Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.953
|
čitano: 1.884.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
17 godina
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

ocito je do daljega je nedostupna 

ima sapphire sa manjom garom za 4.5k 

links sjebo cijenu garant 

bdw trebo si dve ubost odmah 5,5 keka cf za 4k 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:40 (4mal).
13 godina
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
metallic kaže...

Imam osjecaj da jos ekipe po forumu ima r9 fury,x i nano, al se ne eksponiraju. Ko zna zasto, mozda su lurkeri, mozda samo gejmaju, a mozda su u sumi. ;)

Srame se AMD-a.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
protjeran
4mal kaže...

Prinche svaka cast ovo je druga nano na forumu i bijela izgleda mrak 

Valjda nas ima jos jbmu. Nisan je stigao ni zagrijati danas, previše obaveza. Za CF nemam potrebe kad sam na Full HD monitoru i ne mislim na jače ići još, nemam para 

Stjepanj kaže...
Mene zanima pcb,hladnjak i ostalo ispod njega pa eto molim princa da je rastavi:p

Hahaha, da je tvoja ti bi je vjerojatno i rastavio. Kako sam reka u R9 300 temi grafa ima jak coil whine kada je kućište otvoreno ali mi se neda radit frku sad zbog tog jer kad ga zatvorim ne čujem ništa.

dax-lax kaže...

Nez jel ne vidim dobro ili je ta grafa nekim čudom bila po 2700  fakat u linksu. Ja mislio da je greška. Izgleda da nije

Za tebe slika računa.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina

Lijepo sam mu napisao da nije greška. Imali su više komada kojih su se htjeli riješiti.

Već sam napisao, proučavao sam recenzije dotične, ako te ne smeta coil zvuk, manje dimenzije i ipak već starija arhitektura super kartica za te novce.

Ja osobno bi ipak rađe potegnuo do 1070 za soma kuna više, ali to je soma kuna više.

17 godina
protjeran
amd freak kaže...

Već sam napisao, proučavao sam recenzije dotične, ako te ne smeta coil zvuk, manje dimenzije i ipak već starija arhitektura super kartica za te novce.

Ja osobno bi ipak rađe potegnuo do 1070 za soma kuna više, ali to je soma kuna više.

Ma previše mi je bilo dodat još soma kuna, to nije bila opcija. Coil zvuk je svakako veliki minus za one koji imaju otvorena kućišta a arhitektura i nije toliko stara (niti godinu dana) i dalje predstavlja AMDov high end

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
protjeran
Kartica je super, skoro sam je sebi uzeo! Samo javi kak se ponasa u heavy igrama, temp, buka i dali joj klok pada ispod 1000mhz kad se ugrije??lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

Toliko je slatka ta bijela verzija bas mi se sviđa raspekmezilo me hahaha. Sitna, ali dinamitna 

If you have nothing to lose, try.
13 godina

I dalje ne shvačam kupnju FE modela NVIDIJe!!!

AUDIOFIL
16 godina
jura kaže...

nešto novo kod mene

Alesis Elevate 3

Gdje i koliko ?

17 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
jura kaže...

nešto novo kod mene

Alesis Elevate 3

Gdje i koliko ?

njuška,3mj.stari,račun,garancija,4 glave

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina
Prince-Artas kaže...
amd freak kaže...

Ma previše mi je bilo dodat još soma kuna, to nije bila opcija. Coil zvuk je svakako veliki minus za one koji imaju otvorena kućišta a arhitektura i nije toliko stara (niti godinu dana) i dalje predstavlja AMDov high end

Ma kakav stari model, pa ona još nema nikakvog nasljednika, posebno ako se gleda model sa HBM memorijom. Coil whine se da dampirati ali ako je u kućištu izolirano, koga briga. 
Visoke frekvencije dobra izolacija kućišta najlakše sakrije. A jesi ju ubo... ko prstom u pekmez - hajd ugodno druženje s njom želim :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina

Glavas_ZG

Ove Phantom verzije kartica predobro izgledaju  , a bome i hlade.

WoT IG: PENTA_RavenHR
10 godina
odjavljen
Intel&ATI kaže...

Glavas_ZG

Ove Phantom verzije kartica predobro izgledaju  , a bome i hlade.

Točno, ja se danas nemalo iznenadio kad u Furmarku grafa nije prešla 80 'C, u jednom trenu otišla na 81 'C i onda nazad na 80 a pri tome su ventilatori na 60%, ne pravi se bas buka.

Inace ova verzija sa 4GB je starija verzija i ventovi se na njoj ne mogu vadit, uz to ima 2 venta (2GB verzija ima 3) koji su dosta mali, tako da nisam ocekivao bas bajne rezultate hlađenja. Izgleda dobar posao odrađuje ovih 5 debelih toplovodnih cijevi.

Grafa radi na 1124 Mhz bez promjene frekvencije kad je u loadu.

Meni je ovaj dizain onako bio li /la jer grafa izgleda ko obojena cigla , no eto, minimalizam na djelu.

13 godina
protjeran

niti izgleda dobro a kamoli da hladi... vecina drugih izvedbi je bolja od te cigle... nemojte da mi sirite dezinformacije! temp ima kao referentna 770 i jedan od najmanjih core clockova!lp

17 godina
Stjepanj kaže...

niti izgleda dobro a kamoli da hladi... vecina drugih izvedbi je bolja od te cigle... nemojte da mi sirite dezinformacije! temp ima kao referentna 770 i jedan od najmanjih core clockova!lp

ajde nemoj lupat i ostat ziv. Ne sjecam se da si imao koju ovakvu izvedbu? ja sam ih imao hrpa ali niti jedna, citaj niti jedna mi nije radila problem....

mozda nije al pari nekim drugim modelima ali nije puno iza.. bezveze je kada bacas na suho..

15 godina
neaktivan

Ne mogu ulaziti u performanse doticne kartice, ali mi je estetski potpuno odbojna. No to je samo moje misljenje i svatko ima svoje ukuse.

14 godina
neaktivan

Meni je ok, a i ako iz nekog razloga guraš prste pod karticu, nema opasnosti da ćeš slomiti lopaticu ventilatora  

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
chutac kaže...

Meni je ok, a i ako iz nekog razloga guraš prste pod karticu, nema opasnosti da ćeš slomiti lopaticu ventilatora  

ali imaš šansu da te struja opiči

Ajme ljudi puka san ka kokica
11 godina
odjavljen

drakula789

Sta uradi covjece? 

17 godina
neaktivan

sve me je strah kaj bude kad bude postal drugi dio, jer sad za prvi dio mu je trebalo jedno 10 postova, a jedna slika

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
11 godina

drakula789

Giga grafa, Giga napajanje, a ploca Asrock? 

14 godina
The_Fichek kaže...

Giga grafa, Giga napajanje, a ploca Asrock? 

Bolje bi bilo grafa Giga, napajanje SuperFlower i ploča ASUS.

ps. kućište Fractal Design, normalno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 19:50 (Valentin17).
11 godina

Citas mi misli. Jedino bih se pored Fractala predomisljao za Corsair 400Q kao kompaktnije, a jednako funkcionalno kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 19:59 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Mislio sam da ploca ima pci slot,msm na slici se cinilo tak i zato sam tu plocu..Sutra instaliram windows 10 na ssd, stavit cu citac i onda moram cekat reklamaciju seagate drugi put.
Ispricavam se za ovo,nije nesto htjelo jer sam na mobitelu.
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
13 godina
protjeran

CyberDemonVZ temperature cpu-a i ploce ne stimaju, ako ti je ploca hladnija u novom kucistu a cpu vreliji nesto s hladnjakom/zrakom ne štima! stari sistem ti je izvlacio topli zrak van kroz napajanje, jer je bilo gore, sad sav vreli zrak nema kud kad dode u gornji dio kucista...cooler moras okrenuti da tjera van zrak kroz ovaj zadnji vent, taj vent stavi da se brze ili min isto okrece kao i cpu-a cooler!lp

14 godina
neaktivan

Kako se neće grijati kada ti je kućište začepljeno.

Ako ne možeš okrenuti hladnjak/ventilator, skini barem jedan poklopac gore(po mogućnosti bliži stražnjici) i na tu rupu stavi ventilator koji ti je iza.

Stjepanj je dobro rekao ovo sa brzinama. Teoretski, ako ti je ventilator za ispuh veći, može biti sporiji, ali ciljaj da ti se uvijek vrti jednako kao ovaj na procesoru, ako ne brže.

Ako dobro vidim, na expansion slotovima su ti šupljine što znači da 70 posto zraka od prednjeg ventilatora hladi žice od tipkovnice i monitora. Ja bih prednji ventilator stavio na dno(uradio kod sebe, grafička je hladnija za 7C(VRM-ovi za 10-ak), a procesor je ostao nepromijenjen. Prašine također nema više.

Ali uvijek će ti problem biti to potumplano kućište. Vidim da si na starom imao i rupe na bočnoj stranici.

Ja imam 140mm naprijed i dolje(identični, 1100 okretaja u loadu), jedan iza, jedan gore(iznad cpu hladnjaka, identični 120mm, 800 okretaja u loadu) i na procesoru 120mm na 1300 okretaja u loadu.

Sve je hladno, ali pazi sad.

Jedna bočna rupa mi je na kartici i vrela je, cijeli prednji panel mi je mesh(rupetina ogromna) i na cirka 35-40C je, druga rupa na krovu(bez ventilatora) je skoro pa hladna(znači 25-30C), a iza ide poprilično topao zrak.

Što znači da ako nemaš ventilatore koji mogu izvući sav topli zrak, moraš imati dovoljno rupa da izađe sam od sebe.

Najbolje bi bilo da prednji staviš dolje, a kupiš još jedan za krov.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
13 godina

Hvala!

Ovak je situacija.

Kućište se nalazi na podu, ispod stola.

Expansion slotove sam zatvorio poslije slikanja, sorry.

Kućište je ovo, pa pogledajte kak i gdje imaju ventiltore:

http://www.anandtech.com/show/6764/fractal-design-define-xl-r2-case-review-maybe-we-can-have-it-all/2

Naprijed su dva.

Iza je jedan.

CPU Cooler se ne može okretati (ima kopče samo gore dolje a i hladnjak ih ima samo lijevo desno).

I stvarno, vrh kućišta je tri puta toplije nego na starom kućištu.

Namjerno nisam stavio ventilator  gore jer mi je primarno bilo čim tiše kućište. Al sad vidim da ću morati :)

Prema ovome što ste rekli, trebao bi:

CPU cooler staviti na max, koliko god ide.

Promijeniti pastu na CPU.

Jedan prednji vent staviti dolje.

Stražnji vent staviti gore.

P.S. Upravo mi palo na pamet: pomaknuti grafičku karticu dolje, u "sporedni" PCIe utor?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 1:58 (CyberDemonVZ).
11 godina

Samo je jedno rjesenje, ako zelis gore ostaviti spuzve za upijanje zvuka, a to je okretanje coolera kako ti je Stjepanj napisao. Sumnjam da ces imati vecu buku, a temp ce sigurno pasti. Drugo rjesenje, ako zelis micati te spuzve za upijanje zvuka, da stavis straznji vent gore, da.

Btw., bez uvrede, cemu gromada od kucista za taj hardver? Znam da se prodavao negdje za cca 800kn, onda ok, makar u tom opet ima Fractal R5. Mislis mozda staviti jos jednu grafu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 2:11 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Samo je jedno rjesenje, ako zelis gore ostaviti spuzve za upijanje zvuka, a to je okretanje coolera kako ti je Stjepanj napisao. Sumnjam da ces imati vecu buku, a temp ce sigurno pasti. Drugo rjesenje, ako zelis micati te spuzve za upijanje zvuka, da stavis straznji vent gore, da.

Btw., bez uvrede, cemu gromada od kucista za taj hardver? Znam da se prodavao negdje za cca 800kn, onda ok, makar u tom rangu opet ima Fractal R5. Mislis mozda staviti jos jednu grafu?

Ne mogu okrenuti cooler.

Dobio sam to kućište za 600 kn.

11 godina

Super cijena i mislio sam si da si kupio polovno  Ja bih iskreno prodao taj cooler i kupio novi, nadje se svega po Njuskalu, a ima i dobrih stvari u ducanu za dobru cijenu.. Steta je kupit to kuciste pa maknut spuzve. Meni je to kao da si maknuo 25% funkcionalnosti kucista jer sav zvuk pobjegne van.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice