- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako vam se ovo čini?
Prije desetak dana promjenjen je dio optičkog kabla i onda su malo digli brzinu.
Prije su margine bile veče, ali je svejedno veza malo-malo pukla, a sad su niske i trenutno nema pucanja veze.
Margina od 2 je divno. Ako veza ne puca, ludilo. Al si ipak predaleko to je to sto mozes, i to su dobro nategnuli
Teško da na ovom forumu netko ima lošije...UŽAS!
Kolko si udalljen od centrale i jel to tp link Optima ??
Teško da na ovom forumu netko ima lošije...UŽAS!
Kolko si udalljen od centrale i jel to tp link Optima ??
Neznam točno, mislim oko 3km, možda više, da TP LINK Optima je.
Za te udaljenosti mi fiksiramo na 2.2/0.3 Mbita profil i izlaznu snagu kolko kartica moze dat.
I onda to donekle stima.

Za te udaljenosti mi fiksiramo na 2.2/0.3 Mbita profil i izlaznu snagu kolko kartica moze dat.
I onda to donekle stima.
Znaci Power 20.3 dbm to je maximalna izlazna snaga?

Pozdrav ekipa. Imam brzinu od 4mbit/s (ova najmanja kod TComa) i htio bih povecati a da ne komprimiram stabilnost veze. Da li je to izvedivo s obzirom na ovo stanje u prilozenoj fotografiji?
LP.
Mos na 30/5 (vdsl) bez problema, ovisno o stanju nakon prelaska na vdsl i vise.
Hvala ti puno. Bas cu im javiti da mi povecaju. Nadam se da nece biti problema s pucanjem. :)
Pozdrav ekipa. Imam brzinu od 4mbit/s (ova najmanja kod TComa) i htio bih povecati a da ne komprimiram stabilnost veze. Da li je to izvedivo s obzirom na ovo stanje u prilozenoj fotografiji?
LP.
Veza izgleda odlicno, al 30 neces uhvatit, barem ako je sudit po razdaljini i sve ostane isto.
Dobio sam odgovor od SZK da mi mogu povecati na 20, pa cemo probati. ^^
Pozdrav,
Aktivirao sam Turbo50 opciju. Prema inf. od teh. sluzbe, udaljenost do centrale je 200m ili manje.
http://www.speedtest.net/my-result/5476387023
Zanima me da li bi download mogao ici do full 50mbit-a?
Router je ZTE ZXDSL 931VII.
Modulation Type VDSL2
Actual Rate (Up/Down) 16383/49815 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 20016/53568 kbps
Noise Margin (Up/Down) 6.5/5.9 dB
Line Attenuation (Up/Down) 31.4/16.7 dB
Output Power (Up/Down) 9.4/14.5 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 71/227
Interleave Delay (Up/Down) 1/4 ms
INP (Up/Down) 0.5/1 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down) 0/155
FEC Errors (Up/Down) 530/27062797
HEC Errors (Up/Down) 0/1847
Pozdrav,
Aktivirao sam Turbo50 opciju. Prema inf. od teh. sluzbe, udaljenost do centrale je 200m ili manje.
Attainable Rate (Up/Down) 20016/53568 kbps
Noise Margin (Up/Down) 6.5/5.9 dB
Line Attenuation (Up/Down) 31.4/16.7 dB
Ovo nisu podatci od 200m udaljenosti od centrale, ima tu vise kabela. Po prikazanom si na maxu i izgleda mi skroz oke kako su ti nastimali. Sad samo pitanje hoce ti drzat ova margina, ako hoce, sve 5.
Da, ne znam koliko su precizne te udaljenosti u njihovom sistemu. Ako unesem ove vrijednosti u kaklulator, dobijem udaljenost od 1.2km, sto je puno previse.
Prema karti, udaljenost je oko 500m.
Nije sad bas toliko kilometara. Unio si atenuaciju od vdsla, tamo gdje je napravljeno za adsl atenuaciju, zato ti tako izbacuje. 500+ m bi bilo oke procjena.
Malo vise po prikazanom, al po meni tu nesto ne stima. Taj download je jako sitan za te parametre (atenuacija itd), a jos ti stoji 17a, zasto bi na to stavili 17a, osim ako nisi trazio neki veci upload, ako je islo automatikom, cini mi se da to stavljaju za daljine od oko 700m, a ako je tako onda mora puno bolje. Uglavnom, tu mi ne stima nesto.
Nije sad bas toliko kilometara. Unio si atenuaciju od vdsla, tamo gdje je napravljeno za adsl atenuaciju, zato ti tako izbacuje. 500+ m bi bilo oke procjena.
OK, hvala. Budem jos provjerio zice po kuci i spojeve. Ako to pomogne, brzina ce se automatski promijeniti ili ih trebam zvati da oni nesto rekonfiguriraju?
Dobio sam brzinu 2.6 Mb/s down, a prije sam imao oko 2.8 ne znam zasto je sada slabija brzina, i sada imam voip
OK, hvala. Budem jos provjerio zice po kuci i spojeve. Ako to pomogne, brzina ce se automatski promijeniti ili ih trebam zvati da oni nesto rekonfiguriraju?
Ako pomogne, automatski ce se promjenit parametri (max, margina itd). Pusteni profil ostaje isti.
Danas sam prešao na Vip adsl sa Optime i evo rezultati iz Huawei rutera
Grozna linija, barem po ovome, a kad vidim kako je taj tko je vec preveo sucelje u vipa, treba ga kaznit zatvorom.
Znam da je losa linija oko 3.8 km od centrale, samo ne znam jel postoji mogucnost da saznam koja je lozinka za spajanje na internet
U ruteru je vidljivo kor ime ali lozinka je u tockicama, probao bih drugi ruter sto imam da vidim rezultate brzine, samo da znam te podatke.
Znam da je losa linija oko 3.8 km od centrale, samo ne znam jel postoji mogucnost da saznam koja je lozinka za spajanje na internet
U ruteru je vidljivo kor ime ali lozinka je u tockicama, probao bih drugi ruter sto imam da vidim rezultate brzine, samo da znam te podatke.
Obicno provider ne zele otkrit ove stvari pa se moras sam mucit kako ih izvuc. Nisam pratio stanje dal ima nacin da se iz tog routera izvuce, morat ces potrazit po forumu.
Pozdrav,imam net od H1 Telekoma i brzina bi trebala biti 10 Mbps za download i 0,7 upload....jedini problem je sto brzina u downloadu skoro nikako ne drzi,zadnjih par dana mi je izmedu 5-8 Mbps a osjeca se puno i sporije valjda zbog nestabilnosti,pa evo slike ako moze netko pogledati
Po prikazanom ti je stavljen profil od 10, tako da bi sve trebalo radit. Kako mjeris to? Spoji se zicno i onda testiraj na speedtest.net na frankfurt softlayer i zagreb recimo, pa vidi sto dobijes.
da zicno mjereno,iskljucen wlan u trenutku mjerenja....bude ona na 10 ponekad ali ponekad po par dana stoji na 5-8 pa opet 10 pa pada...i tako
Uzmi sliku kad bude tih 5 mozda je tad drugo stanje. Sad po izgledu parice ti je sve pusteno i imas dovoljno brzine. Mozda je i slucaj ko s ovim drugim userom u h1 temi, pogledaj tamo. Njemu je parica odlicna al ima padove brzine.
Dobio sam brzinu 2.6 Mb/s down, a prije sam imao oko 2.8 ne znam zasto je sada slabija brzina, i sada imam voip
Dal si bio na Annex A ili B kad si bio na Optimi
ovo i je slika kad je brzina 6...probam pogledati tamo onda :)
Dal si bio na Annex A ili B kad si bio na Optimi
Annex B kao i sada, mozda je i do rutera prije sam koristio thomson speedtouc.