Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.689.893
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?

alen4430 ako sada imaš 8 mbps, max ti je oko 10mbps, jako si udaljen od centrale 1-2km i ne bi dobio ništa na vdsl-u.

@1950killer, logiraj se na rotuer i stavi parametre ovdje (negdje bi trebali biti status podaci ili sličnog naziva)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
sokios kaže...

Pozdrav!

Molim za savjet, sad sam na Optimi na adsl i imam 16-17 mbit max (paket 20mbit) , neki dan su mi ponudili VDSL i kao brzinu "DO" 30 mbit za 20 kn više mjesečno.

E sad pošto se ne razumijem molim vas prema parametrima iz router može li se vidjeti ima li mi to upoće smisla za moju lokaciju ili ću i dalje imati istu brzinu većinu vremena a plaćati 20kn više?

Itko?

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo ako sto znaci

Rad, odmor...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@sokios, mogao bi oko 30mbps na vdsl-u. 99% Nije tako loše no na oko 1km si.

1950, ti bi mogao oko 20Mbps na vdsl-u. Nije baš najbajnije.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav društvo. Novi sam u području interneta, pa ne znam jesam li uopće u slici ulovio sve potrebne informacije. Naime, gledam prijeći na neki brži internet jer sad imam cca. 8 mb/s download i 0.5 mb/s upload. Možete li mi reći postoji li mogućnost da se uopće uzme brži internet zbog parice?

Kao sto je receno, tesko ce bolje. Eventualno da te prebace na vdsl pa da probas i vidis kako ce bit. Nece bit neko veliko poboljsanje al bi mogo nesto uploada dignut. Al to ako im se da prebacivat te i provjerit. Ako imas problema, vjerojatno ce adsl ipak radit bolje od vdsla. Uglavnom, ne izgleda bajno.

17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Postovanje.....

u vezi prelaska na internet, trebam saznati stosta pa i o kvaliteti parice DSL, pa tako da sam

doskakutao i do ove teme.

ispricavamm se sto nemam volje citati, stvarno je post star i dug, putem bi izgubio  cilj zasto citam.

negdje na pocetku sam vidio da je netko spomenuo mape dslam-ova ili ti twlefonskih centrala.

zanima me kako ja stojim.

ne trebam sliku staviti, 2.6 km sam udaljen pa me zanima opcija mogu li me na neku blizu spojiti.

hvala

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ima tu negdje tema di je netko stavio sve te centrale. Neznam koliko je updateana, al potrazi, u podforumu je ovom, neznam tocno gdje.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Hvala

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ajde da cujem sta se ovdje prelaskom na VDSL2 moze ocekivati ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Na slici je moja grozomorna situacija na h1, kojeg ogorčen mizernom brzinom uskoro napuštam, uzeo sam Iskon ponudu za net do 50 mbps, prema mogućnosti parice.
Sad, iz ove slike vidi se problem, ali mi neke stvari nisu jasne. Do najbliže centrale imam 1 km pješice po google maps, ali po stanju veze bi se reklo da nisam ni blizu. Zanima me je li moguće da H1 koristi neku drugu, dalju centralu? Lokacija: Slavonski Brod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 22:00 (p177).

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

@spaljeni: negdje 25-30 bi trebo moc bacit ako je parica u redu.

@p177: moguce da je h1 u drugoj centrali, IAKO (nek me neko ispravi) brijem da su i oni zavrsili pod HT ili barem koriste infrastrukturu (bitstream il kak se zove) jer niko nije prstom u kvartu mrdnul a najednom mi h1 dostupan s onim 20-60mbit paketima. Riiiight. Druga verzija price je da ili imas doma dosta kabla ili ostecenje na kablu od kutije na kuci do rutera. Na jednoj lokaciji je bila isto ogromna atenuacija, da bi ispalo da je parica oksidirala u kutiji. Nakon sanacije, atenuacija je pala s 40db na  10db taknes jer je udaljenost oko 600m.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Radi se o zgradi, relativno novoj, ja sam na prvom katu i time relativno blizu parice. A kabel od utičnice do routera promijenio, nije pomoglo, i na svim utičnicama isto. Ako postoji tehnički problem, nadam se da će ga uspjeti ukloniti.

9 godina
neaktivan
p177 kaže...

Na slici je moja grozomorna situacija na h1, kojeg ogorčen mizernom brzinom uskoro napuštam, uzeo sam Iskon ponudu za net do 50 mbps, prema mogućnosti parice.
Sad, iz ove slike vidi se problem, ali mi neke stvari nisu jasne. Do najbliže centrale imam 1 km pješice po google maps, ali po stanju veze bi se reklo da nisam ni blizu. Zanima me je li moguće da H1 koristi neku drugu, dalju centralu? Lokacija: Slavonski Brod.

Oko 3km duljine kabla si od centrale ali za divno čudo radi stabilno, odlične margine, nema puno errora... Ako si siguran kojom trasom ide kabel, moguće je da je otišao spoj na izvodu ili ako je gdje krpan, moguće čak i dslamu port, prijavi svakako da se to riješi. Možda bolje da se u tcom prebaciš pa kad ti srede paricu onda na iskon eventualno, ovak ti ovaj paket do 50mbit nema nikakvog smisla.

10 godina
neaktivan

Teoretski, u slucaju kvara/tehnickih problema bi tehnicari svakako trebali intervenirati, unatoc operateru, zar ne? Iskreno, nemam volje i vremena za prebacivanje na tcom pa onda Iskon. Prelaz sa 2-2.5 na minimalnih 14 koje mi garantiraju mi je ionako ogroman skok. Mene je samo strah da ni tih 14 nije lako ostvarivo u mojoj situaciji. S obzirom na podatke, mogu li očekivati probleme?

Btw. nemam pojma o trasi kabela, ali ako je centrala udaljena 1 km, bilo bi cudno da je duzuna kabela tri puta veca, ili ne? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 23:03 (p177).
11 godina
p177 kaže...

Teoretski, u slucaju kvara/tehnickih problema bi tehnicari svakako trebali intervenirati, unatoc operateru, zar ne? Iskreno, nemam volje i vremena za prebacivanje na tcom pa onda Iskon. Prelaz sa 2-2.5 na minimalnih 14 koje mi garantiraju mi je ionako ogroman skok. Mene je samo strah da ni tih 14 nije lako ostvarivo u mojoj situaciji. S obzirom na podatke, mogu li očekivati probleme?

Btw. nemam pojma o trasi kabela, ali ako je centrala udaljena 1 km, bilo bi cudno da je duzuna kabela tri puta veca, ili ne? 

Neovisno o operateru, ako je neki "fizicki" kvar na infrastrukturi, operater salje zahtjev HT-u koji odrzava infrastrukturu. Buduci da imas manje od 5mbit, ako prijavis morat ce ispitati u cem je štos. Probaj iskopat GUP mjesta u kojem se nalazis, morala bi biti telekomunikacije mapa, bar tak moj grad ima :) Onda lako vidis kud idu kabli i koje su centrale u blizini...

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Da, tako bi to trebalo biti, ali nije. Postoji mogućnost da si zaista 3km od centrale, parica je zbog svoje duljine sama po sebi slaba ili ti je kućna instalacija u banani. I očito se izbjegava slat smetnja na HT tehničare nego se mjenja router, spušta brzina itd... Neosnovana prijava kvara ih košta kao tri tvoja mjesečna računa i tu za njih nema računice (vjerujem da si na nekom budget paketu čim je H1 u pitanju).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo baš provjerio GUP, od glavne gradske centrale sam udaljen trasom kabla 1,1 km, a do druge najbliže područne centrale 1,3 km. Sa h1 mi se više ne da sanjkati jer sam vec prijavljivao kvar i pravili su se glupi, tako da čekam Iskon u nadi da ću s njima uspjeti riješiti mogući problem. 

10 godina
p177 kaže...

Po stanju na parici nikakvih 50 vidjet neces. Ako ti parica nije u katastrofalnom stanju (sto bi bilo da ima 1km kabela a 40db atenuacije) moguce je isto i da h1 ima kolokaciju na nekoj skroz drugoj lokaciji, i onda te prespaja s te lokacije na tu centralu gdje si sad spojen i onda odatle do tebe, sto bi utjecalo na ovakvo povecanje atenuacije. Ako stvarno imas problem na infrastrukturi, kao sto je receno, najbolje ti je prec na tcom koji ce to najprije popravit. Sanse da ti bilokoji drugi operater to popravi preko tcoma su onak, 5 do 10% maks.

10 godina
neaktivan

Ma 50 ni ne očekujem, s 30 bi bio presretan, a zadovoljan vjerojatno i 14. Stvar je u tome što se sadašnje stanje čini preslabo i za 14, što je minimum koji mi moraju isporučiti. A ako su već time primorani ukloniti problem, onda ne vidim zašto ne bi išlo i dosta iznad 14. Ako ne bude radilo, onda možda probam preko tcoma.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 13:58 (p177).
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Iskon VDSL u Puli. Oko 1600 m udaljen od centrale. Na 2. katu starije zgrade. Kažu tehničari da gubim oko 2MB od prizemlja do stana. Uzeo 20/5 paket (VOIP, TV, internet)

Speedtest: http://www.speedtest.net/result/5692309441.png

Pingtest: http://www.pingtest.net/result/153018411.png

http://www.Hedonist385.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Robi kaže...

Iskon VDSL u Puli. Oko 1600 m udaljen od centrale. Na 2. katu starije zgrade. Kažu tehničari da gubim oko 2MB od prizemlja do stana. Uzeo 20/5 paket (VOIP, TV, internet)

Restartaj modem, pa onda stavi sliku iz modema.

17 godina
mija15 kaže...
Robi kaže...

Restartaj modem, pa onda stavi sliku iz modema.

Isprobano već nekoliko puta. Fiksirali mi link na 12/2. Kažu da sam predaleko od centrale i da gubim 2 MB od prizemlja do stana. Veza je prije fiksiranja pucala, TV se ledila. Sada sve radi OK. Mogao bi dobiti još ta dva MB da zamijenim kablove od kutije do stana, ali to ide iz pričuve, a sustanari stariji i komplicirani. Ostaje mi jedino nada na bude HT poboljšavao parice i kablove, pa možda uspijem dobiti što. Nudili mi da me spuste na 10/0.5 ali nisam htio jer mi je uplaod bitan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 15:28 (Robi).
10 godina
p177 kaže...

Ma 50 ni ne očekujem, s 30 bi bio presretan, a zadovoljan vjerojatno i 14. Stvar je u tome što se sadašnje stanje čini preslabo i za 14, što je minimum koji mi moraju isporučiti. A ako su već time primorani ukloniti problem, onda ne vidim zašto ne bi išlo i dosta iznad 14. Ako ne bude radilo, onda možda probam preko tcoma.

Na onu atenuaciju te ni prebacivat na vdsl ne bi trebalo, stovise ,ono i nije ateunacija od 1km parice. Mozda je ova situacija s kolokacijom na skroz drugom mjestu, vidjet cemo kad te spoje.

Nisu oni primorani uklonit problem jer ce samo rec da nesto nemogu isporucit i to je to :P Takvo je stanje kakvo je, i HT drzi sve konce u rukama, i vec je puno puta potvrdjeno da ako imas probleme, jedino ces ih na HT-u rjesit (ako ces ih rijesit).

Robi kaže...

Preko 2km si ti po ovim pokazateljima a i 2mb od prizemlja do stana i dalje znaci da ti je jako lose to sto dobijas u prizemlju. Jesu ti oni rekli da si 1600m od centrale ili si ti sam to izracunao po tome gdje mislis da si spojen?

10 godina
neaktivan

Živi bili pa vidjeli, ja sam optimist. U slučaju da ne budu mogli isporučit, raskid je bez penala i idem na tcom dok ne srede situaciju. 

17 godina
sandokan111 kaže...
p177 kaže...

Na onu atenuaciju te ni prebacivat na vdsl ne bi trebalo, stovise ,ono i nije ateunacija od 1km parice. Mozda je ova situacija s kolokacijom na skroz drugom mjestu, vidjet cemo kad te spoje.

Nisu oni primorani uklonit problem jer ce samo rec da nesto nemogu isporucit i to je to :P Takvo je stanje kakvo je, i HT drzi sve konce u rukama, i vec je puno puta potvrdjeno da ako imas probleme, jedino ces ih na HT-u rjesit (ako ces ih rijesit).

Robi kaže...

Preko 2km si ti po ovim pokazateljima a i 2mb od prizemlja do stana i dalje znaci da ti je jako lose to sto dobijas u prizemlju. Jesu ti oni rekli da si 1600m od centrale ili si ti sam to izracunao po tome gdje mislis da si spojen?

Oni mi izračunali. Ne sjećam se točne udaljenosti ali negdje 1600 ili 1700 metara kako su izračunali serviseri koji su bili na terenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 20:11 (Robi).
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jesi ti vidio parametre u prizemlju? Neznam, ja tim tehnicarima ne vjerujem jer cesto pricaju svasta (sto naravno uopce nemora bit tvoj slucaj).

Pitam stoga jer ako si vidio bi me zanimalo sto njemu dolje pokazuje za atenuaciju, marginu i maksimalu

0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel ovo ispod ok?
Koliko sam daleko od centrale?

Rate (Up/Down) 1037/12347 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.7/6.6 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 18.9/32.1 dB
Output Power (Up/Down) 12.6/18.6 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1136/14668 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexB
CRC errors 65736

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
tintin kaže...

Jel ovo ispod ok?
Koliko sam daleko od centrale?

Rate (Up/Down) 1037/12347 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.7/6.6 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 18.9/32.1 dB
Output Power (Up/Down) 12.6/18.6 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1136/14668 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexB
CRC errors 65736

Oko 2,5km.

9 godina
neaktivan
Bok

Frend ima problema sa linijom, smrzava mu se slika na tv-u, te su mu nakon aktivacije 30mbps, smanjili brzinu na 20mbps. On je kod Optime, tehničari su mu rekli da je cca 650m duljina do centrale.
Imam tu podatke iz rutera pa ako netko može pomoći.

0 0 hvala 0
10 godina
Antoniio22 kaže...
Bok

Frend ima problema sa linijom, smrzava mu se slika na tv-u, te su mu nakon aktivacije 30mbps, smanjili brzinu na 20mbps. On je kod Optime, tehničari su mu rekli da je cca 650m duljina do centrale.
Imam tu podatke iz rutera pa ako netko može pomoći.

Nemoze mu linija bit tako losa za 700m veze. Smrzava mu jer margina nije dovoljna da ispravi se smetnje, samim time, marginu treba povecat, a to je nemoguce jer je njemu linija na maksimumu vec, tako da ako povecaju marginu jos ce mu se vise smanjit brzina.

Uglavnom, ako je stvarno na 650m, onda na infrastrukturi nesto debelo ne stima i mora mu to doc netko ispitat i popravit, a sanse da se to dogodi na optimi su, jel, sve samo ne dobre posto ovako nesto popravlja HT. Ne preostaje mu nego se zalit. Mozda HT i popravi jer je optima pod ht-om, nikad se nezna. Znaci, kako stvari stoje, izgleda da ce imat jos i manje da ne bi imao tih problema jer mu se treba dignut margina, a nema se gdje ustipnut.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2016 1:45 (sandokan111).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice