Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.691.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Koliko je to onda 70% od te brzine, ne kužim to onda, kada je raspon od 2-4.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 15:51 (kran).

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
kran kaže...

Ako imam ugovoren paket za ADSL Download od 2 do 4 Mbit/s , koliku minimalnu brzinu onda moram po zakonu od Hakoma dobiti. Da li je to 2 ili još manje može biti.

Ja imam u ruteru down 2.4 ili 2.5 Mbit/s a na speedtest mjerenju dobijem 2.04 do 2,15

Dok sam bio na T-comu imao sam u ruteru 2.9-3.1 Mbit/s od kad sam prešao na Vip smanjila mi se brzina, a na istoj sam ostao centrali, samo druga parica sigurno lošija me zahvatila.

2 min, zato se zove od 2 do 4. Ovo za 70% je novo po hakomu mislim, al nisam siguran da je to jos zazivilo, to mislim ide tek od 1.1.2017, ne da mi se trazit, iako neki telekomi se tog vec drze, znam da je meni na h1 odma na pocetku uvjet bio minimalno 70%. Nisam bas ovo pratio jer me nije zanimalo pa moguce da nisam 100% tocno zapamtio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 15:55 (sandokan111).
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Sad vidim u ugovoru da piše brzina interneta 4 Mbit/s, a na njihovoj stranici piše 2-4 Mbit/s za taj Duo S paket, sad ga znaj više.

Onda 70% od brzine 2 mbit/s je min 1.4 Mbit/s

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 16:05 (kran).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vip ima jedan jedini profil za 4 Mbita, pa na kolko se ruter sam ovat da odrzi vezu tako bude.
Dok ht ima hrpu profila di se igramo izlaznom snagom, target marginama i uvijek na HT-u bude veca brzina.
Parica je ostala ista ak je bio samo prijelaz, cak i port, samo automatika na zadani dan napravi promjenu profila.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Vip ima jedan jedini profil za 4 Mbita, pa na kolko se ruter sam ovat da odrzi vezu tako bude.
Dok ht ima hrpu profila di se igramo izlaznom snagom, target marginama i uvijek na HT-u bude veca brzina.
Parica je ostala ista ak je bio samo prijelaz, cak i port, samo automatika na zadani dan napravi promjenu profila.

Da bio je samo prijelaz, moguće da je brzina sada manja i zbog drugog rutera, jer prije sam imao thomson speedtouch i on je jako dobro držao stabilnost linije, margina i kada je pala na 5 db veza nije pukla, dok na ovome od vipa Huawei je druga stvar čini mi se da kad dođe na 6 db i krene prema dolje pukne veza jer vidim da imam dnevno po 2-3 puta prekidanje veze.

Ostavio bi ja taj speedtouch samo ne znam lozinku za internet jer nisam dobio, sve je povukao ruter sam.

9 godina
70% od 4 ti moraju isporucit, ne od 2.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
deepshitcro kaže...
70% od 4 ti moraju isporucit, ne od 2.

Onda je to minimum 2.8 Mbit/s, i to moram dobiti na speedtestu toliko, znači u ruteru mora biti pušteno oko 3.2 Mbit/s, a ništa od toga jer oko 3 je max propusnost parice tako nešto su rekli dok su mjerili prije.

11 godina
https://www.hakom.hr/default.aspx?id=7609

Do 10mbps je 50%, preko 10mbps je 70%.

0 0 hvala 0
10 godina
Ivan35 kaže...
https://www.hakom.hr/default.aspx?id=7609

Do 10mbps je 50%, preko 10mbps je 70%.

To bi taman islo u ono "od 2 do 4" jer je brzina od 4, a sigurni su za sve preko 2. Sve stima.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Znaci sve dok imam na speedtestu 2 Mbit/s to je u redu jer je to 50% od 4

Jedino ako se usvoji ovo:

"HAKOM predlaže da minimalna isporučena brzina uvijek bude najmanje 70 posto najveće i oglašavane brzine"

Onda imam pravo na žalbu, jer 2.8 ne mogu dobiti

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 0:26 (kran).

0 0 hvala 0
15 godina
kran kaže...

Znaci sve dok imam na speedtestu 2 Mbit/s to je u redu, tek ako padne ispod 2 onda se mogu žaliti.

Moraš službeno mjeriti hakometrom, tek se onda možeš žaliti. 

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo baš sam sada izmjerio na speedtestu, dok je ovako onda sve štima po nihovom

http://www.speedtest.net/my-result/5567743311

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
iV3K-Ri kaže...

evo danas dobio VDSL kod Optime (30/5)

ping mi se ne svidja i atenuacija je malo velika.. 26.2...

na ADSLu sam imao oko 21-22ms ping i puno manju atenuaciju..

kaze frajer (optimin tehnicar) da je to maximum sto mogu izvuc.. nisam jos testirao pucanja veze...

Pustio ti je max po prikazanom. Dal moze bolje il ne, to sad rjesavas na infrastrukturi. S tim da ako citam dobro, tu ti veza radi s 2db marginom, i to je jako upitno dal ce to radit kako spada i da nece i dalje degradirat dostupna brzina.

PC - stručnjak kaže...
Postoji optimin VDSL gameing profil koji ima dosta nize latencije, tako da trazi da ti ga stave.

Inace svi ti "gaming" profili su nista vise nego linija s manje/nizim protekcijama za error correctione :)

Zvao Optimu i prckali su mi po profilima tj. stavili su gaming profil.. Ping je bio 10ms-a ali je brzina DOWN/UP bila duplo sporija tako da smo vratili na staro.. Sto se tice kvalitete veze, do sad nije bilo uopce pucanja veze tako da sam zadovoljan. 

12 godina
Kvaliteta DSL parice?

hajde neka mi netko ovo razjasni, zašto mi se ovo događa; ovaj problem me muči već nekoliko mjeseci i nemam pojma dali je u pitanju možda zte ili sama parica, no događa se to da mi jednostavno download uspori i da mi net neradi kako spada te mi je jedini fix to da napravim reboot modema te mi se nakon toga stanje vrati u normalu;

prije reboot-a

http://oi68.tinypic.com/34g0zef.jpg

nakon reboot-a

http://oi66.tinypic.com/2dlw754.jpg

kažem to se događa već nekoliko mjeseci (več sam o tome pisao u temi)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 13:17 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prvo sriktaj instalaciju, oticnica i to.
Problem s mrezom.
Ne srazmjeran download i upload spram gusenja.
Po logici maksimala bi trebala bit oko 60 Mbita.
Sti bi s tim profilom bilo stabilno, ovako nije.
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

mislim da su mi istalacije ok, jer mi je modem na tavanu a spojen sam sa komadom utp-a direktno sa zražnim kabelom koji ide od izvoda preko jedne kuće do moje (jedino ako je na toj kući neki kuršlus) inače zračni je novi stavljen ima nekoliko mjeseci pisao sam o tome

http://oi65.tinypic.com/op8yfo.jpg

i da nekada mi je max bio 56-7 no sada više nije tako od kad su počeli masovno uvodit vdsl (netko mi smeta u kabelu)

0 0 hvala 0
15 godina
Doktor-X kaže...

hajde neka mi netko ovo razjasni, zašto mi se ovo događa; ovaj problem me muči već nekoliko mjeseci i nemam pojma dali je u pitanju možda zte ili sama parica, no događa se to da mi jednostavno download uspori i da mi net neradi kako spada te mi je jedini fix to da napravim reboot modema te mi se nakon toga stanje vrati u normalu;

prije reboot-a

http://oi68.tinypic.com/34g0zef.jpg

nakon reboot-a

http://oi66.tinypic.com/2dlw754.jpg

kažem to se događa već nekoliko mjeseci (več sam o tome pisao u temi)

Isti problem sam i ja imao sa tim ruterom, koliko sam skužio, što se više ovih grešaka gomila to jednostavno ruter postaje sporiji, odnosno ne pušta punu brzinu. Imao sam 30 i nakon 3 dana ne bi prelazilo 10 Mbps, sve dok nisam restarto. Rješenje sam našao tako što sam kupio timer za utičnicu i u njega ukopčao ruter i namjestio da mi se svaka 24 sata restarta.. Nije baš nešto, ali morao sam se snać 

13 godina
neaktivan
Yap onda podzemni kabeli su stari ko i svagdje, sad su sve natrpali na vdsl, cak i babe koje imaju samostalni maxtv rade po vdsl, nek se nađe.
I svi ostali odu papa, ak je novi zracni, onda ostaje samo podzemni, a ak je biko vec smetnji, nevjerujem da nije bilo i prebacivanja na drugu paricu i u ericssonu na mjerenju, i parica je fizicki ispravna nije ostecena, ali nije cijeli kabel konstruiran za VDSL.
10 godina
PC - stručnjak kaže...
Prvo sriktaj instalaciju, oticnica i to.
Problem s mrezom.
Ne srazmjeran download i upload spram gusenja.
Po logici maksimala bi trebala bit oko 60 Mbita.
Sti bi s tim profilom bilo stabilno, ovako nije.

Njemu parametri nisu toliko razliciti. Njemu je problem sto mu download/upload nije kako spada dok ne resetira router. Znaci profil u oba puta pusten 40+, jednom ima 4mb/s, drugi put 600kb/s, a parametri su vise manje isti.

Reko bi da je do routera, ili se iz nekog razloga automatika opet na portu nesto sjebe s profilom nakon nekog vremena al ne vidim razloga za ovako nesto nit nekog pametnog objasnjenja zasto bi se to dogodilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 11:26 (sandokan111).
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

ljudi jel jos nekome u zadnjih 4-5 dana internet veza prepolovljena u brzini, imao sam 10 mb/s sad oko 6 mb/s neznam sta se desilo, modem je ok kao i postavke na kompu, inace internet mi je od max adsl-a, mozda je problem u t-com-u kod njih mozda nest nevalja??

miki12345

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki12345 kaže...

ljudi jel jos nekome u zadnjih 4-5 dana internet veza prepolovljena u brzini, imao sam 10 mb/s sad oko 6 mb/s neznam sta se desilo, modem je ok kao i postavke na kompu, inace internet mi je od max adsl-a, mozda je problem u t-com-u kod njih mozda nest nevalja??

To su i meni napravili uzeo 10 mb/s imao ga dva mjeseca i padala brzina postepeno da bi nakraju rekli da ne mogu imati. retardi vuku nas za nos cijelo vrijeme.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kakvo je stanje sa optikom i FTTC u Hrvatskoj? Poduzima li se išta u vezi toga u manjim gradovima, konkretno u Slavoniji. Sramota je da ne mogu imat iptv + 5 mbit adsl...

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
10 godina
KiX777 kaže...

Kakvo je stanje sa optikom i FTTC u Hrvatskoj? Poduzima li se išta u vezi toga u manjim gradovima, konkretno u Slavoniji. Sramota je da ne mogu imat iptv + 5 mbit adsl...

Ocito nista ja sam 3 km od centra Virovitice i nemogu imat vise od 5.6 mbs nit tv...

-
11 godina
KiX777 kaže...

Ako nisi u zgradi s ne znam 50 stanova il koji su triggeri osim if(building == zgrada) onda jos par godina nista dok (ako ikad) ne krenu na kuce.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
10 godina
Ako sve bude kako bi trebalo da bude za 4 godine svaki kvart cak i u manjim naseljima i selima ce imati fttc posto je on najisplativija opcija.

Naravno kako znamo inace obecanja u nasoj drzavi su pusta radovanja.

0 0 hvala 0
10 godina
srcipesak kaže...

Ako nisi u zgradi s ne znam 50 stanova il koji su triggeri osim if(building == zgrada) onda jos par godina nista dok (ako ikad) ne krenu na kuce.

Ima slucajeva gdje ulaze i s optikom u "obiteljska" naselja (znaci nema zgrada). Mislim da je obicno povezano s tim ako konkurencija (bnet/vip) imaju vec dosta korisnika a njima infrastruktura tu nije nesto, onda krecu direktno s optikom kao konkurencijom. Znam za slucaj takvog kvarta u ST. Cijeli kvart nema zgradu vecu od 2 kata.

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo meni aktivirali vdsl, imam huawei hg658 v2, ali nije mi jasno pise da je pusteno max 34mbps, a propusnost kao 41 i nekako mi se previse povecala atenuacija ili su me prebacili na drugu centralu.

Sto mislite dali mi mora bit tih max 42 jer placam od 5 do 50 pa zasto nebi imao max kolko moze ? Neznam zasto je vdsl a ne vdsl2

speedtest speedtest
adsl adsl
vdsl vdsl
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Daka96 kaže...

Evo meni aktivirali vdsl, imam huawei hg658 v2, ali nije mi jasno pise da je pusteno max 34mbps, a propusnost kao 41 i nekako mi se previse povecala atenuacija ili su me prebacili na drugu centralu.

Sto mislite dali mi mora bit tih max 42 jer placam od 5 do 50 pa zasto nebi imao max kolko moze ? Neznam zasto je vdsl a ne vdsl2

Pise vdsl jer su ovi koji su prevodili s engleskog tehnicki potkovani kao oni ljudi koji prodaju kupus na placu, sto se vidi i po svim ostalim stvarima koje su preveli.

Ono sto kod tebe mi nije jasno je da imas tako mali maximum na ovakvo stanje po adslu. Atenuacija je oke da se poveca pri prelasku adsl->vdsl. I da, trebali bi pustit sve sto moze, ne 34.

13 godina
neaktivan
Daka96 kaže...

Posto taj huawei glupo prikazuje, sve zbrljano, nemre se tu baš znat ni koji je profil ni šta.

Čini mi se kao 8B, al vrag ga ti znaj.

Ak je 8B onda je to to, jer u centrali je ravno 50 trebalo je ic 17a da bi dobio punih 50. Jer 17a ima max od 100 Mbita i onda to radi.

Taj huawei imam doma za isprobavat i nikad mi nije jasan, nemogu mu nać FW drugi, ne mogu uć u admina jer nema šanse nać vipov admin. 

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Može pomoć oko kvalitete parice.

Trenutno sam na VIP-u.

Da li ovo može ići preko 10 Mbps?

Zahvaljujem

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice