T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.740
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com Internet
glagoljica kaže...

..

inače najveća prednost optike je da wireless veza ne može puknut ni na maximalnom downloadu, ..

-LOL.. ali OK. (hint, pucanje veze nema veze s internim dijelom mreže kao 'pucanjem' wlana...). Vjerojatno jedna od (besmislenih) promo rečenica koju operater nabifla i dobro zvuči. Optika je između centrale i routera, nema baš nikakvog utjecaja na wlan-wireless dio, osim što pojedini routeri mogu biti (ne)kvalitetni i svaki njihov dio kao wlan...

@ Ronky.. ima i obrnutih situacija, neka sela koja povezuju dva 'veća sela' sad imaju (ako žele) optiku, mada do jučer nisu imali ni mob.signal.. dok se u centru tih 'većih sela' ne može dobiti ni obična parica, nema... Murphy na djelu, mogu oni kojima ne treba, oni kojima treba ne mogu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
hi hush,

moje iskustvo s bakrom je bilo takvo da je download na max speed (tada 4 Mb/sec) pucao nakon niti 3 minute. pokušavao sam X puta i uvijek je wireless veza pukla.

na optici u testnom periodu prije godinu dana i sada s istim laptopom max speed možeš forsirat u nedogled wireless veza ne puca. do čega je to? ja sam mislio da je do optike.
Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
14 godina
T-Com Internet

Zahvaljujem, znaci ta prva kutija optickog prikljucka nije velika? Kako se povezuje s ruterom, sa lan kablom?

Zanima me gdje da stavim tu dodatnu kutiju jer mi komunikacijski ormar nije velik i prilicno je popunjen.

Prije dvije godine sam imao prilike vidjeti opticku stalnu vezu na strani klijenta i to je bila velika kutija u kojoj su opticka vlakna bila raspletena pa jedna po jedna spajana (unutar te kutije) i onda je izlaz isao na ruter.

Sama kutija je bila cca 40x30cm. Grdosija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguce je da ti je bio namjesten kanal mreze koji je bio pod visokom interferencijom, a sada je neki drugi postavljen sa tim optickim routerom. To mozes lako mijenjati u konfiguratoru samog routera.

Skini si program poput wify analyzera na androidu pa pogledaj kakve su interferencije.

I da, wlan tehnologija a nema nikakve veze sa optickom/bakrenom infrastrukturom jer preko nje prenosis samo podatke od routera do uredaja povezanih na njega ili medusobno medu uredajima povezanima unutar lokalne mreze.

13 godina
protjeran

ericssonov pretvarač optičkog signala je dimenzija 24,5x17x4 cm, a kineski ZTE wi-fi router je 21x17x1 cm (dužina, širina, debljina). oba su bijele boje i međusobno su povezani običnim patch kablom.

meni ovaj deblji ericsson stoji na stoliću na kojem držim fixni telefon u hodniku, a ZTE router mi je odmah ispod stolića na jednom šarafu (stolić je u visini prsa montiran na zidu). ZTE je vrlo lagan, dobiješ i malo plastično postolje s njim ako ga hoćeš postaviti da stoji, ako nećeš tako dobiješ plastični dodatak za šarafe.

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 15:04 (glagoljica).
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

[IMG]http://i57.tinypic.com/r0vzw6.jpg[/IMG] ovo je moje stanje. Kako mogu izvršiti pritisak da mi poboljšaju mogućnosti, jer želim veću brzinu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav svima, zanima me da li ova ponuda max3s paketa (flat internet + 10 Mbit) vrijedi samo za nove korisnike (koji su prešli sa drugog operatera na tcom) ili je možemo iskoristiti i mi kojima ističe ugovor, pa produživanjem ugovora postajemo "novi" korisnici?

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 2:12 (Cesc).

0 0 hvala 0
14 godina
glagoljica kaže...

ericssonov pretvarač optičkog signala je dimenzija 24,5x17x4 cm, a kineski ZTE wi-fi router je 21x17x1 cm (dužina, širina, debljina). oba su bijele boje i međusobno su povezani običnim patch kablom.

meni ovaj deblji ericsson stoji na stoliću na kojem držim fixni telefon u hodniku, a ZTE router mi je odmah ispod stolića na jednom šarafu (stolić je u visini prsa montiran na zidu). ZTE je vrlo lagan, dobiješ i malo plastično postolje s njim ako ga hoćeš postaviti da stoji, ako nećeš tako dobiješ plastični dodatak za šarafe.

Super, hvala ti. Mozda i ovaj pretvarac ostavim u garazi pa povucem patch kabel do kom. ormara.

15 godina
Vdsl2 ima li tko neke informacije kada bi mogli neke pakete aktivirati?Moja linija može do 50 mbit vdsl2 povuci ali za sad ništa.
13 godina
T-Com Internet

Kakav je to max2S paket?

212 kn mjesečno vidim, 10 mbit-a, flat i telefon, ima li skrivenih troskova poput

servisiranja opreme i onih gluposti?

I jedan veliki problem.

U 4. mjesecu sam uzeo Sony Xperia Z1 na pretplatu plan za zabavu XL.

Meni su rate uredno skidane preko TRAJNOG NALOGA svaki mjesec oko 290 kn uvijek.

E sada dolazimo do problema da T Com ima samo vidljivo da je placena pretplata a rate za mob

svaki mjesec 120 kn su ostale otvorene.

Znaci vide da ima je placena pretplata oko 155 kn ali mob ne.

A meni je novac uredno povucen sa racuna i povrata nikad nije bilo.

Mada ja to u real timeu vidim preko M-Zabe isto.

Pisali smo prigovor u T Centru direktno te sam u pisanom obliku dobio

izvjesce da sa njihove strane nisu utvrđene nepravilnosti te da opet imam pravo

reklamacije u roku od 30 dana.

Jucer zvao sluzbu za korisnike i nakon 15 min. razgovora gospođa rekla

da moram dostaviti u T centar ili pismom vidljive dokaze tj. moje transakcije sa banke

o povlacenju i svemu.

Nije problem mada je to malo zaribana situacija jer tu vec zalazimo u privatno.

Screen shot M-zabe ne prihvacaju nego moram ici u banku i traziti potvrdu

sluzbeno ovjerenu sa njihove strane.

I cujem da moj slucaj nije prvi takav, ima li itko od vas da radi u sluzbi za korisnike

pa da mi da neki bolji savjet???

Molim vas, jer ja nemam namjeru placati ponovno 572 kn za uređaj kad su mi novci

uredno uzeti za što naravno imam dokaze samo se T com blamira.

Jasno mi pise za svaki mjesec ovlasteno povlacenje po racunu i broj i koliko je uzeto.

Zaista sramota, ajde da je bilo odbitaka pa povrata ali ovo vec spada u kriminalne vode

na razini nase vlade.

Ako itko ima savjet ili moze pomoci molim tu ili u PM, hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
Dragone kaže...
Vdsl2 ima li tko neke informacije kada bi mogli neke pakete aktivirati?Moja linija može do 50 mbit vdsl2 povuci ali za sad ništa.

Možeš već sada aktivirati 20 mbita po cijeni 4 mbita, ili 30 po cijeni 10...Krenulo neki dan. Ako hoćeš daj mi broj u inbox pa ti sutra aktiviram...

Opcije se zovu turbo 20 i turbo 30. 

Samo korisnici sa dostupnim VDSL-om to mogu aktivirati.

Bit će!
15 godina
neaktivan

-

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:43 (pandza94).
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ima li kakve veze router s vrstom DSL mreže? 
Trenutno imam Thomson TG782 i G.992.5 annex B, zanima me postoji li mogućnost da s drugim routerom, recimo ZTE, dobijem VDSL mrežu, bez obzira na kvalitetu parice? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FTWTitanium kaže...

Ima li kakve veze router s vrstom DSL mreže? 
Trenutno imam Thomson TG782 i G.992.5 annex B, zanima me postoji li mogućnost da s drugim routerom, recimo ZTE, dobijem VDSL mrežu, bez obzira na kvalitetu parice? 

Da, router itekako ima veze. Router koji imaš ne može vdsl. No router nije jedina stvar o kojoj ovisi (ako sam dobro upamtio), bitna je i udaljenost od centrale i navodno starost centrale/sustava.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan

Da, atenuacija u downstream smjeru ne bi trebala biti veca od 20 dB, a kod nekih operatera 24 dB, sto bi znacilo udaljenost ne vecu od 1.5 km (a i ta udaljenost je "pushing it" kako bi se reklo). Takoder, na kolokaciji mora postojati VDSL kartica i naravno VDSL profil pusten na DSLAM-u kako bi imao odgovarajucu brzinu.

17 godina
T-Com Internet

Kako provjeriti ima li (moja) centrala VDSL?

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguce je da ti mogu reci u sluzbi za korisnike, ali ne vjerujem da to mogu saznati agenti kod svih operatera. Nazovi pa pitaj najbolje.

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Hvala onda, nazvat ću ih u ponedjeljak da mi promijene router, koji bi bio njihov najbolji router za VDSL mrežu i općenito? ZTE?
E da, kako mogu aktivirati onu veću brzinu od 30 Mbit/s za cijenu 10? Nema nigdje na stranici, ni u cjeniku.
Atenuacija mi je 21.5 i frend mi ima VDSL pa ćemo vidjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FTWTitanium kaže...

Hvala onda, nazvat ću ih u ponedjeljak da mi promijene router, koji bi bio njihov najbolji router za VDSL mrežu i općenito? ZTE?
E da, kako mogu aktivirati onu veću brzinu od 30 Mbit/s za cijenu 10? Nema nigdje na stranici, ni u cjeniku.
Atenuacija mi je 21.5 i frend mi ima VDSL pa ćemo vidjeti.

I mene ovo zanima oko brzine na vdslu... Imam 60/10mbit attainable u postavkama rutera, jako sam blizu centrali. Koliko se placa veca brzina i kako je dobiti?

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 20:39 (IVOX).
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

kod mene je ovakva situacija, imam Siemens SX763, koristim MAX3L,

linija mi je ovakva

ADSL Line

Status:    Cable connected
Line mode:    ADSL2+
Maximum line rate:    20648 kbps (downstream) / 1269 kbps (upstream)
Noise margin:    22.8 dB (downstream) / 15.1 dB (upstream)
Line attenuation:    5.9 dB (downstream) / 3.5 dB (upstream)
Output power:    16.3 dBm (downstream) / 9.6 dBm (upstream)

Gdje mogu saznati jel moja centrala podrzava VDSL?

Podrzava li ovaj Siemens SX763 VDSL?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igor2007 kaže...

kod mene je ovakva situacija, imam Siemens SX763, koristim MAX3L,

linija mi je ovakva

ADSL Line

Status:    Cable connected
Line mode:    ADSL2+
Maximum line rate:    20648 kbps (downstream) / 1269 kbps (upstream)
Noise margin:    22.8 dB (downstream) / 15.1 dB (upstream)
Line attenuation:    5.9 dB (downstream) / 3.5 dB (upstream)
Output power:    16.3 dBm (downstream) / 9.6 dBm (upstream)

Gdje mogu saznati jel moja centrala podrzava VDSL?

Podrzava li ovaj Siemens SX763 VDSL?

Taj siemens ne podrzava vdsl2.

Ako se nalazis na nekom podrucju grada vrlo je vjerovatno da centrala ima vdsl, ali t com nedaje vdsl u ponudi nego ga samo koristi kao tehnologiju gdje im treba. Npr. meni su postavili vdsl modem jer sam imao nekih problema sa povecanjem brzine sa 4 na 10 mbita na adsl-u.

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

centrala mi je nekih 350m daleko, vidio sam jucer da je forumas unique83 napisao da su zadnjih par dana navodno uveli nekakvu ponudu onima kojima je dostupan VDSL pa zato pitam. Probao sam traziti. ali nema nista.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Cekam uvodjenje optike vec 6 mjeseci, iako mi je deklarativno dostupna (Zagreb, Centar), opticki kabel je provjereno u TK ormaricu, potrebno je samo povuci 10tak metara kabela do mog stana (dvokatnica sa 3 stana sveukupno). Zvao sam valjda vec 10 puta raznorazne sluzbe za korisnike, pisao prigovore i svaki put dobijem odjeb. Nazalost, pod ugovorom s T-scumom sam do 4.2015. (to su me isto dobili na prevaru, potpisao sam na 24 mj s tim da cu dobit tablet, dobio sam krasni k**** (ni tablet ni nista drugo) a kasnije su mi htjeli lupat penale za prekid). Davno bih vec presao na konkurenciju kad bi mi bila dostupna bilo koja komparativno bolja ponuda. Jedino sto mogu uzet a da je bolje od ovog sto sad imam je Iskon 30/5 mbit, al jebes to kad je to ista firma. Da prelazim na Optimu i sl.? Gubim Arenasport na MaxTV-u a ne dobivam nista drugo sto bi objektivno kompenziralo, osim mozda zadovoljstine.

Uglavnom prije 5 godina sam skoro sve imao kod T-coma, od mobitela do telefona, televizije i interneta, a od tada sam promijenio operatere gdje god sam mogao i nisam pozalio ni trenutka. Nekako sumnjam da sam usamljeni slucaj pa se pitam jel ovim idiotima jasno kamo ih vodi ovakva poslovna politika? Btw, jos uvijek za triple-play kod T-coma placam cca 570 kn mjesecno, sto je preko 1000 eura godisnje sam za jedan prikljucak. Ako su spremni bez problema izgubit takve korisnike bez ispaljenog metka onda stvarno ne zasluzuju nista osim prezira. Cekam samo da mi se pred istek ugovora tamo negdje u 4. mj jave da zele doc uvest optiku da ih mogu glatko odjebat. Mozda cu dopustit da sve provedu pa onda u roku 2 tjedna otkazat bez penala, jer ce mozda provedena optika bar olaksat da mi netko drugi ponudi uslugu preko postojece infrastrukture... Eto, nemam sto dodat, samo sam se htio izjadat i preporucit bilo kome tko razmislja da se ostavi gluposti.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Lijepo PP-a imam ovih dana,većinom za VDSL,no to pogleam

sutra kada budem na poslu,no sumnjam,javim vam.

LP

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Lijepo PP-a imam ovih dana,većinom za VDSL,no to pogleam

sutra kada budem na poslu,no sumnjam,javim vam.

LP

Meni su danas aktivirali opciju sa 10mbita na 30mbita besplatno.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:43 (pandza94).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Koliko treba vremena za realizaciju takvog paketa od 20 mbita.?Ja trenutno imam onu opciju od 2 mjeseca gratis 10 mbita, no u međuvremenu mi je aktiviran VDSL format pa sam svakako zainteresiran...

1 0 hvala 1
16 godina

U roku 24 sata bi trebala proći aktivacija...ali često to bude i puno brže

Bit će!
13 godina
T-Com Internet

Meni su rekli u roku 3 dana, ja sam jucer predao zahtjev za turbo 30.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:44 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice