Local area connection nedostupan nakon reinstalaci

poruka: 35
|
čitano: 23.372
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Local area connection nestao, nema interneta
staka1951 kaže...

Moj prijatelj uvece ugasio kompjuter normalno, a ujutro nema interneta. Zvao mene u pomoc i nisam nista mogao uciniti.

Naime, ne pojavljuje se uopste Local Area conection.

Ima maticnu plocu Gigabait, ima disk sa drajverima, instalirao sam ponovo sve drajvere pa i za mreznu karticu, ali opet nista.

Ima ruter Huwai sa 4 prikljucka za mreznu kartu.

Ne svijetli sijalica za LAN 1 (tu je kabal prikljucen).

Nisam mogao da uspostavim konekciju.

Molim za pomoc, ne znam sta bih mogao dalje da radim.

Da li je moguce da mu je preko noci otisla mrezna karta (integrisana na ploci).?

Hvala.

Provjeri prvo kabel da li je ispravan. Ugasi komp i spoji kabel u lan, pa ga ponovo upali.

Prati lampice od lan-a na kompu da li će zasvjetlit kod bootanja.

Također kod windowsa provjerit servis network connections da li je startan

(ako je on disablean ne vidi se local area connection u control panelu).

12 godina
neaktivan

Kaze da nista nije dirao, a i ja ne vjerujem da je nesto takvo radio, jednostavno mislim da nije imao razloga za to.

Inace ima kompjuter core 2 duo, ucenik je cetvrtog razreda gimnazije. Ovo napomonjem samo da naglasim da nije neki nepismen covjek.

Jednostavno sam blokiran, ne mogu da se dosjetim necega sto bi ovo rijesilo.

Hvala na odgovoru.

12 godina
neaktivan

Kabal sam provjeravao tako sto sam utakao jedan kraj kabla u Lan 1, a drugi kraj u Lan 3 (ili bilo koji) i tada obadvije sijalicice svijetle. Zakljucio sam da je kabal ispravan, a i mijenjao sam kabal. Za ovo me ispravite ako grijesim, odnosno ako se tako ne moze ispitati kabal. Bio bih zahvalan na tome.

Ovo 'servis network connection', da li je to u run/msconfig/service/ jer vidim da je kod mene u stanju izvrsenja (running). Kod njega nisam gledao jer nisam znao za to prije nego sam procitao kod takozvanog. Na tome sam veoma zahvalan.

Sjutra cu otici da vidim da li je to u pitanju jer sad ne mogu, dosta je daleko od mene.

Hvala velika.

14 godina
neaktivan

Imam isti problem, ali pojavi mi se tek nakon restarta računala...znači ako ga skroz isključim i upalim nema Local area connection a kada ga restartam onda se pojavi...instalirao sam, reinstalirao, uninstallirao i ponovo novo instalirao drivere i ništa...I to mi se događa samo otkako sam instalirao W7...prije sam imao XP i normalno je sve radilo...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozzz mozete li mi reci kako cu instalirati local areu na kompu jucer mi je sve bilo uredu ali sinoc sam zbrisao local areu a nema je ni u network conection :D :D

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice