Spajanje preko Iskon-Carnet s dva router

poruka: 4
|
čitano: 4.221
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Moja želja je spojiti dva routera tako da mogu pristupati internetu putem mobitela. Vidim da ima dosta tema vezanih za ovaj problem ali nigdje nije postupak opisan od pocetka do kraja za nas laike.  Imam iskonov router siemens sx763 i isti takav koji mi je ostao od t-coma. Kako da iskoristim taj t-comov router? Pokusao sam dosta toga ali nisam uspio. Primjetio sam da nemam opciju u postavkama t-comovog routera ukljucivanja router moda. Ne znam da li je ta opcija zaključana ili uopće ne postoji. Htio bi ako bi mi netko mogao objasniti korak po korak, naravno ako je moguće, kako spojiti ta dva routera i namjestiti ih da mogu pristupati internetu putem mobitela?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Spajanje preko Iskon-Carnet s dva router

Moguće je da ti routeri imaju prilagođen softver/firmware pa su neke stvari onemogućene. Recimo ako je onesposobljen WAN port (to bi trebao biti zadnji LAN konektor), koji se spaja u router koji se spaja na Internet putem ADSL veze, onda ništa od toga (osim eventualno da ga flashaš sa stock firmwareom).

BTW sad sam našao poruku gdje je netko uspio nešto poput toga što ti spominješ i opisao kako je to napravio: ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 21:54 (mbaksa).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve sam pokušao i ne ide. čak sam i nabavio t-comov router thompson tg782i i na njega stavio novi firmware ali nikako ne uspjevam.  Ima li koja dobra duša da cijeli postupak opiše sve u detalje  za sve nas laike. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice