Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.963.269
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
13 godina
neaktivan
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
mislav_01 kaže...

Hvala, Sretan sam ko malo djete. 

Lijepa igracka.4k baybe,You are coming :D

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
17 godina
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

nice,koliko si je platio ? na webu nije vise uvrstena 

17 godina
neaktivan

Na webu nije ni bila. Pisao sam mail ADMu da li je mogu nabaviti i po kakvim uvjetima. Rekli su da mogu, da je cjena s PDVom 9800kn. Nakon što sam uplatio dosla je iduci dan iz ZG u OS i to je to.

Uzeta je na firmu i prodao sam staru 780ti tako da me došla i više od upola manje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 8:48 (mislav_01).
14 godina
swampcore kaže...

Proljetno ciscenje

To ti se baš da ovako raskapati "do zadnjeg šerafa" da bi ga očistio???

Ja npr. to odradim kompresorom i gotovo, iako kod mene praktički niti nema prašine.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 17:47 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
swampcore kaže...

Proljetno ciscenje

To ti se baš da ovako raskapati "do zadnjeg šerafa" da bi ga očistio???

Ja npr. to odradim kompresorom i gotovo, iako kod mene praktički niti nema prašine.

ti imas racunalo?

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Stjepanj kaže...
 ti imas racunalo?

Ja imam raketu.

13 godina

Popuni rubriku MOJ PC, nema ovdje predrasuda. ;)

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
neaktivan

Inace ispusem sa zrakom tu i tamo,al posto zivim u stanu u kojem ima previse prasine,sa vremenom se nakupilo u raznim kutevima..imao vremena i volje ;) a nije da treba jedno radno vrijeme da se rastavi i sastavi.

breakORdie
13 godina

Jakic007

Ja sam imao taj miš i nisam bio nešto posebno zadovoljan, prvenstveno radi ergonomije,nije mi dobro ležao u ruci ali to ne znači da neče ni tebi. Ovisi od veličine ruke.

Inače, dosta je precizan i ima dosta dobru žicu koja je jako fleksibilna. Još jedan minus je što se ne može mijenjati boja loga. 

13 godina

Sideswipe

Mrcina od grafe :))

13 godina
protjeran

Kolega Puls3 ne vidim na slikama, da li dobijes mounting zicu ili kit za montiranje nekog drugog venta? Kakvo je hladenje i protok zraka kada je vent na sredini i zapravo hladi samo jedan tower, a na prvi ti predpostavljam dolazi zrak iz prednjeg dijela kucista od prednjeg venta (ili nemas prednji vent)?

Opisi malo svoje dojmove i temperature jer me zanima koliko je zapravo taj cooler dobar...Najvise me zanima za fx 8 seriju ali posluzit ce i ovo...Tnx...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 19:02 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Kolega Puls3 ne vidim na slikama, da li dobijes mounting zicu ili kit za montiranje nekog drugog venta? Kakvo je hladenje i protok zraka kada je vent na sredini i zapravo hladi samo jedan tower, a na prvi ti predpostavljam dolazi zrak iz prednjeg dijela kucista od prednjeg venta (ili nemas prednji vent)?

Opisi malo svoje dojmove i temperature jer me zanima koliko je zapravo taj cooler dobar...Najvise me zanima za fx 8 seriju ali posluzit ce i ovo...Tnx...

Pa kad je na sredini, prednji bi se dio trebao hladiti približno kao i stražnji zbog protoka zraka.

Ako ventilator gura 60 l u satu, onda bi kroz prednji dio trebalo proći ili 60 ili malo manje jer nekuda mora proći taj zrak što ga vent "usisava".

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 19:46 (chutac).
13 godina

@gamer1511: oldschool attack! ;)

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
Tomo53nja kaže...

Kolega Puls3 ne vidim na slikama, da li dobijes mounting zicu ili kit za montiranje nekog drugog venta? Kakvo je hladenje i protok zraka kada je vent na sredini i zapravo hladi samo jedan tower, a na prvi ti pretpostavljam dolazi zrak iz prednjeg dijela kucista od prednjeg venta (ili nemas prednji vent)?

Na žalost dobiješ žice za montiranje samo jednog venta. Gledam sad ove utore i mislim da nije moguće montirati još jedan. 

Nemam ventilator ispred na kućištu.

Jedna strana ti ima više aluminijskih listova nego druga (ne znam jesi li primjetio možeš vidjeti na slikama) pa je preporučeno postaviti ovu sa više na kraj (bliže ventilatoru/izlazu na pozadini kućišta). Pošto ova druga strana ima manje alu. listova zrak lakše prolazi kroz cijeli cooler.

Sa Intelovim Stock coolerom koji je morao raditi na maximumu temperature su se kretale od 67° do  75° ovisi o opterećenju uz otvoreno kućište sad ne prelazi 55°. Ventilator radi na fixnih 1200 okretaja (tako sam stavio može i niže) i nečujan je  i imam zatvoreno kućište.

Montiranje traje 2-3 minute jer koristi Noctuin dizajn koji je odlično osmišljen.

Zmaj od Bosne
13 godina
protjeran
chutac kaže...

Pa kad je na sredini, prednji bi se dio trebao hladiti približno kao i stražnji zbog protoka zraka.

Ako ventilator gura 60 l u satu, onda bi kroz prednji dio trebalo proći ili 60 ili malo manje jer nekuda mora proći taj zrak što ga vent "usisava".

Za prvo bas i ne ako je protok zraka slab ili ga nema + ako vent puse iza a ne naprijed automatski znaci da dosta manje zraka prolazi kroz desni tower....Pa zavisi kako usisava...

Puls3 kaže...

Eh onda zavisi kako "usisava" zrak kroz prvi tower ali ne vjerujem da to bitno utjece na temperature tj.nebi trebalo nikako utjecat jer zapravo prvi tower vise sluzi za protok zraka i kao pasivni hladnjak posto nema venta da direktno po njemu puse...

Hvala na informacijama, ako budes testirao malo vise u igrama IBT testu i ostalima bench programima javi rezultate u temi o cpu hladnjacima...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 21:05 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
chutac kaže...

Za prvo bas i ne ako je protok zraka slab ili ga nema + ako vent puse iza a ne naprijed automatski znaci da dosta manje zraka prolazi kroz desni tower....Pa zavisi kako usisava...

Puls3 kaže...

Eh onda zavisi kako "usisava" zrak kroz prvi tower ali ne vjerujem da to bitno utjece na temperature tj.nebi trebalo nikako utjecat jer zapravo prvi tower vise sluzi za protok zraka i kao pasivni hladnjak posto nema venta da direktno po njemu puse...

Hvala na informacijama, ako budes testirao malo vise u igrama IBT testu i ostalima bench programima javi rezultate u temi o cpu hladnjacima...

nema veze što nema direktno postavljen fan, sav zrak koji izlazi iza (kroz drugi tower) prolazi kroz prvi (mislim da nema tu nekih gubitaka) tako da to je sve ok, mislim da s prednjim fanom (odnosno s dva fana) ne bi sad dobio neki ogroman gain

12 godina

ford eleanor

Postoji neki poseban razlog zašto si mijenjao CX430? Pitam jer mi se CX čini kvalitetniji od TT-a.

Jedini razlog zašto bih ja uzeo TT umjesto CX-a je što ima oko 2% veću efikasnost, sve ostalo mi se čini da je na strani CX-a.

Ako gledamo snagu, 20 W više je samo u vidu 12 V rail-a, što tebi ne igra veliku ulogu jer je i onih CX-ovih 384 W (TT 408 W) previše za tvoju konfiguraciju. Svi ostali railovi (3,3 V, 5 V, -12 V, 5VSB) su slabiji na TT-u nego kod CX-a. Prema nekim mjerenjima, glavni kablovi (24 pin, EPS, PCI-E) su dulji kod CX-a. Platforma kod TT-a je novija i njene varijante se mogu naći kod skupljih Enermaxa (pr. NAXN Advanced), ali isto tako i kod nekih jeftinijih modela (pr. Corsair VS, TT Smart SE, novi Enermax MaxPro). Budući da se radi o istom proizvođaču (CWT), sličnosti između te dvije platforme ima tako da ću samo pokušati analizirati komponente koje su koristili. CX ima bolji čip za zaštitu (4 kanalni s OCP zaštitom - Siti PS223; TT - 3 kanalni bez OCP-a - Sitronix ST9S313-DAG), SamXon/CapXon kombinacija kondenzatora je po mom mišljenju bolja od Junfu/CapXon/Aishi koji se mogu naći kod TT-a, PFC kontroler kod CX-a je CM6800 (često upotrebljavan kod Bronze-Silver napajanja iz svih cjenovnih rangova), a kod TT-a se ne vidi točno oznaka (slika - veći 16 pin čip) na recenziji, ali moguće da se radi o nešto naprednijem CM6802 jer njega sam znao vidjeti u tom manjem formatu, a moguće da je isto 'smanjeni' CM6800. To je pozitivno kod TT-a jer inače na toj platformi se može naći nešto lošiji CM6805 (10 pin). Mosfeti ne znam kakvi su tako da ih ne mogu komentirati, mogu samo reći da se radi o jednakoj konfiguraciji, 2 mosfeta + boost dioda na primarnom dijelu, 2 switcha (vjerojatno half-bridge topologija) i 4 mosfeta (vjerojatno 2 za 12 V i po jedan za 3,3 V odnosno 5 V) na sekundarnom dijelu.

U najmanju ruku radi se o vrlo sličnim napajanjima tako da ne vidim svrhu zamjene. Ako nisi mislio stavljati ništa jače, onda bih zbog efikasnosti prije uzeo LC Power Silver Shield 300 W (od 296 kn). Njegov jedini nedostatak je što nema MOV (ne igra ulogu ako koristiš prenaponsku zaštitu) i loši kondenzatori, ali ima vrlo dobru regulaciju napona i 3 godine garancije kao i TR2.

14 godina
kiwi_91 kaže...

ford eleanor

Postoji neki poseban razlog zašto si mijenjao CX430? Pitam jer mi se CX čini kvalitetniji od TT-a.

Baš i ja došao pitati isto.

ford eleanor kaže...

Znači tko hoće sačuvano napajanje i sa još dosta garancije, te kvalitetno, može razmotriti i ovo moje

Razmotrit ću ga ako ga daš za 200 kn.

Za 250 kn imam Seasonica, tu nema usporedbe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 16:03 (Valentin17).
17 godina
Najbrži kaže...
P.S. zašto mi piše da je samo 7.9GB iskoristivo?

Ako vam trebaju specifikacije kompa, imate pod Moj PC

Ni ovo nije pomoglo:

1. Click Start, type msconfig in the Search programs and files box, and then click msconfig in the Programs list.
  2. In the System Configuration window, click Advanced options on the Boot tab.
  3. Click to clear the Maximum memory check box, and then click OK.
  4. Restart the computer.

EDIT: riješio samo zamjenom slota 2 i 3

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 14:04 (Najbrži).
14 godina

Zašto se uopće zamaraš s tim 100 MB? Kod mene piše 7.89GB usable. Neki kažu da to ima veze sa Windowsima i rezerviranom mjestu, može biti i zbog integrirane grafičke... Pogledaj si ovdje.

LOL za mene, sad vidim da je u kompu 16GB To je već onda malo veći problem. Uglavnom prouči si onaj link.

---Life is ours, we live it our way---
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 14:03 (vrinho).
12 godina

gamer1511 gdje si nabavio ovo kuciste...imao sam isto takvo do prije 2 godine... kupljeno u linksu dok su imali nzxt...to je apollo... tad je bilo unutra m2n32sli delux asus ....x2 6400 athlon 4x1gb rama..gtx 9800 xfx xxx edition..ahhhhhh uspomene...lol

razorblade
13 godina
odjavljen

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/4640969.aspx

A zašto si prosuo to brašno po stolu? Kad te mama/sestra/žena vidi, naj...  si.

17 godina

Iz aviona se vidi da je sve fejk na stolu osim noza eh eh eh 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 20:43 (4mal).
12 godina

hmmmmm 280x na athlonu...nije li to malo bzvz???

razorblade
15 godina
neaktivan

Mislav, još nisam vidio takve zvučnike 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
neaktivan

Malo jesu falusoidni ali štaš imaju dost dobar zvuk, maznuo od starog kad je sebi uzeo nove 

12 godina
protjeran

mislav_01 very nice ;) tvoje kuciste pikiram vec neko vrijeme al mi je malo preskupo dat preko milju za kuciste , a ovakav setup vidim kad se preseli  am zivjet ;) uzivajte ti i draga 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 11:09 (Adict).
14 godina

Mirogamemasta -  jer eto, mi pušimo te dječje fore.
Jaoj, daj se zbroji.

btw. mislav_01 - wow..
Ovo je pravi life goal 
Radite zajedno ili ?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 23:06 (sudy_freak).
17 godina
neaktivan

Da. Ona je krajobrazni arhitekt, a ja sam arhitekt (obični što se kaze).

16 godina

@DiRT: Biti ćeš prezadovoljan s njim, vjeruj mi. Imao sam u23 i stvarno se isplati. Uživaj u monitoru.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice