u "muci" sa odabirom prijenosnog računala.
Može biti bilo koja pouzdana web trgovina u Hrvatskoj. Cijena je do 3500 kn, ali može i preko ako se za mali iznos moze dobiti nesto bolje.
Pozeljan je sto veci ekran, ali nije neophodan.
Operativni sustav nije potreban, ali ne smeta.
Zrakni ova dva u Mikronisu, doduse nisu sa windowsima
Na akciji:
Sa Windowsima (nije na kaciji)
Ovaj Lenovo se ne cini loš... 6 GB RAM, MD Radeon HD6650M 1GB, 1TB HDD. Nako nije loš za te novce, moro bi se pruziti za 200kn ali mislim da se isplati. Neka jos netko da sud o ovome.
Imas ga u Futuri za 3.405,33 kn za gotovinu sa 4 GB RAMA, malo slabijom grafikom i 500GB diskom. Mislim da ti se isplati ispruziti za 200kn u Mikronisu.
trebam preporuku prijenosnika do 5000 kn. sluzit ce za surfanje, gledanje filmova i pokoju igru( bar da na meddium pokrece ove nove). ono sto zelim je da bude jako prenosiv tj da ga mogu nosit svugdje sa sobom, to znaci mala kilaza, ekran najvise 15", da nije predebo. preferiram hp najvise no moze i nesto drugo, samo ne acer i slicni, ipak mi je kvaliteta izrade isto bitna kao i izgled samog prijenosnika. znaci sto bolje za 5 soma kuna.
trebam preporuku prijenosnika do 5000 kn. sluzit ce za surfanje, gledanje filmova i pokoju igru( bar da na meddium pokrece ove nove). ono sto zelim je da bude jako prenosiv tj da ga mogu nosit svugdje sa sobom, to znaci mala kilaza, ekran najvise 15", da nije predebo. preferiram hp najvise no moze i nesto drugo, samo ne acer i slicni, ipak mi je kvaliteta izrade isto bitna kao i izgled samog prijenosnika. znaci sto bolje za 5 soma kuna.
meni taj nije nesto, ima samo i3 proc, slabu graficku i sve, a ni nije do 5 soma.
ovaj hp gore nije los, a samung je jos bolji.
Molim vas pomoć u vezi kupnje laptopa i netbooka, da omjer cijene i dobivenog bude čim bolji... Cijena laptopa neka bude do 5500kn, a netbooka do 2500kn, +-200kn, ujedno vas molim da se računala mogu kupiti isključivo u dućanima sa područja Zagreba...
Pozdrav,kupio bih neki laptop sa enabave (zato jer prihvacaju paypal).
Jel mi moze netko preporucit neki laptop za 350 eura (2500 kuna).
Ako mozes da pokrene neke igre ili tako nes bilo bi super.
Za oko mi je zapeo Fujitsu LIFEBOOK AH531
Pozdrav,kupio bih neki laptop sa enabave (zato jer prihvacaju paypal).
Jel mi moze netko preporucit neki laptop za 350 eura (2500 kuna).
Ako mozes da pokrene neke igre ili tako nes bilo bi super.
Za oko mi je zapeo Fujitsu LIFEBOOK AH531
Moze netko odgovorit hitno je :)
BTW bi li se sa takvim nekim laptopm moglo igrat?
Pozdrav ekipi s foruma !!!
Trebao bih pomoć u odabiru laptopa best buy do 3500 kn , prednost bih dao unutarnjoj memoriji 500- 1tb
S obzirom da mi trebaju windowsi, a oni su mi nespretni za korištenje na macbooku, tražim laptop koji je sličan Macbooku pro, dakle odličan ekran, lagan, kvalitetno izrađen, ne grije se previše, dobra baterija, lijep izgled itd. Veličina ekrana po mogućnosti 15,6 ". Bilo bi i poželjno da ima zasebnu grafičku karticu, a ne samo integriranu. Cijena nije toliko bitna, glavno da nije veća od macbooka. Hvala unaprijed.
Postovanje!
Novajlija sam na forumu, imam dilemu, a nisam nasao odgovor pretragom, ako neko ima neku pametnu temu da me uputi bio bi mu zahvalan, vjerovatno je bilo vec takvih dilema....
Naime, treba mi laptop koji ce odgovoriti mojim potrebama, a zelio bi kupiti MacBookPR, trenutno posjedujem ASUS G53V, sluzi me dobro, ali godine ga gaze, trebm jaci procesor, vise rama i SSD.
E sad, kvaka je u tome sto se bavim 3D modelovanjem, renderima i arhitektonskim dizajnom uopste, pa bi mi odogovor na to pitanje vjerovatno najbolje pruzio neko ko se bavi istom materijom.
Da li je MacBookPro dovoljno dobar odgovor na takve zahtjeve, koliko je pametno prijeci na Mountain Lion baveci se tim?
Jasno mi je da to mozda nije najjaca masina za taj posao, ali mi je Windows pomalo vec dozlogrdio, zelim ozbiljniji sistem, volio bi Retinu, sinhronizaciju svih uredjaja ( TimeCapsule i sl), ali nisam siguran koliko ce mi Apple dobro odogovoriti na zahtjeve posla?
Nemojte pokretati polemiku Apple vs. Ostali, nisam pristrasan, samo zelim znati da li mozda propustam neku veliku cinjenicu ili ogranicenje istog, dakle treba mi savjet da li da izaberem Apple ili ne.
Radim u AutoCadu, 3Ds Maxu, Revitu i Adobe paketu.
Hvala!
Također radim u spomenutim programima + još neki drugi. Trenutno imam Dell n7720 SE (i7, 650m, 8GB RAM, FHD i kupio sam prošli tjedan SSD od 128 GB). Zamjerka je jedino na grafičku karticu koja definitivno nije za CAD programe. Guši se i općnito čak i neki lakši render je kolje... Kolege sa posla su mi preporučili da uzmem neki sa Quadro grafikom, pa sad ne znam ni sam šta ću sada...
Grafička radi ispravno, kad dođem doma brat odigra BF3 multiplayer jedno 3-4 sata u komadu, nikad problema sličnih onim kada radim u cad programima...
Jedini laptopi na našem tržištu koje sam pronašao sa Nvidia Quadro grafičkim karticama su HP Elitebookovi.
EDIT: Jel ima netko možda slčajno iskustva sa ovim ili srodnim modelima iz serije Elitebook?
Prek firme bi uzeo: http://www.msan.hr/katalog/CatalogDetails.aspx?prodId=196203
Hm, cuvaj se gpu renderinga sa laptopom, nije to za tog posla jednostavno......moj kolega nekidan sprzio svoju sa Octanom....
Ja se generalno lomim da li da predjem uopste na Apple platformu, a to bi na kraju podrazumijevalo MBPro i iMac u kucnoj varijanti, ali prije toga, najmanje godinu moram izgurati samo sa laptopom....
Zato me zanima koliko CADovaca i MAXovaca radi na Applu i zasto?
Gledao sam i Appleov Mac Book Pro (sa i bez Retine). Osim šta su abnormalno skupi, za 17.000 kn (verzija bez retine za i7 procom, koji je obavezan) i 20.000 kn za verziju sa retina...
Svi navedeni imaju ovu 650m grafiku, tako da mi to ne dolazi u obzir... A za 17.000 se može uzet laptop sa zvijerkom Quadro K5000M grafikom, to je čudo koje ne bih ni mogao skroz iskoristiti...
Kod nas je Apple previše traži za ono šta nudi, ali vjerujem da je kvaliteta nepojmljiva i neusporediva sa ostatkom ponude
pa sto ne kupite gaming laptop? jesu oni napravljeni za igranje ali unutra su najbolje komponente u laptop svijetu, te najbolje graficke kartice, ja npr preporucam asus g75, ima graficku koja ce prozvakat sve to sto navodite.