Nemogu boot-a instalacijski cd

poruka: 15
|
čitano: 3.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ne mogu boot-at instalacijski cd

Kupio sam Lenovo ThinkPad Edge E535, dosao je sa Win 8 a ja hocu instalirat Win 7. Namjestio sam u biosu citac kao primarni uredaj za bootanje ali nista. Pokusao sam i sa Fn+F12 pa izabrat citac ali opet nista.

“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I'm awesome. I'm your bro—I'm Broda!”
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 19:17 (Stinsfire).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nemogu boot-at instalacijski cd
Stinsfire kaže...

Kupio sam Lenovo ThinkPad Edge E535, dosao je sa Win 8 a ja hocu instalirat Win 7. Namjestio sam u biosu citac kao primarni uredaj za bootanje ali nista. Pokusao sam i sa Fn+F12 pa izabrat citac ali opet nista.

Kakav je medij? Sam snimio ili?

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Da sam sam snimio, dvd je ok nije problem u njemu probo sam ga vec ranije na drugom racunalu.

“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I'm awesome. I'm your bro—I'm Broda!”
17 godina
Stinsfire kaže...

Da sam sam snimio, dvd je ok nije problem u njemu probo sam ga vec ranije na drugom racunalu.

Dakle bootabilan jeste?

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Stinsfire kaže...

Dakle bootabilan jeste?

Da.

17 godina

Znaci originalne windowse ides mijenjati sa piratskima. Ma bravo!

Windowsi 8 su ti skoro sigurno na skrivenoj particiji i namjesteni tako da ne dopustaju instalaciju drugih windowsa "standardnim" metodama. Ipak probaj u BIOS-u namjestiti first boot device na dvd, pa probaj opet, iako cisto sumnjam da ce ti to pomoci. Sad ovisno o laptopu ta skrivena particija se moze ukloniti na vise nacina, ali s obzirom da mislim da to sto radis nije nista drugo nego cista glupost, imas google pa trazi.

Onda ce doci dan kad ces instalirati windowse 7, pa ces pokrenuti temu fali mi driver za ovo, fali mi driver za ono, ne radi mi ovo, ne radi mi ono, pa ces reci zasto mi ne radi, a odgovor ce ti uvijek biti isti zato sto ti je laptop dizajniran za rad sa windowsima 8!

0 4 hvala 0
17 godina
Re: Nemogu boot-a instalacijski cd

Ako instalira s medija kojeg je sam zapržio ne znači da instalira neoriginal/pirata! Nije medij to što definira radi li se o originalu ili nelicenciranoj kopiji.

17 godina

U potpunosti se slazem s tobom! Ipak mislim da je puno veca mogucnost da instalira piratske windowse nego originalne. Zasto? Pa valjda radi toga sto zivimo u Hrvatskoj, a ne u SAD-u. Uostalom reci ce nam on koje windowse instalira.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Znaci originalne windowse ides mijenjati sa piratskima. Ma bravo!

Windowsi 8 su ti skoro sigurno na skrivenoj particiji i namjesteni tako da ne dopustaju instalaciju drugih windowsa "standardnim" metodama. Ipak probaj u BIOS-u namjestiti first boot device na dvd, pa probaj opet, iako cisto sumnjam da ce ti to pomoci. Sad ovisno o laptopu ta skrivena particija se moze ukloniti na vise nacina, ali s obzirom da mislim da to sto radis nije nista drugo nego cista glupost, imas google pa trazi.

Onda ce doci dan kad ces instalirati windowse 7, pa ces pokrenuti temu fali mi driver za ovo, fali mi driver za ono, ne radi mi ovo, ne radi mi ono, pa ces reci zasto mi ne radi, a odgovor ce ti uvijek biti isti zato sto ti je laptop dizajniran za rad sa windowsima 8!

Ako nemas sta pametno za rec nemoj se ni javljat, moja je stvar dal ja ocu zamjenit Win 8 sa Win 7 ili sa Win 95.

17 godina

Mogu li znati razlog prelaska s WIndows 8 na Windows 7?

Na osmici sam od početka travnja i još nisam naišao na nešto što bi mi dalo razloga da se vratim na 7.

OS je isti, samo je osmica malo dorađenija, a to se i osjeti.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Mogu li znati razlog prelaska s WIndows 8 na Windows 7?

Na osmici sam od početka travnja i još nisam naišao na nešto što bi mi dalo razloga da se vratim na 7.

OS je isti, samo je osmica malo dorađenija, a to se i osjeti.

Neznam, jednostavno mi se ne svida taj pocetni zaslon.

16 godina

-isključi UEFI (legacy).

-originalan OS win8? ... kranje besmislen downgrade, osim ako postoji konkretan razlog. Pošto problem imaš već kod (ne)bootanja, savjet, pusti računalo. Radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
17 godina
Stinsfire kaže...

Pa, nema potrebe da ga koristiš. Odi na www.ninite.com i stavi da ti instalira programčić Classic Shell.

Ili si ga instaliraj odavdje: http://www.classicshell.net/ - podesiš si ga (desni klik na ikonu "starta" i podesiš si izgled) i milina.

Sam "Modern UI" nije dovoljan razlog za povratak na 7.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Stinsfire kaže...

Pa, nema potrebe da ga koristiš. Odi na www.ninite.com i stavi da ti instalira programčić Classic Shell.

Ili si ga instaliraj odavdje: http://www.classicshell.net/ - podesiš si ga (desni klik na ikonu "starta" i podesiš si izgled) i milina.

Sam "Modern UI" nije dovoljan razlog za povratak na 7.

Ok hvala, samo jos jedno pitanje, da li bi mogao podijelit hdd na dvije particije jer sad imam samo jednu, a da ne instaliram sve ponovno?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 23:21 (Stinsfire).
16 godina
Stinsfire kaže...
..

Ok hvala, samo jos jedno pitanje, da li bi mogao podijelit hdd na dvije particije jer sad imam samo jednu, a da ne instaliram sve ponovno?

da.

(ok, bit ću nježan..) sve potrebno imaš u win disk manageru, resize/shrink. Ipak, više mogućnosti i lakše snalaženje je s Easusom (free-home part.man).

btw, i sad imaš (barem) dvije particije. Jednu skrivenu boot, jendu aktivnu-OS i vjerojatno jednu ili dvije OEM-preinstall s OSom i driverima.

to je i važno zbog standarda, tj 4 primarne particije.. kao dodatan razlog za Easeus, kreiraj exended (logical)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 23:26 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice