Recenzija-Toshiba Qosmio G50-12K

poruka: 12
|
čitano: 6.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Recenzija

Izuzetno impresivan laptop kompanije Toshiba koji spada u desktop replacement kategoriju. Sa ogromnim 18.4" ekranom i Full HD rezolucijom ovaj laptop će biti idealno rešenje za one koji traže ultimativnu multimedijalnu prijenosnu mašinu. Qosmio G50 ima sve što treba, i više od toga, ali i košta dosta što je nekako i očekivano.

Toshiba Qosmio laptopi

su izuzetno kvalitetni i spadaju u sam vrh ponude. Ovi laptopi su po pravilu vrlo moćne multimedijalne konfiguracije koje u svakoj narednoj generaciji pomjeraju granice performansi, pa smo tako sa velikim nestrpljenjem dočekali i model G50-12K, jedan od najskupljih modela koji se trenutno može kod nas kupiti. Da li se isplati za ovakvu konfiguraciju dati toliko novca ćemo svakako provjeriti, no jedna stvar je u startu jasna, ekskluziva, što Qosmio G50 svakako predstavlja, se uvijek mora dobro platiti. Kako Qosmio predstavlja Toshiba viziju ultimativnog multimedijalnog prijenosnog računala, biti će nam vrlo zanimljivo da se malo poigramo i vidimo kako to sve u praksi izgleda.

Tehničke specifikacije:

Intel Core2 Duo T9550 2.66 GHz,
4GB DDR2,
720GB HDD(400+320), 18,4" Full HD TFT,
DVD/RW, NVIDIA GeForce 9600M GT 512MB,
WLAN, BT,FPR,HDMI, kamera, hybrid DVB-T/analog tuner,

Cijena oko 14.300Kn

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 10:57 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne isplati se.Bolje uzmi p300d 13j koji ima 2.2 ultra turion i puma platformu sa 3650 (koja je u rangu sa 9600gt) za 6900 kn.

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hahaha, gdje ćeš uspoređivati amd turion sa 2,2GHz sa Intel P9550 (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html), a i ATI 3650 je za 40% sporija od 9600 GT sa DDR3 memorijom! Ali slažem se s tobom da se ne isplati davat tolike novce za 18" laptop kad se može kupiti za iste novce high end računar, pa čak i brendirani.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa to sam mislio.Zasto dati 15.000 kn za laptop kad te desktop komponente kupis za 4000-5000 kn.Ako bas oces odigrati tu i tamo koju igricu,uzmes navedenu toshibu na medium ili low detaljima i to je to.Inace memorija na toj grafickoj u tom Qosmio G50 laptopu je DDR2.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 22:26 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa zar ne shvaćate da sam samo napravio recenziju!?

Nisam nigdje rekao da kupujem! No što ne znači da nebih, ali još uvijek sam zadovoljan svojim trenutnim prijenosnikom(Toshiba Satellite A305).

Posebno obraćam pažnju na procesor, grafiku i veličinu ekrana kod prijenosnika jer ga koristim za CAD aplikacije!

Imao sam priliku koristiti ovaj lap. i stvarno je ostavio dobar utisak na mene pa sam ga morao malo opisati....

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Recenzija-Toshiba Qosmio G50-12K

Koristio si ga? Koliko se grije? - Ja tražim dostojnu zamjenu za stolno računalo koju mogu prenositi tu i tamo. Vidim da podržava dva HDD-a također?

Najvažnije: kakav je ekran? U posljednje vrijeme nisam vidio prijenosnik (osim T60) kojem ekran valja. S obzirom da se baviš CAD-om, kakav je dojam o ekranu?

17 godina
moderator

Kakva je ovo recenzija? Pa nije recenzija nabrojati tehnicke podatke-pretociti ih iz tabele u recenice. Takvih ''recenzija'' ima u digitalijama koliko hoces, a ovo mi djeluje na C/P uvoda recenzije nekog novinara. Zasto autor teme, ako je vec koristio laptop, ne opise subjektivni dozivljaj koristenja, detalje ergonomije, osjecaj u radu, kvalitet izrade, vijek baterije, grijanje, sve ono sto se ne vidi iz info boxa s tehnickim podacima.

Pa bolji tekst se mogao napisati samo gledajuci u info box.

Resistance is futile (if < 1 ohm)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Recenzija-Toshiba Qosmio G50-12K
naxeem kaže...

Koristio si ga? Koliko se grije? - Ja tražim dostojnu zamjenu za stolno računalo koju mogu prenositi tu i tamo. Vidim da podržava dva HDD-a također?

Najvažnije: kakav je ekran? U posljednje vrijeme nisam vidio prijenosnik (osim T60) kojem ekran valja. S obzirom da se baviš CAD-om, kakav je dojam o ekranu?

Da koristio sam ga, ali ne baš "dovoljno" da bih ga mogao 100% upoznati i možda naći mu neku manu odnosno da bih mogao reći "e to nije dobro, moglo je bolje za tu klasu netbookova". Žao mi je ali ne mogu reći nešto tako jer ono što je ostavio na mene u tih par dana korištenja su svakako jako dobri utisci!!
Netbook djeluje čvrsto i kompaktno, a ona crna mat boja ukombinirana s metallic sivom mu daje izvrstan dojam elegancije, što me je posebno privuklo jer inače volim metallic boje(crna, siva, zlatna).

Posebno mi je se dopao ekran, kako sam već naveo. Koji ima Full HD rezoluciju. I na njemu je milina raditi! Primjetio sam da se može normalno gledati u njega i iz nekog oštrijeg kuta gledanja, bez obzira na dobro osvjetljenje okoline!(što kod moje toshibe satellite nije stvar)
Također i sama slika djeluje puno kontrastnije oštrije i dinamičnije.. što je meni bitno pošto u CAD-u imam jako tanke linije a koristim i više tipova linija(po 15-20) i svaki tip se jasno i dobro razaznaje i dobro je uočljiv. Dok npr. na mojoj Toshibi Satellite ponekada se moram dobro zagledati u liniju da uočim koji je tip(ako radim u jednom layeru naravno)
Ima dva HDD-a točno! A baterija mu je trajala oko cca 3h i na njemu je bila instalirana x64 Vista Ultimate. Za grijanje, pa iskreno nisam obraćao pažnju na grijanje, i nisam ni imao dovoljno vremena da malo uvidim kakve su točno temp. i ponašanje nakon nekih dosta zahtjevnih operacija na njemu(zahtjevnije igre itd...) Ali jedino ono što sam uvidio je da bez problema on podnosi i dugotrajnija opterećenja CPU-a jer sam bio transkodirao neke DVD-e što je trajalo oko 1.5h pod opterećenjem CPU-a na 50-60% razina buke ventilatora se nije puno promjenila!

Sve u svemu, po meni je izvrstan prijenosnik i vjerujem da ako budem se obnavljao, kupujem njega ili nekog mu ne previše različitog!Namigiva
Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
16 godina
neaktivan
RE: Recenzija
Bellatrix kaže...

Izuzetno impresivan laptop kompanije Toshiba koji spada u desktop replacement kategoriju. Sa ogromnim 18.4" ekranom i Full HD rezolucijom ovaj laptop će biti idealno rešenje za one koji traže ultimativnu multimedijalnu prijenosnu mašinu. Qosmio G50 ima sve što treba, i više od toga, ali i košta dosta što je nekako i očekivano.

Toshiba Qosmio laptopi

su izuzetno kvalitetni i spadaju u sam vrh ponude. Ovi laptopi su po pravilu vrlo moćne multimedijalne konfiguracije koje u svakoj narednoj generaciji pomjeraju granice performansi, pa smo tako sa velikim nestrpljenjem dočekali i model G50-12K, jedan od najskupljih modela koji se trenutno može kod nas kupiti. Da li se isplati za ovakvu konfiguraciju dati toliko novca ćemo svakako provjeriti, no jedna stvar je u startu jasna, ekskluziva, što Qosmio G50 svakako predstavlja, se uvijek mora dobro platiti. Kako Qosmio predstavlja Toshiba viziju ultimativnog multimedijalnog prijenosnog računala, biti će nam vrlo zanimljivo da se malo poigramo i vidimo kako to sve u praksi izgleda.

Tehničke specifikacije:

Intel Core2 Duo T9550 2.66 GHz,
4GB DDR2,
720GB HDD(400+320), 18,4" Full HD TFT,
DVD/RW, NVIDIA GeForce 9600M GT 512MB,
WLAN, BT,FPR,HDMI, kamera, hybrid DVB-T/analog tuner,

Cijena oko 14.300Kn

To je sranje. Za te pare uzmi Alien ware i boli te ona stvar.

12 godina
neaktivan

Trebaju mi driveri za ovaj laptop za Windows 7 x64.

Zna tko gdje bi ih mogao nać?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Recenzija-Toshiba Qosmio G50-12K
johnpr kaže...

Trebaju mi driveri za ovaj laptop za Windows 7 x64.

Zna tko gdje bi ih mogao nać?

http://www.toshiba-croatia.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=31&service=BL

12 godina
neaktivan

Napravio sam update drivera, međutim sada ne radi tipka koja gasi osvjetljenje na laptopu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice