Poštovani
Susjed ugrađuje optiku, ja osobni nisam imao optiku niti planiram jer koristim mobilnu 5g mrežu.
On ima novu kuću, nikad nije na nju imao telefon, nema ni telefonsku uticnicu, a jučer su ga zvali neki kooperanti i ugovorio je da mu se novo sprovedena optika HT-a ugradi.
Pitao me, ali mu ja osobno ne znam dati odgovor, pa molim vas ovdje za odgovore.
Koliko on zna, u pitanju je neki Tehnicolor ruter za 1gb optiku HT-a, nude mu pojačivač signala za wifi jer je pitao kako da spoji wifi uređaje bolje na taj ruter jer je kuća jako velika, pa su mu sugerirali taj pojačivač jer kao tehniolor i optika ne nude 5ghz brzine putem wifia (točno ili ne?), a opet su mu rekli da bi mu brzina i preko wifi-a trebala biti barem 50% brzine koju će uređaji spojeni na kabel imati (točno?).
Sad njega zanima, a ja mu ne znam odgovorit - ako nema uticnicu za telefon kako će mu to serviseri ugradit?
Ako samo računalo i tv spoji na kabel u ruter, kako da spoji laptop, konzolu, druga 2 tv-a koji su na katu niže ili u prizemlju, a da koristi wifi, ima li taj tehnicolor dobru brzinu i preko wifi-a ili će morati bušiti nekako kroz deku i provlaciti kablove?
Da li serviseri rade to besplatno kod ugradnje - bušenje kroz zid, provlacenje koliko god treba?
Recimo komp i tv u spavaćoj na katu bi mu najviše odgovarao da mu bude ruter gore, a kat ispod je djecija soba i konzola + tv, a u prizemlju dnevni i tv isto, a tamo su najviše vremena pa koristi i laptop dolje, pa mu je bitno da to sve funkcionira
Kažu 38 eura mj za flat gigu brzinu + pojacivac signala, prvih 9mj kažu 1 euro.