Wireless internet sporiji od žičanog?

poruka: 19
|
čitano: 9.378
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

evo mislim kupiti wireless modem i u kontaktu sa jednim  prodavačem evo šta sam dobio: ''Ali uvijek je tako DA je protok bežičnim putem do dva puta sporiji OD spajanja kablom''.....zašto onda ljudi uopće uzimaju wireless ako je to tako?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wireless internet sporiji od žičanog?
bokke kaže...

evo mislim kupiti wireless modem i u kontaktu sa jednim  prodavačem evo šta sam dobio: ''Ali uvijek je tako DA je protok bežičnim putem do dva puta sporiji OD spajanja kablom''.....zašto onda ljudi uopće uzimaju wireless ako je to tako?

ma ista je brzina... 

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
bokke kaže...

ma ista je brzina... 

Zica je zica, imas manji ping to je tako i gotovo. Zasto je izmisljen pa valda zato da se neutralizira nepotrebna zica, da se mozes spajat  sa neke udaljenosti. Kako bi se spojio u hotelu npr? Koliko bi tih uticnica moralo bit?

Logika

15 godina
neaktivan

Meni je wireless isto nešto sporiji (barem prema internet speed testu), ali ništa drastično.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa je da zicno imas 100mbit i 1gbit a wireless je 54mbit ili 108mbit super g

e sad najbrzi net od bneta je 32mbita tak da si racunaj

od tcoma je najmanja brzina 4mbita tako da ti sve to propusta wireless

jedino ako te brine mrezni promet to je onda upitno

meni na wirelessu max ide 2.7mb/s a zicno na 100mbitnoj vezi 11mb/s.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam onu srednju brzinu od T-coma i sve mi je na max, neki put i brže, surfanje mi izračuna na 8 mbit/s na speed test ali kad skidam fileove skida na 11-12 mbit/s.....od centrale sam udaljen 300 metara, koliko bi mi se spustila brzina neta da prijeđem na wireless modem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thabigjc kaže...

Pa je da zicno imas 100mbit i 1gbit a wireless je 54mbit ili 108mbit super g

dobro sad nismo u nekoj razvijenoj drzavi da to gledas. A ionako je sada dosao 802.11n pa dođe kao žično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 15:43 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan

ma pricam za lan ne za net ufffffffffff 1gb net ludilo

uglavnom sve ce ti radit ludo ne brini

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije meni da mi radi ludo nego da mi radi kao i dosada, koje ste vi promjene primijetili u brzini kad ste prešli na wireless?

0 0 hvala 0
16 godina

Ja osobno nikakve, sve isto kao i žično.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koji modem bežični je dobar za T-com? znači ne oni samo routeri koji se moraju spojiti na modemnego baš modem i router

0 0 hvala 0
16 godina

Za obično surfanje internetom nećeš osjetiti razliku između žičnog i bežično, dok kod skidanja torrenta i online igranja postoji razlika između žičnog i bežičnog spajanja (ja bi rekao velika razlika - bar kod mene Izlanuo se).

1 0 hvala 0
16 godina
žica uvijek ima konstantniju brzinu od bežičnog koje zna bitno varirari u brzini posebno kod broadbanda, da žica je uvijek bolja ali je bez žice puno puta komotnije, za samo surfanje nema bitno veze za neka skidanja zna biti od male do velike razlike zavisi od kuda se skida
bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
15 godina

mislim kupit od d-linka,što sve treba napravit,samo to spojit na PCI-E i komp sam pronađe uređaj i spoji se?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Za obično surfanje internetom nećeš osjetiti razliku između žičnog i bežično, dok kod skidanja torrenta i online igranja postoji razlika između žičnog i bežičnog spajanja (ja bi rekao velika razlika - bar kod mene Izlanuo se).

...evo, nabavio sam i ja wireless...ovo je trenutna brzina...Cool

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 13:05 (Jurra).
16 godina
To nije wireless nego broadband, brkaš kruške i jabuke
bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ivan M. kaže...

Sto se mene tice razlika je samo u pingu... I tu, sto je je, zna biti ogromna razlika.

Torrenti mi se vuku max brzinom i na bezicnom.

16 godina
neaktivan

za t-com da li je bolje uzeti thomsonov 782 i ili siemensov gigaset onaj? ili je svejedno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja doduše nisam primjetio nekakvu razliku između 5MBita preko žice ili wireless..  na Iskonu sam (Iskon Duo - telefon + internet).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice