Manje upućeni + kompovi = smijeh

poruka: 1.480
|
čitano: 243.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Manje upućeni + kompovi = smijeh
Izzy kaže...
dejko2 kaže...

pitamja frenda Šta je DirectX?

Ogovor je bio:DirectX je program koji nam omogućuje da igramo igre.

{#}

Pa kako bi ti odgovorio?

BUSTED

15 godina
Izzy kaže...
dejko2 kaže...

{#}

Pa kako bi ti odgovorio?

Program koji sluzi za optimizaciju grafickih, zvucnih detalja...- najjednostavniji odgovor

Ako treba objasnjenje:

Kolekcija aplikacija koje sluze za interface (API kolekcija, za one koji neznaju: API- application programing interfaces)

Znaci preko njega se izraduju igre, on je vrsta development programa .....

.....

Direct x treba za igrice samo zato jer su temeljene na njemu radi lakse izrade bez prevelikih system requirementsa...

:D
15 godina
neaktivan

OMG, frend mi nezna igrat uć na multiplayer(BF3) na Xboxu i sad ja moram ić kod njega objasnit mu kako.

14 godina
neaktivan

Od svih ovih pričica i anegdota najsmješniji su mi ovi klinci koji se prave pametni i ismijavaju druge, a onda sami sebe zakopaju.

OnTopic: U srednjoj smo imali neki predmet, sad kak se zvao ne znam, mislim da elektronički sklopovi, uglavnom ide se profa (50-tak godina star) kur..it nekaj po biosu. Restarta komp i lupa space, kaže mu frend: profesore delete morate stisnuti, a on dalje lupa po spaceu i kaže: ma nije,  znam da je bio Esc!

15 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/najludi-hardverski-problemi-kiksevi-pogreske-/4392.aspx?page=23

Evo, prosli tjedan je opet dosla, i rekla tom uceniku koji ju je onda ownao da opet nesto ne radi...

bio je isti problem, trebalo 2x stisnuti next i 1 put finish :D

:D
16 godina
neaktivan
Izzy kaže...
dejko2 kaže...

{#}

Pa kako bi ti odgovorio?

To je nešto što omogučuju direktan pristup X-u.

16 godina
ivo_svetrice kaže...
Izzy kaže...
dejko2 kaže...

{#}

Pa kako bi ti odgovorio?

To je nešto što omogučuju direktan pristup X-u.

Tako stručan, a opet jednostavan odgovor! Ma milina!!!

14 godina
@8ax mozes mi reci kako se kompresira?
14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
@8ax mozes mi reci kako se kompresira?

Klik :)

EDIT:800-ti post :D

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 20:27 (donator_bubrega).
14 godina
neaktivan

Ovo nisam mogao vjerovati...

Zove me prijatelj da mu ne radi novi printer..

ja dođem kad on ono skine sa tonera cijelu flat foliju...

16 godina
@dinos desni klik pa winrar ili 7zip pa add to archive.
No one is ever truly lost...
14 godina
neaktivan
Bozzo kaže...

Od svih ovih pričica i anegdota najsmješniji su mi ovi klinci koji se prave pametni i ismijavaju druge, a onda sami sebe zakopaju.

OnTopic: U srednjoj smo imali neki predmet, sad kak se zvao ne znam, mislim da elektronički sklopovi, uglavnom ide se profa (50-tak godina star) kur..it nekaj po biosu. Restarta komp i lupa space, kaže mu frend: profesore delete morate stisnuti, a on dalje lupa po spaceu i kaže: ma nije,  znam da je bio Esc!

Facepalm :)

kinder milch schokolade
14 godina
neaktivan

Ili je trol ili je stvarno retardiran

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
donator_bubrega kaže...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
donator_bubrega kaže...

Nije retar-diran nego suspen-diran.

Edit: Netko ga je dirao :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 19:24 (Micek).
15 godina

evo,ovo mi je najgore,kada se pravi pametan a nema pojma o čemu priča.

Riječ je bilo a igri NFS:Shift,lik kaže da bi ta igra štekala na HD 6970 samo zbog toga što igru igra na plazmi od 32",a nema pojma da to ne ovisi o veličini ekrana,nego o rezoluciji:

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 22:26 (antimadridista).
14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Riječ je bilo a igri NFS:Shift,lik kaže da bi ta igra štekala na HD 6970 samo zbog toga što igru igra na plazmi od 32",a nema pojma da to ne ovisi o veličini ekrana,nego o rezoluciji:

ma daj pa mora bit grafa od 2gb, kak nekuzis, onda nis ne steka. {#}

14 godina
neaktivan

Meni je susjed još uvjeren da je njegova 2GB grafička jača od moje :D
On ima GT430 2GB GDDR3 ,ja HD5750 512MB GDDR5.

Objašnjavao sam mu ja sve kako i zašto,al on to ništa ne shvaća - što je najbolje,ide u tehničku za računalnog tehničara i najbolje zna oko PC-a u svom razredu (toliko o njegovom znanju) :D

I da ,sad sam se sjetio :

Nama u školi u učionici projektor baca crvenu sliku.
U kabinetu biologije baca plavu sliku.
Jedan dan dođe ravnatelj i kaže da će morat u te 2 učionice mjenjat projektore,jer im je kao lampa otišla.

Prije tjedan dana promijenili su onaj u kabinetu,dok ovaj u našoj učionici još nisu.
U četvrtak na satu likovnog ja idem prebacit VGA kabel od projektora na mjesto VGA kabela od monitora (ne znamo šifru,pa sam ušao u safe mode bez šifre,a tamo ne može puštat sliku na 2 izlaza).
Sasvim slučajno taknem kabel,kad ono slika čista ko suza.
Malo smo fiksirali kabel i sad je slika skroz u redu .

Baš me zanima jel to trebalo napraviti i sa onim u kabinetu biologije :D 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
14 godina
antimadridista kaže...

Probaj ti na TV-u od recimo 45" rezolucije 1920x1080 imati isti frame rate kao na monitoru 22" iste rezolucije.

Problem?

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
sudy_freak kaže...
antimadridista kaže...

Probaj ti na TV-u od recimo 45" rezolucije 1920x1080 imati isti frame rate kao na monitoru 22" iste rezolucije.

Problem?

I,gdje je razlika? nije bitna veličina zaslona,nego rezolucija,isto kao što imaš monitor od 22" ili 26" u Full HD-u i isti je fps u igrama na njima.

ja imam komp spojen na LCD od 32" na kojem nekad zaigram igre,i isti mi je fps kao i na 23" monitoru,nema nikakve razlike,npr. na FIFI imam 60 fps lock,na L.A.Noire 30 fps-a lock i sve igre koje sam probao imaju isti fps i na monitoru i na LCD-u.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 0:58 (antimadridista).
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
...

I,gdje je razlika? nije bitna veličina zaslona,nego rezolucija,isto kao što imaš monitor od 22" ili 26" u Full HD-u i isti je fps u igrama na njima.

ja imam komp spojen na LCD od 32" na kojem nekad zaigram igre,i isti mi je fps kao i na 23" monitoru,nema nikakve razlike,npr. na FIFI imam 60 fps lock,na L.A.Noire 30 fps-a lock i sve igre koje sam probao imaju isti fps i na monitoru i na LCD-u.

O Bože...

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 18:20 (Slash 666).
14 godina
neaktivan

Danas do mene kući došao neki čovjek i kaže da mu "kompjuter neradi".Pita me moguli doć da to sredim.Uzimam instalacijski dvd windowsa i odo do njega kući.Kući mali (8-9 godina) sjedi pred računalom.Palim kantu,vidim da se windows uopće ne podiže(90% mog posla u zadnje vrijeme je reinstalacija windowsa).Iz torbice sa cd-ovima vadim live cd Slaxa (slax me je nebrojeno puta spasio)i pitam imaju li kopiju podataka jer ću formatirati particiju.što znači gubitak podataka.Otac govori da nemaju iskopiranu,a mali me gleda i pita me "Hoće li meni i dalje kompjuter imat 317 giga?".Čudim se,jer sam pretpostavio da ta stara kanta ima disk od 80 gb.Kaže mali: "Meni je prijatelj instalirao program i kad ja kliknem kompjuter mi bude jači za jednu gigu"

Moja reakcija:

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Danas do mene kući došao neki čovjek i kaže da mu "kompjuter neradi".Pita me moguli doć da to sredim.Uzimam instalacijski dvd windowsa i odo do njega kući.Kući mali (8-9 godina) sjedi pred računalom.Palim kantu,vidim da se windows uopće ne podiže(90% mog posla u zadnje vrijeme je reinstalacija windowsa).Iz torbice sa cd-ovima vadim live cd Slaxa (slax me je nebrojeno puta spasio)i pitam imaju li kopiju podataka jer ću formatirati particiju.što znači gubitak podataka.Otac govori da nemaju iskopiranu,a mali me gleda i pita me "Hoće li meni i dalje kompjuter imat 317 giga?".Čudim se,jer sam pretpostavio da ta stara kanta ima disk od 80 gb.Kaže mali: "Meni je prijatelj instalirao program i kad ja kliknem kompjuter mi bude jači za jednu gigu"

Moja reakcija:

HAHAHAAH..

sta mu je ovaj uopce bio instalirao?:D

14 godina
donator_bubrega kaže...
domba_Os kaže...

Nisam uspio pročitati sve postove, pa ne znam jel već bilo sličnih al eo jednog događaja ....

Dogodilo se prije cca 9 godina , možda malo manje. Kad su se igrice počele pržit na veliko, a ja opet nisam imao pržilicu ... Pa odlučio upitat prijatelja da mi sprži igru (ne znam točno koja je igra u pitanju bila, al ajmo reći Warcraft III). Kaže on: ma nema frke, spržim to ... ma ono sve 5 ; dodji po nju za sat vremena  ... Prošetao se ja do njega nakon tih sat vremena, pozvonio, dobar dan- dobar dan,  uzeo CD i pošo hitro kući. Dođoh kući, sav sretan, trljam ruke, sad ću instalirat igru i pičit,ma ono euforija, i  stavim CD ...  Učita se CD, ja otvori,  kad ono, jedna ikonica stoji, ja kontam koji K,  Majstor mi spržio shortcut igrice sa desktopa  veličine  1-2Kb ... Reko stvarno za ne vjerovat ...  iako sam bio ajme ljut što nisam bio u mogučnosti pokreniti igru, sam se nasmijao do suza, i neću nikad zaboravit taj dan :DD

I ja sam tako daaaaavno pržio igrice {#}

ja sam kada sam tek dobio komp na diskete stavljao igrice isto samo shortccut :)

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
neaktivan
Nemam pojma,iskopirao sam podatke i formatirao particiju.Nisam proucavao sto je bilo instalirano
ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc
14 godina
neaktivan

A mali biće brojao koliko je puta kliknuo.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...
Nemam pojma,iskopirao sam podatke i formatirao particiju.Nisam proucavao sto je bilo instalirano

Sad si mu pobrisao 317gb...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 21:46 (TheRunner).
16 godina
317-80=317?
Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
14 godina
neaktivan
" i kad ja kliknem kompjuter mi bude jači za jednu gigu"

Nije rekao da mu poveća memoriju, nego da mu je komp jači za jednu gigu :D
16 godina
Kod neupucene djece Giga je oznaka za jacinu :D
Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice