LAN problem na HP Compaq 6715b

poruka: 11
|
čitano: 5.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
LAN problem na HP Compaq 6715b

Vozdra!

Imam, HP Compaq 6715b i imam problem sa LAN karticom : NEMA JE!!!

nema je u device manageru, u network connections meniju, nigdje!

lan je onboard i na sluzbenim hp stranicama nema drivera!

kad ukljucim kabel , ledice pri samom lan utoru svijetle, ali net ne radi, niti ga mogu igdje konfigurirati!

e da, OS je Win 7 Professional 32bit...

Sto da radim?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: LAN problem na HP Compaq 6715b

-provjeri/podesi BIOS, flashaj noviju verziju.

-postoji mogućnost da je LAN adapter nesipravan (pregoreno), ali za očekivati je da tad diodice nebi svjetlile..

-bootaj s LiveCDa (miniPE ili praktičnije linux i vidi dali mreža radi, ako radi tad je soft dali driver ili neka opcija jer razni manageri pale-gase uređaje, ako ne radi, tad je 99% crknuta).

eh, i pitanje, što zapravo ne radi? Dali dobiješ IP, dali radi ping, ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 11:23 (ihush).
14 godina
protjeran
ihush kaže...

-provjeri/podesi BIOS, flashaj noviju verziju.

-postoji mogućnost da je LAN adapter nesipravan (pregoreno), ali za očekivati je da tad diodice nebi svjetlile..

-bootaj s LiveCDa (miniPE ili praktičnije linux i vidi dali mreža radi, ako radi tad je soft dali driver ili neka opcija jer razni manageri pale-gase uređaje, ako ne radi, tad je 99% crknuta).

eh, i pitanje, što zapravo ne radi? Dali dobiješ IP, dali radi ping, ...

..sve OK!...samo ne mora flashat bios {#}

PC je smeće!
13 godina
neaktivan

u biosu je sve podeseno, onboard lan enabled, sve dostupne opcije power savinga i iskljucivanja nekih komponenti sam iskljucio...

ne mogu uopce provjerit ip, niti ping , u cmd-u idem na ipconfig i nema lan kartice na popisu uopce...a prije mjesec dan net je radio iako ni tada adapter nije bio nigdje vidljiv...pokusat cu sa livecd-om bootat inux pa javim...ako nekome nesto drugome padne na pamet -> pisite!

hvala!

16 godina

- Najvjerojatnije, treba instalirati driver, mogući driveri intel, broadcom, realtek.. pomješani su za model (naravno, ima svih potrebnih drivera, potraži na HPu), pročitaj oznake s doljnje strane ili instaliravaj jedan po jedan..

- napomena, neki driveri se samo raspakiraju, potrebno je ručno pokrenuti install iz C:\sw.... Ako je pogrešan drive, javit će da nije prepoznata.. -nije nikakav problem.

Može biti potreban i tools (manager) za paljenje-gašenje, kao i prekiđač za WLAN (jer može biti sve zajendno uklučeno-ugašeno, LAN-WLAN-BT).

Dali ti radi WLAN?

ping localhost?

Po nabrojenom moguće; stvarno crkla kartica, nije instaliran driver ili je ugašena.

btw za flash: - ponekad, upravo zbog LANa ima razloga za flashanje.. izlaskom VIste je to bio slučaj, namjerno onemogućavanje za XP što se rješavalo novijim BIOSom. Pošto je već radilo LAN, to nje uzrok. Zanemari.

link, Vista ethernet.. jer po (običaju) neke stvari ispuste na drugim verzijama.. ako je NIC i82566MM ima na XP str. ili potraži za nekiji noviji HPov notebook, jer su mrežni driveri manje-više identični i pokrivaju više serija chipova, bitno je samo intel, broadcom, ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 11:59 (ihush).
13 godina
neaktivan

wlan radi, sve sam te drivere vec instalirao. jos nesto, cim ukljucim lan kabel wlan se automatski disablea, ali i dalje nemam lan...

16 godina
antimon87 kaže...

wlan radi, sve sam te drivere vec instalirao. jos nesto, cim ukljucim lan kabel wlan se automatski disablea, ali i dalje nemam lan...

- što kaže device manager? - (ne)prepoznate komponente?

Njakonkretniji test je live-linux, ako bi bilo problema onda je ipak crkla kartica.

edit: i dali je prije mjesec, dok je radio LAN, bio isti OS win7? ili neki drugi kao XP-Vista?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 12:11 (ihush).
17 godina
imam ga ja pune 4 godine. sedmica radi ko bombon. imas sve drivere na sluzbenoj stranici,dakle nisi dobro pogledao.
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
13 godina
neaktivan

ajde pogledaj opet ... za ethernet nema drivera!!! 6715b

17 godina
na mobitelu sam,pa mi je tlaka c/p izvodit sa njihovig supporta. cuj, ja svoje skidam iz opcije 7 ultimate. tamo imaju 300% . nije valjda da ne postoje za 7pro...nelogicno? sve je u jednoj podskupini,wifi,BT,lan.
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
neaktivan

Identican problem. Medjutim radi se o WinXP Pro. Prilikom instalacije drivera, pripadajucih za NetXtreme ethernet adapter, pojavi se neki interrupt koji prekine instalaciju, međutim ne navodi koji.

Pokusavano:

- fresh instalacija winxp -> nista promijenjeno, isto ponasanje

- na ms supportu ima niz članaka vezano za nestajanje LAN konekcije u network connectionsima kao i samog adaptera u Device Manageru -> niti jedan nije pomogao

Planirano:

- pokusat cu flashat BIOS, iako je vec na najnovijoj verziji

- linux live, pa da vidimo jel nalazi sto.

Moram navesti i jos da se navodno nestajanje LAN adaptera dogodilo i prije ali ne ovako permanentno te se ispravilo sljedecim bootanjem. Ne znam da li ima ikakve veze.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice