HP prijenosna racunala

poruka: 26
|
čitano: 5.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

Zasto su HP-ova prijenosna racunala jeftinija od drugih? U prijevodu, zasto za manje novaca nude isto ili vise od onoga sto nude neki drugi proizvodaci za puno vise novaca. U prijevodu, zasto su jeftiniji od Lenova, Della itd.?

Je li to samo zato sto su nekvalitetniji?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 20:41 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
HP prijenosna racunala

nebi rekao da su nekvalitetni, mene moj laptop odlično služi več skoro godinu dana

nek se i drugi izjasne, koji su koristili laptope drugih proizviođača(ja još nisam),

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP prijenosna racunala
RaLe kaže...

Zasto su HP-ova prijenosna racunala jeftinija od drugih? U prijevodu, zasto za manje novaca nude isto ili vise od onoga sto nude neki drugi proizvodaci za puno vise novaca. U prijevodu, zasto su jeftiniji od Lenova, Della itd.?

Je li to samo zato sto su nekvalitetniji?

Jeftinije (i nekvalitetnije) kučište, eventualno jeftiniji ekran su razlog zašto su jeftiniji od ostalih. Lenovo i Dell imaju puno čvršća i kvalitetnija kučišta.

Da su nekvalitetni općenito, ne bih rekao. Samo treba znati kako se ponašati s laptopom i sve će biti ok.
#smajli koji koluće očima#
17 godina

Imam laptop HP Compaq 6720s (<6000kn) i neznam što bih mu naveo kao manu.

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

Nisam mislio nekvalitetniji u smislu komponenata, nego u smislu izrade.

Jer negdje moraju ustedjeti. Ne moze biti da su jednake kvalitete, a jeftiniji par stotina ili tisuca kuna...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koristim HPov laptop sa 17" ekranom vec vise od 2 godine, i nemogu mu nac niti jednu manu, sve funkcionira savrseno...Tako da su nekvalitetni ne bi reko

17 godina

HP-ovci imaju zakon ekipu za slaganje laptopa i točka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2008 12:50 (momak).
17 godina
HP prijenosna racunala

HP ima sigurno jako loše ekrane, kvaliteta platike za kučišta je očaj, a o napajinja da ne pričam. na lopate ih se baca u servisima jer se jako kvare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

Ja isto imam 6720s i jako sam zadovoljna....Neam zamjerki

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Brat je promijenio 3 HP laptopa unatrag 6 godina, nisu se isplatili popravljati. Sva sreća da ih je dobio od firme u kojoj radi i koja uzima isključivo HP. Mislim da HP kućišta nisu loša.

Ja imam Fujitsu Siemens Amilo 7400 koji besprijekorno radi 6 godina ( naravno, baterija je gotova ). Rad obuhvaća kućni i terenski rad. Jedinu zamjerku imam na kućište koje nije baš čvrsto, ali sve ostalo radi savršeno.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
HP prijenosna racunala

zaboravih napisati....

unatoč prošlom postu mislim da, s obzirom na cijenu, JESU isplativa kupnja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne razumjem što vam to znači "loša napajanja", nije da ćete ih clockati pa da vam treba jako napajanje. I to što se tiče kućišta, ako ih mislite bacati okolo onda da, malčice su slabašna.

17 godina
HP prijenosna racunala

nije stvar u snazi napajanja, vec u cinjenici da se dosta kvare...

ali, treba uzeti u obzir i činjenicu da ih se puno prodaje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Ne razumjem što vam to znači "loša napajanja", nije da ćete ih clockati pa da vam treba jako napajanje. I to što se tiče kućišta, ako ih mislite bacati okolo onda da, malčice su slabašna.

Brzo se kvare ta "loša" napajanja.

Nekome tko često prenosi laptop, treba kvalitetno i robusno kučište.

Samo za primjer: Moj frend ima MSI-a. Stalno mu je na stolu, ne nosi ga nikud. Na ekranu mu je donji dio puknuo sam od sebe. To je primjer lošeg kučišta. Na Lenovu ti se to sigurno neće dogoditi.
17 godina
kompotko kaže...
momak kaže...

Brzo se kvare ta "loša" napajanja.

Nekome tko često prenosi laptop, treba kvalitetno i robusno kučište.

Samo za primjer: Moj frend ima MSI-a. Stalno mu je na stolu, ne nosi ga nikud. Na ekranu mu je donji dio puknuo sam od sebe. To je primjer lošeg kučišta. Na Lenovu ti se to sigurno neće dogoditi.

Da puklo samo od sebe ko i onaj tanjur kada sam bio mali xD

17 godina
neaktivan
momak kaže...

On inače pazi na svoje stvari, i zna da te stvarčice nisu baš jeftine i da se ne kupuju svaki dan.

Nakon kojih 1000 otklapanja i zaklapanja, na nekvalitetnim kučištima se jednostavno to otpoji i uništi.
17 godina
kompotko kaže...
momak kaže...

On inače pazi na svoje stvari, i zna da te stvarčice nisu baš jeftine i da se ne kupuju svaki dan.

Nakon kojih 1000 otklapanja i zaklapanja, na nekvalitetnim kučištima se jednostavno to otpoji i uništi.

hmm, neznam meni se to s HP-ovim laptopima nije događalo ali čovjek mora povjerovati kada se navodi tolike primjere

17 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

Evo vam još par primjer zašto su jeftinija. Veliki udio u prodaji na tržištu smanjuje cijenu, integrirana grafika jer gotovo da i nema HP-a sa diskretnom grafom i Windows Vista Basic, Home Premium Basic i Businnes Basic ili linux ili free DOS nema operativnog sustava na sebi.

Legio patria nostra i neka Bog čuva sve legionare!

0 0 hvala 0
17 godina

To stvarno ovisi o modelu, ja sam primerice dobio Vistu Enterprise na svom lapu.

17 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

Da, ali vrijedi za većinu HP laptopa.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HP prijenosna racunala

Osobno kod HP-a i Dell-a bi uzimao samo prijenosne radne stanice jer mi se čini da su jedino one rađene po standardima koje ima Thinkpad. Recimo "jeftini" R51e koji sam imao je zbilja odlična stvar, jednostavno ga možeš bacati po krevetu, sicovima, vrtit ga 360°, otvarati-zatvarati tisuću puta i jednostavno neće "popustiti". Jedina zamjerka Thinkpadima je ta da ponekad tipke jednostavno prebrzo ispadnu iz ležaja (par puta na R51 i jedanput na T60), ostalo je sve odlične kvalitete.

Mislim da trebate gledati da kupite poslovne laptope ako želite biti zadovoljni a ne neke nakaradne laptope koji jedino što mogu podnjeti je da glume okrljašeni destkop.

http://www.laptoppicker.com/archives/business-laptops.html

0 0 hvala 0
17 godina
HP prijenosna racunala

Komentar o HP prijenosnicima ukratko: jednostavno lošiji od drugih, pa su valjda zato i jefitniji. Samo 'lošiji' je više iz pristojnosti - inače smatram da je HP kao proizvođač smeće. Dugo sam koristio razne njihove proizvode jer su sveprisutni na tržištu pa ponekad   ne može ni nabavit nešto drugo. Tek kad sam upoznao konkurenciju shvatio sam koliko je HP loš.

Firma od koje nabavljam laptope daje mi mogućnost da prvo isprobam, npr. tjedan dana neki laptop, i onda odlučim hoću li ga kupiti.   Još mi se nije desilo sa sam isprobao HP laptop, bilo koje cjenovne kategorije, i rekao: 'Baš je dobar!'. Takav izgleda da ne postoji.

Oni koji ih koriste dulje vrijeme, i zadovoljni su, neka odgovore koje su još laptope koristili dulje vrijeme tako da mogu donijeti neki sud o njihovoj kvaliteti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Komentar o HP prijenosnicima ukratko: jednostavno lošiji od drugih, pa su valjda zato i jefitniji. Samo 'lošiji' je više iz pristojnosti - inače smatram da je HP kao proizvođač smeće. Dugo sam koristio razne njihove proizvode jer su sveprisutni na tržištu pa ponekad   ne može ni nabavit nešto drugo. Tek kad sam upoznao konkurenciju shvatio sam koliko je HP loš.

Firma od koje nabavljam laptope daje mi mogućnost da prvo isprobam, npr. tjedan dana neki laptop, i onda odlučim hoću li ga kupiti.   Još mi se nije desilo sa sam isprobao HP laptop, bilo koje cjenovne kategorije, i rekao: 'Baš je dobar!'. Takav izgleda da ne postoji.

Oni koji ih koriste dulje vrijeme, i zadovoljni su, neka odgovore koje su još laptope koristili dulje vrijeme tako da mogu donijeti neki sud o njihovoj kvaliteti.

Evo, ja imam HP 6715b. Koristio sam još Acer, MSI, Lenovo.

Apsolutno je da je Lenovo najkvalitetniji, a ostali da su klasa ispod - što se tiče ekrana, kučišta i ostalog.

Svojim HP-om sam zasad zadovoljan, jer nisam zahtjevan korisnik, koristim ga za internet, ne prenosim ga često. Za moje potrebe je dovoljno dobar.
17 godina
kompotko kaže...
  Evo, ja imam HP 6715b. Koristio sam još Acer, MSI, Lenovo.

Apsolutno je da je Lenovo najkvalitetniji, a ostali da su klasa ispod - što se tiče ekrana, kučišta i ostalog.

Svojim HP-om sam zasad zadovoljan, jer nisam zahtjevan korisnik, koristim ga za internet, ne prenosim ga često. Za moje potrebe je dovoljno dobar.
  Apsolutno se slažem da je Lenovo klasa iznad. Tu bih još dodao Dell, Toshibu pa i Asus. Acera sam vidio izvanrednih - uglavnom kod stranaca koji su dolazili kod nas. MSI je baš kanta - probao sam jedan skuplji model. Sve to zapravo svrstava HP u srednju žalost ili niže, pa ne znam zašto ga se toliko spominje kao neku klasu (kvalitetu). Ima ljudi kod mene na poslu koji se klanjanju HP kao savršenstvu i nikad ne kupuju drugo. WTF? Za mene osobno najgori dio HP laptopa su ekrani, čak i na skupljim modelima >10000kn.
17 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

Za mene su Acer i Toshiba najbolji laptopi. Oni nude ono što meni treba.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP prijenosna racunala

-imam HP 6820s....17''....i laptop je perfektan...uz njega koristima apple......(koristim ih kao ispomoć u dizajnu i grafici)....imao sam prije Dell i crkao je nakon 16 miseci... Toshiba (9 600 kn)......2 godine....ravno dvije.....Opčenito....svi su oni dobri (naravno mislim na čvrstoču kučišta i ekran)...ako ih neces bacati....i ako neces lupati s ekranom kada ga zatvaras...samo malo ali bas malo pažnje i sve je odlicno...ZAKLJUČAK....danas ne postoji nesto dobro...postoji loše i lošije....ako covik drzi do svoje stvari.....sve ce drzati odlicno.....

DesignIsMy Life 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice