Laptop do 7k kuna

poruka: 2
|
čitano: 1.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop do 7k kuna

cao, 

znaci vec sam bio tamo u onoj temi za odabir laptopa i mozda sam vec pomalo i dosadan ali volim se zeznut vise nego kruha pojest kad kupujem skupe stvari tako da mi treba savjeta :). nasao sam par poprilicno ok racunala. samo sada mi treba pomoc u odabiru navedenih ili mi treba  dobar prijedlog laptopa do 7k kuna...

laptop bi mi sluzio kao zamjena za desktop racunalo.  

znaci internet, filmovi, muzika tu i tamo koja igra i sl.. pozeljno bi bilo da moze duze vrijeme raditi jer bi dosta vremena proveo skidajuci ...  

uglavnom ovo su mi opcije za sada..

http://www.infospot.hr/Prijenosna-racunala/Racunala/Dell/Dell-Inspiron-N7110-17-3-i7-2630QM-6GB-GT525M-1GB-640GB-Free-DOS-Black_pr183905ct9183.html 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_202&products_id=9932

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=0109&id_artikl=010.900.712

molio bih i objasnjenje za ili protiv tako da se ne zeznem na temelju "ovo ti nevalja." nego da znam sta mu nevalja sta mu valja pa da sam procjenim :D 

zahvaljujem.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop do 7k kuna

Inspirion je super laptop, malo više za rad u nekim alatima nego za igranje jer ima dobar  četverojezgreni sandy bridge procesor, grafička je osrednja. 17" ekran, iako nije Full HD je dobar za zamjenu  desktop računala.

Pavilion nije loš, ali izbjegavaj kupovati starije serije laptopa, u slučaju paviliona trebaš paziti da nađeš procesor (ako uzimaš intel) npr i5 ili i7 sa četveroznamenkastom oznakom (kao kod inspiriona : i7 2630QM) što znači da uzimaš sandy bridge procesor. Aktualna grafička za pavilione je 6770, koja je bolja od navedene. Jednostavno ako si za Pavilion nađi noviju generaciju.

XPS je dellova jača linija, u ovom slučaju procesor lošiji od inspiriona, dobar dvojezgreni, grafička nešto bolja i full hd ekran, ali manje dijagonale od Inspiriona. 4gb rama je za sad ok, ako je unutra 1x4gb onda imaš šansu kasnije ugraditi još 4 gb

Najbolje da odlučiš sam šta želiš, npr. ekran 15 ili 17", da li je bitno da je fullHD, jači proc ili jača grafička, hoćeš stavljati unutra dodatan (SSD) disk, nadogradnja rama, da li ti trebaju neki priključci ili čitači (sd čitači, HDMI, VGA, Blu Ray i slično) te najbitnije, jamstvo. 

Ja ti ne mogu savjetovati koji lap da uzmeš, pogotovo jer ne znam šta ti trebaš niti sam imao puno laptopa u rukama. Mogu ti reći za svoj lap da je ok i šta te već zanima slobodno pitaj. Po mome za desktop replacement uzet laptop koji je čim jači, veća dijagonala ekrana i naravno dugo jamstvo (ili produžiti). Ako ga nećeš puno nositi okolo, možeš uzeti malo lošiju kvalitetu kućišta, pa uzet bolje performanse.

Obavezno posjetiti www.notebookcheck.com gdje možeš usporediti performanse svih grafičkih kartica i procesora, pa sam zaključi koji model je za tebe

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 4:07 (sweeth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice