Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.672
|
čitano: 14.631.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Kompjuter koristim za sve, odnosno zamjena za desktop. Pretpostavljam da mi izbor jedne ili druge marke ne garantira dugotrajnost monitora ili drugih važnijih komponenti tako da mi najvažniji problem ostaje pregrijavanje ( kod igranja normalno ) s kojim na trenutnom lapu imam problema od početka, ali se u zadnje vrjeme dosta pogoršalo - u prostoriji sa normalnom temperaturom koristim dvije deblje knjige za podizanje radi bolje ventilacije, a sada po ljeti ni to ne pomaže na duže od koji sat vremena. Planiram kupiti nešto u gornjoj kategoriji 17"-nih ali ipak ne namjeravam ići na alienware ili neki sličan preskupi nabrijani do kraja model, pa me najviše zanimaju iskustva sa grijanjem ( odnosno nepregrijavanjem pri dužem igranju ) jačih marki da se odlučim ostati sa Toshibom ( koja mi se u ostalim stvarima dosta sviđa ) ili na promjenu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ni sa jednim ne bi trbao imati problema. povremeno ciscenje i mijenjanje paste i to je to.

:)
16 godina
neaktivan

Oprosti na mojoj ignoranciji, ali na koju pastu misliš ( za zube ) ?

17 godina
neaktivan

Izmedju procesora i hladnjaka nalazi se termovodljiva pasta koja popunjava mikroskopske neravnine i povecava povrsinu nalijeganja hladnjaka na procesor. Vremenom se susi i gubi svoja svojstva pa je treba promijenuti. Vjerujem da bi se tvoj sadasnji lap dao srediti da se ne grije. daj to nekome ko se kuzi u to da ti ga ocisti i promijeni pastu i radit ce kao i prvi dan. 

15 godina
neaktivan
Ja sam si na akciji u mikronisu kupio ploču za hlađenje i provod zraka i fantastično radi vrlo korisno
“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
15 godina
neaktivan
evo ja si planiram kupiti laptop do 4500 kn,želim ga najviše koristiti za 3d modeliranje i renderiranje,znači treba jak procesor,dobru grafičku i puno rama,ostalo i nije toliko bitno,pa bih vas molio da mi kažete jer je hitno,za 2 tjedna idem ga kupit pa vas zato molim pomoć.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
15 godina
neaktivan

Acer Aspire... Je acer al su komponente dobre. Asus ili Toshiba koja je 4500kn

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 18:10 (wanderer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rekao sam do 4500 kn puno rama brz procesor i jaka grafička,drugo nije važno.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Izmedju procesora i hladnjaka nalazi se termovodljiva pasta koja popunjava mikroskopske neravnine i povecava povrsinu nalijeganja hladnjaka na procesor. Vremenom se susi i gubi svoja svojstva pa je treba promijenuti. Vjerujem da bi se tvoj sadasnji lap dao srediti da se ne grije. daj to nekome ko se kuzi u to da ti ga ocisti i promijeni pastu i radit ce kao i prvi dan. 

Vjerojatno imaš pravo čul sam za to, ali nikad se nisam u to upuštal ni na kućnom kompu, a kamo li na lapu. Znam i nekoga ko bi mi to mogao napravit, ali kako to nije jedini problem ( ekran pred komom - treća crta u šest mjeseci ) odlučio sam se na novi, ipak sjetit ću se tvog savjeta ako mi zatreba u budućnosti ( nadam se da neće ).

wanderer kaže...
Ja sam si na akciji u mikronisu kupio ploču za hlađenje i provod zraka i fantastično radi vrlo korisno

Siguran sam da je to točno jer sam ih vidio u akciji, ali 17" lap sa dodacima i hrpom papira koja završi sa njim u ruksaku već teži poprilično, a i zauzima dosta mjesta, pa mi se ne da tegliti još i to po aerodromima i brodovima. Rađe bi si našao model koji već u startu ima dobro hlađenje.

16 godina
wanderer kaže...

Da li je taj cooler potreban, laptop mi se ne pregrijava jer je novi, ali mislim jel to potrebno npr. ako hoću na krevet stavit laptop?

15 godina
neaktivan
Ma ne, ja ga većinom koristim kod većih vrućina i kad radim sa zahtjevnijim programima i kod igri. ;)
17 godina
neaktivan
Zekida kaže...
evo ja si planiram kupiti laptop do 4500 kn,želim ga najviše koristiti za 3d modeliranje i renderiranje,znači treba jak procesor,dobru grafičku i puno rama,ostalo i nije toliko bitno,pa bih vas molio da mi kažete jer je hitno,za 2 tjedna idem ga kupit pa vas zato molim pomoć.

Tesko ces naci komp za te stvari u tom cjenovnom rangu.

17 godina
neaktivan
Nog kaže...
logic kaže...

Vjerojatno imaš pravo čul sam za to, ali nikad se nisam u to upuštal ni na kućnom kompu, a kamo li na lapu. Znam i nekoga ko bi mi to mogao napravit, ali kako to nije jedini problem ( ekran pred komom - treća crta u šest mjeseci ) odlučio sam se na novi, ipak sjetit ću se tvog savjeta ako mi zatreba u budućnosti ( nadam se da neće ).

A neces ga baciti radi 10 minuta posla. Mozes na njega prikopcati vanjski monitor i eto ti kompa.

16 godina
neaktivan
logic kaže...
Nog kaže...
logic kaže...

A neces ga baciti radi 10 minuta posla. Mozes na njega prikopcati vanjski monitor i eto ti kompa.

Nisam ni rekal da ću ga bacit, ali moraš priznat da bi bilo prilično nespretno teglit okolo lap + stolni monitor.

17 godina
neaktivan

Vjerujem. Nisam probao ;)

Poenta je bila da ocistis taj lap i koristis ga kuci a kupis novi kao sto si i planirao.

15 godina
neaktivan

znaci treba mi lap za faks 5500-6000kn max na njemu ce se vrtit multimedija i autocad i ciljam nekako na 17"

za oko su mi zapele toshibe cine mi se kvalitetne  a sad  imate vi neku preporuku jer procita sam dosta tema i nisam vise pametan sta kupit hehehe

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+TOSHIBA+Satellite+L670-110+%2F+DualCore+P600%2C+DVDRW%2C+4GB%2C+500GB%2C+Radeon+HD+5145%2C+17.3%27%27+LED%2C+kamera%2C++LAN%2C+HDMI%2C+eSATA%2C+Windows7+Home+Premium%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=0115&id_artikl=011.500.407

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 21:47 (nedoy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nedoy kaže...

znaci treba mi lap za faks 5500-6000kn max na njemu ce se vrtit multimedija i autocad i ciljam nekako na 17"

za oko su mi zapele toshibe cine mi se kvalitetne  a sad  imate vi neku preporuku jer procita sam dosta tema i nisam vise pametan sta kupit hehehe

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+TOSHIBA+Satellite+L670-110+%2F+DualCore+P600%2C+DVDRW%2C+4GB%2C+500GB%2C+Radeon+HD+5145%2C+17.3%27%27+LED%2C+kamera%2C++LAN%2C+HDMI%2C+eSATA%2C+Windows7+Home+Premium%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=0115&id_artikl=011.500.407

http://www.njuskalo.hr/toshiba-prijenosnici/toshiba-satellite-a660-134-vrlo-povoljno-oglas-1442292

;)

15 godina
neaktivan

Evo moj prijedlog ti je da si pogledaš ova dva Asusa i Toshibu asus ti ima 17" monitor a toshiba 15" a toshiba ti je skuplja no nadam se da sam ti pomogao

Pozdravite sve kao da pozdravljate svog najboljeg prijatelja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja koristim ACER dosad nikakvih problema nisam imao.

Cak me iznenadio koliko dobro moze vrtit igrice kad pogledam da se ipak radi o prijenosniku.

Npr. jedan Shift vrti na skoro svim najvisim postavkama grafike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hoces reci da lenovo iste konfiguracije to ne vrtio tako?

15 godina
neaktivan

Jedan Lenovo takve iste konfiguracije kosta 2000 kuna vise, a ti ako si ga mozes priustit, onda kupuj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja se zapitam zast je taj acer jeftiniji 2000 kn i gdje su to ustedjeli. Obicno je to na kucistu tj. kvaliteti izrade.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja se zapitam zast je taj acer jeftiniji 2000 kn i gdje su to ustedjeli. Obicno je to na kucistu tj. kvaliteti izrade.

Si siguran u to?

Mislim da ih dosta prodaje svoje ime a razlika u kvaliteti (ako i postoji tj ako je i manja u jeftinijih) i nije bas tolika da  pojedini proizvodjaci laptopa mogu puknut cijenu nekoliko tisućica kn veću

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 10:08 (simeparanoja).
17 godina
neaktivan

Vjeruj mi ima razlike. Primijetices za godinu dana intenzivnog nosanja okolo.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Vjeruj mi ima razlike. Primijetices za godinu dana intenzivnog nosanja okolo.

Mislim da sam ti negdje napisao da imam forcebook, kojeg je kao HGspot slagao, i dosad od problema jednom čišćenje i wlan. Konfa je onda bila 7500kn a HP sa praktički istom konfig oko 12000kn. 

Kolega ima taj HP-ov i nema šta nije morao mijenjati na njemu, a još ga ne nosi toliko okolo nego je vecinom na dockingu.

Moj je išao na duga putovanja i na faks i svugdje pa evo još radi bez ikakvih problema, sad ću ga dati starome da se on igra s njim

Mislim da sam ja odlično prošao, sa 4500kn razlike i bez nekih velikih problema, za razliku od kolege.

evo upravo trazim sebi neki laptop na kojem cu neko vrijeme moci i zaigrati igricu ako je potrebno pa mi je zapeo za oko http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=29438-Notebook-Asus-N61JQJX002D

ovaj lap ima dobru grafu, ok proc, i 2 god garancije. ako pogledas HP, oni daju godinu dana garancije a mislim da je to velika i vrlo vazna stavka kad uzimas lap.

sad ti meni reci da postoji bolji HP za te pare? 

17 godina

Logic, daj mi reci sta mislis o ovom malisanu?

HP MINI

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta bi trebao da mislim o njemu? Meni premali i preslab za bilo sta ;)

17 godina
logic kaže...

Sta bi trebao da mislim o njemu? Meni premali i preslab za bilo sta ;)

Ma dobro je, ali ono jel moze on cemu posluziti? :) Pucam na mkv kako sam prije spominjao...

TrustNo1
17 godina
neaktivan

A ne bih znao. da nije malo preskupo da vrtis mkv?

17 godina
logic kaže...

A ne bih znao. da nije malo preskupo da vrtis mkv?

Ok, ajd onda ovako...trebam laptop, nekako sam se odlucio za mini iz nekoliko razloga...e sad bitno mi je da "normalno" vrti office, recimo cs3, mkv i da imam mogucnost bezicnog spajanja. Ne treba mi za igranje nego uglavnom za poslovna putovanja i prezentacije preko projektora.

Pitam tebe jer si mi se ovdje pokazao kao jedan od iskusnijih s prijenosnicima.

TrustNo1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice