Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.695.135
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
frenyyy kaže...

ovo i je slika kad je brzina 6...probam pogledati tamo onda :)

Hm, onda da, onda je nesto drugo. Pogledaj s njim mozda vam je u iste sate to usporenje. I njemu su parametri kako treba.

kran kaže...

Annex B kao i sada, mozda je i do rutera prije sam koristio thomson speedtouc.

Razlika u brzini izmedju 2.8 i 2.6 na tu razdaljinu je zanemariva. Mozda kad se syncao modem prije su bili bolji uvjeti na mrezi, mozda taj modem losije odrzava slabije veze itd itd. Sitnice su to i nemozes o tom razmisljat (razlici izmedju 2.6 i 2.8)

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipa.

Vidim da spominjete ormariće u kvartu koji bi trebali skratiti udaljenost parice do kuća/zgrada. Ja imam nešto u kvartu ali nisam siguran dali je to to o čemu vi govorite.

Dali netko može potvrditi/demantirati dali se ovdje radi o tom famoznom ormariću?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Da, tako bi to trebalo izgledat. S tim da vipove i tcomove se nekako razlikuju, nisam osobno pratio kako, al uglavnom to je to, sad cije je, nez.

0 0 hvala 0
15 godina
sandokan111 kaže...

Da, tako bi to trebalo izgledat. S tim da vipove i tcomove se nekako razlikuju, nisam osobno pratio kako, al uglavnom to je to, sad cije je, nez.

Sad mene zanima dali se uopće može tražiti od Vip-a/Tcoma da se prespoji na tu kutijicu?

Ako da kako i gdje? Služba za korisnike ili?

13 godina
neaktivan
Ako je kutija osposoblena onda si spojen na nju ako se ona nalazi na trasi kabela.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Ako je kutija osposoblena onda si spojen na nju ako se ona nalazi na trasi kabela.

Onda očito nemam sreće. Taj ormarić je od mene nekih 700 do 800m, a ovo sad imam kad se logiram u router. Očito nisam na toj trasi.

10 godina
Ne znam jel ht ili vip. Ako je ht onda bi trebalo biti ovo sto pc expert kaze. Ali posto kazes da nije vjerojatno je vip. Jel znas mozda jeli ispred zgrada koje su u blizini tog ormara ima koji mali ormarić dimenzije 50x50 cm.

0 0 hvala 0
15 godina
froxie24 kaže...
Ne znam jel ht ili vip. Ako je ht onda bi trebalo biti ovo sto pc expert kaze. Ali posto kazes da nije vjerojatno je vip. Jel znas mozda jeli ispred zgrada koje su u blizini tog ormara ima koji mali ormarić dimenzije 50x50 cm.

Uz onaj veliki ormarić na slici ima s lijeve strane i jedan manji koji bi mogao odgovarati tim dimenzijama ali ga nisam poslikao

Što je najtužnije na početku ulice gdje živim (a tamo se nalaze i ti ormarići) u zgradama ima Amis optika, ali nikada nije stigla do mene jer ja nisam na početku te ulice

Ja imam Amis ali ne brzu verziju  već bakar s jadnim uploadom

10 godina
izzy007 kaže...

Sad mene zanima dali se uopće može tražiti od Vip-a/Tcoma da se prespoji na tu kutijicu?

A moras shvatit cija je kutijica i ne vidim razloga zasto te ne bi spojili tu. I njima je u cilju da imas bolju uslugu. Jedino, ako si jedan od sretnika kojima zica ide okolo naokolo pa iako ti se cini da je to blizu tebe "na pocetku ulice" ti si u biti spojen na tamo neku 10tu ulicu, jer eto, kad ste se spajali ove druge stvari nisu postojale pa su te tamo spojili.

Uglavnom, ja bi zvao sluzbu za korisnike i pitao da te spoje na blizi izvod jer da na pocetku ulice ima taj novi ormaric, i kad ti dodje tehnicar (ako uspijes isposlovat da dodje) njega pitaj i onda ce ti on objasnit zasto nisi tamo spojen, i ako jesi zasto imas ovakve podatke :)

13 godina
neaktivan
Moz ti zvat kolko hoces, sluzba za korisnike ce prijavit kvar, izaci ce zehnicar e i sad ako su to neki minimalni radovi, tipa 1-2 supljine zracnog kabela, vecinom se progura, ali ako je to neko kopanje, da se pravi novi privod itd. to se nemre odobrit.
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ne sumnjam da mu kopanje nece obavit :) U biti mozda hoce ako ima neke politicke veze :)

Al eto, barem mozda rjesi dilemu dal je tamo il nije :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav

Sada imam 10mb na t comu koliko bi išlo na adsl2+ a koliko na vdsl (neznam da li ima na centrali vdsl)

i u kakvom je stanju parica.

Hvala !

linija linija

0 0 hvala 0
10 godina
Tonco777 kaže...

Pozdrav

Sada imam 10mb na t comu koliko bi išlo na adsl2+ a koliko na vdsl (neznam da li ima na centrali vdsl)

i u kakvom je stanju parica.

Ne prikazuje ti max, pa mozes samo po atenuaciji racunat, s tim da ti je margina velika pa valjda ima dosta do maxa a pusteno je 12, tako da nekakvih 30ak po vdslu. Po adslu to je to, islo bi vise, al neznam da ima profila.

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Što reći, koju posluku porati?

Ako može objašnjenje koji je legitiman razlog da mi je atenuacija u godinu i par mjeseci sa 11/17 porasla na zavidnih 34/29? 4Mbps masterrace 

03/2015 03/2015
07/2016 07/2016
The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Negdje se desio kvar :)

Najvjerojatnije je spoj prosvirao negdje, a da bude siguran provjeri si samo kabel od uticnice do routera, al u svakom slucaju, prijavi smetnju.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, da li mi može netko reći da li je ovo okej?

Imam masu errora na downstreamu pa me to malo brine?

Od nedavno sam saznao da je moguć VDSL u mojoj ulici pa sam napravio zahtjev za VDSL-om. Kaze frajer da sam u daljen 940 metara od DSLAM-a i da bih mogao dobit 30mbit DL, 5mbita UL naravno sto sam i napravio zahtjev. Zivi bili pa vidjeli sto ce bit na VDSL-u

Provider je Optima. Parica u kući je stara cca 30 godina. Od kuće do stupa neznam koliko je star kabel. Nedavno su mjenjali razvodnu kutiju na stupu jer smo imali problema sa pucanjem veze kad je vlazno vrijeme.

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Po atenuaciji si ipak nesto dalje udaljen i neces moc 30. Javi kad te spoje.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

za nekih 20tak dana ce bit, tako bar kazu.. Javim rezultate. Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 19:26 (iV3K-Ri).
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Malo sam zapeo na noobskom problemu, ali ne ide i gotovo. Dakle, kako provjerim margine na zte 931 vii routeru? 

Unaprijed hvala. ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ithuriel kaže...

Malo sam zapeo na noobskom problemu, ali ne ide i gotovo. Dakle, kako provjerim margine na zte 931 vii routeru? 

Unaprijed hvala. ^^

Admin pass je na istu shemu kao i na dosadašnjim uređajima.

Dakle:
administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
13 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Ithuriel kaže...

Unaprijed hvala. ^^

Admin pass je na istu shemu kao i na dosadašnjim uređajima.

Dakle:
administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

Thx za odgovor. :)
Jasno mi je to, uspijem se ja ulogirati na router ali ondje nikako ne mogu pronaci margine. Nađem ja mac adresu, gateway, ip itd, ali nigdje ne mogu naci noise margin, ateunaciju i ostalo. 

9 godina
Mislim da ti je to pod network interface, pa onda xdsl... Tako nesto ako se dobro sjecam.
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imam problem sa HT-om pusten mi je profil 46630/16383 ali mi brzina u downloadu ne ide preko 30 ni bezicno ni putem kabla a upload je 10. Preko pola godine mi je sve ok radilo a sad iako je pusten profil za turbo50 HT tehnicar me uvjerava da ne moze brzina ic preko 30. Maksimalna propusnost linije je 51675. Ako neko zna u cem bi mogao bit problem unaprijed zahvaljujem. uspio ipak do 32 navuc

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 14:49 (dmx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
dmx kaže...

Imam problem sa HT-om pusten mi je profil 46630/16383 ali mi brzina u downloadu ne ide preko 30 ni bezicno ni putem kabla a upload je 10. Preko pola godine mi je sve ok radilo a sad iako je pusten profil za turbo50 HT tehnicar me uvjerava da ne moze brzina ic preko 30. Maksimalna propusnost linije je 51675. Ako neko zna u cem bi mogao bit problem unaprijed zahvaljujem. uspio ipak do 32 navuc

Ogranice te na portu i to je to. Tako su meni u h1 bili jedno vrijeme :)

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

I jesi uspio rijesit da ti skinu ogranicenje i kako ak jesi? Tehnicari u HT-u na mom podrucju nemoz normalno uopce pricat sam trube po svom, ja mu pricam pa pol godine sam imo turbo50 brzinu sad u postavkama rutera se vidi da mogu i dalje imat i da je pusten profil on meni kaze nemoz preko 30 tako je kako je pisi prigovor ak ti ne pase.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jedno pitanje samo.

Imam iskonov paket i brzinu 10 mbit/s. Propusnost je 12 mbit/s.

Od centrale sam udaljen nekih 3 km. Sad vidim da su nekih 500 metara od mene postavili mini centralu.

Sad mene zanima kako ce to bit sad sa drugim operaterima hoce li ht davat mogucnost drugima za vdsl?

Konkretno za mene ja sam na iskonu u bijeloj zoni sta sad to za mene znaci i kolko bi uopce mogao maksimalno povuci msm na brzinu?

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kad imate profil od 50 a net 30 neko je zaboravio prekonfigurirat na vlanu brzinu. A to se radi rucno, jos uvijek automatika nemre huawei slozit.
Stavlja se liniski profil koji definira ukupnu propusnost, izlaznu snagu itd. I onda rucno stavljaju vlanovi i pridruzuju brzine i multicast promet za vlan od iptv.
Zna se desit da maxtv ili bilo ciji na bitstreamu ucita platformu, videoteka i snimalica rade (unicasti) ali live stream programa no. Tu je neko zaboravio slozit multucast na vlan1500
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pol godine ak ne i koji mjesec vise  turbo 50 radio bez problema a sad me uvjeravaju tehnicari da nemoze vise od turbo 30. a na 08009000 tehnicku kad zovem kazu vi imate turbo 50 pise u sustavu.Totalni kaos. Vec vidim da cu sve zivce pogubit da mi to rijese,izgleda da su opet nes prckali kad palo sa 46000 na 43000.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
dmx kaže...

I jesi uspio rijesit da ti skinu ogranicenje i kako ak jesi? Tehnicari u HT-u na mom podrucju nemoz normalno uopce pricat sam trube po svom, ja mu pricam pa pol godine sam imo turbo50 brzinu sad u postavkama rutera se vidi da mogu i dalje imat i da je pusten profil on meni kaze nemoz preko 30 tako je kako je pisi prigovor ak ti ne pase.

Meni je ogranicenje bilo jer sam ja trazio, samo sto su onda to ogranicili tako a nisu profil mjenjali pa sam ja u routeru vidio vise nego sam dobijao, tako da je kod mene tako trebalo bit. Kod tebe ne. Zasto te tehnicar zajebaje, e to neznam. Vjerojatno ni on sam nezna sta se dogadja pa misli da bez obzira sta pise u routeru ako ne dobijas vise od 30 da je to to, a tuntle se ne sjeti provjerit dali je sve dobro konfigurirano u centrali i misli da ako je ucitan profil taj koji je (46) a ne daje ti toliko da je to to. Jbg, ima i takvih, s prometom rade posao koji neznaju. Bori se i zovi dalje i pokusaj im objasnit pismeno da netko nije dobro kofigurirao stvari na portu.

keki kaže...
Sad mene zanima kako ce to bit sad sa drugim operaterima hoce li ht davat mogucnost drugima za vdsl?

Konkretno za mene ja sam na iskonu u bijeloj zoni sta sad to za mene znaci i kolko bi uopce mogao maksimalno povuci msm na brzinu?

Mislim da to nitko s sigurnoscu nezna, bile su ove neke odluke hakoma da moraju ne moraju, sto ce s tim bit, pitanje je :) ako ti je ormaric 500m od tebe, moc ces vjerojatno 50mbita

16 godina
odjavljen
dmx kaže...

Pol godine ak ne i koji mjesec vise  turbo 50 radio bez problema a sad me uvjeravaju tehnicari da nemoze vise od turbo 30. a na 08009000 tehnicku kad zovem kazu vi imate turbo 50 pise u sustavu.Totalni kaos. Vec vidim da cu sve zivce pogubit da mi to rijese,izgleda da su opet nes prckali kad palo sa 46000 na 43000.

Guzva. Meni rekose da imam optiku, ali sam u kuci i eto nema vise od 20, jer im se ne isplati dovoditi optiku u kucu. To sto njima pise u sustavu je nebitno. Oni samo spuste koliko mogu da isporuce. Dakle, nakeljili su vam neke nove. Sa novima i ping pada, dakle ode i brzina... Po zakonu postoji minimalna brzina tako da se mogu izivljavati...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice