Acer Extensa 5630G wifi neradi?

poruka: 10
|
čitano: 3.584
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Da opišem problem. Stari danas upali laptop i nađe moju kućnu mrežu spoji se no piše limited access. Nešto sam prčka, probao sa sistem restore vratit unazad, reinstalirao driver od njega wirelessa, restartao laptop i router no neće proradit.

Imam na compu usb adapter za wifi(d-link), spojim njega na laptop i mogu se preko njega mi internetska veza radi.

Probam command promptu pingat. Sa ovim usb adapterom uspješno pošalje i primi podatke,a sa ovim ugrađenim wirelessom neće poslat podatke.

Dali je to 100% sigurno da je ovaj wireless riknuo jer je jučer/prekjučer radio bez problema?

Ako ima tko kakav prijedlog prije nego ga pošaljem na servis neka kaže, molio bih!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Acer Extensa 5630G wifi neradi?

Isti problem prije par dana u jednoj firmi. Lap sa vstom nema snase da izadje na net. Jednostavno nece pokupi adresa sa adsl routera. kad podesim rucno ide ok al na automatici limmited acces. Na drugom routera automatika radi noramlno

poku IP adresu sa dhcpa od routera a l na onom prvom nema sanse. Probaj mu rucno podesiti IP adrese pa vidi da li onda radi.

17 godina

Budem sada reinstallirao windowse, i probao postaviti statičku IP adresu (ne dinamičku kao što je dosada bilo) pa ako Bog da...

99% sam siguran da neću uspijet riješit problem. Budem se raspitao koliko košta popravak, ako košta osjetno više nego usb adapter onda njega uzimam.

Znao sam da će ovako nešto dogodit s laptopom,ali nadao sam se da neće.

1. problem je bio white screen -> serijska greška na ekranima pa su mi morali mjenjat ekran

2. sada wlan kartica

vjerovatno će se i ostalo počet kvarit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

wlan kartica se krece oko 35-40 eura samo sto ne pase svaka.

17 godina

Stavio windows 7 x64 clean install i evo sada radi.

Drago mi je da radi,ali neznam zašto je prestalo raditi... Reinstall mi je ionako trebao heh

LOCK

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nesto se zblesavi sa preuzimanjem IP adrese od DHCP-a. Siguran sam da bi ti sa rucnim podesavanjem radilo. SAmo sto rucna podesavanja nisu uvijek opcija. Ma jedan genijalan progrramcic i zove se net switch. U njemu defiises rucna podesavanja za sve mreze u koje dolazis kao i jedan profil gdje je sve automatski i samo biras iz padajuceg menija i on u letu mijenaj sve parametre veze ;)

13 godina
neaktivan

radi se o acer aspire 4739 i ne mogu ppokrenuti wifi

driver je instaliran i pokazuje mi adapter i sve ok, ali nema mreža. kad radim troubleshoot na win 7 kaže mi da nije uključena, a ja stiščem fn i f3 tipku jer na njoj pokazuje wifi ikonu i opet ništa. probao sam i u biosu ali tamo niti nema takve opcije da uključim. jednostavno ne znam više što da radim?

i da, tipke rade sve, fn radi jer druge opcije pali i gasi a isto i f3 tipka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 22:19 (pirireis).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

malo mi mhitno pa ako ima neki maher?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

netko budan da zna što se događa? netko od ovih majstora što mi uvijek odgovore?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kad neće nitko moraš sam jbg, ali evo, možda nekome pomognem sad. dakle, problem je bio da je sve štimalo ali kad sam ga rastavio ustanovio sam da mmi se antena otkačila unutra na kartici. spojio i evo ga. pozdrav!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice