- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Vidim, tema se polako dovršava.
Svaka čast Šefu, kao i drugim kolegama koji su doprinijeli temi.
Imam jedan prijedlog: svatko tko posjeduje neki laptop od ovih u temi neka napiše kratki dojam i onda neka Šef editira i dopuni sa strane?
Da to bi bilo dobro!.....;)))
Evo kupujem prijenosnik cijene sto blize 4000 kn, nije namijenjen za igre, a vrijeme autonomije mi je bitnija stvar od snage grafičkog sustava.
Ciljam na core i3 procesore, jer vidim da im je uz Intel HD potrošnja minimalna kao i temperature i pao mi je u oko ovaj model:
http://www.diskont24.com/product.php?productid=79959&cat=123&page=1
Što mislite? Inace dolazim iz Splita, pa treba uzet u obzir i dostupnost? Jel itko ima ovaj ili slican iz serije K52F? I što je s garancijom? Ovdje vidim ima samo 12 mjeseci, s tim da za 300 kn mogu produziti na 2, ali sam na Asusovim stranicama nesto procitao da se produzi jos ako se registriram ili ensto takvo?
unaprijed hvala
Tražim prijenosnika za oko 6500kn.Ne treba mi za ništa specijalno,koristio bi ga za sve po malo.Važna mi je kvaliteta i što bolja konfiguracija za ovu cijenu.Zasad su mi dva zapela za oko:
http://www.svijet-medija.hr/hp_probook_6540b_wd687ea,22837,154.aspx
...pa ako može ko dati svoj prijedlog ili riječ-dvi o navedenim...hvala
Moj izbor izmedju ta dva bi bio HP radi vece rezolucije. 1366x768 je premalo.
Sta ces raditi sa njime? Ako se ne bavis ozbiljno obradom videa ili fotografija a rece da je za sve po malo niti jedan proc neces koristiti vise od 10 % a u ekran ces buljiti stalno. A i ako ces raditi ovo sto rekoh bolje ti je veca reza a samim tim i veca radna povrsina pa makar i sacekao par stotinki ili sekundi na render. Razliku izmedju ova dva procesora u realnom radu neces primijetiti nikad ali 37% vecu radnu povrsinu ces primijetiti odmah.
Zanemariva ili vrlo mala razlika u procesorima a razlika u velicini radne povrsine je ogromna.
Nije bitan ekran??????????????????????
Vecu glupost ne cuh unazad poprilicno vremena. Znaci ti bi radje 30% manju rezoluciju i 3% brzi proc nego obrnuto? S tim da je ekran manji uvijek a proc je sporiji samo u vrlo specificnim situacijama u kojima on 99% vremena nece biti?
Vrlo cudno razmisljanje.
Mislim da je vaznije da vidis sta radis.
Svasta.
sta logic, ti ne mozes prihvatiti da netko ima drukcije misljenje od tebe?
U vecini slucajeva izabrao bi Dell, prvo zbog snažnijeg procesora, veceg HDD-a, konkretnog grafickog sustava (HD 4570 je bomba naspram Intel HD), jamstva od čak 3 godine.
A manje rezolucija (sto je sasvim dovoljno za ovu velicinu ekrana) pokazat ce se kao jako dobra prednost u koliko se na laptopu ima namjeru ozbiljno i igrati (razumljivo, radi vecih performansi jer ovo su grafike s 128 bitnom(ili manjom) memorijskom sabirnicom).
HP vrlo vjerojatno ima puno vece vrijeme autonomije s obzirom na manji takt procesora i Intel HD, a tu je i veca rezolucija koja ce se svakako cijeniti za multimediju i nekakav uredski rad
Svasta je islo radi ovog:"neželim dobit bezveze žuti karton zbog prepiranja". Niti sam se prepriao niti sam cuo da se zato dobija zuti. Neka kupi sta hoce. Ali na 1366x768 ne mozes nista ozbiljno raditi. Meniji ti zauzmu pola ekrana. 768 pixela po vertikali? Jbg moj mob ima 854 ;)
stvarno pretjerujes, radio sam godinama na laptopu rezolucije 1280*720, i niti to nije malo
Ajd otvori premiere na toj rezi? I kao sto rekoh proc malkice brzi i to u specificnim situacijama a ekran veci u svim situacijama. Ja radim na 1680x1050 i kad upalim taj sa 1366x768 dodje mi da placem. To je samo za filmove i ni za sta vise.
kao da premiere nije psotojao i prije 1600*xxxx rezolucije? ovo je smijesno, pa ja sam ga i koristio i koristim ga jos uvijek
jos uvijek je rezolucija koja predvladava na posjetiteljima hrvatskih web stranicama je 720p
Poredis rezolucija na lapu sa web stranicm? Strasno. Al ok neka kupi sta hoce. Meni svejedno. AL ja 1366x768 ne bih kupio nikad.
a da bas sam strasan :)
tupim ti da je rez od 720p i 1366*768 spada u nekakav standard za prijenosnike s 15", a u Hrvatskoj je to jos uvijek rezolucija koja predvladava na monitorima
pa opet ljudi ne placu dok gledaju u takav monitor
uostalom svatko ima pravo na svoje mišljenje, moje je ovakvo, tvoje je takvo, a na PanGlu-u je da odluci
nego da ja bumpam svoje pitanje:
je li ima itko ikakvog iskustva s Asus K52F serijom i opcenito garancijom za Asusovu K seriju?
Jedan je bio kod mene i zavrsio na servisu radi wlan kartice. Asus meni licno sinonim za jeftine i lose laptopr. Ja bih isao na hp, dell, toshibu ili lenovo. Ovo ostalo mi ne uliva povjerenje.
To sto ta reza preovladava ne znaci da je idealno za korisnika ili najbolje vec zatosto je jeftino i sto proizvodjaci je frsiraju jer je jeftina i ima HD u nazivu. Da si radio na recimo 1680x1050 na 15,4" monitoru ne bi tako pricao. AJd otvori neki program i pukni SS ovdje a ja c to isto sa svog pa da covjek uporedi koliko prostora ima. Isto to vriejdi i za glossy tn matrice naspram recimo ips matt matrice.I glossy tn preovladava ali to ne znaci da valja.

Bok računalni eksperti,
imam jednu molbu za vas. Trebao bi mi laptop za faks (rad u officu, gledanje filmova, igranje igara...) za najviše 6500kn.
Također ne želim da mi se (pre)zagrijava, da mu se plastika ne uvija te da mu bude čim duže vrijeme autonomije.
Znam da mozda tražim previse, ali zato ste vi ovdje koji znate o racunalima da mi pomognete.
(nadam se da nije nemoguće, ali gledajte da uvjeti budu čim više zadovoljeni)
HP je uglavnom los za gaming jer inace daje slabije komponente od ostalih proizvodaca u istom cjenovnom rangu. Ja sam uzeo ovog Acera i prezadovoljan sam. Igre vrti bez problema, najbolji izbor za te pare. Jedino sustam.v moras instalirat jer na njemu dobijes bootabilni linux al mislim da ti to ne bi trebao bit problem.
Koliko ja znam ima. Ja ga nisam uzeo u Protisu, al znam da su dosta pouzdani.
Nisam znao da je moje pitanje tako teško.