Gdje/Kako kupiti Alienware prijenosnik??

poruka: 42
|
čitano: 15.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Nisu ti lagali, nego ti ne kužiš baš, nije ni prije bilo carine na elektroniku. Nemoj se čuditi ako ti ispadne skuplje na kraju jer porez nije jedini trošak.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gdje/Kako kupiti Alienware prijenosnik??
Vorta13 kaže...
Robert_84 kaže...

ja bi ti savjetovao kupnju Alienwarea sad iz EU (pogotovo da ga podigneš sam), jer će te naša carina uništit....

imao sam određenih problema na poslu te sam morao svoj laptop poslat DHLom kući.

carina me u zagrebu htjela smlavit za 5000 kn....

tako oda su laptop vratili na mjesto porijekla i na kraju sam ga nosio sa sobom.

uglavnom sretno

Hvala na upozorenju, ali kupnjom u EU cijena iste konfiguracije je 50% veća. Provjerio sam već te opcije. Dobra stvar je što otkad smo u EU carine na uvoz laptopa iz SAD-a nema (ili su mi lagali), tako da ću morati platiti "samo" porez na vrijednost paketa. Još jedna dobra stvar je da kad ti Viabox prosljeđuje paket možeš odrediti koju vrijednost pišu na njega.

Carina porez sve je to isto.... uglavnom nešto što krajnji korisnik mora platit. jeftinije ti je da ti lapotp bude kupljen u njemačkoj i donešen. ili najjeftinije je iz USA.

ja sam svoj kupio u vojnoj bazi gdje radim. i platio sam ga u $, da sam tu konfiguraciju kupovao kod nas.... ispala bi 2,5x skuplja.

no kad sam prije 6 mjeseca slao paket dhlom, taman smo ušli u EU, carina jednostavno nije znala koliko bi i kako bi naplatila. oduše nemogu krivit carinu koliko DLH špeditera koji je ispao totalni kreten.

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 8:30 (Robert_84).
11 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Nisu ti lagali, nego ti ne kužiš baš, nije ni prije bilo carine na elektroniku. Nemoj se čuditi ako ti ispadne skuplje na kraju jer porez nije jedini trošak.

Kužim što kažeš, ali već sam kupovao prijenosnik iz SAD-a u znam kakvi su mi dodatni troškovi bili. Koji bi sad dodatni trošak još mogao biti osim 25% poreza na cijenu paketa i dostave te oko 50 do 200kn na postupak carinjenja?

Znam da može biti neugodnih iznenađenja, ali ni ne očekujem naći opciju bez rizika nego opciju kod koje znam koji su mogući rizici.

Roberte, pogledao sam cijene sad:

SAD: 24,200kn

UK: 33,000kn

DE: 31,300kn

Situacija kada si u Američkoj bazi je idealna, ali ja tu mogućnost nemam. :D Da imam frenda u takvoj bazi, već bih s njim dogovarao nešto.

Za sad mi se najboljom opcijom čini naručiti laptop na adresu Viabox-a i odatle ga proslijediti na svoju adresu s istaknutom vrijednošću paketa $2000. U takvoj situaciji bi me sve zajedno (cijena laptopa + dostave + porez na vrijednost paketa i cijenu dostave + 200kn za carinjenje) izašlo 27496,66kn po trenutnom stanju valute dolara, ako bih uzimao konfiguraciju koju sam gledao za uspoređivanje cijena. Na ruku mi ide i činjenica da dolaru vrijednost iz dana u dan opada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 1:50 (Vorta13).
14 godina
neaktivan

O kojem konkretno laptopu se radi ili barem da ukratko napises one bitnije specifikacije?

Dell Precision M6600
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dell Alienware 18

CPU: Intel® Core™ i7-4900QM processor (išao bih za 4930XM ali veliki skok u cijeni, a gotovo nikakav u performansama, a što je još gore - performanse u stvarnosti nisu onakve kakvim ih reklamiraju, nezavisni testovi su pokazali da procesor niti ne može postići reklamirani takt)

RAM: 32GB

GPU: 2x GeForce® GTX 780M

Radim dosta na editiranju videa i rendriranju 3D modela/animacije pa mi treba vrlo jaki i vrlo kvalitetan multimedijski laptop za tu svrhu. Desktop računalo mi ne odgovara jer sam često u pokretu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

A nešto u stilu remote desktop? Sa sobom nosiš ultrabook a doma vrtiš opaku mašinu? Samo ideja {#}

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobra ideja ali zahtijeva pristup na internet, što meni nije uvijek dostupno. U pravilu sam više na putu nego na destinaciji. Npr. kad sam u brzom vlaku za Split imam priključak za struju, ali internet je ubi bože. Probao sam tako s Team Viewer-om par puta kad mi se nije teglilo laptop sa sobom, ali nisam niš napravio. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Probaj onda naručiti iz USA, možda da prvo pitaš špeditera koliki bi u lipu bio trošak da ne bi bilo iznenađenja.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

svakako kao što je rečeno, pogle sa špediterom.... koliko bi trošak mogao bit

imaš xotix pc i hid evolution oni ti šalju u Hrvatsku. ali točno provjeri sa kojom službom, jer svaka služba ima svog špeditera.

što se tiče zamjene za desktop. moj 17r4 je laptop kad se poredi sa desktop kantom, no vjeruj definitivno nije lako prijenosno računalo što bi izvlačio u vlaku ili u kafiću.

laptop sa napajanjem ima 6 kg.

sad zamisli kako bi bilo da vadiš 18', odmah si pogle i torbu, ja imam slappa ruksak i torbu preko ramena (nju nikako nesavjetujem) bolje ruksak.

sretno.

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
11 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Probaj onda naručiti iz USA, možda da prvo pitaš špeditera koliki bi u lipu bio trošak da ne bi bilo iznenađenja.

Na Viabox-u sam radio izračun koliko bi kod njih koštala dostava paketa od 10kg (jer računam da bi to otrpilike bila težina laptopa i napajanja). 4 opcije su mi dostupne za dostavu 10kg paketa u Hrv:

TNT Economy: $165.68

TNT Express: $247.48

Fedex Express Priority: $185

Fedex Standard Economy: $190.15

Za TNT još nisam čuo, a FedEx mi je dostavio prošli laptop, ako se dobro sjećam.

Robert_84 kaže...

svakako kao što je rečeno, pogle sa špediterom.... koliko bi trošak mogao bit

imaš xotix pc i hid evolution oni ti šalju u Hrvatsku. ali točno provjeri sa kojom službom, jer svaka služba ima svog špeditera.

što se tiče zamjene za desktop. moj 17r4 je laptop kad se poredi sa desktop kantom, no vjeruj definitivno nije lako prijenosno računalo što bi izvlačio u vlaku ili u kafiću.

laptop sa napajanjem ima 6 kg.

sad zamisli kako bi bilo da vadiš 18', odmah si pogle i torbu, ja imam slappa ruksak i torbu preko ramena (nju nikako nesavjetujem) bolje ruksak.

sretno.

Ovo za HID Evolution je odličan prijedlog, totalno sam zaboravio na njih, a može se jako dobra konfiguracija složiti za ok cijenu. Hvala na tome. {#}
Imam višegodišnje iskustvo s 18" laptopima koji teže 4+ kg tako da je to najmanji problem. {#}Hehe. Za trenutni laptop imam ruksak i definitvno ostajem pri ruksaku kod novog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 0:28 (Vorta13).
8 godina
neaktivan
Mislim se kupiti alienware 17 2014god kupljen prije 3 mjeseca na njuskalo 7500kn pa ako mi mozete nesto rec.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nikako

za te novce bolje kupit nov laptop najnovije generacije, jer ce imat podrsku za windows 10.... Dell/Allienware su sa time izuzetno problematicni...

http://www.saturn.at/mcs/marketinfo/_Saturn-Saturn-Linz-Passage-Linz,94453,-15.html?ref=632208-05003b3au6dp&affmn=3&affmt=2&dclid=CJ_a0I7P4tQCFWugUQodrRsBFw&ref=632208&affmn=3&affmt=2&ref=632208-07003b3kgt2o&affmt=2&affmn=3

ovdje imas HP omen sa 1060 za 999 €

Alienware m17x R4,7970m,32gb ram,1x256gb ssd,2x500gb ssd
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice