Macbook

poruka: 13
|
čitano: 2.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Macbook

pozdrav.imam pitanje u vezi macbooka kao što naslov govori.

koliko je dobar i isplativ mac za radjenje ios aplikacija(ugl za iphone,ipad...)

i koji biste mac preporučili kad bih ga već uzimao.

mjenjao bih svoju konfu za mac,tak da trebam mišljenja.hvala

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Macbook

ja za nula kuna ucim objective c na pc'u, nabavljat mac'a za te svrhe je malo preskupo, kad je sve potpuno funkcionalno i na pc'u i sav software up to date, stavi vm ware workstation i peglaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Macbook

hvala,pročito sam na apleovoj stranici da ako nemaš mac u biti ios da ne možeš publishat aplikaciju na appstore :/ tak da ono trebao bih informacija što se toga tiče.

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Macbook
slick405 kaže...

hvala,pročito sam na apleovoj stranici da ako nemaš mac u biti ios da ne možeš publishat aplikaciju na appstore :/ tak da ono trebao bih informacija što se toga tiče.

Mislim da bi radilo da na windowsima digneš virtualnu mašinu, ja je sam koristim, ali Mac je Mac pogotovo ako ćeš se time ozbiljno baviti {#} Ovo s virtualnom mašinom nije loše rješenje, dobro je kao privremeno ili kao ja da isprobaš prije nego što se odlučiš dat pare za pravi Mac.Za neki ozbiljniji rad teško, malo trzaka najvjerojatnije jer nemožeš podesiti količinu VRAMa pa cijelo vrijeme stoji na defaultnih 128MB..

EDIT: sad sam pogledao virtualku možeš zaboravit, neće ti radit s ovim tvojim phenomom..

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 1:35 (Dwyane Wade).
12 godina
neaktivan
Macbook

koji mac bi preporučio,jer gledam i sve je otprilike isto dual core 2.22,2.26,2.33 ugl je razlika sam u zaslonu.

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
slick405 kaže...

koji mac bi preporučio,jer gledam i sve je otprilike isto dual core 2.22,2.26,2.33 ugl je razlika sam u zaslonu.

A ovisi u kakvoj si lovi, ja si osobno planiram ubost 27''.. Mislim da je bolje ić na veću dijagonalu, i što novije komponente, nije to komp na kojem nešto možeš mijenjati svaka 2mj. A i sama vrijednost mu ne pada tako lako.

He who is brave is free.
12 godina
neaktivan
Macbook

mislio sam svoju konfu mjenjat za mac i možda još dat nadoplate ;-)

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Dwyane Wade kaže...

Mislim da bi radilo da na windowsima digneš virtualnu mašinu, ja je sam koristim, ali Mac je Mac pogotovo ako ćeš se time ozbiljno baviti {#} Ovo s virtualnom mašinom nije loše rješenje, dobro je kao privremeno ili kao ja da isprobaš prije nego što se odlučiš dat pare za pravi Mac.Za neki ozbiljniji rad teško, malo trzaka najvjerojatnije jer nemožeš podesiti količinu VRAMa pa cijelo vrijeme stoji na defaultnih 128MB..

EDIT: sad sam pogledao virtualku možeš zaboravit, neće ti radit s ovim tvojim phenomom..

Gluposti. Zašto nebi mogao postaviti na više od 128MB RAMa i zašto ništa od virtualizacije sa phenomom?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
Macbook

za naučit ios programiranje i izradu aplikacija vm ware i mountain lion su mu i vise nego dovoljni, editiranjem vmx fajla se moze povecat vram, nebitno u glavnom, ja sebi nisam povecao vram, postavio sam 4 gige rama i xcode i aplikacije rade ko maslac bez trzanja. Uglavnom pripremi se na ucenje u punom smislu :), dobar link za bacit prvi pogled i neki uvod na ios programiranje:

http://codewithchris.com/how-to-make-iphone-apps-object-oriented-programming-and-classes/

onda obavezno pdf knjige (objective-c programming for dummies pa Programming in Objective-C by Stephen Kochan)

pa tek onda opcionalno youtube tutoriali, sve informacije od namještanja virtualke do štiva za učenje sam guglao jedno punih 2 dana, uglavnom pripremi se na ponavljanje štiva i na frustracije :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Macbook

puno hvala na odgovoru,pala je kupnja mac-a zbog xcoda i potpisivanja ugovora s appleom,učio sam C,C++,C# i skužio sam da su sitaksi full slični i na objectivu-c tak da još mal učenja onda okupljanje frendova pa razvijanje ideje pa skice....ugl imamo vremena pa laganini. :-)

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Macbook

ma ti za mjesec dana naucis objective c, grr, ja sam full pocetnik :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Macbook

jbg,zat sam ja popustio u sk radi c-a(zanima me malo vise od sk)da bar ja sam ovo učio 5 i pol mjeseci i još ne znam kako treba neg moram gledat u knjigu za neke svtari od alex-a allain-a jumping c++

usput knjiga je zakon. :-)

woodkid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Dwyane Wade kaže...

Gluposti. Zašto nebi mogao postaviti na više od 128MB RAMa i zašto ništa od virtualizacije sa phenomom?

Gluposti..

1) nisam rekao RAMA, rekao sam VRAMA

2) i nisam rekao na svim phenomima, rekao sam konkretno na njegovom, nije na listi podržanih možda bi moglo radit treba probat ali u macu se koriste samo intelovi procesori pa tu dolazi do problema.. Tek se sa OS X 10.8.2 mogla bezbolno napravit virtualizacija na neke AMD proceve

ajde digni virtualnu mašinu sa OS X 10.8.3 sa njegovim Phenomom 925, stavi npr 512MB VRAMa i daj mi screenshot.

EDIT: evo ti moj screenshot i sad ti natrpaj VRAMa..

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 9:37 (Dwyane Wade).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice