spajanje na net preko laptopa i mobitela

poruka: 18
|
čitano: 9.345
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

pozdravljam sve.

imam problem,koga god pitam ne zna. 

na mobitelu imam besplatni net,ali bi se želio preko lapotopa spajati na net a da taj mobitel bude kao modem.

idem na godišnji pa mi to treba kratko ,ali mora preko laptopa. molim vas bez savjeta uzmi vip stick. imam ga ,ne radi nikako. 

problem je što sam se 2006.-e godine spajao preko IC a i neke stare nokie a sada nitko nema posjma.

OS je xp,a mobitel NOKIA ASHA 300. 

hvala vam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bluetooth je spor za povezivanje a kamoli IC, ako ti ne radi stick kako treba kako misliš da će ti raditi mob?

Kupi ti sebi neki suvremeni stick jer je tog očito pregazilo vrijeme a ako nisi tamo negdje pokriven kako treba neće ti pomoći ni 5 stickova ni 5 mobitela. Traži drugu mrežu sa kojom jesi dobro pokriven.

Nemoj patiti mob za gluposti pusti ga slobodnog za pozive a i prazniš mu bateriju bezpotrebno a mob ti život može spasiti.

Eh da i taj "besplatni net" na do 64 kilobita zaboravi u startu to nije za mob a kamoli za lap ako ne misliš izpi.... na živce dok ne učita stranicu do kraja tipa nakrcani jutarnji kojeg ne učita do kraja ni nakon 5 minuta.

Sada nemoj osuti paljbu po meni to sam ti napisao čisto informativno kao onaj koji je godinama na netu isključivo preko sticka adsl nemam pa mislim da znam što pišem a da je vezano uz mobilni net; prihvati sugestiju ili nemoj tvoja stvar, pozzz. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 3:07 (Oldy).

2 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imas na moru hrpu kafica sa besplatnim wifi-jem, nekuzim sta ti drugo treba ako ti treba na kratko.

A i u vecini gradova ljudi sjede pred kaficem i spojeni su na wifi.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A čuj vodi se onim kao i ja kafić po kafić ode lova; ne volim niti ja sjediti ispred kao papak a ne volim niti kavu plaćati 20kn i debeloj guski vrat mazati.

Doduše imam stick na pretplatu pa ide sa mnom tako da meni kafići i wi-fi uopće ne trebaju. :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: spajanje na net preko laptopa i mobitela

Instaliraj Nokia suite program. Spoji mobitel, neka ti se instaliraju svi driveri.

Tools-connect to internet

12 godina

1. znam da je bluetooth spor ,a ic nemam. naovdim samo kako je to nekad bilo moguće a sada je nemoguće. 

2. nisam tražio savjet za internet kafić jer ga nema u blizini nekoliko km. 

3. imam novi usb stick vip-ov ,ali je veza slaba. i moram platiti najmanje za 3 mjeseca a koristim ga 10 dana. 

4. ako može pomozite ,ako ne,nemojte mi savjetovati da idem na mjesec. 

hvala

p.s. hvala na ovom zadnjem odgovoru.

12 godina
neaktivan

Jel ti mobitel ima Hotspot?

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imaš slab signal preko Vipovog sticka? Kolega sa foruma nello, napravio je tutorial kako se može povećati signal za mobilni internet.

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tutorijal-mobilni-internet-osnazivanje-signala/93950.aspx?page=0&jumpto=1809095&sort=asc&view=flat

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može i to; može dokupiti na ebayu za 50kn 3G antenicu za hawaji a može biti i na nekoj drugoj mreži zašto bi morao biti na bilo kojoj ako je slabo pokriven.....

3 mjeseca ne moraš nužno biti postoji opcija internet dan na bonove čak dapače t-mobile tu daje za 10kn dnevno i nekoliko GB po normalnoj brzini dok vip daje za 10kn samo 1GB po normalnoj brzini.

Stick se preko neta da lako otključati ja sam svoj huawei e372 vrlo lako otključao upisavši u google huawei e372 unlock. Dakle otključaj i koristi drugu mrežu sa kojom si bolje pokriven a podatke jednostavno ručno upiši tipa APN itd u novi profil huawei programa. :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja imam neki Huawei E173 pa ću ga pokušati otključati. U njemu imam staru T-Mobile karticu koja nije aktivnu, a sada imam TELE2 karticu. Pokušati ću pa što bude, bude...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam slučajno još program daj mi točan IMEI otraga je na sticku pa ću ja probati.

S tim kada ideš unlockati staviš karticu drugog operatera tada te traži da upišeš kod koji se dobiva pomoću IMEI-a. :)

Čin mi se da sam negdje pročitao da se i upgradeom firmwarea automatski unlocka a taj kod za upgrade firmwera (traži ga kod pokretanja upgradea) isto dobijem putem IMEI numbera nije isti kao za unlock

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 10:32 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moram ga ja pronaći. Znam da ga imam, jedne godine sam nosio laptop na more pa sam ga morao kupiti...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok možemo probati unlockom ili upgradeom firmwarea (flash). Firmwere nađeš po netu kao i ja.

Primjer (A možeš i sam probati naći prog pa sam napraviti). :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 10:41 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam ja taj program još odavno. Budem pokušao pa javim :)

0 0 hvala 0
12 godina

hvala svima super ste. žalosti me što je bilo tako jednostavno 2006.-e,sa trajekta sam se spajao ,a sada :( 

16 godina
neaktivan

Ma i sada je jednostavno samo treba češće koristiti inače ispadneš iz štosa kao i svatko u bilo čemu. :)

1 0 hvala 0
12 godina

evo riješeno. prije svega operateri vam LAŽUUUUU !

ali to znamo svi. 

da krenem redom.

uzeo sam karticu iz mobitela i stavio ju u stick -RADI INTERNET,LETI SVE,NULA KUNA...

spojim se sa mobitelom ,kablom na net ,odmah se spaja... kaže nećeš moći primati pozive. koga briga za pozive na odmoru.  ali ne ,ja spojen na net,mobitel uredno zvoni,srećom kabl 1,2 metra pa pričam na mob i surfam...

pitam se samo zašto toliko laži.

zašto sam kupio stick i potpisao minimalnu pretplatu od 75 kn mjesčnox 3 mjeseca ako ne moram ?

da sve bude tužnije uvali mi to dobar prijatelj.

možda je O.T. ,ali poanta je da prijatelja više nema...

16 godina
neaktivan

Da ustvari bolje neću komentirati što je data a što govorni sim, što je data tarifa kojoj je net osnova a što govorna tarifa koja ima net btw...... ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice